Jump to content

Протести у Бањалуци: МУП РС уклонио "Давидово срце" са Трга Крајине. Ухапшени родитељи Давида Драгичевића (ФОТО)

Оцени ову тему

Милан Ракић

Препоручена порука

• Одговори 126
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 6 минута, Adelaida рече

za policiju iz Srbije, jasno, nego kad god neki shit pocne, pocne u Bosni...

А да ли постоји могућност да олигархија уз Додика на акламовани спин, додаје још један?

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Милан Ракић рече

А да ли постоји могућност да олигархија уз Додика на акламовани спин, додаје још један?

sto jest-jest...

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Adelaida рече

Meni se ovo sve sto se desava u Bosni nesto nikako ne dopada...evo pun internet sad nekih izjava te policija iz Srbije ucestvovala u tim hapsenjima i sukobima sa ovim ljudima tamo, Stefanovic i Vucic demantuju recima da su ti sto to tvrde " lazovi" i da su to ciste " izmisljotine",  te ima se informacija da se sprema krvoprolice veceras u Banja Luci...te skup zabranjen, te ovi ne odustaju....:0426_feel:

http://rs.n1info.com/Region/a447228/Zabranjeno-odrzavanje-protesta-Pravda-za-Davida-u-Banjaluci.html?fbclid=IwAR3weRD9_hANTGcnZ5u2jbnc84aZtfz0dPDVnVxf61F_xhPYzPLAKyKW2iY

http://6yka.com/novosti/okupljanja-se-nastavljaju-pravda-za-davida-danas-u-18-casova-na-trgu?fbclid=IwAR

Kad Vucic nesto demantuje to je onda vrlo vjerovatno netacno. 

Ne izgleda nemoguće da je rezim u RS tražio pomoć u lopovluku mu bratskog rezima u Srbiji. Koliko god da pokazuju moc na neduznin narodom, toliko ne mogu biti mirni i spokojni u cjelosti. Pustali su Dragicevica 7 mjeseci da protestuje, skuplja pristalica, dizel naboj u narodu jer je bila izborna godina i da su reagovali ostrije nisu bili sigurni da li bi to uticalo na izbor glasaca. Sad kada su dobili izbore su se okurazili, ali dalje zaziru od mogućeg scenarija zutih prsluka. Policija Srpske u službi rezima i mafije nije dovoljno jaka ako bi se 1% njih diglo u nasilne proteste rezimska vlast bi pala. Zapad bi cutao, protesterima bi možda i Federacija pomogla. 

Tako da je to sto visi u vazduhu, da li ce sve pojesti maca Ili ce se dogodi cunami koji ce srušiti Dodika. To bi se moglo odraziti i na Vucicev rezim tako da nije cudno ako su poslali koje batinase iz Savamale kao podršku. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

SRCE ZA DAVIDA, BEOGRAD UZ BANJALUKU Stotine okupljenih na platou kod Filozofskog fakulteta

•  
protest davidFOTO: BLIC / RAS SRBIJA

Nekoliko stotina Beograđana okupilo se danas u podne na platou ispred Filozofskog fakulteta na, kako su istakli organizatori, solidarnoj akciji Srce za Davida - Beograd uz Banjaluku. Okupljeni su istakli i transparent "Pravda za Davida i Dženana".

Građani su palili svećeFOTO: VLADIMIR ŽIVOJINOVIĆ / RAS SRBIJA
Građani su palili sveće

- Želeli smo simboličnom akcijom da podržimo građane cele regije, da smo uz njih u naporima da pravda bude jednaka za sve - rekao je Dobrica Veselinović ispred Inicijative Ne davimo Beograd koja je i pozvala ljude putem društvenih mreža.

Okupljeni su sa podignutim pesnicama uzvikivaliFOTO: VLADIMIR ŽIVOJINOVIĆ / RAS SRBIJA
Okupljeni su sa podignutim pesnicama uzvikivali "Pravda za Davida"

Skup protiče potpuno mirno, a okupljeni dižu pesnice i s vremena na vreme se može čuti skandiranje "Pravda za Davida".

Manifestacije podrške zbog nerešenog ubistva mladića Davida Dragičevića, danas su osim u Beogradu, najavljeni i ponovo u Banjaluci, ali i u Sarajevu.

https://www.blic.rs/vesti/beograd/srce-za-davida-beograd-uz-banjaluku-stotine-okupljenih-na-platou-kod-filozofskog/yzd9nnr

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Justin Waters рече

Tako da je to sto visi u vazduhu, da li ce sve pojesti maca Ilice se dogodi cunami koji ce srušiti Dodika. To bi se moglo odraziti i na Vucicev rezim tako da nije cudno ako su poslali koje barikade iz Savamale kao podršku. 

Mene nista ne iznenadjuje na ovim prostorima, odavno... ali sumnjam da su se mogli bas tako brzo organizovati...

A sve to sto se dogadja, tu, ovde, tamo-vamo...ne znam...nisam pametna...samo, mnogo je narod i tu i ovde istiranisan..

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Adelaida рече

Mene nista ne iznenadjuje na ovim prostorima, odavno... ali sumnjam da su se mogli bas tako brzo organizovati...

Mislim da je to sve isplanirano unaprijed. Fantomke, ako ih je bilo usli su u civilu par dana ranije i spremili se za akciju. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

NAJVEĆA POBUNA U RS TRAJE 276 DANA Ko je Davor Dragičević, čovek kome danas skandiraju: "ĆAĆA NIKAD NEĆE BITI SAM!" (FOTO)

•  
Davor Dragicevic kolazFOTO: RAS ARHIVA / RAS SRBIJA

Dok su u kući žalosti svi plakali, on je ćutao, nepomičan, kamenog lica i suvih, zažarenih očiju, da bi odjednom kriknuo: "Sine, ubiše te zlikovci!"

Tako je Davor Dragičević, sat nakon što je stigla vest da je beživotno telo njegovog sina Davida nađeno u rečici Crkvenoj u Banjaluci, najavio početak najveće pobune u istoriji Republike Srske, koja traje već 276 dana. Tada još niko nije pominjao ubistvo, nije bilo sumnji u prikrivanje krivičnog dela, Pravda za Davida nije postojala, a Davidovu pesmu "Klinac u getu", danas megahit i himnu protesta, znali su tek malobrojni pratioci mladog repera, poznatijeg po nadimku Đakac.

YOHk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bFOTO: DEJAN BOŽIĆ / RAS SRBIJA

Tada još niko nije verovao da će Davor Dragičević, konobar iz banjalučkog naselja Pobrđe, postati vođa i simbol protesta o kojima pišu svetski mediji, i da će za sobom povesti na hiljade ljudi, koji danas skandiraju: "Ćaća nikad neće biti sam".

Davor Dragičević je prvi put izašao na ulicu i uzviknuo "Ubice" 26. marta, nakon kontroverzne konferencije za štampu MUP RS, na kojoj je njegov mrtvi sin optužen da je opljačkao jednu kuću, a potom se ubio ili upao u reku, pijan i pod dejstvom narkotika.

Kasnije će biti demantovani svi ti navodi, kakve, čak ni da su istiniti, nije dozvoljeno iznositi u javnost, kada se radi o mladom čoveku koji više nije živ.

Očigedno, vatra je upaljena, ocu Davoru su se pridružili mladići i devojke koji su se družili s Davidom, potom i drugi građani, koji su podržavali borbu ožalošćenog oca za istinu i pravdu, piše Srpskainfo.

pzQk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bFOTO: SINIŠA PAŠALIĆ / RAS SRBIJA

Danima Davor nije dozvoljavao da telo njegovog sina bude sahranjeno, sumnjajući da će tako zemlja prikriti i dokaze o zločinu. David je sahranjen tek 7. aprila.

2bkk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bFOTO: SINIŠA PAŠALIĆ / RAS SRBIJA

- Dragi sine, dušo, tvoj tata sve zna! Ubice moga Davida, gledajte i dalje tim krvavim očima, ja vas znam, ali vi mene ne - poručio je Davor nad grobom sina Davida.

Pre i posle sahrane svakog dana se u zakazano vreme pojavljivao na trgu, tražeći dignutom pesnicom pravdu za Davida i "pravdu za svu našu decu", te prozivajući, kako je govorio, ubice i zločince. U svom očaju ponekad je i pretio nasumice, palio slike najviših predstavnika MUP RS, pa čak i pretio da će iskopati telo mrtvog sina i doneti ga na trg.

Ipak, ostajao je istrajan, po kiši, zimi, letnjoj žezi, čak i kad je bio bolestan, stajao je postojano na trgu sa uzdignutom pesnicom.

-2sk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bFOTO: SINIŠA PAŠALIĆ / RAS SRBIJA

U septembru je, da bi pojačao pritisak, ostajao na trgu danonoćno, poručujući da se neće pomeriti s tog mesta dok ne dočeka istinu i pravdu i dok ubice njegovog sina ne budu uhapšene. Pridružili su mu se brojni građani, iz sada već iskristalisane grupe "Pravda za Davida".

Prvo su doneli krevet da "Ćaća", kako su ga prozvali, ima na čemu da spava, te prolaznike na trgu celu noć ućutkivali da ne bude Davora, da se malo odmori.

Potom je stigao i šator, pa i automobil u kojem je Davor povremeno spavao. Tako je nastao "Davidov trg" ili "Trg uzbunjivača", kako ga je jednom prilikom nazvao hrvatski advokat Anto Nobilo.

Nobilo i DragičevićFOTO: MILKICA MILOJEVIĆ / RAS SRBIJA
Nobilo i Dragičević

Danima je spavao na trgu, da bi 15. oktobra šator i automobil bili uklonjeni s trga, na kome je ostalo Davidovo srce, skulptura uzdignute pesnice i natpis Davidov trg, kao simboli pobune i otpora.

- Stojim ovde 200 dana. Ne mogu više. Novinari, od sada izjave uzimajte od ubica - rekao je Davor Dragičević, nekoliko dana nakon protesta pred zgradom Policijske uprave Banjaluka.

Ipak, nije otišao s trga, niti je odustao od pravde i dozvolio da "ubice govore, a pravda ćuti". Najavio je da će se boriti i dalje, iako ta borba traje, svakodnevno, već skoro 10 meseci.

9Rsk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bFOTO: D. MILOŠEVIĆ / RAS SRBIJA

U međuvremenu, bilo je podrške, hapšenja, puštanja, bliskih susreta s predsednikom RS Miloradom Dodikom, podrške iz svih krajeva BiH, i iz inostranstva, ali i podmetanja, lažnih vesti i razočaranja.

Jedno od razočaranja bila je meteorska pojava, pa odustajanje "međunarodnog advokatskog tima", od kojeg je uz Davora ostao samo sarajevski advokat Ifet Feraget.

Anto Nobilo, koji je čak dolazio na Trg da s Davorom pije kafu i slika se za medije, na kraju ga je napustio i u medijima izneo činjenice koje advokat ne bi smeo javno da otkriva o svom bivšem klijentu.

1S8k9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bFOTO: DEJAN BOŽIĆ / RAS SRBIJA

Hapšenje i zadržavanje u policijskom pritvoru poslednja je u nizu nevolja koje su se sručile na glavu ovom čoveku, ali i nakon izlaska iz policijske zgrade on je poručio da - neće odustati.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Justin Waters рече

Mislim da je to sve isplanirano unaprijed. Fantomke, ako ih je bilo usli su u civilu par dana ranije i spremili se za akciju. 

Da...joooj

Sve i da nije, recimo nije...kakav je to demant: Ministar policije izjavljuje ti ljudi su " lazovi" i to su ciste " izmisljotine" ...confused1 mislim, postoji veliki izbor reci kojima se nesto moze demantovati...ne moraju se vredjati ljudi...jaoj majko moja kakve balvane mi imamo za vladajuce faktore

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Жичанин рече

Деген који прима новац од страних ментора, који је уједно и отац настрадалог наркомана, тргује са смрћу свога детета.

Zanimljivo , znaci ako je dijete narkoman mora sutjeti, bravo brate.

A od koga prima novce?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Жичанин рече

Зна се ко финансира догађања у РС и коме је стало да се Република Србска уруши.

Ko? Kome? Reci nam, ja ne znam. 

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Adelaida рече

Ko? Kome? Reci nam, ja ne znam. 

Ajde svašta pitaš. Pa CIA i Soroš. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Justin Waters рече

Soroš. 

Ako mi verujes do skoro sam mislila da je taj Soros neki madjar, tj pomesala sam ga sa onim Orbanom...nista mi nije bilo jasno na geopolitickoj sceni...bila sam u totalnom zbunu, onda sam saznala da Orban nije Soros, ali i dalje ne znam ko je taj Soros nit sta hoce...:smeh1: osim sto voli da daje pare svim bundzijama na Balkanu

Подели на овим сајтовима

Razišli su se prosvjednici.

Skupilo ih se par hiljada. Prošetali su putem koji, je David prošao od progonitelja koji su ga izbatinali i nakon što je izdahnuo na obalama rijeke Crkvene. 

Interventna je sprečavala da se održi skup na trgu. 

Iako se stvarno ovaj režim ne može natjerati da sprovedu pravdu i kazne ubice osim nasilnim pute, a to bi značilo njegov slom, za sada je dobro kako se Dragičević i njegova žena ponašaju. Sviđa mi se njihova poruka na kraju: "Mi ćemo se šetati svako veče, a oni neka stoje oklopljeni na trgu". :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Slike sa obdukcije Davida Dragičevića:

Ovi crni podlivi su vjerovatno od pretjeranog konzumiranja LSD-a, a ova zakrivljena vilica na desno je vjerovatno od previše ušmrkavanja heroina na desnu nozdrvu. Tako da ne znam šta se narod buni protiv čuvara Repubike Srpske i njegovih anđela u policiji sve je regularno, život ide dalje jahanje može da se nastavi. 

ea938d1073347224.jpg

4b573d1073347284.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...