Jump to content

Зоран Ђуровић: О причешћу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ава ми се само смије, није фер.

Шалим се, штос и јесте проста једнолична храна да скемба жељу за чревоугађањем.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
On 17.12.2018. at 17:17, Zoran Đurović рече

Није блуд, ако имају намере да буду у браку.

Где се у Светом Писму снисходи блудницима?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Плаво Небо рече

Ne mora nigde da pise. Bitna je sustina, a to je da se "cuvaju za brak" nema keksa pre braka. 

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Liga Džentlmena рече

Ne mora nigde da pise. Bitna je sustina, a to je da se "cuvaju za brak" nema keksa pre braka. 

Прочитај мало боље шта је писало. Цитирам питање: ''Да ли је блуд ако пар има сексуалне односе а нема финансија за брак или још студирају''? Цитирам одговор: '' Није блуд, ако имају намере да буду у браку''. Значи, по томе није блуд ако пар има сексуалне односе а нема финансија за брак или још студирају. Је ли то суштина Светог Писма? 

Подели на овим сајтовима

Прочитај мало боље шта је писало. Цитирам питање: ''Да ли је блуд ако пар има сексуалне односе а нема финансија за брак или још студирају''? Цитирам одговор: '' Није блуд, ако имају намере да буду у браку''. Значи, по томе није блуд ако пар има сексуалне односе а нема финансија за брак или још студирају. Је ли то суштина Светог Писма? 

Aaa nisam dobro procitao. Hvala za citat.

Iz mog ugla, kao obicnog mirjanina jeste. Ne moras praviti svadbu da bi bio u braku. A ako vec nemaju sredstava trebaju se cuvati za brak.  

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Liga Džentlmena рече

Aaa nisam dobro procitao. Hvala za citat.

Iz mog ugla, kao obicnog mirjanina jeste. Ne moras praviti svadbu da bi bio u braku. A ako vec nemaju sredstava trebaju se cuvati za brak.  

Нико брате овде не помиње финансијска средства за свадбу.

Подели на овим сајтовима

Нико брате овде не помиње финансијска средства за свадбу.

Pa kaze finansije za brak? U kom smislu?

Izvini ja sam uleteo onako bezveze nisam ni procitao. Kad procitam tekst pisacu, ali u svakom slucaju trebaju se cuvati za brak. 

"A sto se tice druzenja pre braka, to i jeste sjajna stvar, medjutim posto je danas vreme takvo kavo je, sustina se ne treba menjati vec forma. Znaci ako procenis da je ona ta prava, pa cak i da pocnete vezu, ako je vec to duh savremenog vremena, moze biti dobro ali bi trebalo ljudi da se paze da se ne isprlja bracna postelja. A to znaci da treba da se odloziti " lezanje" u krevet sa nekim do trenutka dok ne odlucite da zaplovite u brcne vode. Znaci sustina je ne " isprljati" bracnu postelju a forma je kako cete se upoznavati, da li kroz vezu ili kroz prijateljstvo, cilj je da se sto bolje upoznate kako bi stupili u bracne vode ili bolje reci odabrali nekoga  " jednom za ceo zivot". O. Jovica

Mislim to je neko moje misljenje ali ne mora da bude ispravno.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Liga Džentlmena рече

Pa kaze finansije za brak? U kom smislu?

Питање је било везано за сексуалне односе. Двоје имају сексуалне односе али немају финансијска средства да заснивају брак, да оснивају породицу.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Питање је било везано за сексуалне односе. Двоје имају сексуалне односе али немају финансијска средства да заснивају брак, да оснивају породицу.

Da cekaju dok ne stupe u brak. Bracna postelja treba da se cuva. U tom slucaju ako se slucajno ne uzmu, onda i sa sledecim partnerom spavanje i tako u krug, covek se potrosi i duhovno i fizicki. Tako da je bolje ne ulaziti u odnose pre braka. Veza da, ljubljenje i ostalo ali ne i sex. Moje misljenje. Ali ja nisam svestenik da bi mogao da savetujem.

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Плаво Небо рече

Gdje se u svetom pismu blud odnosi na ono sto vecina branitelja vjere misli da jeste blud?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Justin Waters рече

Gdje se u svetom pismu blud odnosi na ono sto vecina branitelja vjere misli da jeste blud?

Овај Загор-Те-Неј је душевно поремећена особа и има проблама са сексом. Паметно је рекао 

пре 38 минута, Liga Džentlmena рече

Moje misljenje. Ali ja nisam svestenik da bi mogao da savetujem.

Шта да радимо са конкубинатом који је била нормална и прихваћена ствар у хришћанству. Да је овај мрзитељ људског рода читао Августинове Исповести, видео би шта је конкубинат. О томе сам и ја говорио. Ко издржи до 28-30 година без секса, тај је прегорео као лицна па и не треба више да се жени или удаје. Па ми смо имали и имамо грдне проблеме што су се богословци женили рано због поповства, али у контексту измењене ситуације, а не више рурално-сељачке Србије где је то било нормално, па су бракови пуцали у великој мери. 

Небесник, ако се до сада није оженио, нека вреба неку испред основне школе, мада их је и ту мало невиних. Само да се чува, јер би могао бити ухапшен.    

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Justin Waters рече

Јесу сексуални односи пре брака блуд? А шта си ти, бранитељ Зорана Ђуровића, мислим, његових ставова? Ја бранитељ вере нисам.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Плаво Небо рече

Ја бранитељ вере нисам.

Амин! Ово си супер рекао! Ти си борбаш за неверу. Да се удружиш са Владом Димитријевићем или Архиманом Никодимом, па да те Бог види! Треба да се групишете, да стиснете редове, појешће вас ови екуменисти!:)) 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Овај Загор-Те-Неј је душевно поремећена особа и има проблама са сексом. Паметно је рекао 

Шта да радимо са конкубинатом који је била нормална и прихваћена ствар у хришћанству. Да је овај мрзитељ људског рода читао Августинове Исповести, видео би шта је конкубинат. О томе сам и ја говорио. Ко издржи до 28-30 година без секса, тај је прегорео као лицна па и не треба више да се жени или удаје. Па ми смо имали и имамо грдне проблеме што су се богословци женили рано због поповства, али у контексту измењене ситуације, а не више рурално-сељачке Србије где је то било нормално, па су бракови пуцали у великој мери. 

Небесник, ако се до сада није оженио, нека вреба неку испред основне школе, мада их је и ту мало невиних. Само да се чува, јер би могао бити ухапшен.    

Mislim da je bitno da ako osete da su jedno za drugo ne trebaju stupati u odnose. Ne mislim da ljudi trebaju biti nevini pre braka( nisam ni ja pa ne mogu to da trazim) , danas je to prakticno tesko izvodljivo, ali kazem ako zele da imaju kvalitetan brak trebaju se suzdrzati od odnosa do braka, jer se izgustiraju. To je kao jedna vrsta posta. 

Pa bre bitna je odluka za udaju i zenidbu, posla ima svuda samo je bitno kolika je covekova sujeta, da li je zadovoljan sa 25 000 ili 60000. Ako si zavrsio faks a nemas posla mozes raditi i na gradjevini i zaraditi za zivot porodice, ako zelis ziveti skromno i racionalno. Uvek ima hleba za decu.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Плаво Небо рече

Јесу сексуални односи пре брака блуд? А шта си ти, бранитељ Зорана Ђуровића, мислим, његових ставова? Ја бранитељ вере нисам.

Pa jesu ali to ne znaci da treba da ostanes nevin do 40. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...