Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Ја служио са овим пре годину дана...

Јел тада лепо беседио? :D

Моја теорија је да сада пуше нешто. :tongue:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Када буде окачено, јављам вам. Жеки је одличан: 

ХРАМ,недеља,4.11.018. од 7-8 сати.Гост је Жељко Познановић,публициста.Разговарамо о прекиду односа Московске и Цариградске патријаршије,узроци,могуће последице.

Подели на овим сајтовима

Бих у Палерму код мојих Латинки. Једва се врнух жив. Лет ми отказан, народ чекао око 4 сата у реду да види шта да раде, имали да се побију јер су били избезумљени од умора. Ја се врнух возом, а и ту авантуре, али је добро што се добро сврши. 
Увео сам малог Луиђија у олтар.
Први пут сам био у Месини и на брод су укрцали цео воз и превезли га на копно.

Ово је моменат кад сам укапирао да ме је клео 

@Ivan Marković :))12:smeha::))

45267281_2130947060283083_36080629672134

Моји палермитанци: 

45210353_2130947706949685_20625855362661

Ава тумачи народу да благодат не бежи главом без обзира са шизматика: 

45296901_2130947583616364_85581800132900

Пиколо Луиђи:

45338113_2130947726949683_71290462412996

Селфи из Месине за уреднице Поука...

45242506_2130948243616298_77610660291191

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Ово је моменат кад сам укапирао да ме је клео 

Не! Није Иван за (свако!) зло крив. :D

Ово се десило зато што је благодат одступила.:))

Стигло такво наређење из Москве. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Ава новотарац! 

Не носи подрасник испод стихара!

:)))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ведран* рече

Ава новотарац! 

Не носи подрасник испод стихара!

:)))

Не могу да верујем у твоје кокосово око!:))

А и без њега сам се ознојио. Било око 26-8 степени.  

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

А и без њега сам се ознојио. Било око 26-8 степени.  

Кукавице! :))

Кад буде 36-38 степени са влагом око 80%, под кровом од лима (додај још 15ак степени), онда се јави. :)))

Рече једном један нишки прота пред Црквом Св Пантелејмона, док је још била мала, народу који се био скупио испред а био је летњи дан: "Јао људи немојте у Цркву, тамо је пакао!" 12:smeha:12:smeha:12:smeha:

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

Не могу да верујем у твоје кокосово око!

А нисам чак ни уметник!  :))

И прободене рибе сам видео. И да си позајмио одежду. И свашта још. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Ведран* рече

Кукавице! :))

Кад буде 36-38 степени са влагом око 80%, под кровом од лима (додај још 15ак степени), онда се јави. :)))

Рече једном један нишки прота пред Црквом Св Пантелејмона, док је још била мала, народу који се био скупио испред а био је летњи дан: "Јао људи немојте у Цркву, тамо је пакао!" 12:smeha:12:smeha:12:smeha:

А нисам чак ни уметник!  :))

И прободене рибе сам видео. И да си позајмио одежду. И свашта још. :))

Одежда у цркви. Никад ову пре нисам носио, а кад је обукох видех да ми је кратка. Мрзело ме да се пресвлачим. Кад багодат због шизме није побегла, неће вала ни због кратког стихара!:)))

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Одежда у цркви. Никад ову пре нисам носио, а кад је обукох видех да ми је кратка. Мрзело ме да се пресвлачим. Кад багодат због шизме није побегла, неће вала ни због кратког стихара!:)))

Види се да је кратка :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Жичанин рече

Онда Ава Римски тумачи да је код бившег владике и патуљастог Артемија и код његових Хороепископа благодат још увек присутна. :D

Зато га и не воле. 

Не би они шћели да са Авом дјеле исту благодат. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Ведран* рече

By the way, никада је нису ни дали РПЦ. 

Нису им никада дали Томос. Па га не могу ни узети. 12:smeha:

Тако да је све ово жешће лудило. Из којег год угла да погледаш. 

Могли смо чути шта је ономад причао м.Амфилохије:

,,Цариград нагиње томе да настави традицију коју је он имао (да додељује и потписује аутокефалије, а тако и да одузима и да укида аутокефалије). Међутим, шта се догађа? Једино Московска Патријаршија, колико је мени познато, то нам је показао и Московски Патријарх, има томос из 1589.г. где је потпис Цариградског патријарха и три источна патријарха (...).''

Можда је то адут Москве који Цариград не може да поднесе.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Ромејац рече

Nakon što sam ovo pročitao javljaju mi se sljedeće crne misli:

1. U Carigradu su definitivno pogubili konce...bolest koja se zove "guram se da budem prvi u redu ispred Hrista" uzela je maha. 

2. Situacija oko razvoja dodjeljivanja autokefalije UPC će odlučiti kako će se neke svari dešavati na ostalim poljima. 

3. Sve sam sada više uvjeren da Konstantinopolj nastoji da poveća svoju moć i povrati dio svoje nekadašnje slave uz pomoć SAD i njihovih saveznika, na konto svog istorijskog rivalstva sa Rusijom i RPC. 

4. Dodjeljivanje autokefalije UPC i proglašenje ne postojanja UPC MP znači da će pristalice UPC KP krenuti osvajati manastire i crkve pod upravom UPC MP i to će značiti razvoj daljeg rata u Ukrajini i dodatno obračunavanje sa Rusijom. Dakle ovdje više nije pitanje vjere nego ovo je direktan objava rata Rusiji zamaskirana pod paravom vjere.

5. Ako Carigradu prođe za rukom da zaposjednu cijelu teritoriju Ukrajine..sasvim će sigurno biti ohrabreni od strane SAD da krenuo dalje, na redu će biti svakako Srbija. Obračunavanje zapada sa Srbijom zbog njenog antinato stava, neopredjeljenosti zapadu, koketiranja sa Rusijom, nepriznavanja Kosova...moglo bi biti dodjeljivanje autkofefalije CPC i MPC...ako bi se to dogodilo, Srbija tu može samo nijemo da gleda jer CG je u NATO-u Makedonija će uskoro, čak i ako izbiju neki nemiri ništa se tu više ne bi molog učiniti brzo bi se rasčistilo, a Srbija bi bila gubitnik definitivno. 

6. Razvoj svih ovih događaja bi sve pomesne Crkve zbog njihovog stanja trenutnog i politikog okruženja u kome se nalaze, osim Srpske vjerovatno stavila na stranu Carigrada, to bi se poklopilo sa trenutnom geopolitičkom slikom....Carigrad kako su i izjavili, ako RPC u procesu dodjeljivanja autkefalije Ukrajini ne budu "poslušni", mogli da razmotre i njeno pitanje budući da im nikad nisu ni dodjelili tomos ono kao....i moglo bi se desiti da proglase da Ruska crkva također više nije autokefalna. 

E sad jedino što tu postoji nešto je što Rusija nije šaka zobi da ih se pozobe tek tako...ostaje da se vidi koliko su stvarno moćni, kakva im je strategija, i hoće li uopšte dozvoliti da pandorina kutija koju je otvorio Carigrad odzvoni tako daleko....ako dođe do zauzimanja UPC MP crkva i manastira i progona stanovništva koje bi su tom slučaju bunilo modža je vrijeme da se tenkovi pokrenu do Kijeva....

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Milan Nikolic рече

Могли смо чути шта је ономад причао м.Амфилохије:

,,Цариград нагиње томе да настави традицију коју је он имао (да додељује и потписује аутокефалије, а тако и да одузима и да укида аутокефалије). Међутим, шта се догађа? Једино Московска Патријаршија, колико је мени познато, то нам је показао и Московски Патријарх, има томос из 1589.г. где је потпис Цариградског патријарха и три источна патријарха (...).''

Можда је то адут Москве који Цариград не може да поднесе.

Чекај! Да ли сам ја нешто помешао? Да ли је то из 1589. г. Томос или само писмо? 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Ведран* рече

Зато га и не воле. 

Не би они шћели да са Авом дјеле исту благодат. :))

Ovo nisu svadje oko nevidljive već oko vidljive blagodati (money, Geld, soldi, pare, prachy, penězi, деньги, гроші) i zato je potrebna i jedna vidljiva glava crkvena koja onda može intervenisati nepristrano i u interesu svih tj. cijele Ckve, isto kao što mi imamo Number One u Vaticanu morate ga imati i vi na Fanaru! Kad toga nema evo šta se dešava! Ko bi onda intervenisao u Češkoj kad Carigrada/Istanbula i patrijarha Vartolomeja i tog njihovog sinoda na Fanaru (kolokvijalno rečeno "turaka") ne bi bilo? Kmotr je kum, to onda znači:

Restitucijski milioni "raskumili" češke popove, mora intervenisat Istanbul

Restituční miliony rozkmotřily české popy, musí zasáhnout Istanbul

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...