Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 26 минута, Ведран* рече

Па најбоље би било да папа подржи Кирила онда би Зајрон слао само фсб, кремаљске и свјатаја рус линкове. Ми би могли само да у миру гледамо. 12:smeha: 

da, a ko kaže da to već ne radim, samo ne ovdje već negdje drugdje, mi imamo taktiku za to :D 

na primjer cijela ova moja grupa je ustvari "kontrolna grupa", najviše radi nas, gledaju je lljudi iz više naših grupa koji  tako imaju potrebne informacije na jednom mjestu a nisu uopšte članovima te grupe jer je samo linkujem kao cijelu grupu na našim zatvorenim drugim grupama, to nam potom pomaže, naročito našem vodjstvu, imamo ih mnogo a raznih, otvorene i zatvorene, tajne grupe, ni ne znate iza čega sve stojimo i gdje sve svoje prste imamo 

https://www.facebook.com/groups/slavlit/

44043169_971630436371525_784373317163076

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 7 минута, невски рече

Ево један пример из историје Русије.

Догодио се грађански рат, сличан овоме што гледамо сада. Са једне стране безбожници непријатељи Цркве и са друге стране они који су се за Цркву борили.У сличној ситуацији патријарх Тихон иако је знао да су велике шансе да ће ревнитељи Цркве изгубити и да ће морати да заврши у изгнаству упркос личним привилегијама које је могао да добије од Лењина и комуниста, да буде нека "икебана" без верника, са одређеним почастима. Он је изабрао пут страдања и на крају завршио у изгнанству.

Дакле, наравоученије које нам представљаш јесте да м. Онуфрије треба да узме лопату и да са својим верујућим народом у јуришу крене на Кијевску Раду и добије венац мучеништва? А инсинуације да је Онуфрије као пристао на неку "икебану" кад се не понаша онако како си ти замислио да се Тихон понашао су депласиране. 

Ја мислим да би било добро да ти одеш у Кијев све са лопатом и да на Мајдану лупаш полицајце по глави све док не добијеш мученички венац. 

Пријатељу, није све то тако црно-бело како мислиш.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Pa, da, o tome pricamo, mora da postoji neki suzivot i saradnja ( druga je stvar, sto oni ne zele da postuju neku normalnost )

Ја говорим о другоме, да треба објаснити верницима да то који их убијају ти које они благосиљају или дају материјалну помоћ да то чине за њихово добро.То је главни проблем тренутно у УПЦ МП не канонски него више из живота верника.

На који начин се очекује да било ко изађе у заштиту те Цркве,а притом та Црква зна да је управо њена главна опора са друге стране.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Ведран* рече

Хоћеш да кажеш да је и Онуфрије саучесник у злочину и убиству?

Изгледао си нормалан у старту, али ако ово мислиш онда ниси нормалан. 

Ajeje, už to jede ....ja sam si to rekao da ga budu htjet linčovat ko i mene samo zato što piše istinu.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ведран* рече

Дакле, наравоученије које нам представљаш јесте да м. Онуфрије треба да узме лопату и да са својим верујућим народом у јуришу крене на Кијевску Раду и добије венац мучеништва? А инсинуације да је Онуфрије као пристао на неку "икебану" кад се не понаша онако како си ти замислио да се Тихон понашао су депласиране. 

Ја мислим да би било добро да ти одеш у Кијев све са лопатом и да на Мајдану лупаш полицајце по глави све док не добијеш мученички венац. 

Пријатељу, није све то тако црно-бело како мислиш.

jpeg&tknv=v2&size=1280x825

Проблем је што су са друге стране ови људи.

Њима се не додељује никакава помоћ било материјална,а другој страни која жели њихово уништење да.То спочитавају верујући УПЦ МП.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, невски рече

Ја говорим о другоме, да треба објаснити верницима да то који их убијају ти које они благосиљају или дају материјалну помоћ да то чине за њихово добро.То је главни проблем тренутно у УПЦ МП не канонски него више из живота верника.

На који начин се очекује да било ко изађе у заштиту те Цркве,а притом та Црква зна да је управо њена главна опора са друге стране.

Ali, koje 'blagosiljanje' ?

To sto je takav poredak stvari bio pre tog gradjanskog rata, ne znaci da neko blagosilja ubijanje i ratovanje protiv drazavljanja Dombasa koji su nasa braca pravoslavni Rusi.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, невски рече

Њима се не додељује никакава помоћ било материјална,а другој страни која жели њихово уништење да.

Ма без везе ми је трошити енергију на глупости. Одакле ти знаш коме се све додељује помоћ? Теби подносе извештај?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Ali, koje 'blagosiljanje' ?

To sto je takav poredak stvari bio pre tog gradjanskog rata, ne znaci da neko blagosilja ubijanje i ratovanje protiv drazavljanja Dombasa koji su nasa braca pravoslavni Rusi.

Како се онда назива то када Митрополит даје материјалну помоћ једној страни,у касарнама постоје свештеници те цркве, а са друге стране не постоји ништа од тога?

Да ли се тиме он ставља на једну страну?

Подели на овим сајтовима

Ево читајте нешто паметно. о. Дарко Ђого

http://teologija.net/put-iz-raskola/

Поставља нека слична питања онима која сам и ја поставио.

Мој текст не желе да објаве тамо.  За то је сигурно крив Ава @Zoran Đurović  :)) А ко би други.

Бројали су моје лајкове на његово писање овде, а прешао сам квоту, па су по ерцеговачкој линији одбили. :)) 

Ви'ш неправде! А ја бранио младог Др од неправедног Авиног гњева! 12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, невски рече

Како се онда назива то када Митрополит даје материјалну помоћ једној страни,у касарнама постоје свештеници те цркве, а са друге стране не постоји ништа од тога?

Да ли се тиме он ставља на једну страну?

Pa, zamisli kada bi otisao u Dombas i javno blagosiljao sve borce, pricao patriotske price, pozivao na rat protiv Ukrajine, pa, ukro fasisti bi ga licnovali i imali bi povoda da rade sta hoce i da napadaju jos vise i jace crkve i svestenike i verne UKP MP.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, невски рече

Проблем је што су са друге стране ови људи.

Њима се не додељује никакава помоћ било материјална,а другој страни која жели њихово уништење да.То спочитавају верујући УПЦ МП.

Pusti ih nek si misle šta im volja, teško je nekom ko je navikao samo na crno-bijelo vizuru objašnjavati da postoje nekakve boje i nijanse, siva, crvena, plava, zelena. Samo što će ih biti mnogo vrlo neprijatno iznanedjenih jer realnost je nekakva drugačija, kao Vedran na primjer koji se smogao samo na bezbroj pitanja kojim nema odgovora.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ведран* рече

Ево читајте нешто паметно. о. Дарко Ђого

http://teologija.net/put-iz-raskola/

Uřas, učini mi se prvo da sam tamo pročitao "teologija raskola" umjesto "put iz raskola", Bože ochraň!

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zayron рече

А знаш како кажу.

Ех, да је мени дата влас! 12:smeha:12:smeha:12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bokisd рече

Pa, zamisli kada bi otisao u Dombas i javno blagosiljao sve borce, pricao patriotske price, pozivao na rat protiv Ukrajine, pa, ukro fasisti bi ga licnovali i imali bi povoda da rade sta hoce i da napadaju jos vise i jace crkve i svestenike i verne UKP MP.

Укро фашисти и поред свог залагања УПЦ МП то урадити(заузимати цркве постепено), радио он то или не. Он то није урадио и не чини 5. година, и опет ни то не ваља(на другој страни није уопште прихваћено). Ја управо о томе причам да са једне стране УПЦ МП нема подршку међу верницима на југо-истоку због сарадње са њиховим непријатељима, а са друге никада неће имати подршку друге стране која је оријентисана на расколнике и Унијате.

Подели на овим сајтовима

@невски  Пишеш сувише из политичке перспективе. Рецимо, био је рат у Грузији између Грузијаца и Руса.

Да ли мислиш да неки руски војник није ушао у цркву и од грузијског православног свештеника или владике затражио благослов?

Да ли је тај грузијски свештеник издајник ако га је благосиљао? Наравно да није, него је пастир добри.

Више треба гледати ствари кроз црквену призму а мање кроз политичку.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...