Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 18 минута, Orthophill рече

Види брате наслов теме. Није Украјински раскол. Да је био ми не би правили паралеле са Македонским.

час си супер паметан и начитан свега па чак можеш и да процениш комплетан српски народ на основу коментара који ти се не свиђају...

а онда, одједном, глуп си и немаш појма о чему се ради на овој теми, збунио те наслов.... цццц...  изгледа да вас има двојица тамо, а?

али пре ће бити да тролујеш, и то више сам себе него нас, али и то је твој проблем...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 сат, Orthophill рече

Наравно да можемо. У Арачиново живе око 300 жители Македонци. Многи, који путују од Скопје до Куманово пролазе кроз Арачиново, за да не плаќају путарину, па нико није никога убио.
Скопље није основано од стране цара Душана! И Душаново је колико и Романово!

Ја нисам ни рекао да га је основао цар Душан. Али је царско по Душану, као што и старо утврђење није кале, како су га македонски комунци звали, већ Душанов град!

Октобра месеца прошле године хтео сам да посетим Арачиново у коме се још из турског доба налазио чифлук, или читлук, или чифлик, једног дела моје породице. Имање су 1947. национализовали тада већ оцрвењени македонци. Уговорим пут са својим добрим пријатељем, Македонцем из Куманова, одличним другом из војничких дана, који за сваки случај ангажује једног Шиптара из околине Скопља. Негде на 10 километара испред Арачинова зазвони телефон овом Арнауту који није знао да врло добро баратам албанским. Порука је била јасна, не улазите у Арачиново, није сигурно! Ето толико о вашој ЕУ и НАТО демократско-правној и сигурносно-безбедној франкенштајн држави. 

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Orthophill рече

Брате... 4 године како вл. Јован је на слободи и како су оформене комисије за преговоре меѓу СПЦ (и ПОА) и МПЦ, а ниједном те две комисије се нису састали. МПЦ слала писма САС СПЦ са молбу за преговоре, али одговор није био. И сада како да верујем у ово што ти пишеш?
Проблем око додељивање аутокефалија је требао да буде разматран и решен на Критски Сабор, али то није било решено. А, ако неки закон није донешен значи да важи стари закон. СПЦ-и нико не брани да сада донесе одлуку (као мајку Цркву) о додељивање аутокефалности МПЦ-и (али наравно пре то треба да се наѓе неки компромис измеѓу СПЦ (и ПОА) и МПЦ) и да ту одлуку пошаље у Константиновград на одобрење. Али ово лудо стање нажалост некоме одговара, а тај неки боље да га не коментаришем. Јер стање заиста је ужасно! ПОА нема вернике ни колико једну нормалну парохију, а читав македонски народ се држи у раскол!

Припрема за тај Сабор као и он сам, било је све само не воља да се реши питање аутокефалије. Наш м.Амфилохије био је актер свега и посведочио је, али тек сада бива јасно зашто су поједине помесне Цркве пропустиле тај Сабор.

Било како било, потребан је нови Сабор. Сад је много компликованије јер је Цариград отишао далеко даље у својим властољубивим поступцима.

Жалосно је што је све сведено на политику, а многи, као и ти, прихватају игру Цариграда. 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Вилер Текс рече

А и неки који су превише слободин попут твог острашћеног земљака МКД13 пишу и даље и толерише им се све и свашта, па чак и када отворено лажу.

Izneo sam toliko istine da vam se pomutio mozak. I zbog istine ti mene ovde ne podnosis, tacnije istina te pece jer nemozes je podneti.

Stalno kazes da lazem a ja ti dokazem suprotno. Zadnje si me klevetao da lazem da je Filaret trazio autokefaliju...ja ti dokazem...ti opet... tako i za sve...

Jeste da sam bugaras... i ponosan sam na to...kao i moje predke. Neke od kojih su postradali imeno od vas srba.

Al tvrditi da sam fasista zato shto simpatisem Lotica ili VMRO ili shto priznajem Ukrainu kao drzavu i ukraincima pravo na samopredeljenje je cista kleveta i nema blage veze sa realnoscu.

Al za mene ti ne zameram, al ti kao srbin, ne voleti...ne znati...i klevetati Lotica...to ne mogu da ukapiram. Kad ti nemozes Lotica progutati kako ces mene i "moje" istine?

KO I ZASTO GONI ZBOR A I MENE MKD:sunce:

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, MKD13 рече

Izneo sam toliko istine da vam se pomutio mozak. I zbog istine ti mene ovde ne podnosis, tacnije istina te pece jer nemozes je podneti.

Stalno kazes da lazem a ja ti dokazem suprotno. Zadnje si me klevetao da lazem da je Filaret trazio autokefaliju...ja ti dokazem...ti opet... tako i za sve...

Jeste da sam bugaras... i ponosan sam na to...kao i moje predke. Neke od kojih su postradali imeno od vas srba.

Al tvrditi da sam fasista zato shto simpatisem Lotica ili VMRO ili shto priznajem Ukrainu kao drzavu i ukraincima pravo na samopredeljenje je cista kleveta i nema blage veze sa realnoscu.

Al za mene ti ne zameram, al ti kao srbin, ne voleti...ne znati...i klevetati Lotica...to ne mogu da ukapiram. Kad ti nemozes Lotica progutati kako ces mene i "moje" istine?

KO I ZASTO GONI ZBOR A I MENE MKD:sunce:

У складу са процедуром о троловима отишао си на блок. 

Подели на овим сајтовима

BTW, блаженопочивши мит. Јосиф скопски  помиње у својим Мемоарима и Д. Љотића, али не у позитивном светлу. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Orthophill рече

И како хоќете да хоќемо да будемо са вама, када ви хоќете да нас вреѓате! 

Одакле ти идеја да ми хоћемо да будемо са вама? Ми хоћемо оно што ви хоћете. Ми смо слободарски народ и никада не би желели да вам ускатимо слободу да будете шта год хоћете. 

Према Преспанског Уговора, не постоје термине “Северномакедонец“ и “северномакедонски“, него само “Македонец“ и “македонски“. 

Извинте нас. Нисмо читали Преспански Уговор. Није нам то било у обавези, а није ни  плану. Наступамо са логичке основе. У Немачкој живе Немци, у Аустрији, Аустријанци, у Северној Македонији, Северномакедонци. Нису сви који живе у Немачкој Немци по националности. Има и националних мањина итд. Тако ваљда и у Северној Македонији има националних мањина? Зато опрости ако нисам био сензибилан према твојој националној припадности. Како, дакле, желиш да те сматрам? Којој националног групи припадаш? 

пре 7 часа, Orthophill рече

Када научите да нас поштујете, можда хоќемо да будемо и са вама, али док користите ове простачке речи и фрази то не очекујте.

Још једном се изињавам. Нисам знао да национални назив своје државе Северне Македоније, сматраш за простачку реч и фразу. Ја то мишљење не делим, али рекох, поштујем твоју слободу да мислиш чак и то да је израз "северномакедонац" простачка реч.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

(наравно нас зовете Јужносрбијанци, Чолаклији, Фиромци, сада и Северномакедонци)

Ја ово подвучено у животу нисам чуо, нити знам шта значи. Јужна Србија и Северна Македонија су географске одреднице на којима живи тај народ, за који сад више не знам ни како се зове. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, sanja84 рече

kad samo pomislim kako je vladika Nikolaj postovao i vileo ovaj narod... i kolike srece je bilo u zajednici.. prosto ne mogu da shvatim gde je to nestalo.

Сања причаш бесмислице. Нигде није нестало. Не постоји нормалан Србин који мрзи тај народ (како год се звао). То што на форум дођу провокатори и врло злурадо коментаришу нарочито на овој теми, па онда добију по заслузи, не значи да Срби мрзе цео народ. 

Напротив, већина Срба их сматра делом свога народа, и не доживљавају их уопште као неко друго национално тело. Као и Црногорце. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Orthophill рече

Проблем око додељивање аутокефалија је требао да буде разматран и решен на Критски Сабор,

Ти седиш на форумским ушима. 

Ово није било на агенди Критског сабора. Барт скинуо ту тему. Рекао сам пре неки дан.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Ведран* рече

Напротив, већина Срба их сматра делом свог народа, и не доживљавају их уопште као неко друго национално тело. Као и Црногорце. 

Баш тако Ведране,браво. Ја имам сестру Македонку у Охриду,сестру од ујака,те се прикључујем тврдњи да ми Срби волимо Македонце.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, свештеник Александар рече

Баш тако Ведране,браво. Ја имам сестру Македонку у Охриду,сестру од ујака,те се прикључујем тврдњи да ми Срби волимо Македонце.

За мене такве глупе тврдње као "ви Срби мрзите Македонце" звуче као "ви Срби мрзите Србе", што је ноторна глупост. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Ведран* рече

Ја ово подвучено у животу нисам чуо, нити знам шта значи. Јужна Србија и Северна Македонија су географске одреднице на којима живи тај народ, за који сад више не знам ни како се зове. 

Фиромци од FYROM али тако их само Грци зову ми никада нисмо имали проблем да кажемо Македонија и Македонци али разумем и Грке кад су били љути због Александра Македонског итд иначе на оној емисији Алхемија Балкана је било испитивање на коме Македонци од свих суседа највише воле Србију ( то наравно смета овој мањини који би сутра пристали да буду део и бугарске државе и нације ) .

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, свештеник Александар рече

те се прикључујем тврдњи да ми Срби волимо Македонце.

Тако је, моји родитељи већ четрдесет година имају Македонце за кућне пријатеље.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...