Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, Жика рече

Не буди безобразан. Нису свештеници и лаици криви што Вартоломеј ово ради.

nisu krivi ali su duzni da daju odgovor ako su uopste svestenici i laici ! ne odgovara se samo pred BOGOM za cinjenje nego i za necinjenje 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, nikola888 рече

spc nije ali ja jesam jer moj Patrijarh je Kirili ,Patrijarh TRECEG RIMA i SVIH SLOVENA a SPC nazalost nije sposobna da odgovori ovom istorijskom trenutku i nije sposobna da kao negdasnji njeni poglavari bude dosledna svom narodu i BOGU kome se moli 

Па није Кирил забранио да се прича са људима.Шта је ово.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, nikola888 рече

nisu krivi ali su duzni da daju odgovor ako su uopste svestenici i laici ! ne odgovara se samo pred BOGOM za cinjenje nego i za necinjenje 

Смири се мало. Лако је теби да причаш. Није све црно-бело како ти мислиш мада је теби то тешко објаснити. Видим из твог наступа.

Подели на овим сајтовима

Ja ovo opet čitam kao SPC = RPC i da iz toga sledi nekakav raskol. Ja nisam u raskolu ni sa kim iz IPC, hvala lepo. Možda ne razumem baš najbolje, ispravite me i objasnite ako treba.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, nikola888 рече

spc nije ali ja jesam jer moj Patrijarh je Kirili ,Patrijarh TRECEG RIMA i SVIH SLOVENA a SPC nazalost nije sposobna da odgovori ovom istorijskom trenutku i nije sposobna da kao negdasnji njeni poglavari bude dosledna svom narodu i BOGU kome se moli 

Pripadaš RPC?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Paradoksologija рече

Ja ovo opet čitam kao SPC = RPC i da iz toga sledi nekakav raskol. Ja nisam u raskolu ni sa kim iz IPC, hvala lepo. Možda ne razumem baš najbolje, ispravite me i objasnite ako treba.

Ко је ИПЦ?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Жика рече

Смири се мало. Лако је теби да причаш. Није све црно-бело како ти мислиш мада је теби то тешко објаснити. Видим из твог наступа.

ovde samo slepima nije crno belo a situacija je jasna da jasnija ne moze da bude ! Heleni,fanarioti ,papisti,anglo germani udaraju tamo gde je najtanje da naprave razdor medju slovenskim pravoslavnim narodima ! Ja sam pisao zasto smo duzni Rusiji i Ruskom Caru i rusima koji padose za Srbiju ali smo u ovom trenutku duzni i bez toga da stanemo u redove Patrijarja Kirila da cuvamo odstupnicu prema Moskvi 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Жика рече

Ко је ИПЦ?

Istočno pravoslavna crkva? Bivam oprezna nakon što sam se jednom greškom pričestila kod (priznajem skroz divnih) orijentalnih pravoslavaca, sa kojima nismo in communio - bila u inostranstvu u nedelju i ukucala samo 'orthodox church' u search :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, nikola888 рече

ovde samo slepima nije crno belo a situacija je jasna da jasnija ne moze da bude ! Heleni,fanarioti ,papisti,anglo germani udaraju tamo gde je najtanje da naprave razdor medju slovenskim pravoslavnim narodima ! Ja sam pisao zasto smo duzni Rusiji i Ruskom Caru i rusima koji padose za Srbiju ali smo u ovom trenutku duzni i bez toga da stanemo u redove Patrijarja Kirila da cuvamo odstupnicu prema Moskvi 

Нико Ти ваљда није забранио да причаш са Ђуровићем.Он је човек у тежем положају него ми.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Paradoksologija рече

Istočno pravoslavna crkva? Bivam oprezna nakon što sam se jednom greškom pričestila kod (priznajem skroz divnih) orijentalnih pravoslavaca, sa kojima nismo in communio - bila u inostranstvu u nedelju i ukucala samo 'orthodox church' u search :D

Мислио сам да си мислила на неку Помесну Цркву.

Подели на овим сајтовима

Нама ја Патријарх Његова Светост Иринеј

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, nikola888 рече

Москва се бори да Црква више ништа нема са Римом, било другим или трећим. Такав став као твој је истоветни проблем какав сада имамо са Цириградом.

То спомињање Рима у контексту Цркве сада се, а већ се показало одавно, супротставља самом појму Католичанства, то јест, самом начину постојања Цркве као саборне и многоцелосне и свесагласне.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...