Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

ШТА ЈЕ СУШТИНА ДЕЛОВАЊА ПАТР. ВАРТОЛОМЕЈА ПРОТИВ РПЦ?

BY NIKODIM BOGOSAVLJEVIC · СЕПТЕМБАР 29, 2018

Опште је позната чињеница да су током читавог 20. века, а ево и на почетку 21., Цариградски патријаси део специјалног рата које САД воде против Русије. Разумљиво, активности Цариграда су уперене против Руске Православне Цркве, душе и срца руског народа и државе. Реч је у упадима на канонске територије ове Цркве, и најављено давање аутокефалности украјинским расколницима од стране Патр. Вартоломеја, наставак је политике његових претходника, који су давали аутономије Црквама Финске, Естонске, Летонске и Пољске.

Ако се има у виду да су и Цариград и Москва, патријарси Вартоломеј и Кирило, истог модернистичко-екуменистичког духа и вере (није у праву Ј. Холомогеров када Москву, супротно Цариграду, проглашава центром „канонски и догматски традиционалистичке конфесије“; в.: Цариградска патријаршија на путу да постане центар НАТО-православља, Факти), онда би се активности Вартоломеја против РПЦ могле сматрати делом борбе за престиж на Истоку, борбе за „православног папу“, који треба да буде предводник Источне Цркве у предстојећим преговорима и унији са западном „црквом“ и папом. И Вартоломеј и Кирило су велики екуменисти и папофили, и неодлазак Руске Цркве на Крит се не може објаснити богословским неслагањем са организатором Критског лжесабора, попут Бугарске и Грузијске Цркве, већ пре политичким разлозима, јер су, подсећамо, предкритски документи прихваћени на СА Сабору РПЦ 2-3. фебруара 2016., да после тога никада од исте установе нису одбачени. Дакле, сви аналитичари одреда деловање Фанара своде на ову борбу за престиж на православном Истоку, што, међутим, представља само површину дубљег сукоба и процеса. Разлози за овај сукоб су, дакле, много старији и далекосежнији и своде се на престројавања и припреме за есхатолошку завршницу, која предстоји православљу, свим светским религијама и читавом свету.

У објашљавању и разумевању догађаја који следе, послужиће нам паралела политичких и верских власти државе и Цркве у Русији. Као што је Цариградска патријаршија, као што смо рекли, неодвојива од активности политичког врха САД, тако и Московску патријаршију треба посматрати као продужену, духовну руку државне власти у РФ. За ове друге ово је посебно разумљиво, ако се има на уму да су и политичка и духовна власт у Русији постављени од стране бољшевика. Наиме, после уклањања Св. Патријарха Тихона и постављања Сергија (Старгородског), сви патријарси и сви епископи, према тврдњи бившег оперативца КГБ-а М. Преображенског, сарадници су КГБ-а тј. ФСБ-а, укључујући и претходног Алексеја 2. и садашњег Кирила, којима су познати и сарадничка, шифрирана имена: Дроздов и Михаил. Отуда је разумљиво, да се Цариградска патријаршија односи према Московској, исто онако како се САД и Запад односе према РФ. Иако руска политичка, данас већ либерална и модернистички настројена, елита воли и жели Запад, јер своје породице, некретнине и новац настањује, школује, има и држи на Западу, њих Запад не жели за активне учеснике стварања Новог светског поретка. Зашто Запад не жели Русију, руски народ и руско православље у будућем новом свету? Зато што су Русија, руска држава, народ, вера и Црква предвиђени за уништавање. Зато је предстојеће давање аутокефалије дела тела руског народа и Цркве од стране Цариградског патријарха духовни увод у физички рат против Русије. И опет, ни мало случајно, тај рат, који у прекидима већ траје годинама, треба да отпочне у свој својој силини у Малорусији, Кијевској русији, од бољшевика установљеној Украјини, која је темељ руске државности и црквености. Али, не само због тога да би се подрили темељи руског националног бића.

Данашња Украјина је део некадашњег Хазарског царства. У Јеврејској енциклопедији на руском пише да су оснивачи Кијева Јевреји. Хазарско царство је срушио син Св. Равноапостолне Велике књегиње Олге и отац Св. Равноапостолног Великог књаза Владимира, Велики књаз Свјатослав 964. године. Отада Јевреји, који су држали касу и у овом, као и у многим и у садашњем, Царству, живе за дан освете. Украјини је за то припремљена посебна улога. Њени председници државе и владе су Јевреји, велики број Јевреја, непропорционално броју становника, су чланови Раде, њоме владају јеврејски олигарси (додуше, као и у Русији). Украјина је по светости за Јевреје на другом месту, одмах иза Израела, јер је она средиште љубавичких рабина, па зато многи, као нпр. православни Јеврејин из Харкова, Едуард Ходос, Дњепропетровск назива Дњепрожидовск. Покренут је и нови пројекат Небески Јерусалим, где би се у четири области, од Одесе до Харкова, вратио велики број руских Јевреја из Израела, који су тамо отишли после рушења СССР-а (који је, према јавном признању А. Кедмија, срушен да би 2 милиона Јевреја својим пресељавањем одржао угрожен опстанак Израела) и тамо уложио свој капитал ради ставарања центара трговине и менаџмента. Чак постоји резевни план пресељавања Јевреја у плодну Украјину, уколико би Израил, у најгорим сценаријима, пропао.

Дошли смо до кључног актера у целој нашој причи. То су љубавички хасиди, секта хабад, како их Е. Ходос назива, жидо-фашистичка секта. Они су господари свим горе поменутим чиниоцима: и политичком врху у САД и РФ, и Цариградској и Московској патријаршији. Они владају светом, држећи у својим рукама све банке, сва тајна удружења (чији су чланови врхушке САД и РФ), све политичке структуре, све медије, сву индустрију забаве. Тако смо стигли на почетак ове приче, која је увод у њен есхатолошки крај: Јевреји нису прихватили Исуса из Назарета за Месију (Христа), предали су га Римљанима да се разапне, и они данас, а заправо већ дуго, праве инфраструктуру за долазак њиховог лажног месије, који је, према хришћанском Откривењу звер – антихрист. И Јевреји, заправо њихова сионистичко-фашистичка елита, знају да једина сила „која сада задржава“ (2. Сол. 2, 7), и која може спречити или одложити (неизбежан, од Господа Исуса Христа проречен) долазак њиховог месије, – који ће бити син сатанин, јер су јудеји од богоизабраног, разапињањем Сина Божијег, постали сатаноизабрани народ –  јесте Русија.

Упад Цариградког папе Вартоломеја на канонску територију РПЦ је почетак планираног уништавања Руске државе, Цркве и народа. Вероватно ће након Вартоломејевог проглашавања расколника за Аутокефалну УПЦ уследити и њено признавање за једину Православну Цркву од стране украјинског парламента и предавање јој свих црквених објеката, што ће, наравно, изазвати верске сукобе, у који ће се, опет највероватније, неизбежно – што је и крајњи циљ – умешати Русија. Ово уништавање неће и не може бити краткотрајно. Питање је да ли оно може бити потпуно. Као што је тајна слугу зла у њиховом господару – сатани, тако је и тајна Русије у њеном Господару – Господу Исусу Христу и покрову Пресвете Богородице. Тајна Русије је и у искупитељској жртви Св. Великомученика и Искупитља Цара Николаја 2., чијом жртвом и молитвама Бог треба да Русији подигне новог Цара.

На почетку смо краја историје и света. Деловање, дакле, Цариградског патријарха против РПЦ јесте последица пада једанаест помесних Цркава у јерес после Критског вучијег сабора, а његова суштина је дуго, 2000 година, планирано и припремано разбијање и уништавања неуништиве, вечне Православне Цркве, чији је најбројнији и најсилнији део управо РПЦ.

Цар-Патријарх долази!

Ваистину долази!

Воздвижење Часног Крста 2018.                                                               Архимандрит др Никодим (Богосављевић)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

А баш сам чекао ко ће да објави доктора!

:)))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Оне коjи су суштински y packoлу, као дотични доктор, не би ни требало постовати. Осим у некоj новоj теми, kao peцимо.. "Pасколници и други jeрeтици о расколу" и томе слично.. 

П. С. 

.. и с тим у вези. 

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

On 3. 10. 2018. at 11:23, Рилски рече

Оне коjи су суштински y packoлу, као дотични доктор, не би ни требало постовати. Осим у некоj новоj теми, kao peцимо.. "Pасколници и други jeрeтици о расколу" и томе слично.. 

П. С. 

.. и с тим у вези. 

Expand  

Који си ти чистунац :))

Па и госпон Денисенка пошиљамо, а нашег доктора да нећемо. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

On 3. 10. 2018. at 13:32, farisejski.bukvojed рече

Nije se ni Svjatejsi Kiril samostalno odlucio da ne pominje Vartolomeja, nego tek po odluci Sabora Moskovske Patrijarsije.

Ja sam sada sasvim slobodan da po odluci Sabora Moskovske Patrijarsije o Bartolomeju kazem deo onoga sto mislim. Takodje sam sasvim slobodan da o Igumanu Petru (Dragojlovicu) mislim to sto mislim, a da to i ne moram da kazem.

Expand  

Mislim da govorite o razlicitim Saborima. Iguman se osvrnuo na sve-pravoslavni Sabor,a ti govoris o Saboru jedne pomesne Crkve. Ti jesi Slobodan, ali kao Hriscanin bi mogao da se rukovodis I prema jevandjelskoj poruci Korincanima: Sve mi je slobodno ali nije sve I na korist

Подели на овим сајтовима

Postavljanje misljenja, postova na ovom Forumu ne znaci automatski "deljenje saveta", steta sto si tako shvatio. Ako se ne varam, najveci pravoslavni forum ima ulogu I da misionari ako se ne varam, a to da li neko baca bisere pred svinje - to nije moje da sudim. 

Подели на овим сајтовима

On 3. 10. 2018. at 10:49, grigorije22 рече

Питање је да ли оно може бити потпуно. Као што је тајна слугу зла у њиховом господару – сатани, тако је и тајна Русије у њеном Господару – Господу Исусу Христу и покрову Пресвете Богородице. Тајна Русије је и у искупитељској жртви Св. Великомученика и Искупитља Цара Николаја 2., чијом жртвом и молитвама Бог треба да Русији подигне новог Цара.

Expand  

Весели Никодим јеретиствујући. Да нема овога, сво његово антиисихастичко православље би изгубило сав смисао. Весели Руси иду из крајности у крајност. Једни проглашавају Цара Николаја за "крвавог цара", док га други проглашавају за искупитеља руског народа...

Подели на овим сајтовима

On 3. 10. 2018. at 13:54, farisejski.bukvojed рече

Od fakulteta ciji prodekan za nastavu umesto "vice versa" pise "vica verse", umesto "hominem sacri" pise "homo sacer-I" i koji "ius" prevodi sa "zakon" umesto sa "pravo", ne moze se ni ocekivati da izbaci kvalitetnije doktore.

Expand  

Ко је продекан за наставу ПБФ у Солуну?

Подели на овим сајтовима

Ово је стара вест. Али сада се код нас објављује као новост па ево је:

http://mitropolija.com/2018/10/03/patrijarh-kiril-poziva-na-svepravoslavnu-raspravu-o-ukrajinskom-pitanju/

• Свиђа ми се 1

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

о. Андреј Ткачев о Денисенку:

"да је којим случајем Ал Капоне жив он би по степену преступа, и развратности душе своје код Филарета био само ипођакон, не више од тога". 

:))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Анатема Денисенку:

"Вселукавому Михаилу Денисенко, безбожному делу придавшемуся и главой нечистиваго сборища поставленному ради личного благополучия и рекшего себя бытии Патриархом киевским и всем того последователям — анафема"

Хоће ли Вартоломеј да му је скида?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

On 4. 10. 2018. at 2:13, Ведран* рече

Анатема Денисенку:

"Вселукавому Михаилу Денисенко, безбожному делу придавшемуся и главой нечистиваго сборища поставленному ради личного благополучия и рекшего себя бытии Патриархом киевским и всем того последователям — анафема"

Хоће ли Вартоломеј да му је скида?

Expand  

Denisensko nije bitan, može mu je skinuti (tu anatemu) a ni ne mora, za ono što patrijarh Vartolomej namjerava učiniti to nema nikakvog značaja. Nakalemiće ih na ovu ukrajinsku crkvu koja je već u liturgijskom opštenju sa carigradskom patrijaršijom tj. u kanonskom jedinstvu s njom, iz nje dolaze i ti njegovi dva egzarsi. Ako znate šta je kalemljenje onda znate i šta će se desiti, inače je to regularan postupak u kanonskom pravu, ništa toliko neobično, sasvim normalna stvar i standardna praksa u crkvenom kanonskom pravu:

http://www.uaocamerica.org/our-history-statutes--polic/history-of-our-jurisdiction.html

Carigradska patrijaršija formira novu crkvu u Ukrajini
Moskovski dnevni list „Komersant“ objavio je – pozvavši se na „izvor u Carigradskoj patrijaršiji“ – da ona ne namerava da daje autokefalnost „ni jednoj od ukrajinskih pravoslavnih crkava“ već da namerava da formira – novu. 
Taj „izvor“ je navodno čak precizirao: „Uzalud se tamošnji jerarsi nadaju da će tomos dobiti neka od postojećih crkava. Ništa od toga, biće stvorena nova crkvena struktura. 
Prve njene velikodostojnike postaviće Carigradska patrijaršija, a vernici će imati priliku da udju u Ukrajinsku pravoslavnu crkvu koja će biti u kanonskom jedinstvu sa Carigradskom patrijaršijom“.

http://web-tribune.com/tema_dana/raspad-pravoslavlja-carigradska-patrijarsija-formira-novu-crkvu-u-ukrajini

http://srpskidnevnik.com/tema-dana/raspad-pravoslavlja-carigradska-patrijarsija-formira-novu-crkvu-u-ukrajini/

A Denisenko i njegova ekipa će potom u tu crkvu prići kao slijepci ka guslama, s pokajanjem ili bez, šta već odredi patrijarh Vartolomej:

Pаtrijаrh UPC (KP) Filаret u intervjuu kаže dа će se njimа priključiti i 10 аrhijerejа kаnonske Crkve u Ukrаjini i dа imenа dvojice već znаju.
Патријарх УПЦ (КП) Филарет у интервјуу каже да ће се њима прикључити и 10 архијереја канонске Цркве у Украјини и да имена двојице већ знају.

Подели на овим сајтовима

Ako je tacno ista od ovoga sto Zayron pise, onda imamo pred ocima nastanak ne samo raskola nego i necega sto je jako tesko opisati u do sada poznatim teoloskim teminima. Ljudi moji pa ovo je ludilo i to tesko. Pokupiti ljude izmedju kanonskog i raskolnickog svestenstva i ujediniti ih u novu "crkvu" je nesto sto do sada nije postojalo u Crkvi. U Rimokatolicizmu je postojalo i postoji svasta. Necu da kazem da ,ako ovo napravi VP, ima velike slicnosti sa RK praksom ali mi se nesto tesko namce i iskreno receno osecam neku muku u stomaku od svega toga. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

On 4. 10. 2018. at 3:34, Trifke рече

Ako je tacno ista od ovoga sto Zayron pise, onda imamo pred ocima nastanak ne samo raskola nego i necega sto je jako tesko opisati u do sada poznatim teoloskim teminima. Ljudi moji pa ovo je ludilo i to tesko. Pokupiti ljude izmedju kanonskog i raskolnickog svestenstva i ujediniti ih u novu "crkvu" je nesto sto do sada nije postojalo u Crkvi. U Rimokatolicizmu je postojalo i postoji svasta. Necu da kazem da ,ako ovo napravi VP, ima velike slicnosti sa RK praksom ali mi se nesto tesko namce i iskreno receno osecam neku muku u stomaku od svega toga. 

Expand  

Nije to nikakva "nova crkva", to je zakonita nasljednica starodavne i starostavne Kijevske Mitropolije koja je u kanonskom opštenju sa ekumenskim patrijarhatom carigradskim.  :) 

http://www.uaocamerica.org/our-history-statutes--polic/history-of-our-jurisdiction.html

Mi takvu kanonsku praksu nemamo, nemamo ni tomose ni takve raskolnike. Luther nije bio samo raskolnik već glavno jeretik, (raskol je prirodna posljedica svake jeresi) koji ne bi ni 5 minuta opstao ni kod vas, tako da njega radije ni ne računajte. Istina imamo što Dejan reče takve "neznavene" koji nisu shvatili 2VK i liturgijsku reformu i koji potom imaju samo jednu mogucnost na rsapolaganju, da se pokaju i vrate. Mi im tu autokefaliju ne dajemo.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...