Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 20 минута, Isusovo magare рече

Tko spamuje temu??

Ako nisam dobrodošla na forum jednostavno reci..

Ако ниси робот реци да ли знаш шта значи та реч: католик? Шта означава тај термин?

Када већ улећете у разговоре, зашто не бисте одговорили на једно просто питање?

Поента је у томе што се називате католицима а не знате шта означава тај термин. То је као да продајете крамбамбули а да немате појма шта пакујете. 

• Оплаках :)) 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Да ли ћете престати више?

Тема је озбиљна и о томе треба да се износе мишљења и ставови. А имате и тему коју је отворио @Trifke па ћаскајте о Римокатолицизму, можда се и на тој теми осети дух могућих последица питања раскола...

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Isusovo magare рече

Хоће ли ми неки римокатолик рећи шта је то католик?

Tko spamuje temu??

Ako nisam dobrodošla na forum jednostavno reci..

Ti si dobrodosla na forum ali pocni jednom da pises nesto na temu koja je postavljena. Eto postavio sam vam temu o Rimokatolicizmu pa raspravljajte koliko hocete. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Вратите се на тему, мрзи ме да бришем спамове.

Тема је од синоћ порасла за десет странице!

Признајте докле сте банчили прошлу ноћ.:)))

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Milan Nikolic рече

Ако ниси робот реци да ли знаш шта значи та реч: католик? Шта означава тај термин?

Када већ улећете у разговоре, зашто не бисте одговорили на једно просто питање?

Поента је у томе што се називате католицима а не знате шта означава тај термин. То је као да продајете крамбамбули а да немате појма шта пакујете. 

Spam i dalje...

Подели на овим сајтовима

Шта мислите о одговору владике Иринеја да није могуће да се сазове свеправославно саветовање јер мора да га иницира Вартоломеј?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Ведран* рече

Шта мислите о одговору владике Иринеја да није могуће да се сазове свеправославно саветовање јер мора да га иницира Вартоломеј?

Можда олакшам неком да не тражи или није прочитао тај одговор:

Цитат

3. Колико је остварив позив Светог Синода Руске Православне Цркве да поглавари помесних православних Цркава иницирају братску свеправославну расправу о црквеној ситуацији у Украјини? Да ли се у Српској Цркви разматра овај позив и да ли сте у контакту са другим помесним Православним Црквама у вези са тим?

Свеправославно саветовање на ову тему није могуће зато што такво саветовање сазива Васељенски Патријарх као предстојатељ Цркве која је прва по части и рангу, а он сада заступа тезу да има право да сâм, без учешћа осталих сестринских Цркава, само са својим Синодом, решава проблеме ма где у Православљу, без обзира на јурисдикцију и ставове аутокефалних Цркава (лично, уверен сам да ту тезу неће прихватити ни једна једина Православна Црква).

Такво саветовање, по мени, није ни потребно јер сви православни патријарси и Синоди, па и шира јавност у православној васељени, знају о чему се ради, што на основу службених разговора са делегацијама како Цариградске тако и Московске Патријаршије што на основу општедоступних информација.

spc.rs

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Ведран* рече

Намећу се многи одговори. Можда значи да ће бити неко други иницијатор.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Mislim da je najbolje da se ne zauzima pozicija - a rekoh bi da politizaciju Crkve imamo amo i tamo - nego neka bude sve po kanonu i crkvenom pravu.

Inače me sve podseća na vreme krajem 14. veka i početkom 15. veka. I tada dolazi do razdora zbog unije Carigrada sa Rimom, na šta Carigrad postavlja jednog mitropolita u Kijevu (oko 1439) iako se kijevska mitropolija preselila prvo u Vladimir (1305) i posle u Moskvu (1325), dakle moskovski patrijarh je kanonski naslednik kijevskog mitropolita, ili...

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

Mene samo zacudjuje koliko nedostaje komunikacije medju bracom. Gde je ono sto apostol Pavle govori u Korincanima? Koliko ja vidim Carigrad kao da se ni na sta ne obazire. Toliko pokazuje nedostatak bratske ljubavi i paznje da je to cudo jedno. Zanima me samo da li su u Carigradu svesni da se nalaze u Hriscanskoj crkvi ili ne? 

Nisam ovde na strani Rusa, jer sam rusofil vec zasto sto me iznenadjje gordost i drskost u izjavi Vaseljenskog Patrijarha i sto se radi o dubokoj nepravdi, ako zanemarimo politicku pozadinu cele price. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Можда је баш та политичка прича и велик утицај јаких сила у питању. Мислим да у једном делу Жељко то спомиње овде на почетку емисије (мислим око 2:05 мин) Жељко Ињац и Драшко Ђеновић о могућем расколу у Православљу (ВИДЕО)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, ИгорМ рече

Можда је баш та политичка прича и велик утицај јаких сила у питању. Мислим да у једном делу Жељко то спомиње овде на почетку емисије (мислим око 2:05 мин) Жељко Ињац и Драшко Ђеновић о могућем расколу у Православљу (ВИДЕО)

Ma to je ocigledno nego meni je , u zadnje vreme, uvek merilo ta duhovna strana nastupa nekog srkvenog velikodostojnika postala bitna, ko god on bio. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

https://stanjestvari.com/2018/09/25/onufrije-ne-bojte-se-nicega/        

За Заирона и друге артемите. Артемизам у Украјини неће проћи! Канонски владика Украјине, митрополит Онуфрије одговара артемитима. 

Подели на овим сајтовима

[mention=27163]Isusovo magare[/mention] Matt 16:18 A i ja tebi kažem: ti si Petar, i na ovome kamenu sazidaću crkvu svoju, i vrata paklena neće je nadvladati.
 OVO NIJE TEMA O KATOLICIZMU I RIMOKATOLICKIM UCENJIMA  VEC O RASKOLU KOJI JE MOGUC U PRAVOSLANOJ CRKVI . AKO HOCETE O TOME DA RAZGOVARATE ONDA OTVORITE POSEBNU TEMU . HVALA NA RAZUMEVANJU SVIM RIMOKATOLICIMA OVDE UKLJUCUJUCI I ZAJRONA. DOSTA VISE SA SPAMOVANJEM TEME!
Da, ja sam postavila pitanje vama, pravoslavnoj braci, a rimokatolici gosti se nasli prozvvani da duskutuju s nama. Pa se izrodilo jedno osebujno ekumenisanje, sa prastecom ljubaznoscu na RK nacin, narocito od starog poznanika naseg Zajrona I preljubazne magarece gosce. Sta bi tek bilo da su oni domacini diskusije, ja I Vedran ne bismo se lijepo proveli.

Послато са HUAWEI SCL-L01 користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...