Jump to content

Шта за Вас значи "вера у Бога"?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 24 минута, CutieBub рече

Није тачна, зато што постоје листови без хлорофила, који су розе, љубичасте или црвене боје, а који су исти на додир и мирис као и зелени листови. Онај који суди о зеленој боји на основу чула додира и мириса, нема појма о чему говори.

Осим фреквенцијског распона који математички дефинише зелену боју, што у принципу ништа не значи у свакодневном доживљавању боја, ни ми је не видимо дефиницијом, нити је доживљавамо дефиницијом, јер не постоји једна зелена боја. Даље, човек не мора да буде слеп, а може да не види зелену боју. Зелена боја постоји, али она није зелена зато што смо је ми тако назвали (дефинисали), она је таква каква је, и са нашом дефиницијом и без ње. Ако је неко ко не види нешто назвао "зеленим" на основу додира, топлоте и мириса, то можда није тачно за нас који видимо ту боју, али је то најтачнија његова ЛИЧНА дефиниција зелене боје.

Онај који суди о туђем доживљају на основу дефиниције, углавном нема појма о чему говори.

Подели на овим сајтовима

Ne znam, riječima ne mogu reći šta je za mene vjera u Boga. Najpribližnije što bih mogla reći jesu ljubav i suze, ali da to obrazložim, ne znam, iskreno. 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

evo, trenutno sam bolesna, imam problem, ali znam da je Gospod tu i da ce sve biti dobro...sve sam svoje brige prenela na njega...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Vere je poverenje u Boga tj u Njegovu objavljenu Reč.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Вера у Бога, значи неверовање  себи, победу гордости, познање сопствене слабости и ослањање на Бога.  

Не, ја могу, ја знам, ја хоћу....већ  Бог боље зна  шта могу, колико (не)знам и колико могу да хоћу. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Bokisd рече

Ali, fora sa odnosom Boga i coveka, jeste u tome, sto u coveku postoje delovi koji su slicni po nekim karakteristikama, odlikama samog Boga.

Pa, tako, covek ima u sebi odredjene predispozicije za trazenje Boga.

Recimo, analogija, kao, kada neko poseduje vid i nesrecno izgubi vid, .....i, dok je imao vid upoznao je neke nivoe zelene boje, .....i, onda kada je izgubio vid, kada mu se kaze, kupio sam djemper zelene boje koja ima takvu i takvu nijansu,.....takav covek, moze u glavi da stvori pribliznu sliku boje toga djempera,....iako, dok je video nije upoznao bas sve nijanse zelene boje,....

Tako , nekako ide i sa Bogom, mozemo da upoznamo Boga do 99%, jer je to na pocetku bilo polozeno u nas.

Проблем са познањем Бога је у томе што смо по том питању сви слепи, а многи тврде да виде нешто док заправо не виде ништа.

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, АлександраВ рече

Осим фреквенцијског распона који математички дефинише зелену боју, што у принципу ништа не значи у свакодневном доживљавању боја, ни ми је не видимо дефиницијом, нити је доживљавамо дефиницијом, јер не постоји једна зелена боја. Даље, човек не мора да буде слеп, а може да не види зелену боју. Зелена боја постоји, али она није зелена зато што смо је ми тако назвали (дефинисали), она је таква каква је, и са нашом дефиницијом и без ње. Ако је неко ко не види нешто назвао "зеленим" на основу додира, топлоте и мириса, то можда није тачно за нас који видимо ту боју, али је то најтачнија његова ЛИЧНА дефиниција зелене боје.

Онај који суди о туђем доживљају на основу дефиниције, углавном нема појма о чему говори.

Вероватно си желела да кажеш, да би неко имао што потпунији доживљај тога шта је лист, није довољно да само посматра зелену боју. Ја сам говорила о ономе што си написала, вероватно мислећи на то, а што је нешто сасвим друго, нешто нетачно. Дефиниција је научни термин, а сама реч је латинског порекла, нема везе са тиме како неко нешто доживљава.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, CutieBub рече

Дефиниција је научни термин, а сама реч је латинског порекла, нема везе са тиме како неко нешто доживљава.

Као што ни нема везе убацивање глувих и слепих људи у једну овакву тему на начин како си ти то урадила. 

Подели на овим сајтовима

Verujem zbog osecaja koji imam. Zbog svega sto mi se desava u zivotu jer je na moje spasenje. Znam kad me opomene, a isto i kad me nauci da znam sta je za moje dobro. On je svuda prisutan. 

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, АлександраВ рече

Као што ни нема везе убацивање глувих и слепих људи у једну овакву тему на начин како си ти то урадила. 

Можда нема везе, али ми немој контрирати нечим за шта би у 3. гимназије из Логике добила кеца као кућа док не научиш наизуст шта је дефиниција, шта дефиниенс, шта дефиниендум, шта генус проксимум, а шта диференција специфика. Овај форум читају и средњошколци.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, CutieBub рече

Проблем са познањем Бога је у томе што смо по том питању сви слепи, а многи тврде да виде нешто док заправо не виде ништа.

Pa, dobro, ako smo mi slepi za poznanje Boga, treba da sledimo one koji su priznati u crkvi i koji su mogli da nam ukazu na puteve kojima mozemo da vidimo Boga.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, CutieBub рече

док не научиш наизуст шта је дефиниција, шта дефиниенс, шта дефиниендум, шта генус проксимум, а шта диференција специфика.

Е добро је да ти знаш, баш се радујем због тебе. Нека си ми рекла.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...