Исток Написано Август 13, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 25 минута, Снежана рече šta misliš, zašto postoje molitve za upokojene? da li ti je nekada možda palo na pamet da se ljudi spasavaju kroz druge pa čak i samoubice? Ух, самоубице су баш тешка категорија, знам да овако "просечно лош" човек може да се спаси молитвама након смрти, али... Све до сада прочитано ми каже да за њих нема наде... Јој Боже, кад су ми сахрањивали тог брата од тетке, самоубицу...а оно нема попа, нема појања, молитве...само хладан гроб и људи без наде...неки говор прочитали најближи пријатељи јер породица није знала за себе и...у раку... После чујем да је црква ипак одобрила да се врши служба дал за 40 дана ил кад беше... Мада читам да је то безакоње по Оцима Цркве и да ће и ти који су вршили ту службу и ти који су је одобрили одговарати... Ја се искрено надам да то није тако црно као што се стално прича... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 12 минута, Исток рече Ух, самоубице су баш тешка категорија, знам да овако "просечно лош" човек може да се спаси молитвама након смрти, али... Све до сада прочитано ми каже да за њих нема наде... Јој Боже, кад су ми сахрањивали тог брата од тетке, самоубицу...а оно нема попа, нема појања, молитве...само хладан гроб и људи без наде...неки говор прочитали најближи пријатељи јер породица није знала за себе и...у раку... После чујем да је црква ипак одобрила да се врши служба дал за 40 дана ил кад беше... Мада читам да је то безакоње по Оцима Цркве и да ће и ти који су вршили ту службу и ти који су је одобрили одговарати... Ја се искрено надам да то није тако црно као што се стално прича... Ima po forumu neke teme, koje se bave tragikom samoubistva iz perspektive vere i pominjanja u molitvama. Sustina stvari je, da postoji i neka gradacija kod samoubica, pa, kako da kazem, postoje neke kao olaksavajuce okolnosti koje se mogu uzeti kao neko minimalno opravdanje za samoubice,..... mozda su psihicki bili bolesni, mozda je bio neki fizicki i genetski poremecaj i slicno, preteska zivotna situacija ( ali, bas preteska ),.... u takvim situacijama ( ako episkop rasudi o svakom slucaju ponaosob ),... postoji ikonomija u molitvama, ali, ne vrsi se celo opelo, neko se citaju kratke molitve i razna druga moljenja. Исток, АлександраВ and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 1 hour ago, todor рече Ти као да не верујеш у библијског Бога, него имаш неког личног. Овај библијски каже да је баш тако било као што ти кажеш да је немогуће. Не постоји код Њега немогуће, дао им је слободу да бирају, неки су остали, свесни да је уз Оца најбоље, а они незадовољни су се одвојили под вођством њиховог шефа Луциферка Смрдића. Onda je to između njih dvojice a nije do nas ljudi..mi nismo anđeli..uostalom nas nije ni bilo kad su oni zaratili na Nebu..i ako je Bog sveznajući onda je On to sve već znao unaprijed..što stvori tog Lucifera kad je znao da će sve zabrljati.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 @Исток Овако, искрено ћу ти рећи ово и нећу поновљати: Кажеш имао си тешко школовање и прошао муке. Ниси једини, брате. Печат болести носим од рођења, онда није било за очекивање да деца схвате и прихвате. Међутум, то је био ветар у леђа, да учим и покажем боља од других. Мала, али значајна победа. Заврши се чколовање, млада луда глава је хтела да среди живот у пар година као свако од вршњака. Чик погоди шта сам добила на лутрији? Док не потрефиш нећеш знат остатак приче. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 2 часа, Isusovo magare рече Onda je to između njih dvojice a nije do nas ljudi..mi nismo anđeli..uostalom nas nije ni bilo kad su oni zaratili na Nebu..i ako je Bog sveznajući onda je On to sve već znao unaprijed..što stvori tog Lucifera kad je znao da će sve zabrljati.. Onda, i sve nas , i tebe i mene, ne bi bilo ( ni ovog foruma ... ) Jer, ( zbog toga ) Bog je , na prvom mestu, stvorio slobodna bica, tj. da budu slicna Njemu ( po slobodi ) i da mogu svesno, razumno, savesno ili intuitivno, ili bilo kako drugacije,.....da izabiraju ono sto zele. I, da nije stvorio Lucifera kao slobodnog da izabere, ( pa, makar i pogresno,.... da ne bude u zajednici sa Bogom ) , ne bi ga ni stvarao. Sta bi andjeli ili ljudi bili bez slobode ? Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Исток Написано Август 13, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 15 минута, Драгана Милошевић рече Чик погоди шта сам добила на лутрији? Не бих знао...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 Ништа добро. У једном трену суманотости, пожелела непостојање. Главни добитак је депресија, досадна и упорна. И кад душа не жели Бога, Он је ту да те вуче за рукав. Зато имај мало стрпљења и све ће ти се казати само. Дотле уживај у малом. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Исток Написано Август 13, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 10 минута, Драгана Милошевић рече У једном трену суманотости, пожелела непостојање. Имали сте суицидне мисли? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 8 минута, Исток рече Имали сте суицидне мисли? Ах, мислим да сам и превише рекла, покушавајући да кажем да увек има горе. Исток and АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 54 минута, Bokisd рече Onda, i sve nas , i tebe i mene, ne bi bilo ( ni ovog foruma ... ) Jer, ( zbog toga ) Bog je , na prvom mestu, stvorio slobodna bica, tj. da budu slicna Njemu ( po slobodi ) i da mogu svesno, razumno, savesno ili intuitivno, ili bilo kako drugacije,.....da izabiraju ono sto zele. I, da nije stvorio Lucifera kao slobodnog da izabere, ( pa, makar i pogresno,.... da ne bude u zajednici sa Bogom ) , ne bi ga ni stvarao. Sta bi andjeli ili ljudi bili bez slobode ? Kako ti izjednačavaš anđele i ljude??!Oni Boga gledaju a mi ljudi ne.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 5 часа, Исток рече То је такав шок и борба кад сам полако, мало по мало уствари схватио о чему се ради и спознао Бога - право је чудо да сам уопште до овде дошао... Баш зато што си довде дошао, и то тешком муком, не треба да се ломиш и одустајеш. Приведи то крају, донеси свој став, без обзира на прошлост, људе око себе и остало. То је само твоја борба. Стисни зубе, учини што је до тебе, испоштуј веру коју си спознао онако како доликује, па онда донеси свој суд, немој без материјала, нека буде поштено. Ево сутра почиње пост, причести се у недељу, сигурна сам да толико можеш да учиниш ( уз борбу, али можеш). Избаци све из главе, дозволи себи да за то време читаш само нпр.оца Тадеја (Какве су ти мисли, такав ти је живот). Па онда да се нађемо у недељу овде да сумирамо утиске? Шта кажеш? Агресијом против депресије пре 5 часа, Исток рече АлександраВ, Vladan :::. and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 1 сат, Isusovo magare рече Kako ti izjednačavaš anđele i ljude??!Oni Boga gledaju a mi ljudi ne.. Ali, bilo je na pocetku, skoro identicno, prvi ljudi su imali veliku mogucnost da gledaju Boga. Ono, cak i danas, veliki podviznici i svetitelji, kada se ociste od 'strasti' i dobiju savrsenu celomudrenost ili ( sad gledam ) kako kaze sv. Jovan Lestvicnik ( Lestvica pouka 29. ).... О земаљском небу, о богоподражавајућем бестрашћу и савршенству, и васкрсењу душе пре свеопштег васкрсења....mogu da vide i gledaju Boga ( ne stalno, nego po daru blagodati ). Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa Kolbas Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 2 часа, Isusovo magare рече Kako ti izjednačavaš anđele i ljude??!Oni Boga gledaju a mi ljudi ne.. Не, Хришћани Бога једу. Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nikola888 Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 na to pitanje nema ,iz ljudske perspektive tacnog i konkretnog odgovara jednostavno to je ostavljeno kao tajna koju svako od nas posle smrti sazna a do tada borba na svim frontovima uz Veru,Nadu i Ljubav !!! Jedini koliko toliko logican odgovor je da nas BOG poziva u ovaj zivot iz Ljubavi svoje i da imamo mogucnost da zasluzimo vecnost ! Jednostavno dok je covek zdrav i prav postojanje nije uopste lose ali kad to prodje i kad dodju problemi onda dodje roptanje koje moze samo sa Verom i molitvom da se izdrzi pa kako nam bude !! Sve ostalo su samo naklapanja i nagadjanja Исток and kosmopolit је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 47 минута, Bokisd рече Ali, bilo je na pocetku, skoro identicno, prvi ljudi su imali veliku mogucnost da gledaju Boga. Ono, cak i danas, veliki podviznici i svetitelji, kada se ociste od 'strasti' i dobiju savrsenu celomudrenost ili ( sad gledam ) kako kaze sv. Jovan Lestvicnik ( Lestvica pouka 29. ).... О земаљском небу, о богоподражавајућем бестрашћу и савршенству, и васкрсењу душе пре свеопштег васкрсења....mogu da vide i gledaju Boga ( ne stalno, nego po daru blagodati ). Može li onda takav svetac odvojiti od Boga??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука