Jump to content

Зоран Ђуровић: Никодемо плете Ави венац пророчки

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Ведран* рече

А како ћеш знати да Дух Свети није деловао кроз братију? :D

Може бити, ако је ово код Митрополита била демонска обмана :D.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 84
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 15 минута, Васијан рече

Извини, ал' сетих се нечега интересантног. Пре неколико година, када је Вл. Јован постао Нишки Епископ, а Ман. Острог остао без Игумана, Митрополит се молио Богу и Св. Василију кога да постави. После молитве је имао сан (или виђење) у коме му је Св. Василије за руку довео о. Јоила. Онда је Ђед одлучио да постави о. Јоила за Игумана. Наравно, братија се побунила (била је једногласно против, што и разумем) и није хтела да прихвати Јоила за Игумана. Ето, то је оно на шта сам мислио када се рекао да се "блокира" Дух Свети. Знам таквих примера колико хоћеш, јер већина ствари у нашој Цркви се ради мимо воље Божије. Мада, разумем шта хоћеш да кажеш и ту се суштински слажем. Бог је најјачи и ту нема спора.

To sto je vladika sanja ne znaci da je volja Bozja. Covek moze da radi protiv volje bozje samo u onome u cemu mu Bog dozvoli! Stavljam tacku na ovu diskusiju! 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Васијан рече

Може бити, ако је ово код Митрополита била демонска обмана :D.

Nemora da bude obmana nego sto se babi htilo to joj se i snilo a onda je Bog preko vladike Atanasija uticao da mitropolit promeni odluku. :) 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Ведран* рече

Заборавио сам цимет да ставим у млеко, а већ сам попио!

Нова јерес, млеко без цимета... ех Ведране, Ведране.... куда оде... :) 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Vladan ::: рече

Нова јерес, млеко без цимета... ех Ведране, Ведране.... куда оде... :) 

Значи и ти планираш да се одвојиш од мене 2026 године због ове шизмлекцитне јереси?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Ведран* рече

Значи и ти планираш да се одвојиш од мене 2026 године због ове шизмлекцитне јереси?

Не брате Ведране, не одбацуј теологију млека, млеко има добар еклисиолошки контекст, проблем је што си од млека одвојио цимет = шизмоциметизам... ;)

За покајање да седиш мало у кенгурској длаци у да даш дупли десетак од метвице, копра и цимета :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Док чекамо да се Епископ званично огласи, шта мислите да ће бити следећи корак? 

Забрана свештенослужења и позив на покајање? Црквени суд? 

Никодим је већ најавио да одлуке неће поштовати. Шта онда? Присилно исељење из манастира? 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

On 11.7.2018. at 14:56, Zoran Đurović рече

А ти си ми канда неки пилот па не знаш да би одлетео у космос да је земља округла и да би морао стално да коригујеш висину? :))

О томе наравно не сме да се прича. Зато кад одеш у пензију, ако си током активне каријере био добар и причао около како је Земља лопта, онда добијеш награду у виду ангажовања на летелицама што као остављају кондензовани траг, а заправо су то кемтрејлси, најгори отрови. Јавна је тајна да на стотине подобних умировљених летача сваког дана премрежавају Србију и обогаћују јој атмосферу. Добра плата и низ бенефиција...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Милан Ракић рече

и низ бенефиција...

...највише лође и ледаре дупке пуне кока-коле...

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Гледо данас у даљину и ту закривљеност нигде нисам видео. А делује логично ово што Никодим прича.

Не знам, нисам научник и не могу ништа да тврдим, али није без неке све ово што пише Никодим. Мораћу да видим да нађем још неку литературу ако постоји на ту тему, али не бих ја тек тако одбацио одмах ово што пише овај човек. Ипак је доктор наука, не би лупао.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, RYLAH рече

Гледо данас у даљину и ту закривљеност нигде нисам видео. А делује логично ово што Никодим прича.

Не знам, нисам научник и не могу ништа да тврдим, али није без неке све ово што пише Никодим. Мораћу да видим да нађем још неку литературу ако постоји на ту тему, али не бих ја тек тако одбацио одмах ово што пише овај човек. Ипак је доктор наука, не би лупао.

Neko bi mogao da pomisli da si ozbiljan! :)  No ovakva tvoja pisanija samo dokazuju moju raniju tezu da si ti agent Miroljuba Petrovica i da si ovom kapom povezan sa njime harp sistemom.. :) 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, drvce рече

...највише лође и ледаре дупке пуне кока-коле...

... da, da ... da se nadje za sofru obodnog svestenstva, 'proroka' i kosmotehnicara.  Moj uzor je Joseph Vittori. Ako mi se ukaže prilika da se proslavim kao on, neću je propustiti.  E i da, sta li bi mogaao biti sledeci korak, Crkveni sud? Mada sumnjam,  jer  covek moze da radi protiv volje bozje samo u onome u cemu mu Bog dozvoli 

.

Подели на овим сајтовима

Последња времена дошла када @Isusovo magare чита index.hr :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, RYLAH рече

Има ту нешто!

Пусти ти све, има ту нешто, кат ти ја кажем. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...