Jump to content

Зоран Ђуровић: Никодемо плете Ави венац пророчки

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, Ведран* рече

Још од Ивана премудрог форумског никоме не написах тропар. 

Мислиш на Ивана Сотону Марковића?12:smeha:

Видех како Истина Артемије оплете и веселог о. Саву @Архимандрит Сава Јањић јер узех да прочитам шта веле о најновијем отпадању из СПЦ. Кад будем имао времена, написаћу мало о јереси и Цркви, тако да барем на једном теолошком нивоу свакоме са стеченом употребом мозга буде јасно о чему се ради. И биће им јасно зашто Црква никад није направила сабор да би осудила "свејерес екуменизма". Прочитао сам сва акта 7 Васионског Сабора, а она су кључ за разумевање ових проблема. Такође намеравам да саме Акте преведем. Ако се не пробудим пре тога у Господу...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 84
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Мислиш на Ивана Сотону Марковића?12:smeha:

Оћеш да ти дође? Ако га тако будеш призивао појавиће се! :))

Сви знају ваљда да је Марковиц добио тропар и кондак од мене. Кондак беше глас осми, ако се не варам? Да не тражим сад.

Него, поп Никодиме узми јадан и објави сад да ти је неко хаковао налог и оно злонамерно написао само да ти напакости. Да ниси ти писао нити хоћеш да напушташ Цркву. Одузећеш венце Ави и овима молитвеницима из Митрополије и стећи велику славу. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Zoran Đurović рече

1) Ипак се не окреће, лудачка теза да је земља равна плоча и да све око ње кружи;

Одлична књига!

Темељно разобличава највећу свејерес данашњице, тераротундијализам.

Подели на овим сајтовима

Кад се већ фрља са терминима.

Јесте ли чули за шизмоеклесијализам? 

:tongue:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Opet si zanemario da obajvis da sam ja jos pre 15 godina nanjegovom rukopolozenju za djakona kazao da ce on da napravi glupost. Znaci zaostao si Zoki za jedno 14 godina od mena. Ovo samo nabacujem tek da mi se ne otme prorocki venac. ;)

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Trifke рече

Opet si zanemario da obajvis da sam ja jos pre 15 godina nanjegovom rukopolozenju za djakona kazao da ce on da napravi glupost. Znaci zaostao si Zoki za jedno 14 godina od mena. Ovo samo nabacujem tek da mi se ne otme prorocki venac. ;)

Трифке, праштај! Нећу да ти отимам венце!:)) Ви сте нажалост лично знали овог човека. 

Сада се чека шта ће Арсеније Монах да уради. Да ли ће му се придружити?...  

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Zoran Đurović рече

Сада се чека шта ће Арсеније Монах да уради. Да ли ће му се придружити?...  

Што? Арсеније није баш у винкли (по мом мишљењу), али кад су му се сабрати побунили и отишли за Артемијем, он је остао. Није ваљда у међувремену толико заглибио да би ишао за равноземљашима?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Lady Godiva рече

Што? Арсеније није баш у винкли (по мом мишљењу), али кад су му се сабрати побунили и отишли за Артемијем, он је остао. Није ваљда у међувремену толико заглибио да би ишао за равноземљашима?

Па и Никодим је критиковао артемијевце за напуштање Цркве а после уради исто што и они. Сам Артемије је говорио да неће напустити СПЦ и то уради, али у делиријуму тврдећи како је СПЦ отпала од њега!

Послушај шта је Зли Патуљак говорио: 

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Lady Godiva рече

Nije...nema veze sa Nikodimom i kompanijom.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Па и Никодим је критиковао артемијевце за напуштање Цркве а после уради исто што и они. Сам Артемије је говорио да неће напустити СПЦ и то уради, али у делиријуму тврдећи како је СПЦ отпала од њега!

Да, у праву си. Ти људи нису чисти. Кад једном крену злим путем, брзо дођу дођу до тога да су сви јеретици, само он један је истина. confused1

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Послушај шта је Зли Патуљак говорио: 

Кад га овако човек чује помислио би да је душа од човека.. као Филарет што трпи малтретирање и све прашта.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Поуке.орг инфо рече

Nije...nema veze sa Nikodimom i kompanijom.

Драго ми је да то чујем. Хвала. :)

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Ведран* рече

Још од Ивана премудрог форумског никоме не написах тропар. 

Нека, фала! Нема потребе мене у кош с њим. :buba:

Не молим се да било коме буде лоше већ се молим да се пројави добро на корист Цркве. Не молим се да пропадне ни Марко а ни Никодим, или како се већ зваше у свету, не желим им то, али, кад је неко штеточина не могу да га штитим и да му држим страну. Ма ко био.

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

Није Арсеније у истом манастиру са Никодимом, Арсеније је у Рибници, а Никодим је отишао из ње пре пар година... Мене интересује откуд Арсеније да тражи отпуст из митрополије?

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Trifke рече

Нисам те ја заборавио душо. :))

Кад поменух синаксис, мислио сам и на тебе. 

Кад рекох "ови из Митрополије" мислио сам и на тебе.

:)))

Али ја сад чекам да вас Никодим све превари, да каже да је био хакован, и да вам одузме венце. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Ведран* рече

Кад се већ фрља са терминима.

Јесте ли чули за шизмоеклесијализам? 

:tongue:

И шта је рећи? Нисте чули за шизмоеклесијализам? :)))

Па гуглајте. :))

Стрпљење Никодимово треба да вас удиви. У јуну ове године је писао СВЕТОМ Синоду ЗАХТЕВ (:babuska:) поводом шизмоеклесијализм, а како до јула СВЕТИ Синод није заседао и предузео кораке по ЗАХТЕВУ одлучио је да се одвоји од "јеретика" који су од 2010 године вршили јереси. (:babuska::pop:) и да не целица више НЕСВЕТУ десницу в. Милутина.

Ел вам јасно? Ако није то је зато што нисте докторирали богословље. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...