Jump to content

Како унапредити "КАНУ", помоћ за оне који желе да упознају особу за брак

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Srdjan Matic рече

@Liga Džentlmena  Ne znam burazeru, nisi dobro prostudirao te ledene znakove. :) Imas u toj "naucnoj oblasti" detaljno opisano sve.
Kad vec strastveno pratis prati do kraja. :)

Према митологији, једнорог је бели коњ са рогом на челу, чим телом тече сребрна крв. Верује се да ће онај ко убије то величантвено биће и пије његову крв, бити заувек проклет. Осим тога, верује се да његова крв спашава човека на самрти, али спашена особа је тада осуђена на проклетство полуживота. Прах направљен од његовог рога сматра се чудотворним леком за све болести. О његовом постојању нема материјалних доказа, будући да су наводни једнорогови рогови заправо издужени предњи зуб нарвала, ретке врсте морских сисара.

Једнорогов изглед је раније многим природњацима изгледао сасвим могућ; бело или жуто крзно, витко мишићаво тело, кратка разиграна грива, брзина покрета и оно најистакнутије, бели, велики уврнути рог који расте изнад његових очију. Доживљавало га се као елегантну животињу лаганог хода, витког тела, дуге гриве, поносно наглашеног врата и племенитих крупних очију.

Ne treba se cackati sa jednorozima, spasi te od smrti al cas mozes da budes prokle. :smeh1:

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Srdjan Matic рече

@Liga Džentlmena Ne cackaj se s' njom da ne buses proklet. :) I mani se prokletih vraceva ako zelis carstvo nebesko.

Mislis vracarki. Hehe, da ne trolujemo vise temu. :)

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Opet sam se uverio kakvih sve bezkurpuloznih ljudi ima na kani, prosto ne mogu da verujem da takvi ljudi sebe nazivaju hriscanima. Nek im je Bog u pomoci i nama koji verivasmo da ima nade.... 

Stvarno bi trebala da se uvede neka selekcija.

Da ne poverujes.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Liga Džentlmena рече

Opet sam se uverio kakvih sve bezkurpuloznih ljudi ima na kani, prosto ne mogu da verujem da takvi ljudi sebe nazivaju hriscanima. Nek im je Bog u pomoci i nama koji verivasmo da ima nade.... 

Stvarno bi trebala da se uvede neka selekcija.

Da ne poverujes.

Pričaj...šta se dešava? 

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Поуке.орг инфо рече

@Liga Džentlmena размислићемо о свим опцијама, па која буде најбоља њу ћемо одабрати

Je l moguće sms-om poslati pomoć sajtu? 

Подели на овим сајтовима

On 18.8.2018. at 9:45, Liga Džentlmena рече

druga molila da joj proveravam bivseg

Au sunce ti poljubim ako ne lažeš...heavy :0426_feel:

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Natasa. рече

Pričaj...šta se dešava? 

Izvini ali mislim da nije umesno da pricam o ljudima koji nisu vredni pomena a izigravaju i pokazuju se kao Hriscani, prosto je strasno sta sve mozes da dozivis od ljudi koji sebe nazivaju pravoslavcima. Ali stvarno je strasno sta ko je sve clan i sta ja ustvari trazim ovde i da li sam stvarno cist kada sam se prikljucio grupi. Posle ovoga sto sam doziveo stvarno nemam vise sta da kazem. Razocaran sam potpuno. Nek im je Bog u pomoci ako uopste veruju u njega.

Najace je od svega sto ja na kraju ispado lud, glup, a ona kulturno nevinasce. :krstix:

Mozda je i glupo sto sam ovo uopste i pisao, ne prastajte ali nisam mogao da izdrzim.

Подели на овим сајтовима

On 18.8.2018. at 9:45, Liga Džentlmena рече

Pa vidi, je sam na grupi kani imao tri losa iakustva za tri meseca, jedna me je zavlacila i rekla da joj profil ljudi ovde nista ne znaci, druga molila da joj proveravam bivseg a treca rekla da joj se ne svidja profil ljudi ovde i ako smo se slucajno sreli na ulici i dalje je bila protiv bilo kakvog upoznavanja sa ljudima sa sajta. Pa sam odlucio da se isclanim iz grupe.

Generalno mislim da bi trebalo iskreno da se uvede nesto sto bi odvajalo te neozbiljne od ozbiljnih.

Ne treba ogranicavati ljude vec jednostavno uciti sebe da na bilo kojem mjestu u bilo koje vrijeme covjek treba da bude racionalan koliko je moguce cak i ako se radi o upoznavanju, razgovoru, prijateljstvu ili mozda dubljem odnosu zbog kojeg jednostavno svako moze biti emotivno povrijedjen ili razocaran. Nije nista cudno da se u Kani javljaju raznorazne osobe kad svakakvih likova dolazi i po najvecim pravoslavnim svetinjama. Vjerovatno nisi razgovarao ali i od monaha na Svetoj Gori mozes cujes svakakve besmislice, medjutim to je za ocekivati jer niko nije savrsen( osim Boga). Ostrog je mnogo posjecen i nije nista cudno da tu mozes sresti ljude od onih koji su puni blagodati do totalnih budaletina punih zlobe i pakosti. Vidis koliko ljudi mozes da upoznas na netu pod razlicitim nikovima ili cak i punim imenom, medjutim 95% tih ljudi su cesto drugaciji u realnosti, odnosno shvatis ili da si pogresno percepirao te ljude ili su ljudi daleko opusteniji na netu sto je cesto slucaj i zbog toga jednostavno u realnosti upoznas dosta drugaciju osobu. Zato je najbolji nacin da iskreno i sa puno ljubavi ali i racionalnosti pristupas svima i ne ocekujes nista previse ali da analiziras i svoju sliku ljudi i realnosti kako se ne bi zanio.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Liga Džentlmena рече

Izvini ali mislim da nije umesno da pricam o ljudima koji nisu vredni pomena a izigravaju i pokazuju se kao Hriscani, prosto je strasno sta sve mozes da dozivis od ljudi koji sebe nazivaju pravoslavcima. Ali stvarno je strasno sta ko je sve clan i sta ja ustvari trazim ovde i da li sam stvarno cist kada sam se prikljucio grupi. Posle ovoga sto sam doziveo stvarno nemam vise sta da kazem. Razocaran sam potpuno. Nek im je Bog u pomoci ako uopste veruju u njega.

Najace je od svega sto ja na kraju ispado lud, glup, a ona kulturno nevinasce. :krstix:

Mozda je i glupo sto sam ovo uopste i pisao, ne prastajte ali nisam mogao da izdrzim.

I posle @Neša_ ovakav onakav :smeh1:.

A dobro, crkva vazda puna ludog sveta, neće valjda neko zdrav kod lekara :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ronald рече

Ne treba ogranicavati ljude vec jednostavno uciti sebe da na bilo kojem mjestu u bilo koje vrijeme covjek treba da bude racionalan koliko je moguce cak i ako se radi o upoznavanju, razgovoru, prijateljstvu ili mozda dubljem odnosu zbog kojeg jednostavno svako moze biti emotivno povrijedjen ili razocaran. Nije nista cudno da se u Kani javljaju raznorazne osobe kad svakakvih likova dolazi i po najvecim pravoslavnim svetinjama. Vjerovatno nisi razgovarao ali i od monaha na Svetoj Gori mozes cujes svakakve besmislice, medjutim to je za ocekivati jer niko nije savrsen( osim Boga). Ostrog je mnogo posjecen i nije nista cudno da tu mozes sresti ljude od onih koji su puni blagodati do totalnih budaletina punih zlobe i pakosti. Vidis koliko ljudi mozes da upoznas na netu pod razlicitim nikovima ili cak i punim imenom, medjutim 95% tih ljudi su cesto drugaciji u realnosti, odnosno shvatis ili da si pogresno percepirao te ljude ili su ljudi daleko opusteniji na netu sto je cesto slucaj i zbog toga jednostavno u realnosti upoznas dosta drugaciju osobu. Zato je najbolji nacin da iskreno i sa puno ljubavi ali i racionalnosti pristupas svima i ne ocekujes nista previse ali da analiziras i svoju sliku ljudi i realnosti kako se ne bi zanio.

Slazem se da ne treba ocekivati ali ako ti neko da za pravo da ocekujes nesto a posle ti pise da to radi samo iz kurtuazije, a sta di da pomislis? Ako vidis da neko ozbiljno pristupa necemu i posvetiti zasto se ti zezas sa nekim, samo da bi sebi podigla ego. Strasno brate.

Slazem se brate izgleda da sam ja naleteo na neku zlobno osobu. 

Da ti kazem nisam vise pametan, ako dignes ruke ne valja osta sam, ako juris ne valja razocaravas se. Kako god obrnes ne valja.

Подели на овим сајтовима

On 18.8.2018. at 14:11, Поуке.орг инфо рече

@Џуманџи mislim da bi se onda izgubila poenta sajta... Ne bismo išli na tu verziju, mada to nije loša ideja.  

Ok, nisam upoznata koja je poenta sajta, ali msm da treba da razmislite o tome. I crkva.net i pouke su vec (i oduvek) besplatne, ne vidim zasto bi x puta zahtevniji i odgovorniji projekat bio free. Pogotovu za ljude koji malo vremena imaju za drustvene mreze i forume i svaki trenutak online im je dragocen. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Pomaze Bog svima.

Prvo moram reci - odlicna ideja. Mnogo je nasih brace i sestara koji zagaze i u petu deceniju neozenjeni i neudati (crkveno tek)... A "radjajte se i mnozite se" kao da smo pogresno shvatili.

Na svetim mjestima i prije, u toku i poslije liturgija, po mom misljenju, i ne prilici samoinicijativno prilaziti i upoznavati se pa makar i radi braka.

Neko napisa da je bolje uzivo upoznavanje sa cime se u potpunosti se slazem. Mislim da bi u svakom gradu trebalo podsticati upoznavanja pravoslavnih hriscana radi braka i mislim da bi to Crkva mogla najbolje uraditi...

Tako da - Kana je odlicna grupa. Samo je treba popularizovati, ali bi trebalo blagosloviti i primijeniti upoznavanja pravoslavnih hriscana radi crkvenog braka od strane svih parohija...

Pozdrav i ne zamjerite na iskazanom misljenju.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Liga Džentlmena рече

Slazem se da ne treba ocekivati ali ako ti neko da za pravo da ocekujes nesto a posle ti pise da to radi samo iz kurtuazije, a sta di da pomislis? Ako vidis da neko ozbiljno pristupa necemu i posvetiti zasto se ti zezas sa nekim, samo da bi sebi podigla ego. Strasno brate.

Slazem se brate izgleda da sam ja naleteo na neku zlobno osobu. 

Da ti kazem nisam vise pametan, ako dignes ruke ne valja osta sam, ako juris ne valja razocaravas se. Kako god obrnes ne valja.

Samo polako, nema razocarenja, ima mnogo divnih djevojaka. Ukoliko te neko tako zavuce iz ko zna kog razloga to je onda losa strana te osobe koju ne treba osudjivati, ali ako je blizak odnos treba ukazati. Djevojke svakako vole od muskaraca paznju na raznorazne nacine i ne treba to gledati kao neku priliku vec kao dio njihove biologije. Muskarac moze biti malo oprezniji i ne reagovati na bilo sta naglo vec polako upoznati nekoga a tek uzivo vidjeti gdje je i sta je i sta moze da ocekuje. Samo strpljenje i polako, ne treba ss opterecivati vremenom i zuriti.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...