Jump to content

Породица или не

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 16. 3. 2018. at 21:09, Natasa. рече

Naravno da je o tebi, koga boli dupe za iskustva forumaša :smeh1:.

Tema odiše strahom i egzistencijalnom krizom.

Expand  

Recimo da je tako, da si ti u pravu, da se ja plasim porodice, i da sam u egzistencijalnoj krizi. Zasto onda taj svoj uvid i razumevanje zloupotrebljavas na tako destruktivan nacin?

Подели на овим сајтовима

On 16. 3. 2018. at 21:27, Grizzly Adams рече

Па ево конкретно, ја сам као млад много волео да имам породицу. Људи су се чудили кад ме питају шта хоћу, а ја кажем да имам породицу. Млади су обично хтели нова кола, путовања, зезање...

Мој проблем био је тачка #3 - нисам имао ни пребијене паре. Али решили смо да живимо од љубави. Што је било изузетно тешко. Десет година нисам диго главу од посла, нисам ишао нигде на одмор, растурио сам се скроз. То је онда оставило велике последице и на наш однос итд. Кад си млад мислиш да све можеш, да ништа не може да те заустави... И јесте тачно, успео сам да се извучем. Али је цена огромна. Не само за мене, здравље итд. (ко ме шиша...), него сам био хронично уморан и нервозан читаво време и неподношљив за околину, пропустио многе лепе тренутке, нисам био муж и отац какав је требало да будем и тако даље. О хобијима итд. да не причамо. Гитара је за то време скупљала прашину, поново сам је узео тек после свега. Спорт сам запоставио потпуно. У 20-тим сам био терминатор. Карате, гимнастика, тенис... Сад се тек мало враћам у форму колико да не зарђам.

Наравно, није за то све крив брак. Кризе, ратови, немаштина, свакаква срања... У неком нормалном окружењу, да сам рођен - или бар да сам прво дошао у САД, све би то било лаганица и плус би био бољи отац и муж. Све то треба узети у обзир. Много је тешко све испунити како треба ако на сву снагу мораш да усмериш на један фронт.

Жалим што нисам био мало мудрији у свему томе.

Expand  

Hvala, to je komentar kakav sam očekivao na temi :) 

Подели на овим сајтовима

On 16. 3. 2018. at 21:24, Иван ♪♫ рече

ako pravis poredjenje sa udovicinom leptom, varas se, jer je ona dala dobro delo od sebe, ovo sto ti radis nije dobro delo, jer me analiziras bez potrebe, pristajes na gorde i nadmene prozivke na moj racun, i postavljas sebe skoro pa za neprikosnoveni autoritet, pre ce biti da si oprao ruke... toliko o tome

Expand  

To ti je brate zargon, ne poredim nista. Tako se obicno kaze kad `oces da stavis do znanja da si nesto malo pridodao, a u ovom slucaju, pridodao temi. :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 16. 3. 2018. at 21:29, Иван ♪♫ рече

Recimo da je tako, da si ti u pravu, da se ja plasim porodice, i da sam u egzistencijalnoj krizi. Zasto onda taj svoj uvid i razumevanje zloupotrebljavas na tako destruktivan nacin?

Expand  

Ajde bre prestani da smaraš ljude sa svojim strahovima i odbrambenim stavom.

Šta hoćeš konkretno? Koje je tvoje pitanje? Što ćeš da se promeniš? Naravno da hoćeš. Da će žena da te zezne za par godina? To je rizik svakog braka. Da ćeš da izgubiš interesovanja? Ne brini, ne mora da znači. Šta misliš da si poseban? Jesi da ne kažem šta, imaš interesovanja, hobije, strahove, komplekse, vrline i mane. Uuu jbt al je to posebno do moga, kao i svaka osoba na planeti zemaljskoj. Odrasti bre već jednom! 30 i kusur godina sprcati u dupe i plašiti se promene...idi bre, za koga se čuvaš? Za pelcer :smeh1:?

Подели на овим сајтовима

On 16. 3. 2018. at 21:27, Grizzly Adams рече

Жалим што нисам био мало мудрији у свему томе.

Expand  

Za tim svi žale, to je ona stara narodna-da su mi te godine a ova pamet. Ja sam dodala-da su mi rane dvadesete, ova pamet, ali i ona volja za životom. 

Подели на овим сајтовима

On 16. 3. 2018. at 21:39, Natasa. рече

Za tim svi žale, to je ona stara narodna-da su mi te godine a ova pamet. Ja sam dodala-da su mi rane dvadesete, ova pamet, ali i ona volja za životom. 

Expand  

И у оним годинама си мислила да је то та памет :0205_whistling::smeh1::tongue:

Него... ту вољу за животом...то би ваљало да вратимо.

Подели на овим сајтовима

On 16. 3. 2018. at 21:19, Natasa. рече

Niko ništa nije postigao u idealnim uslovima. Blagi pritisak je mnogo stimulativniji od flafičastog života.

Expand  

Ma da. Kad imaš dva sata u biblioteci jer posle toga juriš da podojiš dete, onda radiš. Kad znaš da neće biti slobodnog i dobrog trenutka, radiš stojeći dok u nosiljci ljuljaš bebu sa grčevima, radiš sa detetom na krilu, radiš kad te beba probudi u 6 ujutro a zatim se veselo i mirno igra, eventualno pojede neku knjigu.

CIMG1381.jpg

Vodiš dete na odbranu teze:

Unknown006808.jpg

Ili ne, ako shvatiš da ti to što misliš da želiš da radiš nije toliko bitno - i to je isto u redu.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

On 16. 3. 2018. at 21:43, Сања Т. рече

Него... ту вољу за животом...то би ваљало да вратимо.

Expand  

Da mi je samo znati kako :D

Подели на овим сајтовима

On 16. 3. 2018. at 21:45, Paradoksologija рече

Unknown006808.jpg

Expand  

Ovo je super, vredno truda :sunce:.

Strah životu kalja obraz često :0212_rolleyes:

Подели на овим сајтовима

On 16. 3. 2018. at 21:53, Сања Т. рече

Ти ћеш, Боже здравља, један начин сазнати ускоро :sunce:...а ми остали- ће се снађемо :)

Expand  

Ti imaš troje :D., šta da se snalaziš.

Подели на овим сајтовима

On 16. 3. 2018. at 21:32, Иван ♪♫ рече

Hvala, to je komentar kakav sam očekivao na temi :)

Expand  

Па ето, ако ти нешто значи...

Оћу да кажем - треба ствар схватити много озбиљно. Ако оћеш у брак, посебно у неким не-идеалним условима као што је Србија, спремај се као за рат. Пусти што ове женске причају "радиш са бебом у рукама" итд. Више воле бебе него бели лебац... Оне би живеле у земуници само да рађају кмечавце. Гле како су се распекмезиле на једну сличицу са младунчетом хомо парадоксапиенса.

Наш посо дефинитивно не може да се ради тако јер захтева дубоку непрекинуту концентрацију. А не може ни грађевинац, ни аутомеханичар... Посебно не може нешто озбиљно и критично, кад си у фрци итд. Ми морамо да планирамо и направимо услове како треба.

Или баталиш све то и уживаш уз лимунаду... :D

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 16. 3. 2018. at 22:12, Grizzly Adams рече

Expand  

живели :D

image.png.bae0ec50e6cb4178a9ae7defb9ca710c.png

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 16. 3. 2018. at 21:36, Natasa. рече

Ajde bre prestani da smaraš ljude sa svojim strahovima i odbrambenim stavom.

Šta hoćeš konkretno? Koje je tvoje pitanje? Što ćeš da se promeniš? Naravno da hoćeš. Da će žena da te zezne za par godina? To je rizik svakog braka. Da ćeš da izgubiš interesovanja? Ne brini, ne mora da znači. Šta misliš da si poseban? Jesi da ne kažem šta, imaš interesovanja, hobije, strahove, komplekse, vrline i mane. Uuu jbt al je to posebno do moga, kao i svaka osoba na planeti zemaljskoj. Odrasti bre već jednom! 30 i kusur godina sprcati u dupe i plašiti se promene...idi bre, za koga se čuvaš? Za pelcer :smeh1:?

Expand  

Komsinka, ti to ostro k`o i uvek, ali sve uglavnom tacno, nema sta da se doda... :stadaradim:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 16. 3. 2018. at 22:12, Grizzly Adams рече

Па ето, ако ти нешто значи...

Оћу да кажем - треба ствар схватити много озбиљно. Ако оћеш у брак, посебно у неким не-идеалним условима као што је Србија, спремај се као за рат. Пусти што ове женске причају "радиш са бебом у рукама" итд. Више воле бебе него бели лебац... Оне би живеле у земуници само да рађају кмечавце. Гле како су се распекмезиле на једну сличицу са младунчетом хомо парадоксапиенса.

Наш посо дефинитивно не може да се ради тако јер захтева дубоку непрекинуту концентрацију. А не може ни грађевинац, ни аутомеханичар... Посебно не може нешто озбиљно и критично, кад си у фрци итд. Ми морамо да планирамо и направимо услове како треба.

Expand  

Ma vi ste toliko posebni, ne znam ni koji se moj ženite uopšte kad vam toliko smetamo sa VAŠOM decom :smeh1:. Jbt gledate nas kao  neprijatelje.

I što je tvoj rad vredniji od njenog? 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...