Jump to content

Породица или не

Оцени ову тему

Препоручена порука

Има ту више ствари...

Прво каква си особа. Шта желиш у животу. Да ли изнад свега желиш да се посветиш другима (жени и деци) или имаш нешто што ти је важније. Као на пример Никола Тесла који је одлучио да се 100% посвети својим изумима па закључио да ту нема места за породицу. Није то једноставно и лако питање, посебно кад си млад. Захтева да се баш озбиљно удубиш и анализираш себе. Питање је да ли и колико си среман да жртвујеш, јер ћеш дефинитивно морати да жртвујеш доста тога.

Друго, треба наћи "компатибилну" особу. Што опет у младости није лако јер смо млади, неискусни, хормони дивљају... Исто треба мало повући ручну, па онда реално сагледаш колико се са неким слажеш, да ли се добро разумете, имате ли сличне навике, очекивања итд.

Треће, паре. Нек прича ко шта оће, али без пара нема нормалног живота. Треба нормалан стан, кола, техника, неки разумни услови. Од тога зависи 50%. Ако немаш паре и уђеш у брак има да те самеље живот. Можда неко то воли, али мислим да већина ипак не. Ту је мој савет - ако ти родитељи нису имућни, прво засучи рукаве и направи себи добру "основу". Прво постани "домаћин", па онда прави породицу ако оћеш.

Ето, моје две паре.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Lady Godiva рече

Ти си сад проширио причу на алиментације и редпил приче.. то је већ тема за себе.

Pravna regulativa je jedan od veoma bitnih faktora kada govorimo o današnjoj porodici. Zapad je tu naročito u problemu. Nije to stvar red pill-a (koji sam ima i dosta diskutabilnih tvrdnji), ono što sam naveo je faktičko stanje.

пре 11 минута, Lady Godiva рече

Знаш како је компромиси, ограничени ресурси.. а ако хоћеш да будеш добар партнер, а тек родитељ, мораш да мислиш мање на себе, а више на њих. Наравно да то има меру, ни себичлук, ни неки мазохизам. На то сам мислила. 

Da, baš tako. Interesovalo me je gde je ta mera, kakva su iskustva ljudi

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Mali Marko рече

Наша црква нам лепо каже у различитим причама т.ј ставовима да је брак светиња и заједница мушкарца и жена и да је то по дифолту нормална ствар. Одступање од тога није нормално, није нормално да не желиш породицу из ненормалних ставова.

Не, по дифолту је да имаш сексуални нагон и одређене емотивне потребе. Брак није по дифолту.

А ако не желиш породицу из нормалних ставова је ли то онда нормално?

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, timjančica рече

Рећи шта је православно предање није притисак на друге и није постављање правила.

Свако је слободан да у то вјерује или не вјерује. Да се у складу с тим понаша или мимо тога.

..."znaci, da se u skladu s tim ponasa kako ja mislim da treba, inace mu sleduje jaruga..." :0212_rolleyes:

Ajte ljudi, odrastite vec jednom...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Никола Тесла

Ali ovde niko nije Tesla. Ljudi se tako zalete iluzijom posebnosti pa izvuku "Tesla" argument. Koliko znaš ljudi da su toliko talentovani, pametni i na kraju-da im je od Boga dato da promene tok čovečanstva? 

Što bi rekao Al Bandi svojoj priglupoj ćerci-Mislila si da si nešto posebno i da ćeš da postigneš nešto više u životu? E PA NISI :))

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Muramasa рече

Lažeš. To nisam rekao. Rekao sam da nije normalno ponašati se kao jadnik kome pošto-poto treba neko. I muškarci i žene namirišu takvo očajničko ponašanje, a žene su daleko manje tolerantne na njega.

Nije normalno da drugome određuješ šta mora da želi.

Прво молим те буди пристојан и немој да вређаш,своје фрустрације лечи на другом а не на мени. Не одређујем ником већ износим свој став о питању породице. Расправљај али без вређања

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Иван ♪♫ рече

To bi bilo tako kada bi ljudi u braku doziveli takvu božansku ljubav da im više ništa u životu nije potrebno. A koliko je to realno?

To je apsolutno i bez ostatka realno 100%, kao i sve ostalo. Jedina prepreka tome je sam covek i njegov posrnuli racio.

Ti brate, gledano iz ovoga sto si ovde pisao, imas prilicno mracnu sliku o svetu, a bez ikakvog razloga.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Иван ♪♫ рече

Da, baš tako. Interesovalo me je gde je ta mera, kakva su iskustva ljudi

Не знам. Мени би била мера, тј минимум слободе, да дођем кући, пакујем ствари и кажем драгом да идем негде на пар дана, а да ми он не драми. Све мање од тога је гушење. Сумњам да је тако у реалности. :D

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Lady Godiva рече

Не, по дифолту је да имаш сексуални нагон и одређене емотивне потребе. Брак није по дифолту.

А ако не желиш породицу из нормалних ставова је ли то онда нормално?

Није тачно да по дифолту мораш да општиш , брак је по дифолту.Ја сам ти писао о мом личном ставу, наведи ми нормалне ставове због којих не желиш да имаш породицу ( Наравно ако је здравствено то би и разумео).

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Ђорђе Р рече

Мораш да се мењаш, и да постанеш човек заједнице. Јер у вечности и Бог ће ти постати напоран, па ћеш побећи од њега.

У Царству Небеском има места само за људе заједнице, за оне који могу да живе у заједници. Истински пустињаци су исто тако људи заједнице, само на дубљем плану. Нису ону у бекству од света, него у љубави са светом. И они итекако имају искуство живота у заједници, и нису у бекству од ње зато што им је заједница напорна.

Само Царство Небеско је заједница, сам Бог је заједница, Света Тројица, и зато кажем да сам човек не може да буде у заједници са Богом, ако је разлог зашто је сам то што не може да живи у заједници са другим људима.

Jesi ti siguran u to? Da nisi sekretar kod Boga? :) Mislim da preteruješ. Jeste tačno da u kontekstu hrišćanstva čovek ne može da bude sam svoja crkva, ali to ne znači da uvek mora da bude sa ljudima. To su dve različite stvari.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Natasa. рече

Ali ovde niko nije Tesla. Ljudi se tako zalete iluzijom posebnosti pa izvuku "Tesla" argument. Koliko znaš ljudi da su toliko talentovani, pametni i na kraju-da im je od Boga dato da promene tok čovečanstva? 

Što bi rekao Al Bandi svojoj priglupoj ćerci-Mislila si da si nešto posebno i da ćeš da postigneš nešto više u životu? E PA NISI :))

Нисам ни мислио да је неопходно бити "талентован, паметан итд". Само је питање каква си особа и шта желиш.

Неко можда једноставно воли слободно време, да чита, путује, посвети се неком свом интересовању.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Muramasa рече

Uvreda je subjektivna stvar, a tebe očigledno pogađa moja konstatacija da očajničko ponašanje nije dobra strategija ako hoćeš devojku, ne samo za brak, nego za bilo kakvu vezu.

Šta da ti pričam, ima jedan takav koji zatrpava teme pričom "ja sam dobar na leba da me mažeš, ali devojke vole samo one što su lepi i imaju pare i skup auto".

Добро си ме насмејао,искрено скидам ти капу на таквом ставу. :skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Grizzly Adams рече

Ако немаш паре и уђеш у брак има да те самеље живот. Можда неко то воли, али мислим да већина ипак не. Ту је мој савет - ако ти родитељи нису имућни, прво засучи рукаве и направи себи добру "основу". Прво постани "домаћин", па онда прави породицу ако оћеш.

Slažem se da bez para nema života, ali možete i zajedno da stvarate. Dok ti postaneš domaćin, prođe vreme, kraći ti živci, a i nećeš da deliš sad kad je gotovo. Koliko ljudi ima da su počeli od nule i zajedno stvorili, a koliko da su imali uslove i propali jer nisu umeli zajedno. Mislim da je za početak bitnije imati ciljeve i ambicije. To sam uvek više cenila od bankovnog računa, to dođe prođe, sad ima sad nema...ali stabilan čovek sa ciljem je već nešto u šta vredi uložiti vreme i emocije.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Ђорђе Р рече

Мораш да се мењаш, и да постанеш човек заједнице. Јер у вечности и Бог ће ти постати напоран, па ћеш побећи од њега.

У Царству Небеском има места само за људе заједнице, за оне који могу да живе у заједници. Истински пустињаци су исто тако људи заједнице, само на дубљем плану. Нису ону у бекству од света, него у љубави са светом. И они итекако имају искуство живота у заједници, и нису у бекству од ње зато што им је заједница напорна.

Само Царство Небеско је заједница, сам Бог је заједница, Света Тројица, и зато кажем да сам човек не може да буде у заједници са Богом, ако је разлог зашто је сам то што не може да живи у заједници са другим људима.

Па није само брак заједница. Има милион начина да будеш у заједници са другим људима на овом свету.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Muramasa рече

Ti ovde nisi nikakav autoritet i niko nije dužan tebi da se pravda što nešto hoće ili neće.

Па шта се мешаш као маргарин у колаче :smeh1: вршим размену мишљења са овом женом поставила ми питање и дајем јој одговор.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...