Jump to content

Породица или не

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Juanito рече

Ти си ми нешто много омекшо у последње време. Да ниси смањио бичевање?

Il` je to, il` se nesto krije iznutra, ko ce ga znati...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, obi-wan рече

Il` je to, il` se nesto krije iznutra, ko ce ga znati...

A tender heart, he has.

Hiding it well, he has been.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Иван ♪♫ рече

Да ли имате осећај да вас је породица прогутала? Или мислите да ће вас прогутати? У смислу, да ли у породици човек изгуби себе? Да ли изгуби своје хобије, своје слободно време, и уопште своју слободу? И да ли постаје роб и радни дрон? Или се у породици оствари на неки други начин? Кроз жртву можда? Кроз радост подизања деце? Опет, зашто би жртва била главни садржај живота? Да ли зато да човек не буде усамљен и да има ко да се стара о њему када затреба? Зашто би човек улазио у породицу? Колико добија, а колико губи?

Шта мислите?

Не. Не. Не. Не. Не. Да. На неки начин. Између осталог. Зависи шта подразумеваш под жртвом. Не нужно. Зато што је то нешто лепо. Не губи ништа. Брак је одлична ствар. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Grizzly Adams рече

Треће, паре. Нек прича ко шта оће, али без пара нема нормалног живота. Треба нормалан стан, кола, техника, неки разумни услови. Од тога зависи 50%. Ако немаш паре и уђеш у брак има да те самеље живот. Можда неко то воли, али мислим да већина ипак не. Ту је мој савет - ако ти родитељи нису имућни, прво засучи рукаве и направи себи добру "основу". Прво постани "домаћин", па онда прави породицу ако оћеш.

Ето, моје две паре.

Иако се слажем да је без пара тешко, у Србији се том логиком онда већина никад не би женила и удала јер довољно пара не могу да навашу како окрену. Стално се крпи и живи од првог до првог. Изузетак су део оних с приватним бизнисима и пар јачих занимања, који имају и за нешто више од најосновнијих потреба. С друге стране, у овој жабокречини званој Холандија (претпостављам да је слично у сличним земљама) се управо и удружују ради увећања средстава, да би заједно имали више него што је довљољно. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Muramasa рече

Ako ne vara i ako kad se vrati skuva mužu kafu u mrežastim čarapama, onda ok. :ani_biggrin:

Јесам ли ја једини коме ноге у мрежастим чарапама изгледају ко упаковани димљени ћурећи батаци? Много ми је лепши квалитетан најлон без рупа. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Lady Godiva рече

Знаш како је кад не видиш драгог неколико дана па се ужелиш, нема се времена за кафу. :smeh1:

Не занемаруј кафу...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Јесам ли ја једини коме ноге у мрежастим чарапама изгледају ко упаковани димљени ћурећи батаци? Много ми је лепши квалитетан најлон без рупа. :smeh1:

за ове крупне рупе сИ тотално у праву, алИ нИсИ свестан колИко нога лепше Изгледа у мрежастИм чарапама са сИтнмИм рупама, наравно ако прИчамо о женскИм ногама, а не о лИстовИма МИлоша ШестИћа ?

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Grizzly Adams рече

За жене је породица врховна вредност јер су тако природно програмиране. "Подразумева се" да је то најважније.

Само твоје питање је њима чудно, ко да си питао "треба ли човек да једе"...

Mozda bi trebao malo vise da izlazis, upoznajes razlicite osobe, siris vidike i tome slicno :0205_whistling:

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Иван ♪♫ рече

Interesuje me sta ce ljudi reci.

Ali razmisljam o temi vec neko vreme.

Porodicu potencijalno vidim kao mesto ljubavi, podrske, decu kao pokretac ljubavi i izvor radosti, i uopste kao nesto gde mozes da se pruzis, i gde mozes da budes odgovoran.

Pored toga, porodicu takođe vidim i kao interesnu zajednicu, gde imas na koga da se oslonis, ako ne daj Boze zatreba, i sada, i kada ostaris, i kao nesto sto bi u principu trebalo da ti zadovolji dobar deo emocionalnih i telesnih potreba.

S druge strane, vidim i kao nesto sto potencijalno moze u potpunosti da ti promeni zivot, gde vise nisi svoj, vec si u potpunosti podredjen porodici i gubis sebe na neki nacin.

Sve saberes, oduzmes, podvuces, i shvatis da je lutrija. :) 

Ево да пробам (редом како сам те цитирао).

Може се десити, и често буде тако, да ће се ствари развијати тако да је џаба и теби и њој све што сте размишљали, јер не знате шта ће вам се дешавати. Код мене је била ова варијанта а није да нисам имао искуства раније и да нисам умео да размишљам. Нит сам после имао неке хобије, дружења, спортове итд. нити ми је било жао јер сам једноставно ушао у један потпуно нови живот који је временом све више и више одударао од свих шаблона, размишљања, поређења, правила, стереотипа. Прошли смо пакао а ни ми нисмо били цвећке али нисмо одустали од усмерења ка Богу ни једно од другог.

Може се десити и тако да све буде милина као што си описао али то је ретко а ја мислим да такво нешто нисам још срео.

Сва она питања која си поставио у првом посту могу касније у животу да ти постану потпуно бесмислена и небитна и глупа када погледаш уназад. То не значи да не треба да размишљаш и да се припремаш али немој ни да мислиш да ће то сигурно нешто да ти вреди. А већ си мислим и укапирао да ти не вреди много.

Па јесте лутрија, али ако си хришћанин онда није лутрија него играш на сигурно, али са последицама. Ево како:

- ако обоје заиста, стварно, у дубини душе хоћете да идете ка Богу, ма шта радили или не радили и какви били, по мом искуству Бог ће вас довести к себи али кроз мање или веће невоље и не знам од чега то зависи (можда само наслућујем)

- ко ће колико и како да пострада, изгуби себе и хобије, разболи се, носи другог на леђима су само технички детаљи али је резултат исти а то је да се спасете

- ако сте хришћани то вам је једино и битно, а тешко је у браку и невернима, али је разлика у томе што је све оно што си написао у првом посту за неке проблем а за друге средство, али и то могу да укапирају и тек после много година у браку а дотле да лутају и муче се, али је важно да у дубини задрже усмерење ка Богу ма шта радили и колико падали, и све ће бити ОК на крају, а "ко претрпи до краја спашће се".

Можда је мало набацано али у два ујутро не може много боље :) 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Лапис Лазули рече

Mozda bi treba malo vise da izlazis, upoznajes razlicite osobe, siris vidike i tome slicno :0205_whistling:

Па мого би стварно мало... И то ми је био хоби... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Natasa. рече

Mladalačka volja za životom, kao nekad.

пре 7 часа, obi-wan рече

To ne prolazi s godinama, to je bre stav!.....

.....Valjda to sve ima svoje periode.

:dobro:    :aplauz:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...