Jump to content

Сексуални односи по Календарчету

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Родољуб Лазић рече

Докторе, није баш за понос то што ти је смајли најсмислленији део поруке... 

Ne ponavljaj fore. Први пут је било духовито.  

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Evo recimo nekih citata iz istih pouka :

Човек је велика ствар

Сведобри Бог нас је, браћо моја, створио људима, а не животињама. Учинио нас је драгоценијим од целога света. Дао нам је сведобри Бог, браћо, очи, да гледамо небо, сунце, месец и звезде и да говоримо: „О, Боже мој, ако је сунце, које је Твоја творевина, толико сјајно, колико ли си Ти Који си Творац неба и земље, Творац и Саздатељ, сјајнији? Боже мој, удостој ме да Те се науживам.“ Дао нам је, браћо моја, ум у глави и тај је ум као сасуд у који ваља да слажемо сваки смисао Еванђеља, а не бајке и брбљарије ђавоље уметности. Дао нам је уши да слушамо Божанствену Литургију када је свештеник у цркви служи. Дао нам је уста да славимо Господа нашега, да говоримо: „Господе Исусе Христе, Сине и Слово Бога живога, Богородицом и свима светима помилуј нас и прости нам грешним и недостојним слугама Својим“, да се исповедамо са чистом вером и причешћујемо Пречистим Тајнама чисте вере и са страхом и трепетом. Такве нас, браћо моја, Бог хоће, а не да хулимо, да издајемо један другога, да се лажно заклињемо и лажемо, да једни друге поткрадамо, да се кунемо за трице именом Божјим.

Савршена љубав

Бог, браћо моја, има много имена. Прво име Бога нашега је љубав. Света Тројица је Отац, Син и Свети Дух, једна природа, једна слава, једно царство, један Бог. Ми пре свега треба да љубимо Бога, браћо моја, јер нам даде оволику земљу на којој живе хиљаде људи, даде нам биље, изворе, реке, море, рибе, ваздух, ноћ и дан, сунце и месец. Створио нас је људима, а не животињама. Учинио нас је благочастивим Хришћанима, а не јеретицима. И питам вас сада, браћо, да ми кажете кога хоћете, Бога или ђавола? – Бога хоћемо. – Добро, право то кажете, децо моја благоразумна, да ме саклони ваша молитва, али да видимо прво каква је та љубав. Љубав треба да је верна, да је савршена и ни у чему недостатна. Ваља нам то схватити по нама самима. Ти, брате мој Хришћанине, имаш једно дете. Ја те поштујем и кажем да ти је дете добро, али га бијем, презирем, узимам му хлеб и једем га. Шта кажеш, је ли то љубав? Ја бих рекао да није. Као што љубимо својега Бога, треба да љубимо и брата, јер то је оно што је и природно – мимо природе је да га не љубимо. Треба да љубимо свога брата јер имамо једну Веру, једно Крштење, истим се Пречистим Тајнама причешћујемо, у један рај се надамо, једну главу имамо – Христа нашега.
Браћо, љубав има два својства, два дара. Једно укрепљује човека у добру, а друго га раслабљује за зло. Ако ја имам хлеба да једем и да пијем, а ти немаш, љубав ми каже: „Не једи га сам, него дај и своме брату.“ Имам хаљине, а ти не. Љубав ми вели: „Дај једну брату своме.“ Отварам уста да те осудим, да те слажем, али љубав ми умртвљује језик и затвара уста. Пружам руку да отмем твоје, но ме љубав не пушта. Видите ли, браћо, какви су дарови љубави?

To je taj sv.Kozma.... 0703_read

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Па ти си тврдио, не ја. 

Нешто ниси у контакту са централом. Постављен је текст св. Козме из књиге  коју је по грчком оригиналу издала издавачка кућа Светигора. Ти тврдиш да је то фалсификат. На теби је да докажеш да то нису речи св. Козме. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, grigorije22 рече

Ti si tvrdio mislim da nije autentično. Nisi eksplicitno rekao ovo nije autentično pa da dokazuješ. Mišljenje ili ti teleogumen. 

Навео сам онај плакат који сам направио. Тачно је да сам га ја направио, али бих сада ја морао да докажем да су то папине речи, а јасно је да нису. Дакле, овим билмезима тражим доказ да је ово заиста Козмин текст. На њима је терет доказивања. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Ne ponavljaj fore. Први пут је било духовито.  

Очито ниси схватио поруку. Зато морам да поновим. 

Подели на овим сајтовима

Нешто ниси у контакту са централом. Постављен је текст св. Козме из књиге  коју је по грчком оригиналу издала издавачка кућа Светигора. Ти тврдиш да је то фалсификат. На теби је да докажеш да то нису речи св. Козме. 

Није. И не треба да се доказује да је говно говно. - Тако је Влада Димитријевић написао да Максим Исповедник цитира Димитрија Ростовског. И којој разумној о0соби треба да се доказује да је то немогуће? Можда теби? 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, grigorije22 рече

Koliko se ljudi pridržava ovoga što piše. 0 %. Mnogo su nakarikana razna pravila kao uslov za spasenje. Bog je dao zapovest o poštovanju subote a fariseji nakalemili 5000 propisa. 

Cega ?

Bre ljudi, jer mi citamo istu stvar. Svetitelj i covek rekao da treba da bude jedan i crkveni brak, da se ispovede i priceste u crkvi i da imaju decu i da budu u dobru i miru i bice blagosloveni i da ne cine preljubu jer je veliki greh.

I, sta je ovde problemos ? ne_shvata

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Није. И не треба да се доказује да је говно говно. - Тако је Влада Димитријевић написао да Максим Исповедник цитира Димитрија Ростовског. И којој разумној о0соби треба да се доказује да је то немогуће? Можда теби? 

Не пуштај мастило као хоботница. Ако имаш доказе да то није св. Козма, стави их. Ако немаш, ћути. 

Подели на овим сајтовима

Не пуштај мастило као хоботница. Ако имаш доказе, стави их. Ако немаш, ћути. 

Теби је јасно да не можеш да докажеш случај. Јасно ти је и да бих морао да изгубим неколико дана када бих се бавио тиме. Ја сам читао неког атинског проф који је оспорио тврдњу: Куните папу, јер је немогућа, зато што је Ис рекао да волимо и непријатеље. Ти се бави овим бесмисленим апокрифима, ја свакако нећу. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Cega ?

Bre ljudi, jer mi citamo istu stvar. Svetitelj i covek rekao da treba da bude jedan i crkveni brak, da se ispovede i priceste u crkvi i da imaju decu i da budu u dobru i miru i bice blagosloveni i da ne cine preljubu jer je veliki greh.

I, sta je ovde problemos ? ne_shvata

Objasni šta znači ovo? 

Јеси ли се оженио, брате, јеси ли родио децу? Ниси родио децу, умрла ти је жена? Не узимај другу, него постани калуђер и поради за душу своју, да у рај уђеш, а немој да узимаш много жена и стичеш сав свет, па да одеш у геену. Ако одеш у преисподњу, каква ти је корист?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Теби је јасно да не можеш да докажеш случај. Јасно ти је и да бих морао да изгубим неколико дана када бих се бавио тиме. Ја сам читао неког атинског проф који је оспорио тврдњу: Куните папу, јер је немогућа, зато што је Ис рекао да волимо и непријатеље. Ти се бави овим бесмисленим апокрифима, ја свакако нећу. 

Остаје да се код оних који знају распиташ ко шта треба да докаже. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Родољуб Лазић рече

Остаје да се код оних који знају распиташ ко шта треба да докаже. 

Брале, уживај ти у свом блату, топло је тамо. Моја сујета није толика да бих губио драгоцено време доказујући будалама оно што они никад неће прихватити. Ћао. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, fsa рече

Pa i ja rekoh šta sam imao... na osnovu svog duhovnog i bračnog iskustva... a oni koji  smatraju da je mudro i "pobožno" slušati monaška teoretisanja o braku i seksu samo neka nastave tim putem... neke važne životne lekcije naučiće na teži način

A koji seks i brak,....  covek samo reko svoje misljenje za crkveno vencanje i posle za prvi seks (ne moras da prihvatis) i reko da moze i neko slavlje (svadba i ice i pice...  0513_music:pivo:) i posle da prave decu i da budu u miru i dobru...itd...

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Драшко рече

Dooobro 

Vodonik 

(U 8om razredu na hemiji moja drugarica izlazi na tablu i vidi H2O

Pita je nastavnica...Šta je to

A ova kaže "vodonik"

Nastavnica se predaje i rezignirano kaže "vodonik....daaa!!")

(e, sad i ti dodje na red.... :stadaradim: ...  i, ... no comment... :smeh1:)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Брале, уживај ти у свом блату, топло је тамо. Моја сујета није толика да бих губио драгоцено време доказујући будалама оно што они никад неће прихватити. Ћао. 

Има вероватно на тим римским свеучилиштима и људи који се разумеју у научну методологија, чији је део и ово о чему причамо вечерас. Попричај мало, човек се учи док је жив... 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...