Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Александар Милојков Sad samo nemoj po glavi... :smeh1:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 227
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Летело се дан, два прије и данас, па нисам примјетио дискусију...

Брату Владану да јавим да "издавач" ове "пашквиле" (слажем се са колегом Ацом, да тако јеее) није баш водио рачуна о томе да "Поукаши" воле у "ситна цревца". Те тако, да кажем да је издавач овог рада, тзв. ЈУНИР (Југословенско удружење за научно истраживање религије), чије је седиште било у Ниш, заправо била веома добра кућа из које сам нпр. "побрао" на десетине података о религиозности (када се војска није бавила тиме) о стању религије у нашој војсци и друштву уопће...

Са друге стране, а гледе  импресија других и схватања рада +Зизијевог, могу само да кажем (да се не бисмо пресеравали много): Браћо! Верујте, молите се, живите, заправо, радите СВЕ у складу са ХРИСТОМ. 

И НИКАД, али НИКАД, немојте одгурнути брата свога...

Јер ћете се МНОГИ ИЗНЕНАДИТИ!!!!

Енде

Подели на овим сајтовима

Ма нема шта по глави, рекох ти шта сам имао. Не могу да те убеђујем када негираш чињенице (реч медицине, психологије...), окован у своје виђење речи апостола Павла. Рећи да је природа сексуалног нагона чин слободне воље... заиста не вреди дискутовати.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Александар Милојков рече

Ма нема шта по глави, рекох ти шта сам имао. Не могу да те убеђујем када негираш чињенице (реч медицине, психологије...), окован у своје виђење речи апостола Павла. Рећи да је природа сексуалног нагона чин слободне воље... заиста не вреди дискутовати.

ЕНДЕ.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, obi-wan рече

Pa tu se bas ne bi slozio. Napisao sam na prethodnim stranama uglavnom ono sto mislim, da sad ne ponavljam, a i da ne idemo vise u sirinu, kako i sam kazes.

Mislim, kad kazem da je to u osnovi duhovni problem, mislim na to da problem homoseksualnosti nema okidac u samoj prirodi, tj. u svrhovitoj i promisljenoj seksualnosti koja ima svoj cilj, nego je posledica nekih drugih stvari, kao sto to i Smeman odlicno primecuje, zato sam prvo i naveo njega. Jasno, tu treba prvo da se krene od samog Pavla, pa redom dalje, ali mi je Smeman u momentu bio najblizi.

I naravno da je svima nama potrebno spasenje, niko to i ne spori, ali ne moze da se kaze kako su svi gresi/promasaji isti, jer nisu.

Upravo u ovakvom stavu se i krije zacetak nezdravog relativizma, na koji se posle pozivaju mnogi i koriste takve stavove kao postapalice u, recimo, huli na brak, kao sto to na prvoj strani u navedenom tekstu moze da sevidi kod arhimandrita Manusakisa. To i jeste ono sto je Larse, kako mogu da vidim, uzeo da kritikuje - opsta relativizacija svega, koja je vec prilicno prodrla i u samu Crkvu, i shodno tome i dovela do naglog degradiranja vrednosnih sistema, koji se po kratkom postupku proglasavaju zastarelim.

Nije novina, niti je nesto nepoznato, sta Crkva oduvek svedoci o svim ljudskim gresima, pa i o ovom. A ljudi kao Manusakis lepo sve to milenijumsko svedocenje i zivljenje Crkve izbrisu gumicom, i onda iznose neverovante nebuloze kao navodno nesto ispravno. O tome se radi, tako smo i poceli pricu na ovoj temi.

јес` им`о педера у "свом искуству"?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Милан Ракић рече

јес` им`о педера у "свом искуству"?

U malo daljem okruzenju znam za coveka, ne druzim se s njim na redovnoj bazi da bi mog`o da reknem da ga znam u dusu, ali u nacelu - da.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, obi-wan рече

U malo daljem okruzenju znam za coveka, ne druzim se s njim na redovnoj bazi da bi mog`o da reknem da ga znam u dusu, ali u nacelu - da.

И ти, као и ја, соврешили теологическе науке ал` из неких разлога нисмо попови!

Али, Господ на тренутак дозволи нпр. теби да будеш служашчи. Али ти КАЖЕ:

Имаш друже генерале код себе једног брата педера!

Што би ти учинио?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Милан Ракић рече

Али, Господ на тренутак дозволи нпр. теби да будеш служашчи. Али ти КАЖЕ:

Имаш друже генерале код себе једног брата педера!

Што би ти учинио?

Nismo popovi, samo ti po prirodi stvari, a ja po slobodnom izboru... :smeh1:

...

Dobro, salu na stranu: pre svega, sto bi ista ja cinio dok covek nesto ne priupita? Kako bi znao za njegove sklonosti bez da on to kaze? A ako bi i bilo narocito upadljivo po ponasanju, opet to nije moje da sudim i uzimam na sebe ulogu arbitra, jer on "ima Boga kome stoji ili pada". Moje bi bilo da mu omogucim da postane deo zajednice, i da kroz ispovest posavetujem sta i kako dalje, obzirom da je vec tu gde je. Dotle, pominjes ga u molitvi, kao i sve ostale, i ocekujes da Gospod, koji je neizostavno Taj sto ga je i doveo tu, otvori njegovo srce, da ovaj krene da upija smirenoumlje kao prvi lek i pripremu za dalji preporod i "uzrastanje u meru punoce Hristovog rasta".

Подели на овим сајтовима

Само серете поједини! Основни проблем је што не желите/мо да видимо неке од нас/вас у Царству!!!!!

По методологији: "Ето Боже, ја постио, ја се понаш`о, а вид` Ти овога примио у вечнос...."

То је ствар, а не Зизи и остали гречески попови у Америчанској!

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Милан Ракић рече

Ја знам једног којег су два пута звали да га рукоположе. Да направе попа на квадрат. :))

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

Moje bi bilo da mu omogucim da postane deo zajednice, i da kroz ispovest posavetujem sta i kako dalje, obzirom da je vec tu gde je.

И ту се ти/ми "завршаваш/мо"

И имаш молитвословље. Неш ићи да га бијеш јебига

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Милан Ракић рече

Само серете поједини! Основни проблем је што не желите/мо да видимо неке од нас/вас у Царству!!!!!

По методологији: "Ето Боже, ја постио, ја се понаш`о, а вид` Ти овога примио у вечнос...."

То је ствар, а не Зизи и остали гречески попови у Америчанској!

Nisi u pravu. Niti sam ikad mislio tako nesto, niti cu da mislim. Neizmerno sam daleko do toga, tako da si se, barem sto se mene tice, ovde bas ogresio.

Подели на овим сајтовима

Људи!?

Причамо о људима!?

Нашој браћи! АЛОООО!

Који сам ја Милан Ракићили Жељко Ињац да некога одвојим од НЕЧЕГА.

А то НЕЧЕГА ми представља СВЕ!?

Много смо се МИ примили!!!???

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Милан Ракић рече

И ту се ти/ми "завршаваш/мо"

И имаш молитвословље. Неш ићи да га бијеш јебига

Nisam ni rekao da cu da ga bijem, daleko bilo, niti bi mi sta slicno ikad palo na pamet.

Ali necu ni da mu golicam sluh praznim i neosnovanim i u Predanju neutemeljenim pricicama, jer bi to za njega bilo kudikamo pogubnije nego da sam ga cak i bio.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...