Jump to content

Јм. Макарије, нови старешина Привине Главе: Пушачи више неће моћи да се причешћују

Оцени ову тему

Препоручена порука

Читала сам негде да пушаче етикетирају  као једну врсту самоубица ( са одложеним дејством :smeh1:) тако да у том светлу  можемо разумети речи о.Макарија из уводног поста. 
I ja sam to isto pročitao samo umjesto duvana spominju kiseonik.[emoji12]

Послато са SM-J530F користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

• Одговори 659
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Гости
пре 4 часа, ana čarnojević рече

ali ovo mi je najjaca fora...koliko kapiram Gajic i VSB su pusaci.:smeh1:

znaci oni sabajle zapale pljugu i bace se na dogmatiku, nema tu zezanja:smil443643319dc3d:

Прво палим, па се онда будим :)))

Онда осмислим 'вако што, па развијам уз физику трагове дима уз собрање као парњача :D

А онда уништавам природу, на једној од фотки сам ја:

FB_IMG_1518603192790.jpg

FB_IMG_1518603246682.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, ana čarnojević рече

mislila sam na one istinske molitvenike cija molitva leb i voda drze ovaj svet da se ne raspadne. ne na te retoricke.

пре 45 минута, TSCHeTSCHen рече

E, ja sam shvatio. Misliš na Tricu Vladana i Miloša Beogradskog.emoji16.png

Ууууу Чечену.... добра ти је :dobro:

Али овај форум је сувише велики да би ме прочитао само на овој теми... нисам ти ја брате од тих светаца на хлебу и води него од оних што једу месо, пију вино и друже се са цариницима и грешницима :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Морам да напишем, манте се тог поређења цигарете вс ракија, као ракија се служи у манастирима па је ок. Ракија није ок. Да је среће па да не постоји, исто као и цигарете. Али постоје. Нисам видела пушача да после једне цигарете удари на ближњег, а човека после једне ракије на моју велику жалост јесам. Каква бре црна ракија, па ми смо народ алкохоличара, ако ћемо већ да прозивамо страсти. Алкохолизам се не гледа само кроз количину када неко пије токсикомански, алкохолизам је и стално, свакодневно конзумирање алкохола у дужем временском периоду без обзира на количину.

Мука натера, молитва утврди, Бог допусти и опрости и човек се поправља. 

Колико смо слаби не види се само из онога што чинимо него и онога што говоримо. То се баш лепо види и на овој теми.

Подели на овим сајтовима

Ууууу Чечену.... добра ти је :dobro:
Али овај форум је сувише велики да би ме прочитао само на овој теми... нисам ти ја брате од тих светаца на хлебу и води него од оних што једу месо, пију вино и друже се са цариницима и грешницима :smeh1:
Zato sam odmah zavolio i forum i tebe.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, goranger рече

Ma pušite bre ljudi cigare kad je heroin slab i nikakav :-) 

Само да не "јуре змаја" тј. да пуше хероин... То, како год да схватиш, убија брже од оба.....

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, TSCHeTSCHen рече

Hvala.

Само опуштено.... шалим се ја мало...

Овде су ти сви свеци у ствари шаљивџије иако се по мало свађају.... једни док не испуше неку а други док не ураде 250 метанија под оптерећењем уз рецитовање митарстава :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, АлександраВ рече

Морам да напишем, манте се тог поређења цигарете вс ракија, као ракија се служи у манастирима па је ок. Ракија није ок. Да је среће па да не постоји, исто као и цигарете. Али постоје. Нисам видела пушача да после једне цигарете удари на ближњег, а човека после једне ракије на моју велику жалост јесам. Каква бре црна ракија, па ми смо народ алкохоличара, ако ћемо већ да прозивамо страсти. Алкохолизам се не гледа само кроз количину када неко пије токсикомански, алкохолизам је и стално, свакодневно конзумирање алкохола у дужем временском периоду без обзира на количину.

Мука натера, молитва утврди, Бог допусти и опрости и човек се поправља. 

Колико смо слаби не види се само из онога што чинимо него и онога што говоримо. То се баш лепо види и на овој теми.

Бејах једном пригодом део групне терапије у лечењу једног коцкара.

Има тај неки "опендеј", када на терапију буду позвани и чланови породице, пријатељи и проче.

У уводном делу, доктор (мсм. да се зове Југовић) објашњава болести зависности, како то све функционише, врсте зависности и тако...

Конкретно, у питању је коцкар, али су тада са њим у Пауновој (дневна болница за коцкаре, алкохоличаре и у затвореном делу за наркомане) били и неки алкохоличари, те су и они као "колеге" били присутни ту. Тако да је доктор поред опасности од коцке елаборирао и основно о алкохолизму.

Углавном, знам да сам се "смрз`о" када је човек рекао да по медицинској стандардизацији, отприлике више од две чашице кратког пића седмично, значи 7-8 месечно, чашица ракије, вискија, чега год "кратког" (пандан чаша 0,2 л вина или флаша 0,5 л пива); углавном, по тој некој науци медицинској, све преко 8 чашица ракије месечно, 8 чаша вина месечно, 8 флашица пива месечно јесте алкохолизам.

Значи, по томе, оно свако јутра чашица ракије је чист алкохолизам, јер је баш неко из публике питао. Каже доктор, јесте то тако код нас, мсм, мање више свуда у свету је то као алкохол друштвено и социјално прхватљив, али знајте да је то алкохолизам.

Мсм. се бајо, куд` не пропустих овај час 12:smeha:12:smeha:12:smeha:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...