Jump to content

Руски свештеник бодибилдер служи и телу и уму (ФОТО)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 46 минута, Ayla рече

Manji je grijeh od odstalih koje nose, tako da...

Kod popova redosled ne bi smeo da bude takav - "manji je greh". Oni su tu za primer i ugled, a podilazenje sopstvenim prohtevima tamo gde to nije nimalo nuzno, i bez cega se zaista moze - a moze da izazove sablazan (cuj sad, ako se pop tetovirao, ali se ne slika i to ne pokazuje, neka ga pa nek on to sa Domacinom svede racun) - stetno je, i potencijalno moze da izazove citavu lavinu problema.

E sad, razborito je pitanje - zasto bi neko sebi pucao u nogu ako to ne mora? Popovi su ikone apostola, samo to je teg kao planina.

Opet kazem - ako neko ima prohteve kojih ne zeli ili ne moze da se odrekne, neka i ne postaje pop. Ima nacina da se Bogu sluzi i bez toga, naravno.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Goku рече

Мислим да је проблем, Оби, што под овим свако може сматрати било шта.
За тебе је то, можда тетоважа, неко би се исто тако могао запитати чему свештенику служи што је Стар ворс фан (на примјер), па би његов одлазак у биоскоп подвео под прохтјевима који се не слажу са свештенством. Или било шта друго...
Када бисмо ишли тако, испаде да, осим самог Христа, нико не би требало да буде свештеник. 

Ovde si potpuno pobrkao grendmadrs i frogs.

Da ne kucam ponovo - evo pogle` sta sam Ayli napisao, plus sto odlazak u bioskop/pozoriste samo po sebi naravno da ne izaziva sablazan, kao i mnoge druge stvari. Zato i jesmo, tj. treba da smo, blagorazumni - da sve posmatramo kroz tu logosnu prizmu, i tako stalno proveravamo sebe. U tome i jeste sva sustina hriscanskog podviga.

Da ne pricamo sad o tome da je gledanje/citanje/igranje bajki i mitova (SW, Gospodari, itd...) jos kako korisno, jer je nastalo na temelju prozivljenog i u ljudsko iskustvo cvrsto ugradjenog (upravo) Jevandjelskog etosa, dodatno proverenog i posvedocenog bezbroj puta kroz ljudsku istoriju.

Poredjenje kvalitativne umetnosti (ma koja da je), tj. one koja je kadra da vaspitava (= hrani) ljudski duh, sa potenciranjem puke telesnosti prosto ne ide.

Tetovaza jeste umetnost po tome kako se majstor/umetnik izrazava (kvalitetom slike), ali nije po tome na cemu/kome se izvodi. Da ne duzim sad ovde o umetnosti uopste, citajte Tarkovskog i slicne velikane, koji su o tome dosta detaljno pisali.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@Ayla

Samo nemoj po glavi... :blush:

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, obi-wan рече

Oni su tu za primer i ugled, a podilazenje sopstvenim prohtevima tamo gde to nije nimalo nuzno, i bez cega se zaista moze - a moze da izazove sablazan (cuj sad, ako se pop tetovirao, ali se ne slika i to ne pokazuje, neka ga pa nek on to sa Domacinom svede racun) - stetno je, i moze da izazove citavu lavinu problema.

Али Оби, под подилажењем сопствених прохтјева тамо гдје није нимало нужно се може подвести апсолутно све, зависно из угла посматрача.
Оставимо сада тетоваже по страни.

Шта има свештеник у августу мјесецу (Госпојински пост) да на +41 степен пије хладан хајнекен, када жеђ може угасити и водом. Ето сопственог прохтјева који није нужан, а који би некога саблазнио. Мене није, саблазнило ме то што ме није понудио :)
Или шта има свештеник да купује Самсунг галакси 8, када позиве и поруке може најнормалније примати преко Хуавеија Г 520? Ето сопственог прохтјева који није нужан, а који би некога саблазнио.

Конкретно, за тебе је корисно гледање Ратова, Господара и сл (и за мене апсолутно и ту улажем огрома труд да све испратим,) али знам гомилу литургијских хришћана за које је то саблазан и који не би опростили попу одлазак у кино да то погледа. Буквално би људи прешли у Артемите због тога.

Понављам, све зависи од угла гледања, има нас свакаквих, за неке је саблазан тетоважа, зе неке су саблазан буквално свакодневне ствари.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Goku рече

Шта има свештеник у августу мјесецу (Госпојински пост) да на +41 степен пије хладан хајнекен, када жеђ може угасити и водом. Ето сопственог прохтјева који није нужан, а који би некога саблазнио. Мене није, саблазнило ме то што ме није понудио :)
Или шта има свештеник да купује Самсунг галакси 8, када позиве и поруке може најнормалније примати преко Хуавеија Г 520? Ето сопственог прохтјева који није нужан, а који би некога саблазнио.

Odlicna pitanja. Isto bi i ja postavio.

1 hour ago, Goku рече

Конкретно, за тебе је корисно гледање Ратова, Господара и сл

Ne, nije za mene, u pitanju je objektivna korisnost. Naravno, ne mora uopste da bude neki od ovih filmova, ali da oni ne vrede to ne moze da se kaze. Iz ma kog ugla pogledas - estetskog, narativnog, prosto kritickog - ovo su kvalitativna umetnicka dela, sposobna da vaspitavaju ljudski duh (ovo sam vec rek`o, a to si zaobis`o).

1 hour ago, Goku рече

знам гомилу литургијских хришћана за које је то саблазан и који не би опростили попу одлазак у кино да то погледа. Буквално би људи прешли у Артемите због тога.

Ja ne znam bas nijednog - pocev od ultrastrogih, koji su jedva ostali da ne odu u Ljuljake, pa sve do krajnje liberalnih. Kod mene u hramu ima svih ovih, i do sad nisam bas nijednom od bilo koga od njih cuo ovako nesto. NIJEDNOM. Cudna neka crkva ta u koju ti ides...

A inace, ti koji bi odma` u artemite cim ustanu na levu nogu, nisu pravi liturgijski hriscani, ma koliko redovno da dolaze u hram.

1 hour ago, Goku рече

Понављам, све зависи од угла гледања, има нас свакаквих, за неке је саблазан тетоважа, зе неке су саблазан буквално свакодневне ствари.

Ima stvari koje mogu da zavise od ugla gledanja, tj. od naseg ukusa, a ima onih koje prosto imaju svoj objektivan (= opsti, svima dostupan) kvalitet. Ni te uopste ne moraju da budu po nasem ukusu (neko voli SW i Gospodare, a neko ne, nego npr. Dzejn Ejr), ali ne mozemo da kazemo da su same po sebi sablazan, jer nisu.

...

E sad... da se vratimo na temu. Iako, kao sto sam vec rek`o iznad, sam rad majstora koji/a tetovira moze da bude vrhunskog kvaliteta, cesto na nivou pravih akademskih slikara (i bolje?), ipak je problematican nacin tj. mesto na kome se slika. I opet - neka je neko bas toga zeljan, pa neka i uradi. Ali popovi nisu tek obicni laos, njihova je sluzba sasvim specificna, i ima svoje izuzetno visoke zahteve i standarde. Jevandjelske standarde.

Prema onoj reci Gospodnjoj - "kome se vise da, vise mu se i trazi".

Подели на овим сајтовима

Оби, ту се негдје вртимо али мало недостаје до концезуса :)

Оно што ја теби не могу признати је то твоје "објективно" које је по мени и те како субјективно. 
За тебе је "објективно" граница тетоважа, за некога је ништа мање "објективно" граница постављена много ниже. Или више.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Gledah skoro neki video sa Milanom Vidojevićem gde on tvrdi da je Isus imao tetovažu konja na vratu.El zna neko uopšte odakle takva ideja i da je taj konj ustvari simbol božanske svesti??!

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Фотографија корисника Милан Ђедовић

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Goku рече

Оби, ту се негдје вртимо али мало недостаје до концезуса :)

Оно што ја теби не могу признати је то твоје "објективно" које је по мени и те како субјективно. 
За тебе је "објективно" граница тетоважа, за некога је ништа мање "објективно" граница постављена много ниже. Или више.

Само бих да кажем да се не слажем са обијем, тј. његовим аргументима, али да ипак мсатрам да не можемо све приписивати субјективности (додуше, нисам испратила тему, па не знам ко је уопште у причу увео саблажњавање и тлс.). Да нагласим да нисам упућена ни у спорт, у то како се класификује, али ипак сматрам да није исто бити бацач кугле или ватерполиста и бодибилдер, јер у прва 2 случаја заиста је потребно имати одређену килажу и конституцију и све то, али на првом месту резултати (исто тако, не капирам ни како је шах спорт, ал' хајде, нека буде да се и ту гледају резултати и ума и тела), а бодибилдинг само име каже - изградња, "вајање" тела. И онда само позираш. ne_shvata

Оно што хтедох да кажем, мислим да је објективно да нпр. ни бокс није прихватљив, пошто да би победио мораш да повредиш (макар и мало) некога.

• Свиђа ми се 1

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Џу,

субјективност и објективност у "спору" мене и Обија се односе на тетоважу код свештеника ("Босиљчић" је увео у тему :) ) тј саблажњавање истом, односно било чим другим што било коме код свештеника може да смета.
Само да појасним :) 

Око боди-билдинга се, мање више сво троје донекле слажемо, барем како ми се чини.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Goku рече

субјективност и објективност у "спору" мене и Обија се односе на тетоважу код свештеника

Аааа; е, па, тако ми и треба кад не читам све, а 'оћу да паметујем. :D:D

• Свиђа ми се 1

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Bodybuilding je vajanje sopstvenog tijela u smislu da se na takmicenju pokaze ko ima bolje tijelo u skladu sa odredjenim zadatim parametrima, misice, simetriju, proporcije, gustinu misica, separacije itd.  

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Џуманџи рече

а 'оћу да паметујем. :D:D

Хајде онда испаметуј и нешто о тетоважи ;)

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Ronald рече

Bodybuilding je vajanje sopstvenog tijela u smislu da se na takmicenju pokaze ko ima bolje tijelo u skladu sa odredjenim zadatim parametrima, misice, simetriju, proporcije, gustinu misica, separacije itd.  

a to je samo fizička posledica jedne veoma dublje psihičke igre i borbe kao što je slučaj i sa drugim sportovima. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...