Ведран* Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 13 минута, Матусал рече Суштина је да тајна добија свештену мистерију Опасна комбинација речи, "суштина", "тајна" и "мистерија", а нарочито ово "суштина". Њоме могу неки духови да се призову. Пу, пу, пу! Trifke, Матусал and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 Još ne videsmo te svete Oce koje kažu da je Sin Božiji bio u telu pre postanja sveta..... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 2 минута, Кратос рече Još ne videsmo te svete Oce koje kažu da je Sin Božiji bio u telu pre postanja sveta..... Tebi i kada bi andjeo dosao sa neba i objasnio opet nebi nista pomoglo i nebi video. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 Evo i ovaj Damaskin izgleda neki taliban ... Вели опет божански апостол Павле: Јер треба ово распадиво да се обуче у нераспадивост, и ово смртно да се обуче у бесмртност.[23] Те затим: Сеје се у распадивости, устаје у нераспадивости; сеје се у бешчашћу, устаје у слави; сеје се у немоћи, устаје у сили; сеје се тело душевно, односно вештаствено и смртно, устаје тело духовно,[24] као што је тело Господње после васкрсења, које је кроз затворена врата пролазило,[25] и било неуморно, и није имало потребу за јелом, сном и пићем. Јер ће бити, вели Господ, као анђели Божији[26] неће више бити брака, нити рађања деце. А божански апостол Павле вели: Међутим, наше живљење је на небесима, отуда очекујемо и Спаситеља Господа Христа, који ће преобразити наше понижено тело, тако да буде саобразно телу славе његове;[27] што не подразумева преображавање тела у друго обличје – далеко било – већ прелазак из пропадивости у непропадивост. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 То је исто као када бих питао како је Христос причестио апостоле ако још није био распет и васкрсао? Зато је причешћивање базирано на самом оваплоћењу, не неизоставно на каснијим догађајима. Како бисмо се причешћивали да није било пада и васкрсења, јер свакако би било оваплоћења? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 I još malo talibana Damaskina koji aposlutno negira ono što vi ovde propovedate.... Кажемо још да је наша природа васкрсла из мртвих, те да је узашла и седи са десне стране Оца, не по томе што су ипостаси свих људи васкрсле и селе са десне стране Оца, већ због тога што је то остварила целокупна наша човечанска природа у Христовој ипостаси. Каже, наиме, божански Апостол: И с Њим заједно васкрсе (нас) и заједно посади на небесима у Христу Исусу.[6] Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 7 минута, Milan Nikolic рече Зато је причешћивање базирано на самом оваплоћењу, не неизоставно на каснијим догађајима. Како бисмо се причешћивали да није било пада и васкрсења, јер свакако би било оваплоћења? Ослободи ме Боже! Trifke, Матусал and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 5 минута, Milan Nikolic рече Зато је причешћивање базирано на самом оваплоћењу, не неизиставно на каснијим догађајима. Како бисмо се причешћивали да није било пада и васкрсења, јер свакако би било оваплоћења? Да, само што оваплоћење свој врхунац добија у васкрсењу и вазнесењу, тек по извршењу домостоја ми говоримо о потпуном обожењу људске природе у Христу. Тело којим се ми причешћујемо је тело које које се вазнело са десне стране оца а не оно које се умарало, гладовало, спавало.....Тако да ти ова теза не стоји.... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 Да приупитам, кад је већ пре пар страна цитирано и на српском и на грчком, нешто што ме много жуља у преводу овог дела 1 Кор: на коју фору је "психики" = "телесно"? Тело је код Павла телесно па је телесно, а ваљда може бити "пневматики" ако је по Духу, а "психики" ако је по души, односно, по нашим кретенлуцима. Мени једино ово читање тренутно има смисла, а превод "телесно" за "психики" ми је наметање неког Павлу страног дуализма. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 2 минута, Матусал рече Да, само што оваплоћење свој врхунац добија у васкрсењу и вазнесењу, тек по извршењу домостоја ми говоримо о потпуном обожењу људске природе у Христу. Тело којим се ми причешћујемо је тело које које се вазнело са десне стране оца а не оно које се умарало, гладовало, спавало.....Тако да ти ова теза не стоји.... Objasni zašto bi se ovaploćavao i vazneo kad je On i pre postanja sveta već u telu,već vaznet i pre nego svet postade s desne strane?Šta je imao Bog onda da spašava svet kad je on nadvremeno već bi spašen i pre nego što nastade? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 Што се тиче уласка кроз затворена врата, можемо рећи да је Христос прошао кроз читаво просторвреме. Шта хоћу да кажем? Христос је у сваком тренутку свугде, као што је магаре приметило.Физика данас показује да таласна функција честице буквално значи да честица у таласној функцији може бити у свакој тачки целокупног космоса.Како се изабира да честица буде откривена на одређеном месту, још увек је тајна за науку. Тако слично може и Господ пребивати свуда истовремено, а када ће се и где појавити то је само Његова воља. Матусал је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 Znao sam cim se pojavila Crvenkapa ode tema u vazduh! A dan je tako lepo poceo! Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 1 минут, Trifke рече Znao sam cim se pojavila Crvenkapa ode tema u vazduh! A dan je tako lepo poceo! Матусал ће имати једно екстра митарство због овога. Призивање духова је ипак озбиљан преступ. ikrasil, Матусал, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Objasni zašto bi se ovaploćavao i vazneo kad je On i pre postanja sveta već u telu,već vaznet i pre nego svet postade s desne strane?Šta je imao Bog onda da spašava svet kad je on nadvremeno već bi spašen i pre nego što nastade? Не може се говорити пре и после, Бог је вечно исти, време подразумева промену, када би престало кретање и промена не би могао да дефинишеш време нити да уочиш да уопште постоји. Он није имао тело ,, пре,, оваплоћења него је ванвремено био вечно исти јер како ти је цитиран Максим за Бога је све што се има догодити већ актуализовано. Тако је и узрок његовог учовечења у времену од Марије дјеве и Духа Светога али би га ми у вечности и пре стварања видели као да је време већ ,,било,, ,,протекло,, и ,, укинуто,, другим доласком. Ведран*, Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 Верујемо да је Христос добио човечанску природу од Дјеве Марије. Како разумети идеју да је Логос оваплоћен пре постања света?Било би као да је свет настао пре постања света. Да је Дјева Марија претходила свету. Како то разумети? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука