Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 4 минута, Trifke рече

I sta nam jos kaze? Da li je imao ili nije imao telo pre ovaplodjenja? Gde je On stalno prisutan sa Ocem? 

Колика је то слепоћа крај очију! Ти им даш цитат који им иде у прилог, и они га читају и не виде то што у њему пише него ко звечарке сикћу на тебе јер си а приори сврстан у табор. 

Па ово да је неко писао сценарио за неки психи филм не би овако написао.

12:smeha:

Морам признати да је и мене изненадио овај ниво слепоће. Малопре сам написао о тој слепоћи, али нисам мислио да је на овом нивоу. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ведран* рече

Колика је то слепоћа крај очију! Ти им даш цитат који им иде у прилог, и они га читају и не виде то што у њему пише него ко звечарке сикћу на тебе јер си а приори сврстан у табор. 

Па ово да је неко писао сценарио за неки психи филм не би овако написао.

Морам признати да је и мене изненадио овај ниво слепоће. Малопре сам написао о тој слепоћи, али нисам мислио да је на овом нивоу. 

Vidis da bi dobio pare da si se kladio, ovako ko ti je kriv?  :))

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Trifke рече

Vidis da bi dobio pare da si se kladio, ovako ko ti je kriv?  :))

Заказала ми кугла, и осушила ми се тиква као Јони и упржило ми сунце у главу. 

Неће ме пара па то ти је. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Trifke рече

Ne mogu da verujem da ovo niko nije primetio. Ti si Vedrane kriv sa tim tvojim zracenjem. 12:smeha: Evo opet:

Evo za mog velikog i nezaboravljenog prijatelja Kratosa i ostale drugare od Sv Atanasija Velikog "O ocovecenju Boga Logosa"  8. 

"Zbog toga ,dakle, beztelesni i nepropadljivi i nevestastveni Logos Bozji stupa u nas prostor a da pri tom ni ranijje nije bio daleko.Jer, ni jedan deo tvorevine nije bez Njega, nego On,  postojeci uz svog Oca, sve Sobom ispunjava i snishodeci  ,zbog Svoga covekoljublja,  dolazi da nam se objavi. "

Nademite mu ime Isus. :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече

Како? :unbelieveble: Зар има у томе нешто нејасно? :unbelieveble:

Бог је Света Тројица, одувек (временски речено) и вечно су неодвојива Три Лица у једном Богу. Бог Син се у времену оваплотио и примио на Себе и човечанску природу, без да је тиме умањена Његова Божанска природа. О томе имаш објашњења и записане одлуке (догмате) о правилној вери на Светим Васељенским Саборима. 

Opet predrasude! Ja sam te pitao sta citat kaze na ta dva pitanja? 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Ведран* рече

Много пута поновљене бесмислице временом не постају смислене. Већ сам ти рекао у вези овога. Писмо није писано твојом логиком.

Код Луке ти не пише "дође" и "стаде" него вели док су они причали он СТАДЕ а они се утртали од тога. И нема врата и тра ла ла. 

Препоручио бих ти да узмеш оба текста заједно, јер онда све добија пуни смисао, али бојим се да ће теби опет бити преча твоја логика од Писма.

Довољно би требало да ти буде што не пише "кроз врата", што Црква славословно не исповеда "кроз врата". А то што поједини оци помињу "кроз врата" објашњавајући сасвим друге ствари је мање важно. Нису се бавили овим питањем, бавили су се другим стварима, што је јасно из текстова које сте наводили. 

Nisu mi bas jasne tvoje primedbe.

I, kod Luke i kod Jovana je slican opis stvari , prilikom javljanja Isusa. I, sto je jos zanimljivije, upravo ovo sto pominjes. Stade i apostoli se uplasise. Zbog cega ? Ako se priroveda prostim opisom da je dosao i stao na sred sobe ? Zar nije sasvim ocekivano, da su se uplasili zbog toga sto je Isus usao kroz zatvorena vrata ? Kao neki duh, sto se i pominje kod Luke.

Kasnije cu postaviti tekstove od otaca i raznih drugih pisaca ( objedinjeno ) , da pogledamo da li  pise 'kroz vrata' ili ne znam, nesto drugo, pravo da ti kazem, ne razumem te' sta hoces da kazes recima, da crkva ne ispoveda 'kroz vrata'. Trebalo bi, ako pise u svim tekstovima , kroz zatvorena vrata, tako i da znaci.....  ono, po Vuku, citaj kako pise .... :)))

Inace, deluje mi, da nisi ni procitao citate od otaca koje sam ti postavio u kojima se kaze da je Isus prosao kroz zakljucana vrata. Jer, Vedrane., nije to' bas tako nevazna i sporedna stvar, kako predstavljas. Oci su posebno naglasavali da je Isus prolaskom kroz zatvorena vrata, objavljivao apostolima i nama hriscanima, da je On kroz njegovo vaskrslo telo, upravo projavio svoju Bozansku prirodu koju nisu mogla ni zatvorena vrata da spece , da udje u sobu Svojim vlastitim telom i govori sa apostolima.

Znaci, itekako , ova toliko puta pominjana vrata :945729:,... imaju neki svoj kontekst u celoj prici ( :ani_biggrin: ).

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ведран* рече

Ја не могу да дођем себи. 12:smeha:

Ti nemozes a ja da mi je neko ovo pricao nebih mu verovao. Pa pogledaj odgovor! 12:smeha: :bu::bu:

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече

Говори о Логосу Божијем као Другом Лицу Свете Тројице, Сину Божијем који се од Бога Оца ванвременски и вечно рађа. 

Mislis o Isusu Hristu?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Zar nije sasvim ocekivano, da su se uplasili zbog toga sto je Isus usao kroz zatvorena vrata ? Kao neki duh, sto se i pominje kod Luke.

Ма дај молим те. Где ти пише да је прошао кроз врата? Код Луке и нема врата него стаде међу њих док су причали. Ако ти се не може доказати ноторна ствар да то нигде не пише, онда с тобом не вреди уопште разговарати. 

пре 4 минута, Bokisd рече

pravo da ti kazem, ne razumem te' sta hoces da kazes recima, da crkva ne ispoveda 'kroz vrata'. 

Па наравно да ти није јасно. Јер ти мислиш да Црква исповеда оно што ти нађеш на гуглу и претражујући кључну реч у текстовима. Можеш тако да тражиш и реч "ђаво" па да накалемиш неко накарадно учење само зато што га Оци помињу. Рекох ти да они нису писали о питању "кроз или не" врата. Него успут спомињу и тако, али описујући сасвим друге ствари. И ако ћеш опет накарадно да их интерпретираш немој ни да их наводиш. А то што црква славословно исповеда није "кроз врата", то сам рекао за њен славословни богослужбени израз који је лекс оранди. 

пре 8 минута, Bokisd рече

ako pise u svim tekstovima , kroz vrata,

Па у Св Писму ти не пише, по стоти пут. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече

И ти сад у овоме видиш некакву потврду да је пре оваплоћења постојало оваплоћење? Или говори о Логосу Божијем као Другом Лицу Свете Тројице, Сину Божијем који се од Бога Оца ванвременски и вечно рађа? 

Moram nesto da kazem. :dedica:

""Zbog toga ,dakle, beztelesni i nepropadljivi i nevestastveni Logos Bozji stupa u nas prostor a da pri tom ni ranijje nije bio daleko.Jer, ni jedan deo tvorevine nije bez Njega, nego On,  postojeci uz svog Oca, sve Sobom ispunjava i snishodeci  ,zbog Svoga covekoljublja,  dolazi da nam se objavi. "

Zar ne pise, bestelesni Logos. To je ono sto i prica Damaskin, prosta Ipostas Logosa i Sina Bozijeg pre vremena, i slozena Ipostas tog istog Sina Bozijeg kada je u sebe primio nase telo i prirodu. Zar nije ovo sasvim logicno i jasno ? 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ведран* рече

Ја не могу да дођем себи. 12:smeha:

A pazi i Kratos je na forumu i sva ostala kompanija i nista. Pa ovo je kao Zona sumraka! A ja ubedjivao avu kako su to ljudi bez predrasuda i iskreni u trazenju istine. Moracu pred njim da napravim metaniju!  :smeh2:

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Moram nesto da kazem. :dedica:

""Zbog toga ,dakle, beztelesni i nepropadljivi i nevestastveni Logos Bozji stupa u nas prostor a da pri tom ni ranijje nije bio daleko.Jer, ni jedan deo tvorevine nije bez Njega, nego On,  postojeci uz svog Oca, sve Sobom ispunjava i snishodeci  ,zbog Svoga covekoljublja,  dolazi da nam se objavi. "

Zar ne pise, bestelesni Logos. To je ono sto i prica Damaskin, prosta Ipostas Logosa i Sina Bozijeg pre vremena, i slozena Ipostas tog istog Sina Bozijeg kada je u sebe primio nase telo i prirodu. Zar nije ovo sasvim logicno i jasno ? 

Najzad ! Amin! Praise the Lord!  :navijanje::navijanje::navijanje:

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече

Донеше ти браћа много цитата, Свети Златоусти, Свети Дамаскин, Свети Јустин Нови ... сви се слажу у тумачењу, 

а ти стално сам себе цитираш у тумачењу Светог Писма. Тако раде протестанти.

Ти си можда научила шта раде протестанти. Али још ниси научила шта раде православни. То су за тебе шпанска села. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...