Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 5, 2020 Пријави Подели Написано Јун 5, 2020 пре 18 часа, Bokisd рече Odakle ti banu'.... .... (pa .... vidis da Grigorije kaze da je Bog i Sin prevecni.... Jedan i isti, koji ranije nije imao nicega telesnog i kasnije u vremenu postao covek radi naseg spasenja ....itd...) Moram imati na umu, da je kroz Isusa Hrista sve postalo. Isus Hristos bi se ovaplotio i bez pada čoveka. Kako je onda ako ne prihvatimo ovo što govorim, Otac kroz Isusa Hrista Sina Božjeg sve stvorio. Dakle ako imamo u Sv.Maksima, da je vreme stvorenje, onda nikakva istorija ne podleže Sinovoj promeni. Ja sam razumeo tekst tako, da je Isus ušao u istoriju i da je stvara, što je meni neprihvatljivo, jer ja verujem da je Bog tvorevinu u momentu stvorio. Pad čoveka se desio i ne utiče na stvaranje u momentu odjednom. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јун 5, 2020 Пријави Подели Написано Јун 5, 2020 пре 5 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Moram imati na umu, da je kroz Isusa Hrista sve postalo. Isus Hristos bi se ovaplotio i bez pada čoveka. Kako je onda ako ne prihvatimo ovo što govorim, Otac kroz Isusa Hrista Sina Božjeg sve stvorio. Dakle ako imamo u Sv.Maksima, da je vreme stvorenje, onda nikakva istorija ne podleže Sinovoj promeni. Ja sam razumeo tekst tako, da je Isus ušao u istoriju i da je stvara, što je meni neprihvatljivo, jer ja verujem da je Bog tvorevinu u momentu stvorio. Pad čoveka se desio i ne utiče na stvaranje u momentu odjednom. Pa, jeste sve postalo kroz Isusa Hrista,..... jer opet ovo gore sto rece Grigorije,.... da je Gospod Isus Hrist - Jedan isti Bog i Sin predvecni, koji pre vremena nije imao iceg telesnog (pojam) i koji se ovaplotio u vremenu i postao covek radi naseg spasenja. Tako mislim da na kraju krajeva, slicno mislimo u vezi toga da je sve nastalo kroz i zbog Isusa Hrista i Njegovog ovaplocenja - koje bi se verovatno desilo i da nije bilo pada coveka.... On je predodredjen da se javi zbog nas jos pre postanja sveta,..... i mozda i to predodredjenje moze da vazi i da nije bilo pada coveka. .... stigo do 353. strane .... i, pao mi pritisak ... ko ce stici do kraja... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука