Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 18 часа, Bokisd рече

Odakle ti banu'....:D .... (pa .... vidis da Grigorije kaze da je Bog i Sin prevecni.... Jedan i isti, koji ranije nije imao nicega telesnog i kasnije u vremenu postao covek radi naseg spasenja ....itd...)

Moram imati na umu, da je kroz Isusa Hrista sve postalo.

Isus Hristos bi se ovaplotio i bez pada čoveka.

Kako je onda ako ne prihvatimo ovo što govorim, Otac kroz Isusa Hrista Sina Božjeg sve stvorio. Dakle ako imamo u Sv.Maksima, da je vreme stvorenje, onda nikakva istorija ne podleže Sinovoj promeni.

Ja sam razumeo tekst tako, da je Isus ušao u istoriju i da je stvara, što je meni neprihvatljivo, jer ja verujem da je Bog tvorevinu u momentu stvorio.

Pad čoveka se desio i ne utiče na stvaranje u momentu odjednom.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 5 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Moram imati na umu, da je kroz Isusa Hrista sve postalo.

Isus Hristos bi se ovaplotio i bez pada čoveka.

Kako je onda ako ne prihvatimo ovo što govorim, Otac kroz Isusa Hrista Sina Božjeg sve stvorio. Dakle ako imamo u Sv.Maksima, da je vreme stvorenje, onda nikakva istorija ne podleže Sinovoj promeni.

Ja sam razumeo tekst tako, da je Isus ušao u istoriju i da je stvara, što je meni neprihvatljivo, jer ja verujem da je Bog tvorevinu u momentu stvorio.

Pad čoveka se desio i ne utiče na stvaranje u momentu odjednom.

Pa, jeste sve postalo kroz Isusa Hrista,..... jer opet ovo gore sto rece Grigorije,.... da je Gospod Isus Hrist - Jedan isti Bog i Sin predvecni, koji pre vremena nije imao iceg telesnog (pojam) i koji se ovaplotio u vremenu i postao covek radi naseg spasenja. Tako mislim da na kraju krajeva, slicno mislimo u vezi toga da je sve nastalo kroz i zbog Isusa Hrista i Njegovog ovaplocenja - koje bi se verovatno desilo i da nije bilo pada coveka.... On je predodredjen da se javi zbog nas jos pre postanja sveta,..... i mozda i to predodredjenje moze da vazi i da nije bilo pada coveka.

.... stigo do 353. strane .... i, pao mi pritisak :smeh1: ... ko ce stici do kraja...0703_read

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...