Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 1 минут, Trifke рече Vaskrslo telo se razlikuje od tela na krstu po tome sto je proslavljeno i sto nije smrtno tj propadljivo. Pa problem je što se nekima, ne mislim ovde na Matusala ako si njemu replicirao, dakle nekima se nije proslavilo u Punoći sa svom slavom ikrasil, Trifke, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 3 минута, Ведран* рече Мислим да је и овај стих добар пример како овде неки погрешно схватају Бога као мађионичара. А све је то проузроковано тиме што гледају ствари телесним расуђивањем, којег не могу да се ослободе, а да у исто време теже да одбаце то тело и екстатички се вазнесу. Неогностицизам? Dobro realno i apostolima je bilo teško prihvatiti Hrista a verujem čak i anđelima Božjim u toj veri me utvrđuje Pismo koje govori da je Hristova Tajna bila sakrivena od pre postanja sveta, te i od samih anđela. Nije lako priihvatiti Ga u Slavi i Njegovoj punoći, zato se uvek i iznova vraćam na Jovan 17. Zoran Đurović, ikrasil and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 Због брзопотезне са овима ограниченог ума, Кратос, Пецинка не стигох да напишем објашњење око разликовања вечности од вечности. Јер ове ликове опија лепота сопствене памети, тако да блебећу без престанка. Сутра сам у Роми, служим, тако да кад се вратим не знам колико ћу снаге имати. Овим блејачима препоручујем да се у међувремену врате на Јустина и Максима. Без тога не могу да иду напред. Наставиће само да блеје. Svetlana Pecin-Saraguda and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 6 минута, Trifke рече Sta je sada tu problem? Kakve sada veze ima onaj dogadjaj sa camcem i njgovoj momentalnoj pojavi na drugoj obali? Sta se time htelo reci? Па мени није јасно да ако је Христос могао преместити моментално целу лађу са све грешним апостолима зашто неки уопште доводе у питање то да је Он морао пролазити кроз врата, уз све то је свуда присутан као Бог, он не потребује просторно кретање. Ведран*, Paradoksologija and Trifke је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 Управо сада, Матусал рече Па мени није јасно да ако је Христос могао преместити моментално целу лађу са све грешним апостолима зашто неки уопште доводе у питање то да је Он морао пролазити кроз врата, уз све то је свуда присутан као Бог, он не потребује просторно кретање. Pa koliko sam razumeo Zorana zato Zoran i otvara vrata u atemporalnom vaskrsenju. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 1 минут, Trifke рече Ja opet nemogu da shvatim. Sta je problem? Vaskrslo telo se razlikuje od tela na krstu po tome sto je proslavljeno i sto nije smrtno tj propadljivo. Sta je sada tu problem? Kakve sada veze ima onaj dogadjaj sa camcem i njgovoj momentalnoj pojavi na drugoj obali? Sta se time htelo reci? Mozda je za mene suvise kasno ali mi nisu vise jasni argumenti oko tela Hristovog. Чамац је други пример колико је инсистирање на "кроз врата" бесмислено. Јер проћи кроз нешто значи да се крећеш у простору и да си ограничен њиме али те не спречавају неке баријере. Рецимо као вода кроз газу. У том смислу би и лађа морала да лети кроз ваздух да би се појавила на другом месту. Као чаробни ћилим. Зато ови Кратосовци инсистирају на бескрвном и безмесном телу. Јер природа тела за њих мора да се промени на такав начин да се претвори у неку и више него облачасту масу да би прошла кроз врата. Другим речима, да престане да буде тело. Да би виорила ко ветар тамо амо. Нешто мора да се претвори у нешто друго. Не може камен кроз газу, али вода може. Дакле или ћеш променити газу (врата) у жичану мрежу са широким окцима да протуриш камен, или ћеш камен (тело) претворити у воду. А логика Писма је сасвим другачија. И ово није баш тако наивно питање па да нам буде свеједно да ли је кроз врата или не. Ја, морам признати, да нисам о томе раније размишљао али само једно питање оца Зорана "где пише да је кроз врата" од пре пар месеци ме нагнало на то. А ово да Он стаде на средину независно од врата ипак нам открива једну другу реалност. Он није морао да најпре буде са друге стране врата да би затим прошавши КРОЗ њих и појавио се са ове стране. И није било ни то "пре" него што је прошао био је ту и ту. Дакле, ни време ни простор њега не ограничавају. А вода НАЈПРЕ мора да буде са горње стране газе да би касније прошла на доњу. И ту има пре и после (време), горе и доле (простор). kopitar, Trifke, Zoran Đurović and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 1 минут, Матусал рече Па мени није јасно да ако је Христос могао преместити моментално целу лађу са све грешним апостолима зашто неки уопште доводе у питање то да је Он морао пролазити кроз врата, уз све то је свуда присутан као Бог, он не потребује просторно кретање. Бог је могао да нас спаси и са неба. Зашто то није урадио? Да ли ти је јасно колико овај свет није случајан за њега? - Оно што ти поменух из Августина око чуда, није тако бенигно. И кад је у питању "чудо" треба да укачимо како се оно десило. Пре 10.000 година знали су људи да кад попрцкају женску могу да добију дете, али нису знали како се то дешава. Мислили су, чак и апостоли да је сперматозоид целокупно биће (зато си ти кроз полуцију и дркање погубио хиљаде људи), па кажу да Давид роди Соломона од... Нико не претендује овде да завлада Богом или да спозна све живо, али треба да разумемо и чуда као саставни део нашег света. Како она функсионишу? У томе је била квака. Матусал, Ведран*, ikrasil and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 1 hour ago, Zoran Đurović рече То стално говорим овим талибанима! Они секу Исуса на комаде! Не виде једног Богочовека! Јер они не разумеју мистерију сједињења са Ис. Оно што сам им увек говорио за "крњег" Христа. Нису укапирали. Немој да се љутиш. Заузми позитиван конструктиван став. Јер ако хоћеш да направиш један квалитетан чланак и да затвориш тему ови људи у ствари раде твој посао. Дају ти цитате, текстове, примедбе, критике, чак и међусобна осуђивања, показују различите нивое знања (које мораш да уважаваш у таквим чланку на форуму) и различите нивое неслагања или слагања. Не мораш да се мислиш на шта да обратиш пажњу ако желиш да будеш правилно и јасно схваћен јер ти сви у ствари помажу да видиш где шкрипи (било код њих било у твојој презентацији идеје). А ако хоћеш то да објавиш у неком научном часопису онда имаш другачији приступ и не замајаваш се овде. Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 21 минута, Ведран* рече Мислим да је и овај стих добар пример како овде неки погрешно схватају Бога као мађионичара. А све је то проузроковано тиме што гледају ствари телесним расуђивањем, којег не могу да се ослободе, а да у исто време теже да одбаце то тело и екстатички се вазнесу. Неогностицизам? Само да појасним ово. Нисам мислио да стих значи погрешно схватање. Него његова погрешна интерпретација. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 5 минута, Ведран* рече А ово да Он стаде на средину независно од врата ипак нам открива једну другу реалност. Он није морао да најпре буде са друге стране врата да би затим прошавши КРОЗ њих и појавио се са ове стране. И није било ни то "пре" него што је прошао био је ту и ту. Дакле, ни време ни простор њега не ограничавају. А вода НАЈПРЕ мора да буде са горње стране газе да би касније прошла на доњу. И ту има пре и после (време), горе и доле (простор). I na sve to dodaje da Ga je Otac poslao. Zato dođe a ne uđe ili prođe kroz... Otac Ga je poslao. Trifke, Zoran Đurović, Матусал and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 4 минута, Vladan3 рече Немој да се љутиш. Хвала на сугестији. Без тебе не бих разумео... Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 7 минута, Zoran Đurović рече Нико не претендује овде да завлада Богом или да спозна све живо, али треба да разумемо и чуда као саставни део нашег света. Како она функсионишу? У томе је била квака. Kao kod Jone. Zoran Đurović and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 3 минута, Zoran Đurović рече Хвала на сугестији. Без тебе не бих разумео... Нема потребе за сарказмом, али стварно не разумем зашто трошиш енергију на распарчана ситничарења. Ко год чита или учествује без обзира на слагање сигурно би више волео и ценио, ја први, да видим један такав текст него ових стотину страна препуцавања, неспоразума, псовки, троловања... Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 Ja sam mali otac trenutno, men kad pošaljem sina u školu to ide tako da sin ide peške samnom, putujemo dosta dugo... a ima moj sin drugove čiji su očevi trenutno veći, on sednu u auto i časkom su tamo, mi ni do prodavnice gde mu kupim usput čokoladu ne stignemo a oni već u školi. Neko je veči neko manji kako ko može po svojim mogućnostima ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 6 минута, Vladan3 рече Нема потребе за сарказмом, али стварно не разумем зашто трошиш енергију на распарчана ситничарења. Ко год чита или учествује без обзира на слагање сигурно би више волео и ценио, ја први, да видим један такав текст него ових стотину страна препуцавања, неспоразума, псовки, троловања... Ма иди бегај! Да тако ради и да овде пише тако како предлажеш, Кратос и Светлана би можда први почели за светог да га проглашавају! Још нам само та мука фали. Жика, Zoran Đurović, ikrasil and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 2 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука