Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Milan Nikolic рече

Bolje da nazdravimo! :)

Живео! Ја пијем добру домаћу из Србије и приређујем вам Ладарију о преегзистенцији ИСХС. Да имате да се забављате...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Milan Nikolic рече

Znači priroda tvorevine je sišla sa neba jer je ovaploćenje jednako stvaranje?

Kološanima 1,16 Jer je u njemu sve stvoreno, što je na nebu i na zemlji, vidljivo i nevidljivo, bilo prijestolja, ili gospodstva, ili poglavarstva, ili vlasti: sve je po njemu i za njega stvoreno.
Kološanima 1,17 I on je prije svega, i sve postoji u njemu.
Kološanima 1,18 I on je glava tijelu crkve, koji je početak, prvorođeni od mrtvih, da bude on u svemu prvi;
Подели на овим сајтовима

Citati bez tumačenja mogu biti jako opasni. Ovaj citat nosi duboke istine koje nisu u skladu sa đuromislijem.
Međutim, za sada, đuromisleći ne pokazuju interesovanje da se udube u trijadologiju. Za sada ne pomaže.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ispostas kroz koju je sve stvoreno.

Al' ste se raspisali. :ok:

Kakva sad Ipostas VSB ? ( u kontekstu price koju smo vodili )

I, ne razumem, kako sad stvara kroz Ipostas, valjda je Ipostas ona koja oznacava konkretnu licnoct sv.Trojice, a, Bog stvara kroz svoje energije ( vec smo navodili Palamu ). Pa, kazemo, ucestvuje Ipostas Logosa u stvaranju, kroz svoje bozanske energije. Ili, Ipostas Isusa Hrista Boga, koji stvara kroz svoje bozanske energije. Tako i za sv. Duha i Oca.

Ili ono, kroz....Истинита светлост, која осветљава сваког човека, долажаше на свет...( Jov.1,9 ). Gde je ,  sad ,ovde ipostas koja stvara ? :scratch_head:

Подели на овим сајтовима

Живео! Ја пијем добру домаћу из Србије и приређујем вам Ладарију о преегзистенцији ИСХС. Да имате да се забављате...

Pre će biti ludorija, ali valja, što pre to da rasvetlimo. Samo ne zaboravite na Kratosovo pitanje: da li je priroda koju je Hristos uzeo na Sebe tvorevina?
Molim vas, odgovorite na to prosto pitanje.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Milan Nikolic рече

Citati bez tumačenja mogu biti jako opasni. Ovaj citat nosi duboke istine koje nisu u skladu sa đuromislijem.
Međutim, za sada, đuromisleći ne pokazuju interesovanje da se udube u trijadologiju. Za sada ne pomaže.

Da te pitam onda o onom što dijeli istok i zapad, ko je upravu što se tiče Duha Svetoga koji izlazi od Oca i Sina ili samo od Oca.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Milan Nikolic рече

Samo ne zaboravite na Kratosovo pitanje: da li je priroda koju je Hristos uzeo na Sebe tvorevina?

Наравно да јесте. Ко у то сумња? 

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Zoran Đurović рече

ВСБ, што би Авокадо рекао, 3 Бамбија за твоју стрпљивост у расправи са Бокситом!:))

Да је којим случајем Боксит живео у време Кирила Ал., давно би га његови монаси разделили штаповима!:))

Znaci ipak sam na kraju monofizit . :w9k3k6: .. ( :ani_biggrin: ).

Ali, ipak ima ovde dve zanimljive situacije.

Prva je, sto su za pravoverne ( u to vreme jeresi monofizita ), monofiziti govorili,.... uhvatite ih, i predvojite , jer kako su razdeljivali Hrista, tako  i oni neka budu razdeljeni.. ....Tako, da , ne znam, ako treba da me razdele ( sFun_bat),  zbog razdeljivanja Hrista ( na dve prirode u jednoj licnosti ), onda, neka.... :))

Druga situacija ,  jeste, sto si oce, na moj post ( za VSB ) :

" Nisam valjda lud, da negiram ljudsku prirodu . :0426_feel:

Vidi, jeste Sin Coveciji, ali, kako Hristos vaskrsava svojim telom u grobu ? Sasvim je jasno, Svojim Bozanstvom i silom se dize, .... Svojim telom iz groba. 

I, Bozanstvo i telo u Vaskrslom Hristu. Tu je i ljudska priroda. itd. "

Udelio negativan lajk. Sad, ne znam sta da mislim, ...jel treba i za tebe,... neka razdeljivanja da budu ili ne ?  :)))... ( misilim, ovo je,  naravno sarkazam, verujem , da imas sasvim pravoslavan stav provodom ovih pitanja,...kao sto i ja imam  )

Itd. Mislim, da mozemo da idemo dalje. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, kopitar рече

Da te pitam onda o onom što dijeli istok i zapad, ko je upravu što se tiče Duha Svetoga koji izlazi od Oca i Sina ili samo od Oca.

:))12:smeha::)) Мислим да знам на који лед навлачиш нашег усиолога!:pecanje:

Подели на овим сајтовима

Više je u pravu istok, ali neće razumeti potpuno dok se ne usaglasi sa zapadom. Zapad nije slučajno podstakao tu dilemu, sve je to promisao Božiji.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

Itd. Mislim, da mozemo da idemo dalje. 

Вере ми Радић, нисам могао да ти прочитам одговор. Као да имаш менструални циклус. Одговараћу ти кад будеш имао нешто сувисло. А Бог ће ти се смиловати због оних књига које си скачио!:sunce: 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Вере ми Радић, нисам могао да ти прочитам одговор. Као да имаш менструални циклус. Одговараћу ти кад будеш имао нешто сувисло. А Бог ће ти се смиловати због оних књига које си скачио!:sunce: 

Znaci, idemo dalje. :dobro:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...