Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

@Ivan Marković-u сам био прорекао да ће овај да му ували барем још десетак Ипостаси... 12:smeha:

Nemojte lagati tako, logosi tvari su nacrti i dejstva Božija, Svete Trojice. Dajte budite malo pristojniji, nije na odmet, i nije teško - biti fin. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Zoran Đurović рече
пре 28 минута, Bokisd рече

Ne postoji Hristos u telu, pre vremena.

По Вјерују постоји. После се само образлажу различити аспекти. Прочитај пажљиво Ладарију.  

Pa rekli ste da je priroda koju je Hristos uzeo na Sebe tvorevina! Kako sada? Zar ste slagali?

Pa znate li da je vreme kategorija same tvorevine? Znači, po vama, telo čovečansko Gospoda Isusa Hrista postoji pre tvorevine?

Hajde odgovorite na to:

Da li telo čovečansko Gospoda Isusa Hrista postoji pre tvorevine?

Molim vas, ljubim vas, odgovorite... potvrdite.

• Свиђа ми се 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Milan Nikolic рече

Aa, pa ne znate osnove koje zanimaju ljubitelje teologije. Logosi su večne misli Božije koje su stvaranjem postale nosioci tvorevine.

Teško je razumeti, ali ako niste presiti kao mnogi ovde, možete lako primiti takvo znanje. Već se mnogo uči o kategorijama božanskog postojanja, tako da se može sve pojednostaviti za današnju populaciju hrišćana.

Zasto Isusa nazivaju Logos tj.po vasem je On onda bozja misao a ne Bog???

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Bokisd рече

Tako da On stvara, na isti nacin, ( energije )... i pre vremena i u vremenu.

Kako ovo možeš reći kada je vreme karakteristika same tvorevine? Vreme će u budućem veku prestati da postoji kao takvo, ali biće nešto neviđeno.

Kažu sveti da naše usinovljenje Isusom Hristom stičemo večnost, te da se u takvom smislu može reći da prestajemo biti tvorevina, postajemo rođeni od Boga. Međutim, to je sve u skladu sa ikonomijom koja nije svršena, sami smo svedoci toga našim postojanjem ovde.

Nemoj da te varaju lukavim pričama i izvrtanjem predanja. Potraži šta o vremenu pričaju oci i shvatićeš kolika je besmislica ovo đuromislije i po tom pitanju.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Milan Nikolic рече

Pa rekli ste da je priroda koju je Hristos uzeo na Sebe tvorevina! Kako sada? Zar ste slagali?

Pa znate li da je vreme kategorija same tvorevine? Znači, po vama, telo čovečansko Gospoda Isusa Hrista postoji pre tvorevine?

Hajde odgovorite na to:

Da li telo čovečansko Gospoda Isusa Hrista postoji pre tvorevine?

Molim vas, ljubim vas, odgovorite... potvrdite.

E, ovako.

Sad sam setio necega. Bila je negde sredinom 6.veka jedna rasprava medju hriscanima i ocima, u vezi toga, da li mozemo 'zamisljati' Hrista i pre vremena u telu. Glavni protagonist je bio Leontije Carigradski, i, sutina price jeste (zaboravio sam detalje, odavno sam citao o tome ), ...da, ne postoji telo , pre vremena, ali, da u odredjenim situacijama, mozemo, ... samo u nasem umu, zamisljati i Hrista Boga,  sa telom, i pre vremena.

Znaci, ne kao realnost, nego vise kao neko snishodjenje prema nama ljudima i nasoj paloj prirodi, koja ne moze da funkcionise bez umnih predstava. itd.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Milan Nikolic рече

Kako ovo možeš reći kada je vreme karakteristika same tvorevine? Vreme će u budućem veku prestati da postoji kao takvo, ali biće nešto neviđeno.

Kažu sveti da naše usinovljenje Isusom Hristom stičemo večnost, te da se u takvom smislu može reći da prestajemo biti tvorevina, postajemo rođeni od Boga. Međutim, to je sve u skladu sa ikonomijom koja nije svršena, sami smo svedoci toga našim postojanjem ovde.

Nemoj da te varaju lukavim pričama i izvrtanjem predanja. Potraži šta o vremenu pričaju oci i shvatićeš kolika je besmislica ovo đuromislije i po tom pitanju.

Verovatno sam rekao u odredjenom kontekstu. itd.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Milan Nikolic рече

Kažu sveti da naše usinovljenje Isusom Hristom stičemo večnost, te da se u takvom smislu može reći da prestajemo biti tvorevina, postajemo rođeni od Boga.

12:smeha:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ivan Marković рече

Pope, šta ti nije jasno? 

Врати се, попово тамо где сам те призивао. Видећеш и цитате...

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Isusovo magare рече

Zasto Isusa nazivaju Logos tj.po vasem je On onda bozja misao a ne Bog???

Mogli su nazvati drugačije logose tvari.

Logos je Druga Ipostas Svete Trojice, a logosi su od energija i misli Božijih.

Na primer, ja sam ličnost, a kada bih te zagrlio i utoplio primila bi nešto od mene, eneriju, ili kada bih ti objasnio nešto, primila bi misli od mene. To što bi primila mogla bi nazvati po meni, kako god. :)

Ja sam oženjen tako da se druge žene ne dotičem. Samo da se razumemo da se ovde momci ne bi pošalili. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Bokisd рече

E, ovako.

Sad sam setio necega. Bila je negde sredinom 6.veka jedna rasprava medju hriscanima i ocima, u vezi toga, da li mozemo 'zamisljati' Hrista i pre vremena u telu. Glavni protagonist je bio Leontije Carigradski, i, sutina price jeste (zaboravio sam detalje, odavno sam citao o tome ), ...da, ne postoji telo , pre vremena, ali, da u odredjenim situacijama, mozemo, ... samo u nasem umu, zamisljati i Hrista Boga,  sa telom, i pre vremena.

Znaci, ne kao realnost, nego vise kao neko snishodjenje prema nama ljudima i nasoj paloj prirodi, koja ne moze da funkcionise bez umnih predstava. itd.

Naravno da postoji čovečansko obličje Logosa i to prevečno. Mi smo stvoreni po tom obličju, Božijem, ali nije u pitanju telo, ne priroda čovečanska.

Vidi ovu temu, jako je važno to pitanje. Nakon toga možemo razrešiti svaku dilemu samo ako imamo volje, dilemu po svim ovim pitanjima i raspravama.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...