Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости
Znam ja nego oću tebe da čujem da vidim šta će da kažeš....dakle Bogočovek je šta,kolko priroda ima i kakve su one?
Није:"Шта"; него: "Ко"!

Послато са PRA-LX1 користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Znam ja nego oću tebe da čujem da vidim šta će da kažeš....dakle Bogočovek je šta,kolko priroda ima i kakve su one?

Stvarno si jevrej. Postavio sam ti pitanje ko od Otaca kaže da je Isus Hristos stvorenje a ti meni umesto odgovora postavljaš pitanje.

Dakle razgovor mora imati neki tok.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Zato što ne znam da li sam u Carstvu ili ne

Цитат

a kad budem u Carstvu sve što je proživljeno sa Hristom i koje je sada u ogledalu biće Lice u Lice.

Ali kako možeš biti tamo i vamo istovremeno? To su onda dve paralelne stvarnosti. Kao da se volja Božija da naklonirati, pa da se svaki tvoj klon kreće u svakoj jedinici vremena.

Zašto onda vreme uopšte postoji kada bi trebalo da je već stalo? Ili bi rekao da vreme ide ciklično, tj. da će uvek biti onaj klon koji je iza tebe, u jedinici vremena, tj. da postoji stvarnost koja je za nas bila juče ili preključe?

Zato Đuro tvrdi da je moguće vraćanje u prošlost, da se iz eshatona javimo našim mladim roditeljima, itd. To me je podsetilo na veoma smešne i morbidne momente jednog filma koji se zove Predestinacija, kada je jedna devojka doživela da se sama sebi vratila u prošlost, ali kao muškarac jer je promenila pol, i da se pretvarao kao neko drugi i napravio dete sa samim sobom, a potom to dete vraćeno dalje u prošlost da bude ta devojka koja je završila u sirotištu.

Znači film je za medalju koliko je morbidan. Ništa manje od đurologije. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Stvarno si jevrej. Postavio sam ti pitanje ko od Otaca kaže da je Isus Hristos stvorenje a ti meni umesto odgovora postavljaš pitanje.

Dakle razgovor mora imati neki tok.

Svaki od svetih Otaca kaže da je Ljudska priroda koju je primio na sebe stvorena.Postavljaš glupa pitanja.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Гајић рече

Није:"Шта"; него: "Ко"!

Ko je Bogočovek onda šta ti kažeš?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

No hoću da kažem kako su sva delovanja ovde nas stvorenih Odozgo a ne odozdo.

Pa naravno, ali ne kao da si ti već tamo u večnom spasenju. Nego deluje Bog, ovde i sada, dole. A naša srca su gore, čekamo da dođe Carstvo, i ne samo da dođe nego, tačnije, da naš svet uđe u večnost.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Milan Nikolic рече

Zašto onda vreme uopšte postoji kada bi trebalo da je već stalo?

Vidiš oko ovoga bi trebalo češće da se razgovara. Bog nije stvarao kroz vreme nego kroz Sina Božjeg koji  nije stvorenje koji je svetlost i stojaše u tami (možeš slobodno čitati vremena) i tama ga ne obuze.

Dakle Život beše svetlost ljudima a ne vreme, niti je vreme obrazac stvaranja. Ako bi se stvaralo kroz vreme kad dodje kraj vremena onda više ni Sin Božji ne bi postojao barem ne kao Sin Čovečjišto bi bilo nezamislivo da se Ipostas može dovoditi u razdeljivo pitanje po bilo kom osnovu.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Исус Христос Син Бога Живога, Реч Божја Кроз Кога Све постаде! Овде пред Нама сврши и Зготови Нам Све!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Isusu Hristos Druga Ličnost Svete Trojice kroz koga je sve postalo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Гајић рече

Исус Христос Син Бога Живога, Реч Божја Кроз Кога Све постаде! Овде пред Нама сврши и Зготови Нам Све!

Super,da li je taj večni Sin Božiji primio ljudsku prirodu na sebe i postao čovek i kakva je ta priroda?Večna kao i on ili stvorena?

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Isusovo magare рече

I sto se ti pravis bolji od vidovite Zorke?!?

Мислиш на Милана Николића познатијег као Вигдовита Зорка?:))

Подели на овим сајтовима

• Гости
Super,da li je taj večni Sin Božiji primio ljudsku prirodu na sebe i postao čovek i kakva je ta priroda?Večna kao i on ili stvorena?
Савршен је Бог, а и савршен човек, Кроз кога је све створио, а човек обожио! Сада и овде у "Сада", да пред Нама!

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Riječ na planini je riječ Riječi Božje, jer tko god prima Riječ Božju, nikad neće gladovati.

I kada smo već u pitanju, koliko je ljudi skupilo zalihe nakon što je hranilo 5 tisuća ljudi, i hoće li ono što se više ne piše u Svetom pismu ne znači da ih Krist nije ponovno hranio.

Ne znam kako čitaš Pismo ali Pismo čitati tako što je Krist dobio na lotu nekoliko miliuna dolara pa odlučio nahrani siromahe bahatosti radi te ih otpusti i zabole ga što će poslije toga biti ponovo gladni nije <pismo koje ja čitam.

U pocetku bijase Rijec i Riječ bijase kod Boga itd.ne treba to sve nabrajati..to se zna..nego mene zanima ono sto se ne zna a zeli se znati.

Ponavljam Lazar nije jedini kojeg je Isus Uskrsnuo?!

Nisi mi odgovorio sto je sa Jairovom kceri i ostalima?Ne poznam Pismo pa mi ti objasni.Vidim da imas znanje a ja upravo i dođoh na ovaj forum da stogod naucim.?

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Гајић рече

Савршен је Бог, а и савршен човек, Кроз кога је све створио, а човек обожио! Сада и овде у "Сада", да пред Нама!

Nisi mi odgovorio na pitanje....stvorena ili ne?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Milan Nikolic рече

Pa naravno, ali ne kao da si ti već tamo u večnom spasenju. Nego deluje Bog, ovde i sada, dole. A naša srca su gore, čekamo da dođe Carstvo, i ne samo da dođe nego, tačnije, da naš svet uđe u večnost.

Ne bre brate čitaj Jovana 17. On ne govori učenici su prepoznali srca svoja koja već sada pripadaju gore. Jer gore je za njih nepoznato i neshvatljivo dok im se ne otkrije od samog Oca i to ne samo srce nego celo njihovo biće. Zato veli sačuvah u životu (večnom) sve što si mi Oče ovde dao Imena tvoga dai (parafraziram) osim sina pogibli, koji je verovatno isto tako razmišljao da je samo srcem gore a ne da je odozgo živeći na zemlji a ne pripadajući toj zemlji.

Dakle poruka Boga po tvom razmišljanju bi mogla biti, vidim da ste jako dobro uspeli rodjeni od oca i majke i nagradjujem vas da vas prihvatim kao moje, što bi bilo u suprotnosti sa onim pto sam ti naveo kad Sin govori Oče sve koje si mi dao ( dakle odozgo mu ih je dao) sačuvao sam u životu.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...