Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Nije brate, vreme je obično stvorenje i nije tvorevina.

Shvatio sam, i ti si običan čovek i nisi tvorevina. Samo što to naopako shvataš. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Milan Nikolic рече

Shvatio sam, i ti si običan čovek i nisi tvorevina. Samo što to naopako shvataš. :)

Da zato što ja ne prebivam u suštini Božjoj, jer onda bi mogao da tvrdim za sebe da sam Tvorevina a ne prah u koga ću se vratitti.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Razovaploćenje bi bilo da odbacim da je primio tu prirodu a ja je ne odbacujem nego te pitam kakva je ona stvorena ili nestvorena al ti bežiš od pitanja ko đavo od krsta kao i VSB....valjda to govori dovoljno.:ani_biggrin:
Он је из Вечности, ОВДЕ рођен у телу, Духом Светим! Савршен Бог, а и савршен Човек! Оваплотио се Вољом Оца и Својом вољом Духом Светим од Богородице :-) а уједно је кроз Њега све и створено, а човек Обожен!
Он се верује! Не растура се у чиниоце да би се Спојмио!

Послато са PRA-LX1 користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

Prije 8 minuta, rekao je Zoran Đurović

Dugo je raspravljano, stoga, iskreni magarci, donosim samo jednu,  sv. Remigija. Tekst je u Catena Aurea .

No netko će se pitati što se dogodilo onima koji su bili na istoj razini s Gospodinom kada je uskrsnuo. Trebali bismo vjerovati da su uskrsnuti da budu svjedoci uskrsnuća Gospodina. Neki su rekli da su još jednom mrtvi i pretvoreni u pepeo, kao što se dogodilo Lazaru i drugima koje je Gospodin uskrsnuo. Međutim, ne može se ni na koji način dati onima koji to tvrde, jer bi u tom slučaju izazvao više problema onima koji su bili savršeni, da bi se odmah vratili umrijeti, ali ne i ustati. Ono što moramo vjerovati je bez sumnje da su oni koji su uskrsnuti od mrtvih kada je Gospodin uskrsnuo, kad je ustao u nebo, išao sam s njim .

Moram priznat da ne poznam sv.Remigija osobno al' djeluje kao pametan čovjek.?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Da zato što ja ne prebivam u suštini Božjoj, jer onda bi mogao da tvrdim za sebe da sam Tvorevina a ne prah u koga ću se vratitti.

Hajdemo razumnije. Zašto tvorevina pišeš velikim slovom?

Nego odgovori više Kratosu, taman te je upecao. :) I ja sam razumeo da veruješ da si stvoren ali nestvoren. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Гости

Nego odgovori više Kratosu, taman te je upecao. [emoji4] I ja sam razumeo da veruješ da si stvoren ali nestvoren. [emoji4]

"Заиста, заиста Вам кажем, лакше је Камили кроз иглене уши проћи, но богаташу....!"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Milan Nikolic рече

Nego odgovori više Kratosu, taman te je upecao. :) I ja sam razumeo da veruješ da si stvoren ali nestvoren. :)

Ne znam ko ti reče pre neki dan: Ljubljeni vi se sa nekim prepirete samo ne znate sa kim.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Isusovo magare рече

Moram priznat da ne poznam sv.Remigija osobno al' djeluje kao pametan čovjek.?

Ако је ово било стварно васкрсење, мора да се одбаци теза о 2 васкрсења која неки овде заступају. 

Подели на овим сајтовима

• Гости
Kažeš da se prepirem sa tobom kao sa samim Bogom? [emoji4]

"Нити ће се рећи: Ево га овдје, или, Ено га ондје; јер гле, Царство Божије унутра је у вама." (Лк 17, 21)

За оне који знају новозаветни грчки, ево и оригинала:

"οὐδὲ ἐροῦσιν ἰδοὺ ὧδε ἤ ἰδοὺ ἐκεῖ· ἰδοὺ γὰρ ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ ἐντὸς

ὑμῶν ἐστιν."

Видећи џругог, човек одређује Себе у свим димензијама, али само ОВДЕ!

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Гајић рече

Он је из Вечности, ОВДЕ рођен у телу, Духом Светим! Савршен Бог, а и савршен Човек! Оваплотио се Вољом Оца и Својом вољом Духом Светим од Богородице :-) а уједно је кроз Њега све и створено, а човек Обожен!
Он се верује! Не растура се у чиниоце да би се Спојмио!

Odlično ali i dalje bežiš....od odgovora na pitanje.....nego evo pomenuo si oboženje čoveka,da li je čovek bio onda obožen i pre nego što je stvoren a ako jeste čemu onda ovaploćenje?Nadam se da razumeš ono što sam pišeš ako već ne razumeš ili se praviš da ne razumeš ono što te ja pitam konkretno.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Zoran Đurović рече

Ако је ово било стварно васкрсење, мора да се одбаци теза о 2 васкрсења која неки овде заступају. 

Sve me nekako strah da ne mislis slucajno ono sto ja mislim?!Kako je to moguce?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Odlično ali i dalje bežiš....od odgovora na pitanje.....nego evo pomenuo si oboženje čoveka,da li je čovek bio onda obožen i pre nego što je stvoren a ako jeste čemu onda ovaploćenje?Nadam se da razumeš ono što sam pišeš ako već ne razumeš ili se praviš da ne razumeš ono što te ja pitam konkretno.

Ако Ти сам не желиш да видиш, како то ико може осим Бога?

Ја Разумски Бога исповедати нећу, јер истог момента ћу глабати "трачак" Светлости Који би да присвојим, а Исти је неотуђив, а такође бих упао у "Гордост"-Неверје, по дрскости Денициној! Хвала, али нека хвала :-)

Све је у Бога, а то што се "Гордимо" лењошћу и оспоравамо Духа Светог да Дела Нама Тим Огњем Несагоривим је, нећу написат :-(

Господе помилуј Нас по великој милости Својој!

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Гајић рече

"Нити ће се рећи: Ево га овдје, или, Ено га ондје; јер гле, Царство Божије унутра је у вама." (Лк 17, 21)

За оне који знају новозаветни грчки, ево и оригинала:

"οὐδὲ ἐροῦσιν ἰδοὺ ὧδε ἤ ἰδοὺ ἐκεῖ· ἰδοὺ γὰρ ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ ἐντὸς

ὑμῶν ἐστιν."

Видећи џругог, човек одређује Себе у свим димензијама, али само ОВДЕ!

Pa dobro, svaka vam čast. Ali gde se to tako govori. Da niste možda i nepogrešivi? :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...