Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

Da je Bog već odlučio da završite u paklu i da je to već realnost je mogućnost koju vi dajete. Ili pak ne dajete? Sigurni ste da ste već u raju, u budućem Carstvu?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pozdrav, dobrodošli na forum. Krist je nač Učitelj i sve što je činio i svako čudo koje obznani radio je s porukom kako bi je Njegovi mogli razumijevati i po tome postati djeca Božja a ne radi toga da se u čudo ima samo vjerovati. Oni su također vjerovali farizejima u čudu, i prisjetili su se da to čini s demonom.

Dakle Krist je donio i pravovernost i poznanje Nebeskog i mi zaista ne bi lomili glave svoje jer svako svoje obveze ima koje "zapostavlja" radi toga što ovdje ištemo Nebesko Carstvo jer vjerujemo da će nam se sve ostalo dodati.

Tema je bitna, jer radi istine o uskrsnuću Krista samog i Njeovih, mnoge stvari u životu bi postale više nego jasno odvojene (nebesko od zemaljskog) i to bi čovjeku pomoglo da uzrasta u Kristovim vrlinama koje ne bešu od ovoga svijeta iako je boravio na ovom na svijet.

Inače mnogi sveti oci govore da je bogomislije ravno molitvi, pa se eto na ovaj način barem ja pokušavam što više moliti, jer zaista nemam namjeru da stečeno znanje naduvam u sebe samoga kao kvasac farizejski nego da ga dijelim sa svima vama pa i dalje, Bez znanja postavljaću na fb ikone i ispod njih more Amina a moje poznanje o Hrisz ću potražiti onda kod vidovite zorke jer ona nešto zna.

?Dobar si...

Zar mi nismo postali djeca božja?!

"Mnogi sveti oci govore..."mislis na zemlji govore a sveti su,ne kuzim.?

I sto se ti pravis bolji od vidovite Zorke?!?

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Milan Nikolic рече

Koje su šanse da ste već u paklu? Da li je moguće da nam se odande javite? :)

Са нестрпљењем очекујемо да нас ти обавестиш јер то сигурно знаш кроз "суштину Божију"?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Ja ne verujem da je to već ostvareno! Verujem da postoji neizvesnost čak i za samoga Boga. Jeste da Bog zna šta je sve moguće biti, ali kada dođe trenutak da se odluči tada će Bog to ostvariti.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Milan Nikolic рече

Ja ne verujem da je to već ostvareno! Verujem da postoji neizvesnost čak i za samoga Boga. Jeste da Bog zna šta je sve moguće biti, ali kada dođe trenutak da se odluči tada će Bog to ostvariti.

:babuska::pop:  

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Vedran рече

јер то сигурно знаш кроз "суштину Божију"?

,,Zato, iskrenom verom sagledajmo Božansku prirodu i istinski pojam te Božanske i transcendentne prirode''. :)

Sveti Grigorije Niski, O Svetoj Trojici, bg-2008, str. 25

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Isusovo magare рече

?Dobar si...

Zar mi nismo postali djeca božja?!

"Mnogi sveti oci govore..."mislis na zemlji govore a sveti su,ne kuzim.?

I sto se ti pravis bolji od vidovite Zorke?!?

Vidiš da si i ti počeo da razmišljaš a sada manje o meni nego o Lazarevom vaskrsenju, jer Hristi vele sestre Lazar je istrulio i smrdi a verujemoda će vaskrsnuti u poslednji dan a Hristos im govori Ja sam Vskrsenje i Život i vaskrsne truležnog Lazara.

Što bi ga oživljavao za ponovnu smrt i što bi koristio reči ja sam Vaskrsenje i Život kad već sestre su ionako utešene da će Lazar kao prijatelj Hristov vaskrsnuti u poslednji dan?

Pa eto ako umeš da nam objasniš to i da ne gubiš vreme da kog i tvog Hrista popravljaš opet u tvoh i mog Krista.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Milan Nikolic рече

Nije baš tako. Imamo slobodu pa Bog u hodu s njom odlučuje.

A u toj slobodi Bog je sluga koji oprašta i upravljuje i direktno dela na spasenju i življavanju već ionako mtvog čovečanstva, te ako bi bilo po tvom samo mrtvo čovečanstvo prepušteno samom sebi nikada ne bi ustalo a pogotovo ne bi ustalo samo uz savete nego uz samo Telo i Krv koju dade za nas.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Što bi ga oživljavao za ponovnu smrt...

Ali kako možeš da veruješ u nešto što je suprotno predanju? Zar je Đuro vredan toga? Kakva je to vožnja, zar je toliko dobra? Meni je u startu bljutava ta priča.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

A u toj slobodi Bog je sluga koji oprašta i upravljuje i direktno dela na spasenju i življavanju već ionako mtvog čovečanstva

Da li hoćeš reći da su svi ljudi već spašeni? Ili si siguran samo za sebe?

A šta ako si već u paklu po Đurovoj teoriji? Da li time možeš da seješ bezumlje sada?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Milan Nikolic рече

1. U DANE JOŠIJE

Poziv Jeremijin

Dođe mi riječ Jahvina:
5»Prije nego što te oblikovah u majčinoj utrobi, ja te znadoh;

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Milan Nikolic рече

A šta ako si već u paklu po Đurovoj teoriji? Da li time možeš da seješ bezumlje sada?

Боље да се бавиш тријадологијом као велики експерт, а ово да оставиш безумнима. 

Теби очигледно није јасно да није могуће да си већ у рају или паклу јер ниси, него си на земљи. Али можда је теби управо ово најтежа ствар да схватиш зато што ниси сасвим на земљи. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Milan Nikolic рече

Ali kako možeš da veruješ u nešto što je suprotno predanju? Zar je Đuro vredan toga? Kakva je to vožnja, zar je toliko dobra? Meni je u startu bljutava ta priča.

Svi u starom adamu umiru a u Novom adamu imaju život večni. Tebi nije Djurović bljutav tebi je Pismo bljutavo.

пре 3 минута, Milan Nikolic рече

Da li hoćeš reći da su svi ljudi već spašeni? Ili si siguran samo za sebe?

Rekali smo već hiljadu puta da realnost pakla i realnost postojećeg Carstva Nebeskog je upravo za čoveka potsticaj delovanja jer nijedan od nas ne zna da li je u Carstvu ili paklu ali da od tamo sigurno svojim postupcima deluje, jer sve što je zemljano umire kao golo zrno i zasadnjuje se u Carstvo Nebesko, mi svoje postojanje crpimo Odozgo od Carstva ali da li smo u Carstvu ili ne zavisi upravo od tog golog zrna kojeg delima svojim zasadjujemo.

Tako da bi bilodobro smirenja svih a ne samo radi tebe da ne ubacuješ misli koje niko nije izgovorio i da ih pri tom pripisuješ svima redom koji se tebi ne svidjaju.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...