Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, Рапсоди рече

To im eshatološki Laza poslao česticu iz atemporalne eshatološke realnosti.:)))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Кратос рече

Mogao je pomenuti i eshatološko vaskrsavanje a nije.:ani_biggrin:

Зато што не постоји, о неверни и прељуботворни, Кратосе!, неко есхатолошко васкрсење! Ис за себе каже: Ја сам Васкрсење и васкрсава Лазара. Није га реанимирао. 

Ја те крстим, а ти прдиш. Ис је Васкрсење. Његово васкрсење је васкрсење свих. И то не у преносном смислу, како би ти мислио, него у реалном. Нигде не каже да ће двапут да васкрсне. Зато нема многих васкрсења него само једно. Као што у Адаму сви умреше, тако у Другом Адаму сви васкрсавају. Ти си реално умро када је Адам излетео из раја, али си једнако васкрсао када је Ис устао. Јер, питате се стално: Што сам ја крив ако је Адам сагрешио? - Ево, Ава ти каза. Рекао ти је и Павле пре, али то у твоју главу не улази.   

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Рапсоди рече

http://www.spc.rs/sr/moshti_svetog_lazara_chetvorodnevnog_donete_sa_kipra_u_moskvu

Ако  није јасно обратите се митрополиту Амф.......:ani_biggrin:

Колико је глава и руку имао Јн Крститељ?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Зато што не постоји, о неверни и прељуботворни, Кратосе!, неко есхатолошко васкрсење! Ис за себе каже: Ја сам Васкрсење и васкрсава Лазара. Није га реанимирао. 

Ја те крстим, а ти прдиш. Ис је Васкрсење. Његово васкрсење је васкрсење свих. И то не у преносном смислу, како би ти мислио, него у реалном. Нигде не каже да ће двапут да васкрсне. Зато нема многих васкрсења него само једно. Као што у Адаму сви умреше, тако у Другом Адаму сви васкрсавају. Ти си реално умро када је Адам излетео из раја, али си једнако васкрсао када је Ис устао. Јер, питате се стално: Што сам ја крив ако је Адам сагрешио? - Ево, Ава ти каза. Рекао ти је и Павле пре, али то у твоју главу не улази.   

Problem je samo što Pavle to ne kaže.Upotrebljava futur...

Jer kako po Adamu svi umiru, tako će i po Hristu svi oživeti. 

U ovom tvom konceptu ispada da smo svi umrli i pre nego što smo se rodili.Haos u glavi haos u duši.

A za prđenje nije do krštavanja nego je pasulj danas za ručak bio opako dobar.:))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Није ми јасно да ти не разумеш шта је извор? Ја сам давно штепао по овоме што наводиш, али и по изворима. Но, како волиш да се правиш паметан ја те питам за изворе. Да ми напишеш текст о изворима, даш тачне референце, преведеш најбитније моменте. Није извор Николајев Пролог (а он је тврдио децидирано да после смрти одмах васкрсавамо у трајним телима) или Јустинова Житија. Кад имаш 5 глава и 8 руку Јн Крститеља, ако си нормалан па сматраш да ипак он није био хоботница, онда сваки од манастира питаш за доказе. То ја сада теби радим. Ако не можеш да пружиш доказе, односно изворе, онда завежи. Немам времена да читам хиљаде глупости. Живот је кратак. А пошто ти тврдиш да знаш где су мошти и да је умро Лаза, ја те питам за извор.   

Ipak su vase reakcije diskutabilne. Ako je vama do imputiranja kojecega sagovorniku samo da bi bili senzacionalisticki popularni na forumu-- jalov posao radite; bolje se posvetite vise slikanju, korisnije je, a I zivot je kratak. Dajete sebi preveliku slobodu (neosnovanu drskost) I vaznost u odnosu na druge ljude, koji su za vas kao svestenika umesto pastva koju privodite spasenju, samo ovce za sisanje. Bezstidnost je ravna prelesti. Smanjite dozivljaj. 

Подели на овим сајтовима

Мишљења сам да је онај исти глас који ће чути сви који су у гробовима исти онај који је васкрсао Лазара као што каже Златоусти. Лазар јесте васкрсао чувши речи Христове, васкрсао је у унутрашњем човеку као што васкрсава сваки хришћанин који се крштава, јер крштењем се у смрт господњу крстисмо да бисмо са њиме и васкрсли. Лазар је умро као старозаветни израиљац а васкрсао као хришћанин, умро је закону а оживео у Христу. Он заиста и јесте васкрсао јер се у њему зачело семе васкрсења кроз познање Христа и тиме и постао причасник Христов а тиме и његовог васкрсења. Писано је да нећемо сви помрети али да ћемо се сви променити, другачија су есхатолошка тела од ових земљаних, а по васкрсењу Христовом видесмо да и потпуно другачију природу имају, свакако би било видно код Лазара да није оно тело које је погребено исто оно које је васкрсло, и сам је био за трпезом у дому своме са Господом и осталим укућанима, те сам мишљења да је Лазар сада живео као оживљени из мртвих и причасник васкрсења Христовог али још увек у смртном а не есхатолошком телу, и као такав био је слика(икона) општег васкрсења мртвих  јер Господ у молитви и рече Оцу: 11,42. А ја знадох да ме свагда слушаш; него рекох народа ради који овдје стоји, да вјерују да си ме ти послао.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Problem je samo što Pavle to ne kaže.Upotrebljava futur... Jer kako po Adamu svi umiru, tako će i po Hristu svi oživeti. 

U ovom tvom konceptu ispada da smo svi umrli i pre nego što smo se rodili.Haos u glavi haos u duši.

A za prđenje nije do krštavanja nego je pasulj danas za ručak bio opako dobar.:))

Памћење те не служи, јер је био текст на Еф. Ја вам превео са ком од Јн Златоустог. Еф 2, 4-7: Али Бог, богат у милосрђу, због велике љубави своје којом нас је заволео, нас, који бејасмо мртви због грехова, оживе са Христом: благодаћу сте спасени. И са Њим заједно васкрсе и заједно посади на небесима у Христу Исусу, да би показао у вековима који долазе огромно богатство благодати своје преко доброте према нама у Христу Исусу. . Тамо сам говорио о томе како смо већ посађени са десне Оцу, како сведоче и Павле и Зл. Нема никаквог футура - биће једног лепог дана. 

Ти не читаш текст интегрално, што ме ни најмање не чуди, јер ниси професионалац, али ме чуди што немаш смирења да будеш поучаван од оног ко зна ствари, јер је смирење врлина. Наима, у самој 1Кор. 15, 16 вели: Јер ако мртви не устају, то ни Христос није устао. Овде ти је партицип презента. Радња која се дешава. Мртви устају. Сада устају, то ти вели Павле. 

Када се позиваш на 22, и желиш као лудак да посвађаш Павла са самим собом, онда велиш да је тамо футур! Оживеће! То што је рекао пре, нема везе, него ово што теби изгледа корисним за борбу против освешћивања. Пошто не знаш грчки, да ти Ава каже да индикатив футура у гр означава и свршену и несвршену будућу радњу. Овде је свршена, а Павле разумно говори зато што је реч о димензији која нас очекује. Као што и ја сада чекам васкрсење из мртвих, мада је оно већ било, јер оно у времену за мене још није било. Јесте објективно и у времену, али не и у времену за мене, у мојој историји. 

Врати се на 16. Павле даје доказ из контре. Ако ми не васкрсавамо сада, онда ни Хр није устао! Ти би Павла пљунуо у око! Јер Павле доказује Хр васкрсење на основу тога што ми васкрсавамо. А неће бити да смо ми васкрсли пре Ис. Јединио решење је да смо васкрсли у његовом васкрсењу.         

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Кратос рече

Reanimacija nije vaskrsenje Đuroviću eshatološki tiću.Mrtvog čoveka nije moguće reanimirati a Lazar je defakto prema Jevađeoskom opisu bio mrtav.

A taman sam se ponadao da citam temu nadugacko i nasiroko, kad ono ovaj Kratos sve pokvari ovim tacnim odgovorom...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Šta ti kažeš Obi Wane na to  što Ava Rimski iznosi o već odigranom sveopštem vaskrsenju?

Подели на овим сајтовима

Đurović upravo tvrdi da je Lazar umro i vaskrs'o, ali da je to konačno vaskrsenje kao posledica pređašnjeg nekakvog dimenzionalnog vaskrsenja Hristovog.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Zoran Đurović рече

Ево, и Ава да постави једно питање Дарку Дарко Ристов Ђого

Pa bre, ne dolazi ti on ovde, ima vec vise godina da nije bio, moras da ga pitas tamo na profilu, pa onda da nam preneses odgovor ovde...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Матусал рече

Мишљења сам да је онај исти глас који ће чути сви који су у гробовима исти онај који је васкрсао Лазара као што каже Златоусти. Лазар јесте васкрсао чувши речи Христове, васкрсао је у унутрашњем човеку као што васкрсава сваки хришћанин који се крштава, јер крштењем се у смрт господњу крстисмо да бисмо са њиме и васкрсли. Лазар је умро као старозаветни израиљац а васкрсао као хришћанин, умро је закону а оживео у Христу. Он заиста и јесте васкрсао јер се у њему зачело семе васкрсења кроз познање Христа и тиме и постао причасник Христов а тиме и његовог васкрсења. Писано је да нећемо сви помрети али да ћемо се сви променити, другачија су есхатолошка тела од ових земљаних, а по васкрсењу Христовом видесмо да и потпуно другачију природу имају, свакако би било видно код Лазара да није оно тело које је погребено исто оно које је васкрсло, и сам је био за трпезом у дому своме са Господом и осталим укућанима, те сам мишљења да је Лазар сада живео као оживљени из мртвих и причасник васкрсења Христовог али још увек у смртном а не есхатолошком телу, и као такав био је слика(икона) општег васкрсења мртвих  јер Господ у молитви и рече Оцу: 11,42. А ја знадох да ме свагда слушаш; него рекох народа ради који овдје стоји, да вјерују да си ме ти послао.

Овако - васкрсли Ис хода са ученицима и нико не сумња у то да хода са неким духом или ектоплазмом или матрикс пројекцијом. Једе. Дакле, васкрсењем не постајемо нешто друго, него смо материја као и сада, једино што је димензија измештена. Тома му завлачи прст; сам Ис вели: Пипни и види да нисам дух. Када Павле говори о духовном телу, говори о телу које је на располагању духа, а не као сада, и тело које је у другој димензији. 

Наводи се као пример да је Ис пролази кроз врата. То Писмо не вели. Он се појавио у просторији са ученицима. Зашто је одваљен камен са гроба? Може да пролази кроз дрво, али не може кроз камен? Не лудујмо. За нас и видимо да је одваљен улаз. 

Дакле, васкрсло тело је као и свако друго тело. Једино што егзистира кроз другу димензију. Кад се затвори пролаз у тим димензијама, онда оно нестаје, не види се више. Тако је Ис нестајао и појављивао се. Није пролазио кроз врата као дух. Тога нигде нема у Јеванђљу. 

Лазара препознају као Лазара. Има идентитет тела које је и имао. Ис не препознају. Препознају га у ломљењу хлеба јер је он евхаристијско тело. Он је онда тај хлеб. Као и кад једу рибу. И то је била евхаристија. Тома му пипа ране, али то не значи да ћемо васкрснути у сакатим телима, него му даје да види једно историјско тело које је имао. Ис није био испребијан, надувен од батина па га Магдалена није зато препознала и мислила је да је баштован. Био је у свом есхатолошком телу. Али је увек једно те исто тело. И у тој епизоди се не помињу ране. Нема их. Јер се Ис јављао у сопственом телу, али у различитим историјама. Ја скоро видех једног Румунца, другара, али сам га препознао после пола сата. Изменио се иако је иста особа и исто тело.       

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Šta ti kažeš Obi Wane na to  što Ava Rimski iznosi o već odigranom sveopštem vaskrsenju?

To ti je misaona gimnastika, ili sto bi kaz`li drevni Jelini - silogizam.

Kao ono kad je onomad Mister Bin, u onom skecu kad ide u skolu za pilote, dobio test da resi razne oblike, pa krenuo da gura kocku kroz trouglastu rupu - gurao, udar`o, i na kraju je progurao, samo sto to vise nije bila kocka. E, tako ti je nesto slicno i ovo.

Подели на овим сајтовима

:))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...