Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Твоја аргументација је мањкава са 2 аспекта:

1) Негира се јављање и интервенција светаца овде и сада, а верујемо да се то збило и збива. Марко Ефески сведочи да они у телима дејствују.

2) Нико ко је имао прилику да општи са васкрслим Хр није мислио да је у друштву натприродног бића.

Не сумњам у јављање светаца у телима, али ми се Лазар некако не уклапа у такву причу. Свеци су били причасници новозаветне жртве и светих тајни, упокојили се и знамо где су сада.

Лазар умире као старозаветни праведник и васкрсава није он морао деловати као натприродно биће али ако је био у есхатолошком телу свакако је био натприродан и по уму и по знању и по сили. Морао је знати све тајне есхатона и носити у себи благодатну силу царства Божијег. У сваком случају ходао би земљом бивајући изнад свега земаљског и имајући другачију природу са којом верујем ако је поживео са људима морао би пројављивати и таква дела а то ми је мало вероватно.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Zoran Đurović рече

Наравно, ко каже да је Хр васкрсао у телу? То веле они ученици што су украли тело из гробнице. 

Da ga je video u vaskrslom telu ne bi ga pitao ko si ti i drugo On je Bog može da se javi kako god hoće.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Матусал рече

Не сумњам у јављање светаца у телима

Ipak bih se samo malo nadovezao na ovu stvar.

Imali smo rasprave o javljanju andjela u covecijem obliku ( tela ) i kako su jeli i pili i pricali sa ljudima. Kako se javljaju andjeli, koji su bestelesni i po prirodi su umovi i duhovni, tako se i svetitelji mogu javiti u oblicju telesnom ( po liku koji su imali u telu ).

Sa ovim oko Lazara se slazem. Bilo bi, kao da je dobio super moci sa svojim vaskrsenjem, .....mozda bi mogao i sa supermenom i batmanom,  da se obracuna, ...nacisto,... :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Кратос рече

Sa će padretu da se prirdruži i VSB doduše ne ovaj eshatološki al može padre i sam da ratuje s nama ođe. :ani_biggrin:

Jašta more...nego gde li je Željko? Baš me zanima da obrazloži onu svoju teoriju o povezanosti Inkvizicije i ravne zemlje...

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Кратос рече

Sa će padretu da se prirdruži i VSB doduše ne ovaj eshatološki al može padre i sam da ratuje s nama ođe. :ani_biggrin:

Doneo sam ti Jovana koji govori kako su fariseji hteli da ubiju Hrista jer im reče sa je Sin Čovečji video avrama. Tako se i ti rugaš Sinu Čovečjem, gle nemaš ni 50 godina a video si avrama.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Doneo sam ti Pavla koji govori kako su fariseji hteli da ubiju Hrista jer im reče sa je Sin Čovečji video avrama. Tako se i ti rugaš Sinu Čovečjem, gle nemaš ni 50 godina a video si avrama.

Gde to Pavle kaže?Pobrko si nešto.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Gde to Pavle kaže?Pobrko si nešto.

Imaš citat iz Pisma koji sam doneo nekoliko strana unazad ali ti si više na temama o muško ženskim odnosima gde se plašiš da ti sin ili ćera ne budu homoseksualci.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Imaš citat iz Pisma koji sam doneo nekoliko strana unazad ali ti si više na temama o muško ženskim odnosima gde se plašiš da ti sin ili ćera ne budu homoseksualci.

Pavlov citat?

Подели на овим сајтовима

uh greška Jovan je u pitanju.

Lepo ti kažem da brkaš lončiće.:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

Nego reci ti meni i boksid i ekipa jednu stvar. Ako je duša besmrtna šta će onda u adu?

Zbog greha koji je udaljava od Boga jer Bog mrzi greh ali ne i grešnika.

Подели на овим сајтовима

šta je ad smrt ili obitalište?

Stanje.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...