Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 7 минута, Рапсоди рече

Пустите  видовиту Зорку :smeh1: бавимо се или ви се бавите озбиљним  питањима.... а ми покушавамо да демистификујемо вашу  мистификацију...:D

Да би неко васкрсао мора  биолошки да умре, Илија је узнесен на небо, и знамо да треба да дође да пострада од оног непомјеника па да васкрсне. 

Е сад шта Илија горе ради узнет, а не васкрсао  можемо само да нагађамо ко видовита Зорка. :ani_biggrin:

И ти лупаш. Не знам шта вас је спопало... Живи ће се преобразити при Другом доласку, неће умрети. Илија је дошао, ако верујеш Христу. Ако верујеш тумачима, онда је то друго. А ја верујем Ис: И ако хоћете вјеровати, он је (Јован Крститељ) Илија што ће доћи (Мт. 11, 14). Сам Ис се чудио вашем неверовању. А ви не морате да верујете...   

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Zoran Đurović рече

И ти лупаш. Не знам шта вас је спопало... Живи ће се преобразити при Другом доласку, неће умрети. Илија је дошао, ако верујеш Христу. Ако верујеш тумачима, онда је то друго. А ја верујем Ис: И ако хоћете вјеровати, он је (Јован Крститељ) Илија што ће доћи (Мт. 11, 14). Сам Ис се чудио вашем неверовању. А ви не морате да верујете...   

Добро ако тако гледате на време, свеспајајуће некада сада и сутра. Постоји само сада кроз јуче и сутра. Све се дешава сада .  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Добро ако тако гледате на време, свеспајајуће некада сада и сутра. Постоји само сада кроз јуче и сутра. Све се дешава сада .  

Није тема за твоје зубе...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Није тема за твоје зубе...

Признајем...није тема за моју логику јер размишљам срцем .... 

Шта могу мали дечији секутићи, противу страшних лављих  чељусти... :mahmah: 

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Где у Јн читаш да је Лазар умро по васкрсењу?

Zar očekujete informaciju za svakoga u Jevanđelju da je umro?

Možda je to izostavljeno upravo zbog toga da bi se pokazale zablude.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Milan Nikolic рече

Zar očekujete informaciju za svakoga u Jevanđelju da je umro?
Možda je to izostavljeno upravo zbog toga da bi se pokazale zablude.

Јн је могао поменути, а није. 

Немамо ни Маријине мошти. Ако је нормално умрла, имали бисмо их сигурно. Вазнела се као и њен Син.  

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Zoran Đurović рече

3) Једна линија из хр предања говори да је Лазар после отишао на Кипар и тамо био владика (Епифаније), и да је умро наново (Августин).

http://www.johnsanidopoulos.com/2013/04/what-happened-to-lazarus-after-he-rose.html

пре 19 часа, Iulianus рече

Pa, ako je umro još je`nput (znači drugi put, definitivno) bilo bi veoma korisno imati mošti od takvoga svetitelja koga je lično Hristos vaskrsao, zar ne?

http://www.johnsanidopoulos.com/2013/04/what-happened-to-lazarus-after-he-rose.html

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Јн је могао поменути, а није. 

Mogao je pomenuti i eshatološko vaskrsavanje a nije.:ani_biggrin:

• Хахаха 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, "Tamo daleko" рече

Није ми јасно да ти не разумеш шта је извор? Ја сам давно штепао по овоме што наводиш, али и по изворима. Но, како волиш да се правиш паметан ја те питам за изворе. Да ми напишеш текст о изворима, даш тачне референце, преведеш најбитније моменте. Није извор Николајев Пролог (а он је тврдио децидирано да после смрти одмах васкрсавамо у трајним телима) или Јустинова Житија. Кад имаш 5 глава и 8 руку Јн Крститеља, ако си нормалан па сматраш да ипак он није био хоботница, онда сваки од манастира питаш за доказе. То ја сада теби радим. Ако не можеш да пружиш доказе, односно изворе, онда завежи. Немам времена да читам хиљаде глупости. Живот је кратак. А пошто ти тврдиш да знаш где су мошти и да је умро Лаза, ја те питам за извор.   

Подели на овим сајтовима

http://www.spc.rs/sr/moshti_svetog_lazara_chetvorodnevnog_donete_sa_kipra_u_moskvu

Ако  није јасно обратите се митрополиту Амф.......:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...