Кратос Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 Šta je ljubav je rekao i sam Hristos i praktično pokazao na Krstu.Posvećenost a to iziskuje žrtvu,predaju celoga sebe za drugog. "Tamo daleko", Лапис Лазули and AnaLaz је реаговао/ла на ово 2 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 18 часа, Снежана рече Како у оваквом једном друштвеном поретку, заснованом првенствено на потрошачком менталитету, сумњивом стицању материјалног иметка, праћено све приметнијим егоцентризмом, A ranije je bilo bolje... "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 ne moze da voli onaj ko i sam nije bio voljen... Снежана, Paradoksologija, AnaLaz and 3 осталих је реаговао/ла на ово 3 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 19 часа, Снежана рече Зашто је људима тешко да воле? Zato sto je ljubav nezasita celjust koja bez milosti prozdire svako samoljublje... i sto je veca, to je vise gladna... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 Јест' да ме нико није питао, али много се прича, а мало се дела. Од филозофије ништа. А да је све написано тачно, па тачно је. Порез на неожењене и неудате. Баш сам причао са једним протом о томе. Па, кад ти лупе по џепу, нестаде и егоизам и самољубље и остало. Одједном, све може. На крају ће неко некога и да заволи. AnaLaz, Џуманџи and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 1 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 3 часа, JESSY рече ne moze da voli onaj ko i sam nije bio voljen... A mozemo li da ga naucimo...mislim , tako sto cemo ga neko duze vreme voleti, bez da uzvrati? Paradoksologija, "Tamo daleko" and Џуманџи је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 48 минута, Сања Т. рече A mozemo li da ga naucimo iskreno mislim da je to tesko izvodljivo...osnovne zivotne stvari se uce u najranijim periodima individue... пре 51 минута, Сања Т. рече tako sto cemo ga neko duze vreme voleti mislim da nece biti u stanju da to prepozna... Sanja Т., Phoebe, Лапис Лазули and 2 осталих је реаговао/ла на ово 4 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Септембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2017 ...defektni smo u srcu zato nismo sposobni za ljubav... Phoebe and Bokisha је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2017 On 9/10/2017 at 21:04, Сања Т. рече A mozemo li da ga naucimo...mislim , tako sto cemo ga neko duze vreme voleti, bez da uzvrati? Не баш да ми некога (на)учимо, пошто ионако сви учимо да волимо током читавог живота. "Tamo daleko" and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Септембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2017 Da ne bih nesto filosofiro', ( , ), evo sta kaze apostol Pavle o ljubavi : " 4. Љубав дуго трпи, благотворна је, љубав не завиди, љубав се не горди, не надима се, 5. Не чини што не пристоји, не тражи своје, не раздражује се, не мисли о злу, 6. Не радује се неправди, а радује се истини, 7. Све сноси, све вјерује, свему се нада, све трпи. " Ono, mislim, nije ljubav samo neka cista emocija koja dolazi sama po sebi. Nego mora da se mukotrpno gradi kroz ove gore puteve na koje ukazuje Pavle. Mozda zbog toga i nemamo ljubavi, koliko treba. Cim se malo pogordimo, ode ljubav, cim trazimo nesto sto mislimo da nama pripada, ode ljubav. I, tako u krug. "Tamo daleko", Lady Godiva, Sanja Т. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Септембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2017 Kako bese stoji u onoj molitvi usamljenoga... "Voleti - znаči zаborаviti sebe rаdi drugogа, umreti zа sebe dа bi se živelo zа drugog. Voleti, ponekаd je to bolno jer, zаpаmti dobro: voleti znаči rаspinjаti sebe zа drugog. Amin!". Dakle, biti spreman da budes razapet od sebe, svog ega, svojih OCEKIVANJA, nadanja, zamisljanja... A Hrist je lepo rekao: nisam dosao da donesem mir, vec mac i sta nam to porucuje? - Moramo da se ga upotrebimo protiv "sebe". Ali, sve ovo deluje kao neka filosovska igra reci, a zapravo mislim da je ona americka kovanica "fake it till you make it" (odglumi dok ne uspes) cak i upotrebljiva. Radi na sebi, pocni sa neogovaranjem. Ili jos bolje, pocnimo sa mislima - svaku losu i kriticku misao koja nam se pojavi, suprostavimo molitvom, sto za sebe, sto za drugoga. Eh... samo to! I pobedili smo! "Tamo daleko", Neša_, Sanja Т. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Септембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2017 Да и да не заборавимо ,разлчите представе о љубави ,које свако од нас има... често многи и незнају шта је љубав....они мисле да воле или да су вољени или невољени..... Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Септембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2017 On 9/10/2017 at 22:57, JESSY рече skreno mislim da je to tesko izvodljivo...osnovne zivotne stvari se uce u najranijim periodima individue човек се учи док је жив....уколико је спреман наравно да се упусти у то "Tamo daleko" and Bokisd је реаговао/ла на ово 1 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
"Tamo daleko" Написано Септембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2017 "... voljen sam - dakle - postojim" Tesko je voleti upravo zbog sebicnosti (koju cesto I ne primecujemo kod sebe, ali itekako kod drugog); lakse nam je mudrovati u etickoj dimenziji, umesto u ontoloskoj, jer ova druga poziva na odgovornost, savest, Istinu. Dugacak je put do savrsene ljubavi koja nas uvodi u Carstvo Bozije, ali se vredi boriti I istrajati, Bozijom miloscu I Ljubavlju! Ziveti krsno-vaskrsnim troposom gde caruje Ljubav je siguran put do Njega Koji nam je pokazao Put. Bokisd, Phoebe and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2017 пре 9 минута, Neša_ рече Твртко, немој да ме квоутујеш. Само цитирај написано, тако ми неће искакати нотификације. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука