Jump to content

Александар Ламброс: СПЦ није на висини историјског тренутка, и није довољно блиска својим верницима

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 142
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 5 минута, Djapa рече

Zasto izvrces moje reci? Ne pozivam na nasilje. Kao sto sam rekao "Danas svi imaju misljenje o svemu, koje bi u 99% slucajeva trebali da zadrze za sebe i nauce se POSTOVANJU." 

Izvini brate

Ostavljam štanglu

Odoh da peglam

Mi papuč...

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Драшко рече

Šta mu dodje ispodprosecan vernik?

Pa valjda većina koja pojma nema ništa o Crkvi i pravoslavlju.Tako reče Željko.

пре 2 минута, Драшко рече

Fali nam kritičko mišljenje.

A nije takvih kritičkih mišljenja bilo od strane forumaša ovde,nisi to čuo nikad od strane crkvenih ljudi?Pa ja sam sam reko bar 50 puta,pola mi obrisali ovde ...

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

@Кратос Чисто да питам. Је л' би твој став исти био да га је написала жена геј оријентације, да не кажем ле......? :)

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Drasko, pa, ja sam iz Smedereva, ....pa, ,malo se nadovezujem na onu tvoju 'smedevsku triologiju'.....mala sala.....itd....:osmeh:

I Kratos je

Taman da se upoznamo na promociji

I posle da zglavimo negde na Dunavu uz pivo vino...Smederevke...mislim vino Smedervka

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

Pa valjda većina koja pojma nema ništa o Crkvi i pravoslavlju.Tako reče Željko.

A nije takvih kritičkih mišljenja bilo od strane forumaša ovde,nisi to čuo nikad od strane crkvenih ljudi?Pa ja sam sam reko bar 50 puta,pola mi obrisali ovde ...

Bilo je

Žao mi je što su te brisali

Uvek sam te branio bez obzira dal se slažem sa tobom

Ovo je priča bez kraja

Interesantno bi bilo da se isti tekst postavi pod dva različita autora

Jednom na primer kao da je autor neki teolog

A drugi put ovaj Lambros

Pitam se dal bi bile iste reakcije lajkovi itd...

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, БанеЛ рече

@Кратос Чисто да питам. Је л' би твој став исти био да га је написала жена геј оријентације, да не кажем ле......? :)

Isti.Zamisli kad bi sad ja kreno da pišem znate nešto me smorilo više da trolujem ove ateistirane koji sa bave negacijom nečega za  šta smatraju ne postoji i koji su doprineli razvoju nauke kolko Hitler razvoju tolerancije al se na istu pozivaju ko qrva na poštenje ali eto čisto da vam kažem estetski mnogo vam bre glup onaj znak sa onim slovom a i atomom i nekim elektronima koji tu kruže....:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Djapa рече

Не контам шта си хтео да кажеш, ово све изречено свакако нису аргументи.

Ок, можемо да претпостављамо мотиве, али то не утиче на (не)тачност исказа. Но, као што си и сам написао - "Cak i da je 100% u pravu, ne uvazavam I u potpunosti odbacujem njegovo misljenje." и ту је крај сваке дискусије. Не знам шта да ти кажем друго. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Драшко рече

Bilo je

Žao mi je što su te brisali

Uvek sam te branio bez obzira dal se slažem sa tobom

Ovo je priča bez kraja

Interesantno bi bilo da se isti tekst postavi pod dva različita autora

Jednom na primer kao da je autor neki teolog

A drugi put ovaj Lambros

Pitam se dal bi bile iste reakcije lajkovi itd...

Ako bi autor bio teolog, Srbin koji se zalaze za ocuvanje srpstva, vere, svetosavlja i porodice tekst bi bio vredan citanja i razmatranja. Ovako jednostavno ne ide....lici mi kao kad k*rva prica o postenju ...ne ide to nekako. Prvo moras svojim zivotom da sluzis kao primer drugima da bi neko verovao tvojim recima.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Џуманџи рече

Не контам шта си хтео да кажеш, ово све изречено свакако нису аргументи.

Ок, можемо да претпостављамо мотиве, али то не утиче на (не)тачност исказа. Но, као што си и сам написао - "Cak i da je 100% u pravu, ne uvazavam I u potpunosti odbacujem njegovo misljenje." и ту је крај сваке дискусије. Не знам шта да ти кажем друго. :)

nisam bas intelektualac ni knjizevnik, i sad najmanje zelim da igram sa tobom igru recima... a i znam da odlicno kapiras sta hocu da kazem tako da mi ne bi bilo zanimljivo :D  

Подели на овим сајтовима

"Sin božiji ne osuđuje ropstvo, kamoli da ga ukida, ne popravlja status žene, ne otkriva ništa što bi ljudsku patnju makar malo ublažilo. On svoj ispljuvak meša sa blatom i maže ga slepcu na oči. Zašto ne antibiotik? Ne bi li tako nešto bilo dostojno boga? Uzrok lepre ili kuge? Neki matematički ili fizički zakon univerzuma koji je navodno stvorio njegov nebeski otac? Nema ni naznake bilo čega istinski čudesnog. Umesto toga, stranica za stranicom, poricanje života, mračnjaštvo, opsenarstvo, opsednutost smrću, i greh, greh, greh. Od kojih je najstrašniji onaj prvobitni, koji je ljudsku vrstu osudio na pad, a podsetimo se, to je kušanje ploda sa drveta znanja. Koji se iskupljuje na jeziv način. Bog je, onako velik i velikodušan kako se tvrdi, jednostavno mogao da oprosti. Umesto toga on smišlja sledeći plan – otelotvoruje sebe u čoveka i izlaže se mučenju i pogubljenju. Ipak, ostajemo grešni ali obavezni da budemo zadivljeni ovim sadomazohizmom.

I opet pokora i puzanje. Sve to krunisano jednim gadnim ritualom, čak i u svom simboličnom obličju – jedenjem božjeg tela i ispijanjem njegove krvi."

Aleksandar Lambros

Подели на овим сајтовима

"U Bibliji nema ničega, apsolutno ničega univerzalnog. Nema ni slovca koje prevazilazi prilike pustošnog Bliskog istoka poznog bronzanog doba. Ona je potpuni intelektualni sunovrat u odnosu na antičku Grčku i njene filozofe. Nije vrhunac već dno ljudske etike. Ne oslobađa nego udara ideološke temelje svim budućim tiranijama. Ona je svedočanstvo razarajuće snage glupih u velikom broju. Ne proklamuje slobodu, jednakost, bratstvo, ne slavi život, ljubav, lepotu, hrabrost …. sva je od mrcvarenja i proganjanja, pretnji i kazni.

Takvi su joj i sledbenici. „Najviše zlih i mračnih lica može čovek sresti oko bogomolja, manastira i tekija“.[2] To su pravednici kojima je kao zabava u raju obećano posmatranje vaših paklenih muka. Jer ste se usuđivali da budete slobodni."

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...