Jump to content

Александар Ламброс: СПЦ није на висини историјског тренутка, и није довољно блиска својим верницима

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Djapa рече

Sta je on, ko je on da kritikuje SPC, zasto je njegovo misljenje bitno i kome je bitno.

Свако на чији живот утицај има нека институција може да исту критикује. Није битно :D да ли је, зашто је и коме је његово мишљење битно, погрешна је премиса о компетентности коју си поставио. 

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 142
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 4 минута, Џуманџи рече

Свако на чији живот утицај има нека институција може да исту критикује.

Ateista i derpe koji živi sa aristokratom u Francuskoj a jedna religijska institucija ima uticaj na njega....:)) 

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

Ateista i derpe koji živi sa aristokratom u Francuskoj a jedna religijska institucija ima uticaj na njega....:)) 

Ти заборављаш ко је на челу те институције? Зашто да нема?

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, БанеЛ рече

Ти заборављаш ко је на челу те институције? Зашто да нема?

Na koga misliš?Nisam te skapirao....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Na koga misliš?Nisam te skapirao....

Христос је глава Цркве. 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Драшко рече

Ovako ja to gledam

Temu je postavio Željko

Željku verujem bar 85-90%onoga što kaže

Željko je za mene izuzetno kompetentan po pitanju Crkve, SPC, srpskog pitanja...da ne dužim

Na kraju, upoznaj "neprijatelja" (ako tako gledaš Lambrosa)

Za pokojnog oca Tarasjeva sam čuo da je čitao dela Marksa...zašto...baš zato...da upozna šta o Crkvi pišu njeni neprijatelji

пре 7 минута, Џуманџи рече

Свако на чији живот утицај има нека институција може да исту критикује. Није битно :D да ли је, зашто је и коме је његово мишљење битно, погрешна је премиса о компетентности коју си поставио. 

Sta je sa vama ljudi, lik je buljas, ateista, oni pljuju po celom sistemu vrednosti i namecu nam sve sto ne valja. Jos je falilo da pocnu da iznose svoja misljenja o Crkvi koju ne postuju i ismejavaju, kakav bre uticaj ima ona na njih. ...o cemu pricate ..rekao sam sta sam imao na ovu temu. I da znate da sam iznenadjen  :) 

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Драшко рече

:))

Bez obzira na ne slaganje, moram priznati imaš literarni dar

Piši brate!

Daj neku smederevsku triologiju

Sviracu ti na promociji

Može AlogiA :D

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, БанеЛ рече

Христос је глава Цркве. 

Hristos je rekao da je pederizam gad pred Njim.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Djapa рече

Sta je sa vama ljudi, lik je buljas, ateista, oni pljuju po celom sistemu vrednosti i namecu nam sve sto ne valja. Jos je falilo da pocnu da iznose svoja misljenja o Crkvi koju ne postuju i ismejavaju, kakav bre uticaj ima ona na njih. ...o cemu pricate ..rekao sam sta sam imao na ovu temu. I da znate da sam iznenadjen  :) 

U pravu si

Idem po štanglu, krećem da im razbijem apartman u Monmartru.

Mamicu im ateističko-buljaško-....Sartrovsku!#

Ili Sartr beše sir?

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Драшко рече

U pravu si

Ili Sartr beše sir?

Njima je glava već razbijena....al da te pitam šta je to ovaj novopečeni aristokrata reko što jedan ispodprosečan vernik nije znao?Čime te on fasciniro leba ti?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Драшко рече

U pravu si

Ili Sartr beše sir?

Zasto izvrces moje reci? Ne pozivam na nasilje. Kao sto sam rekao "Danas svi imaju misljenje o svemu, koje bi u 99% slucajeva trebali da zadrze za sebe i nauce se POSTOVANJU." 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Драшко рече

Ма, каква штангла, мач, брате. Иду под мач, бам, бам! :D

пре 3 минута, Кратос рече

Hristos je rekao da je pederizam gad pred Njim.

Баш тим речима није. И мислиш да не постоји ни промил шансе да се неки геј преобрази? 

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, БанеЛ рече

Баш тим речима није. И мислиш да не постоји ни промил шансе да се неки геј преобрази? 

Može ali da pokaže promil pokajanja.Ja ne vidim ni piko već traženje afirmacije a sve pod parolom ,,ljubavi ,, mada je sve to neminovno.....

Подели на овим сајтовима

Ма то што је дерпе је његова ствар.

Ово што је написао за СПЦ је све тачно, без обзира од кога долази. Кад нећемо ми сами да критикујемо, Бог пошаље некога ко ће највише да нас нервира кад каже. Тако то иде.

Што се архитектуре тиче, то је најмање битно питање. Волео би да храмова буде више, а да буду мањи, скромни, неупадљиви. Да служе сврси, а не да правимо неке непотребне маузолеје... Дрвена зградица са крстом на врху је скроз у реду.

Saint_Andrew_Orthodox_Church_Dix_Hills_N

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Njima je glava već razbijena....al da te pitam šta je to ovaj novopečeni aristokrata reko što jedan ispodprosečan vernik nije znao?Čime te on fasciniro leba ti?

Gde si majke ti video da me fascinirao?

Šta mu dodje ispodprosecan vernik?

Poenta je da mislim da nema razloga da nečiji text odmah bude diskvalifikovan jer je njegov muž Fransoa Delakroa..lupam sad....

Fali nam kritičko mišljenje...to je poenta...

Baj d vej, nisam ni lajkovao njegov tekst

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...