Jump to content

Кад неће Српкиње на село, хоће Албанке

Оцени ову тему

Препоручена порука

Овде је проблем што феминисткиње и савремени мушкарци (део) под "патријархалним" васпитањем не подразумевају православно устројен патријархат, већ балкански нус-производ истог забележен у скоријем народном сећању као хомо-балканикус. Зато и јесмо ту где смо, јер бркамо основне ствари.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2017. at 9:57, Вилер Текс рече

Е упоште ниси урбана...мисим...оно...:D

Expand  

Мсм, ја сам дете са села, џбг... :) Ми из села увек, село из нас никад. :smeh1:

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2017. at 9:54, AnaLaz рече

И послушност не значи радити СВЕ што ти неко каже,без да можеш да размотриш неке ствари, тј. да се договориш

Expand  

E pa nisi onda poslušna,nema ti tu šta da razmatraš nego da slušaš,odma da izvršavaš naređenja a ne tu da mi mnogo razmišljaš.Kakvi sad dogovori,nema to šta muž kaže i kaput.:D

• Радостан 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2017. at 10:03, AnaLaz рече

Мсм, ја сам дете са села, џбг... :) Ми из села увек, село из нас никад. :smeh1:

Expand  

Катастрофа12:smeha: Завила си у црно жене у црном!

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2017. at 9:53, Вилер Текс рече

А ти мислиш да...

Expand  
  On 12. 8. 2017. at 9:58, Џуманџи рече

Очигледно да не

Expand  

= очигледно да не мислим то (и одг. сам пре но што си едитовао пост)

On 12. 8. 2017. at 10:01, Вилер Текс рече

Јел? Па мислим да је време да схватиш да сви ми утичемо

Expand  

Само настави (да мислиш) :D:D

Измењено од Џуманџи

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2017. at 9:44, Јанко рече

Бркаш послушање стечено у васпитању и ропски однос. Веровао или не, оне постају носиоци домова. Ево, Ана лепо даје пример. Све су вредне и одлучне, послушне али и спремне да самостално доносе одлуке ако муж не уме, не може или није присутан. Све што је потребно са таквом женом је - да будеш човек. Еј, икону Богородице проглашаваш за роба... Да ли је било слободнијег људског бића ближег Богу...

Expand  

Bogorodica je bila poslušna Bogu e sad ako je ikona bogorodice poslušna žena muž mu onda dođe ikona Boga?:dobro:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2017. at 10:06, Кратос рече
E pa nisi onda poslušna,nema ti tu šta da razmatraš nego da slušaš,odma da izvršavaš naređenja a ne tu da mi mnogo razmišljaš.Kakvi sad dogovori,nema to šta muž kaže i kaput.[emoji3]

Ти тако замишљаш и манастирско послушање?
Немо' ме разочараваш...
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2017. at 10:07, Џуманџи рече

= очигледно да не мислим то (и одг. сам пре но што си едитовао пост)

Само настави (да мислиш) :D:D

Expand  

Знаш шта, мени треба неки уређај за дешифровање да схватим шта ти хоћеш да кажеж :smeh1:

А ђе си пошла сад кад се "расправа распламсала" што кажу Монтинигерси у ону пјесму о баби Јоки и милицајцу Нику? :smeh1:

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2017. at 9:46, Вилер Текс рече

И сам апостол Павле каже да жене буду послушне мужевима а да их ови воле као саме себе. Ту онда нема проблема. 

Expand  

наравно да нема све док двоје граде однос из љубави, уче се расту и живе љубав, међутим проблем је што се већина хвата за ове речи и узима их здраво за готово, неко је некада рекао да то тако треба и тачка, тако остане само мртво слово на папиру које не можеш оживети све док инсистираш на њему без имало воље и труда да га оживотвориш, и даш смисао тим речима.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2017. at 10:03, AnaLaz рече

Мсм, ја сам дете са села, џбг... :)

Expand  

Нисам дете са села, ја сам дете из блокова, са бетона, па слушам, него шта него слушам :smeh2:

Подели на овим сајтовима

Te albanke se kupuju, kite ih zlatom pri kupovini i placaju dogovoreni iznos . Postoje pravila o braku tipa koliko dugo mlada mora da bude u braku, ne sme da se vrati kuci i sl ....najcesce se zavrsavasju tako sto mlada pobegne :) zar vam ovo ne lici na ropstvo ? i cigani imaju slican princip trgovine brakovima i ljudima... takva im je kultura ...srbi se iz ocaja zene albankama koje su druge vere i kulture i na taj nacin daju svoj doprinos ocuvanju nacionalnog identiteta a srpkinje koje se udaju za strance zbog boljeg zivotnog standarda daju doprinos prirodnom prirastaju u srbiji.

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2017. at 10:16, АлександраВ рече

Нисам дете са села, ја сам дете из блокова, са бетона, па слушам, него шта него слушам :smeh2:

Expand  

Еј брее, стојим у ставу мирно сваки дан :smeh1::smeh2:

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2017. at 10:13, Снежана рече

неко је некада рекао да то тако треба и тачка,

Expand  

Bog je reko i tačka.Ima da budete poslušne ili ima da vas nema.:smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...