Jump to content

Професор Здравко Пено: Против дарвинизма аргументима Светог Максима Исповедника (Апел на апел - наставак)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 19 минута, Bokisd рече

Takava su pravila flipera...ne_shvata

To mi je naravno potpuno jasno. Ali, nije mi jasno na kom "fliperu" treba da igram (ja kao teolog, kuglica), tj. koji je pravi? Da li pravoslavni, rimokatolički ili pak  protestantski, da pomenem samom mejdžor lig. Jer ne mogu svi biti podjednako dobri, tj. istiniti (među njima samima postoje makar male razlike koje sprečavaju ujedinjenje u "veliki fliper"). Matematičar može pripadati bilo kojoj ekipi iz mejdžor lige, ali on neće imenovati svoje formule imenom svog "tima". Njegove formule su univerzalne, istinite takođe za bilo koga iz druga dva tima, to je i onima drugima jasno. 

Dakle, ko polaže pravo na istinu? Istina je jedna, ili ipak nije? (Sad ja kao glumim Pilata)

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Desiderius Erasmus рече

A kako ti čitaš ovo: "A svim zverima zemaljskim i svim pticama nebeskim i svemu što se miče na zemlji i u čemu ima duša živa, dao sam svu travu da jedu. I bi tako."?

Твоја ме је лењост на употребу разума много пута одушевила! 

Мојсије говори о светости живота, где нема смрти. Да ли си толико безуман да верујеш да је крв душа? И то пише. Ухвати се за руку са јеховама. 

Кад су настале биљке месождери? Створио их ђаво? Зашто их Библија не помиње? Ко је створио бактерије? Што Мојсије не говори о њима? Пренеражен сам твојим презиром мозга. То је чисто манихејство.  

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Desiderius Erasmus рече

A kako ti čitaš ovo: "A svim zverima zemaljskim i svim pticama nebeskim i svemu što se miče na zemlji i u čemu ima duša živa, dao sam svu travu da jedu. I bi tako."?

Mojsije ti poručuje da ih čitaš onako kako ih osećaš.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, Zoran Đurović рече

Твоја ме је лењост на употребу разума много пута одушевила! 

КОментар обрисан. ОВО НЕЋЕ МОЋИ

Цитат

Мојсије говори о светости живота, где нема смрти.

Ne, Mojsije govori o tome kakva je hrana data životinjama nakon stvaranja:

"A svim zverima zemaljskim i svim pticama nebeskim i svemu što se miče na zemlji i u čemu ima duša živa, dao sam svu travu da jedu. I bi tako."

Цитат

Кад су настале биљке месождери? Створио их ђаво? Зашто их Библија не помиње?

Kao teolog bi trebalo da znaš da je pad u greh povukao i određene posledice...

Цитат

Пренеражен сам твојим презиром мозга.

I ja tvojim nedržanjem bilo kakvih moralnih uzusa.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Desiderius Erasmus рече

Kao teolog bi trebalo da znaš da je pad u greh povukao i određene posledice...

Kao naprimer da čoveč čoveka ubije u pojede.

I naučnik dokaže tu činjenicu i ti kažeš nije tako čovek je stvoren da ne jede ljude.

Ne. Nego činjenica jeste da ima kanibala ili da ih je bilo što dokazuje naučnik.

Šarlatan naučnik će da kaže da je čovek tako stvoren od Boga a šarlatan teolog će reći da to nikada nije bilo da čovek pojede čoveka.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Аурор рече

Da je Bog stvorio svet, i živ i neživ.

U ovoj rečenici:

"A svim zverima zemaljskim i svim pticama nebeskim i svemu što se miče na zemlji i u čemu ima duša živa, dao sam svu travu da jedu. I bi tako."

ti vidiš da je Bog stvorio svet, živ i neživ? :) 

Pa takvim metodom čitanja možemo svaki tekst da čitamo kako god nam padne na pamet.

Цитат

Ne treba ovde tražiti neke naučne poruke i opise, njih tu nema...

Pa, ja i ne kažem da ovde treba tražiti naučne poruke, prosto nam se saopštava kako je bilo nakon stvaranja.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

Ротердамски и Римски да се уздрже од "чашћавања"!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Desiderius Erasmus рече

Pa, ja i ne kažem da ovde treba tražiti naučne poruke, prosto nam se saopštava kako je bilo nakon stvaranja.

Nisam se dobro izrazio, tvrdnja onde nije fizička, nego metafizička.

Pogrešan je rezon da ono znači da su životinje bile samo biljojedi, ne treba čitati to tako.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

Pogrešan je rezon da ono znači da su životinje bile samo biljojedi, ne treba čitati to tako.

Tako možeš čitavu "nauku" o stvorenom svetu da izvedeš, svaka tačnost bi bila potpuno slučajna.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Милан Ракић рече

Ротердамски и Римски да се уздрже од "чашћавања"!

Pa, prijatelju, i sam si video ko je započeo. I onda ovo: 

"Твоја ме је лењост на употребу разума много пута одушевила! 

Да ли си толико безуман... Ухвати се за руку са јеховама. 

Пренеражен сам твојим презиром мозга."

ostaviš, a moj odgovor na to obrišeš. I šta ja sad da mislim? Lako mu je tako diskutovati kada ga štitite kao belog medveda. Da si obrisao odmah njegove uvrede, ja mu ne bih ni odgovarao...

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Desiderius Erasmus рече

I kakve to veze ima sa teorijom evolucije?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...