Jump to content

ЗАШТО СЕ ЉУДИ НЕ ПРИЧЕШЋУЈУ?!

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 8 минута, Desiderius Erasmus рече

Није. Ап. Павле чак каже да ко се са курвом има однос једно тело са курвом постаде: "A telo nije za kurvarstvo, nego za Gospoda, i Gospod za telo. A Bog i Gospoda podiže, i nas će podići silom svojom. Ne znate li da su telesa vaša udi Hristovi? Hoću li dakle uzeti ude Hristove i od njih načiniti ude kurvine? Bože sačuvaj! Ili ne znate da ko se s kurvom sveže jedno telo s njom postane? Jer, reče, biće dvoje jedno telo" (1. Кор. 6:14-16).

Dobro znači sad ako je neko nekad spavao sa nekom prostitukom i posle toga se oženio i veran je ženi sve ono normalno po tebi ispada da je on ustvari i dalje jedno telo s tom kurvom jer je jednom imao sexualni odnos s njom?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 161
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 6 минута, Desiderius Erasmus рече

Ili ne znate da ko se s kurvom sveže jedno telo s njom postane?

А курва је жена која полно општи невенчана, или венчана леже са другима. Два вида прељубе, курвања. Свакако тежа поруке апостола је на духовној прељуби, прељуби душе.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Марина Савковић рече

основне школе, из обданишта, ти не познајеш, не разумеш.

Preskočio sam te razrede odma me bacili na fakultet.12:smeha:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

Dobro znači sad ako je neko nekad spavao sa nekom protisutkom i posle toga se oženio i veran je ženi sve ono normalno po tebi ispada da je on ustvari i dalje jedno telo s tom kurvom jer je jednom imao sexualni odnos s njom?

Не, ако се истински покајао. Исто као што ни лопов не остаје довека лопов, уколико се покаје и промени.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Desiderius Erasmus рече

Није. Ап. Павле чак каже да ко са курвом има однос једно тело са курвом постаје: "A telo nije za kurvarstvo, nego za Gospoda, i Gospod za telo. A Bog i Gospoda podiže, i nas će podići silom svojom. Ne znate li da su telesa vaša udi Hristovi? Hoću li dakle uzeti ude Hristove i od njih načiniti ude kurvine? Bože sačuvaj! Ili ne znate da ko se s kurvom sveže jedno telo s njom postane? Jer, reče, biće dvoje jedno telo" (1. Кор. 6:14-16).

Apostol tu ne misli samo na telesnost i sam apostol navodi na to da greh možeš klasifikovati i po težini.

Ako se zadovoljiš samo bez duhovnog sjedinjenja sa kurvom onda si odgovoran svesti telesnog itd.. pa sve po težini napred klasifikuj kako te volja ja se time ne bavim nisam duhovnik. Ali duhovnik će te dobro propitati kakvo je tvoje sjedinjenje sa kurvom bilo, pri tom u telsne detalje samog čina telesnog sjedinjenja neće ulaziti jer nije ni bitno.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, ana čarnojević рече

ja sam uvek mislila da je tu reč i o spajanju čitavih unutrašnjih svetova...ne samo telesnost koja je naznačena za vernost jednom mužu i jednoj ženi nego je tu reč i o dodiru sa nečistim duhovima...ili ne?

da

Подели на овим сајтовима

Ех, причешће, Христос...треба да се пазимо да не будемо свиње пред које су бачени бисери, колико сам крштених има који се нису никад причестили, који никад нису ни размишљали о томе, који те бисере као да не виде... туга.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Страле рече

Ех, причешће, Христос...треба да се пазимо да не будемо свиње пред које су бачени бисери, колико сам крштених има који се нису никад причестили, који никад нису ни размишљали о томе, који те бисере као да не виде... туга.

A onih koji se redovno nedostojno pričešćuju?

Подели на овим сајтовима

Да ли је могуће бити уведен у тајну Цркве крштењем и помазањем а затим не ићи редовно на литургију? Да ли се може неко сматрати хришћанином уколико редовно не учествује у литургијској заједници? Како ти то исповедаш веру и љубиш Господа а не идеш на сабрање на коме се Госод даје и открива вернима.А следеће питање је да ли се може присуствовати литургији а не приступати и узимати учешћа у евхаристијском приносу? Мислим тек када ово расчланимо можемо говорити о греховима и препрекама за приступање тајни.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Страле рече

Ко се достојно причешћује?

Apostol Pavle nas upozorava na nedostojno pričešćivanje tako da ne razumem pitanje.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Apostol Pavle nas upozorava na nedostojno pričešćivanje tako da ne razumem pitanje.

Упозорава их кад су од Вечере Господње направили теревенке.  Кад су Хлеб који долази с Неба подредили свом стомакоугађању. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...