Нифада Написано Новембар 12, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2017 Inače,loši tumači pročitanog ili saslušanog ponekad su toliko glasni,da bi da svoje tumačenje promovišu kao nečiji stav. A kada je reč o pričešću,uvek je stvar zajednice i potvrda zajednice,a ne skup individua koje se pričešćuju. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Новембар 12, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2017 On 30. 7. 2017. at 20:01, ana čarnojević рече za Vladiku Maksima znam da su ga 'spremali'. al eto... Expand Ал` ето,колико знам поменути владика је епископ западноамерички Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evdokija 83 Написано Јануар 11, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2018 On 25. 7. 2017. at 7:21, Desiderius Erasmus рече Наиме, у цркви у коју са донедавно ишао већина народа се причешћивала; међутим, у цркви у коју сам одскора почео да идем много више људи се не причести него што се причести. Па се питам: зашто? Литургија достиже свој врхунац у Причести, зашто онда не учествовати у том врхунцу? Да ли људи можда мисле да треба да посте 40 дана на хлебу и води (по могућству, у пустињи) да би били достојни да се причесте? Наравно, уколико човек намерно остаје у неком греху, па онда опуштено дође да се причести, мислим да је то оно што апостол каже да 'ко недостојно једе и пије, осуду себи једе и пије'. Али, ако се искрено боримо против греха и, како Литургија каже, 'проводимо време живота нашега у покајању', зашто онда мислимо да смо недостојни? Као да ћемо, уосталом, икада па бити потпуно "достојни" да се причестимо. Христос је дошао грешнике да зове на покајање, а не праведнике! Expand Citam i ne verujem. Pricesce nije mala stvar pa da se moze otici kako ko hoce kao na manikir. Koji se ne pripremi, nedostojan se pricesti na osudu, a ne na spasenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јануар 11, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2018 On 11. 1. 2018. at 21:01, Evdokija 83 рече Citam i ne verujem. Pricesce nije mala stvar pa da se moze otici kako ko hoce kao na manikir. Koji se ne pripremi, nedostojan se pricesti na osudu, a ne na spasenje. Expand Како се припрема за причешће? Можда се и ја недостојан причешћујем... JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evdokija 83 Написано Јануар 11, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2018 On 11. 1. 2018. at 21:06, Матусал рече Како се припрема за причешће? Можда се и ја недостојан причешћујем... Expand Moras se ispovediti duhovniku detaljno ni jedan greh da ne utajis i zapises da ih ne zaboravis i pre liturgije mora dve nedelje posta najmanje inace je ruganje svetinji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јануар 11, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2018 On 11. 1. 2018. at 21:12, Evdokija 83 рече Moras se ispovediti duhovniku detaljno ni jedan greh da ne utajis i zapises da ih ne zaboravis i pre liturgije mora dve nedelje posta najmanje inace je ruganje svetinji. Expand Аха, добро, исповедио сам се два пута прошлог месеца, сад мало не постим пошто је забрањено али ћу се морати причестити јер ми је тако наређено Dominika је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 11, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2018 @Матусал не наседај на провокације... Paradoksologija, "Tamo daleko" and Dominika је реаговао/ла на ово 1 1 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јануар 11, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2018 On 11. 1. 2018. at 21:28, JESSY рече @Матусал не наседај на провокације... Expand Ма знам, баш ћу њу да питам када да се причестим...мислио сам има нешто да каже........па реко..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перезвон Написано Јануар 11, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2018 људи се не причешћују јер им не дају да се причесте JESSY, Матусал, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 11, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2018 On 11. 1. 2018. at 21:36, Перезвон рече људи се не причешћују јер им не дају да се причесте Expand да, на жалост.... Trifke је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evdokija 83 Написано Јануар 11, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2018 Mene je duhovnik ucio da nikada bez blagoslova ne smem da se pricestim. Kada kaze svetinje svetima, svet je samo onaj sto ima blagoslov. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 11, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2018 On 11. 1. 2018. at 21:41, Evdokija 83 рече svet je samo onaj sto ima blagoslov. Expand стварно...? како лак начин да постанеш свет...! јуриш по благослове... Матусал and Trifke је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evdokija 83 Написано Јануар 11, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2018 On 11. 1. 2018. at 21:43, JESSY рече стварно...? како лак начин да постанеш свет...! јуриш по благослове... Expand Svet po blagoslovu i blagodati a skveran po licnoj zasluzi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 11, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2018 On 11. 1. 2018. at 21:41, Evdokija 83 рече Mene je duhovnik ucio da nikada bez blagoslova ne smem da se pricestim. Kada kaze svetinje svetima, svet je samo onaj sto ima blagoslov. Expand А каконкад ниси исповедила враћке и блуд Trifke, Рапсоди and Матусал је реаговао/ла на ово 2 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evdokija 83 Написано Јануар 11, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2018 On 11. 1. 2018. at 21:46, Милан Ракић рече А каконкад ниси исповедила враћке и блуд Expand Prosloga vasrsa sam se pricestila i zgresila posle u junu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука