Desiderius Erasmus Написано Јул 25, 2017 Пријави Подели Написано Јул 25, 2017 Наиме, у цркви у коју са донедавно ишао већина народа се причешћивала; међутим, у цркви у коју сам одскора почео да идем много више људи се не причести него што се причести. Па се питам: зашто? Литургија достиже свој врхунац у Причести, зашто онда не учествовати у том врхунцу? Да ли људи можда мисле да треба да посте 40 дана на хлебу и води (по могућству, у пустињи) да би били достојни да се причесте? Наравно, уколико човек намерно остаје у неком греху, па онда опуштено дође да се причести, мислим да је то оно што апостол каже да 'ко недостојно једе и пије, осуду себи једе и пије'. Али, ако се искрено боримо против греха и, како Литургија каже, 'проводимо време живота нашега у покајању', зашто онда мислимо да смо недостојни? Као да ћемо, уосталом, икада па бити потпуно "достојни" да се причестимо. Христос је дошао грешнике да зове на покајање, а не праведнике! елТорнеро, Поуке.орг инфо, Phoebe and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Икар Губелкијан Написано Јул 25, 2017 Пријави Подели Написано Јул 25, 2017 U mom ličnom slučaju - ako ne postim, ne pričešćujem se. Post mi dođe kao minimum minimuma, teže je izbeći grehove. Phoebe, Bokisd, Кратос and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Јул 25, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 25, 2017 пре 1 минут, Ненад. рече U mom ličnom slučaju - ako ne postim, ne pričešćujem se. Post mi dođe kao minimum minimuma, teže je izbeći grehove. Колико дуго, по теби, треба постити пре причести? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Икар Губелкијан Написано Јул 25, 2017 Пријави Подели Написано Јул 25, 2017 Brate, ne znam, stvarno. Ja to po osećaju (kao što rekoh, veronauka mi nije bila dostupna 'zbog geografije), ali ako nisam sredu i petak postio, a kamoli ove dugačke, onda nikako. A ionako nisam relevantan, moje prvo pričešće je bilo na protekli Božić елТорнеро, Goku and Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 25, 2017 Пријави Подели Написано Јул 25, 2017 пре 1 минут, Desiderius Erasmus рече Колико дуго, по теби, треба постити пре причести? Minimum ništa ne jesti i ne piti od buđenja tog dana sve do pričešća. Tavita, елТорнеро, Phoebe and 2 осталих је реаговао/ла на ово 4 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Јул 25, 2017 Пријави Подели Написано Јул 25, 2017 Мој духовник не причешћује људе који живе у блуду, на пример. Ја постим сва четири велика поста, среду и петак, не једем и не пијем ништа од поноћи до после причешћа (значи, Тело и Крв Христову прво уносим у себе тог дана), исповедам се када осетим да "притиска" (али пазим да не прође дуже од два месеца од последње исповести). Овим добијам благослов од духовника да се причешћујем на свакој Светој Литургији, што и радим. Tavita, obi-wan, Goku and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Јул 25, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 25, 2017 пре 9 минута, Кратос рече Minimum ništa ne jesti i ne piti od buđenja tog dana sve do pričešća. Наравно, него чини ми се да Ненад. није мислио на то. елТорнеро је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Јул 25, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 25, 2017 пре 4 минута, Марина Савковић рече Мој духовник не причешћује људе који живе у блуду, на пример. То је сасвим ок. елТорнеро, Чунга Лунга and Phoebe је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 25, 2017 Пријави Подели Написано Јул 25, 2017 Ja nisam baš nešto crkven čovek,ali za veće praznike odem na Liturgiju,postio sam recimo prve nedelje posta,i li recimo zadnje ili obe al nikad ceo post i često sam dolazio na Liturgiju al se nisam pričešćivao baš iz razloga jer sam smatrao da se ne bi dostojno pričestio.Možda sam se jednom ili dva put pričestio nakon posta od nedelju dana. Verovatno je to greška ali meni neki unutrašnji osećaj tako govori. "Tamo daleko", Phoebe, Desiderius Erasmus and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јул 25, 2017 Пријави Подели Написано Јул 25, 2017 пре 5 минута, Кратос рече Ja nisam baš nešto crkven čovek,ali za veće praznike odem na Liturgiju,postio sam recimo prve nedelje posta,i li recimo zadnje ili obe al nikad ceo post i često sam dolazio na Liturgiju al se nisam pričešćivao baš iz razloga jer sam smatrao da se ne bi dostojno pričestio.Možda sam se jednom ili dva put pričestio nakon posta od nedelju dana. Verovatno je to greška ali meni neki unutrašnji osećaj tako govori. Ко би рекао. Ја сам по неким твојим учешћима на појединим темама стекао утисак да баш имаш тенденцију да се залажеш за изворно православље. Кратос, "Tamo daleko", Phoebe and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bogdan011 Написано Јул 25, 2017 Пријави Подели Написано Јул 25, 2017 1 hour ago, Марина Савковић рече Мој духовник не причешћује људе који живе у блуду, на пример. Шта ово значи? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Јул 25, 2017 Пријави Подели Написано Јул 25, 2017 пре 12 минута, Кратос рече Ja nisam baš nešto crkven čovek,ali za veće praznike odem na Liturgiju,postio sam recimo prve nedelje posta,i li recimo zadnje ili obe al nikad ceo post i često sam dolazio na Liturgiju al se nisam pričešćivao baš iz razloga jer sam smatrao da se ne bi dostojno pričestio.Možda sam se jednom ili dva put pričestio nakon posta od nedelju dana. Verovatno je to greška ali meni neki unutrašnji osećaj tako govori. Од 4:59 до 10:10 (а може и цело предавање) Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Јул 25, 2017 Пријави Подели Написано Јул 25, 2017 пре 5 минута, Bogdan01 рече Шта ово значи? Значи да каже овако: "Ти, млади човече, живиш са том девојком, не жениш је, она је нечија сестра, нечија ћерка, њено достојанство срозаваш, доведеш је у кућу да преспава, па је онда враћаш њенима док јој отац одвраћа поглед од тебе. Ја те таквог нећу причестити!" Desiderius Erasmus, Кратос, Војвода7 and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Јул 25, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 25, 2017 пре 12 минута, Марина Савковић рече Значи да каже овако: "Ти, млади човече, живиш са том девојком, не жениш је, она је нечија сестра, нечија ћерка, њено достојанство срозаваш, доведеш је у кућу да преспава, па је онда враћаш њенима док јој отац одвраћа поглед од тебе. Ја те таквог нећу причестити!" Мудро збори... obi-wan, елТорнеро, Phoebe and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 25, 2017 Пријави Подели Написано Јул 25, 2017 пре 16 минута, Марина Савковић рече Од 4:59 до 10:10 (а може и цело предавање) Pogledaću.Hvala. Чунга Лунга and елТорнеро је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука