Jump to content

In Memoriam: Честер Бенингтон (Линкин Парк)/1976-2017, или криза ПРАВОСЛАВЉА-Шта се то дешава са "познатим" америчким православцима

Оцени ову тему

Препоручена порука

Možda đavđav ima poseban pik na pravoslavne hrišćane, pa njih najviše i pritiska...ne znam šta bi drugo moglo biti...mada on je sam rekao da ga je u mladosti zlostavljao stariji muškarac. Moguće je da nije uspeo da se s tim suoči. Ne mogu ni da zamislim koliko bi do moglo biti traumatično...opet, dva slučaja (pravoslavni rok muzičari) su suviše mala indukcija da bi se pravili bilo kakvi zaključci. Ima u Amerike jih mlogo više. Pa se ne ubijaju. Da su anonimci, niko ne bi ni primetio. U svakom slučaju, neka ga Bog nekako pomiluje ako je moguće. RIP...:blush::((

Оф-топик.
Шта је ово, људи моји?
Горе пише Иван, текст као да је ВСБ?!?

Јес' крај изгледа близу...

Топик:
Колико има православаца уопште који изврше самоубиство? Прилично.
Ако је дијагностификован какав душевни (психијатријски) проблем - а јесте, и ако је лечен од каквих зависности - а јесте, таквима владике допуштају опело.
Сморило људе све ово.
Па и старац Тадеј имао три нервна слома.Осетљиве душе. Ови су само мање умели да се изборе са навалом нечастивог од старца. Нема места осуди. Само молитви.

Господ да помилује грехе и усели у Рајска насеља.
Честер је себи написао леп епитаф и молитву Другоме кроз ову песму. Нема се шта додати...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 53
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 8 часа, Lady Godiva рече

Међутим они су такође склонији и томе, да кад се оно мало бесплатне благодати повуче, да потону још дубље, да се изгубе.

Али, питам се, зашто би се благодат икада повлачила? Без обзира да ли је неко неофит или је 50 година у Цркви, сви живе и одржавају се искључиво од Божије благодати...

П.С. Бог да му душу прости...

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

Али, питам се, зашто би се благодат икада повлачила? Без обзира да ли је неко неофит или је 50 година у Цркви, сви живе и одржавају се искључиво од Божије благодати...

Кад се вратимо греху Божија благодат одступа. Само тако можемо осетити сопствено потонуће и кренути ка покајању, сећајући се благодатног дејства и умилења које смо осећали у души док је Божија благодат била са нама.
Онда иде Исповест, да признамо Творцу да смо свесни где грешимо и да обећамо да ћемо се отргнути од тог огреховљеног пута и вратити се Њему, као прави блудни син: "Оче, сагреших Небу и Теби...", а он као добар Отац враћа нам достојанство, и даје нам на Трпези највеће благо - свога Сина кроз Његово Тело и Крв. И онда благодат поново приступа (ако је покајање искрено и дубоко) - до следећег пада, следећег одступања нас од Њега...
А сваки дан грешимо, и зато нам се ваља често и враћати Њему кроз Чашу...

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Јанко рече

Кад се вратимо греху Божија благодат одступа. Само тако можемо осетити сопствено потонуће и кренути ка покајању, сећајући се благодатног дејства и умилења које смо осећали у души док је Божија благодат била са нама.
Онда иде Исповест, да признамо Творцу да смо свесни где грешимо и да обећамо да ћемо се отргнути од тог огреховљеног пута и вратити се Њему, као прави блудни син: "Оче, сагреших Небу и Теби...", а он као добар Отац враћа нам достојанство, и даје нам на Трпези највеће благо - свога Сина кроз Његово Тело и Крв. И онда благодат поново приступа (ако је покајање искрено и дубоко) - до следећег пада, следећег одступања нас од Њега...
А сваки дан грешимо, и зато нам се ваља често и враћати Њему кроз Чашу...

Ако би се благодат поблачила од мене сваки пут када сагрешим, то би било једно 10 пута дневно. Али, мислим да капирам шта хоћеш да кажеш: благодат се (делимично) повлачи, ако остајемо у греху. ;)

Подели на овим сајтовима

"Боже мој, Боже мој, зашто си ме оставио?" ...

Елем, кад смо већ код теме - од када потиче учење да нема спасења за самоубице, да је то неопростив гријех?

Кад читамо житија наших Светих Мученика, данашња искушења су мачији кашаљ. Али опет - гледајући ту неку свеопшту отуђеност, безнађе у јавном простору, информациону гојазност, егоистичну културу, уздање само у своје моћи за будућност (овоземаљску) и за то везану анксиозност, несигурност, презабринутост, немоћ - можемо помислити да је ђаво усавршио своја средства и сад на перфидан, најподмуклији начин води своју битку. Видио је да терором тијела само ојачао свог противника, да је крвљу мученика још више ојачао Православље па је прешао на перфидније методе.

Св. Серафим Роуз је писао о томе како је тешко бити православан у Америци (а сад је већ и код нас исто - мада хвала Богу још смо сиромашни па није баш у потпуности као тамо) гдје нема физичког, отвореног страдања поредећи духовну обамрлост Америке са свеопштим духовним препородом у Русији након деценија комунистичког терора у ГУЛАГ-у... 

Заиста се запитам да ли Господ, као доказано савршења Љубав и милост, заиста не опрашта самоубиство. Мислим ко сам ја да испитујем васељенске тајне које можда и не треба да знам/о?! Али ето гласно размишљам молећи се Господу да помилује ако је икако могуће Криса и Честера и све остале који су преварени на сличан начин. +

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Трива рече

"Боже мој, Боже мој, зашто си ме оставио?" ...

Елем, кад смо већ код теме - од када потиче учење да нема спасења за самоубице, да је то неопростив гријех?

Кад читамо житија наших Светих Мученика, данашња искушења су мачији кашаљ. Али опет - гледајући ту неку свеопшту отуђеност, безнађе у јавном простору, информациону гојазност, егоистичну културу, уздање само у своје моћи за будућност (овоземаљску) и за то везану анксиозност, несигурност, презабринутост, немоћ - можемо помислити да је ђаво усавршио своја средства и сад на перфидан, најподмуклији начин води своју битку. Видио је да терором тијела само ојачао свог противника, да је крвљу мученика још више ојачао Православље па је прешао на перфидније методе.

Св. Серафим Роуз је писао о томе како је тешко бити православан у Америци (а сад је већ и код нас исто - мада хвала Богу још смо сиромашни па није баш у потпуности као тамо) гдје нема физичког, отвореног страдања поредећи духовну обамрлост Америке са свеопштим духовним препородом у Русији након деценија комунистичког терора у ГУЛАГ-у...

Заиста се запитам да ли Господ, као доказано савршења Љубав и милост, заиста не опрашта самоубиство. Мислим ко сам ја да испитујем васељенске тајне које можда и не треба да знам/о?! Али ето гласно размишљам молећи се Господу да помилује ако је икако могуће Криса и Честера и све остале који су преварени на сличан начин. +

Колико знам, ту се иде логиком да ако је самоубица имао психијатријску дијагнозу може му се служити опело. Али, чим се неко убије јасно је да је боловао од депресије. Нико се не убија тек тако, из чиста мира.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Desiderius Erasmus рече

Колико знам, и код светитеља се благодат повлачила. Ваљда је то тако да би се трудили више, поправљали. 

Не одбацује он нас, него се привидно удаљава да бимо ми правили кораке ка њему (као родитељ кад учи дете да хода) да бисмо му се уподобљавали.

Тако бар ја то капирам. Можда грешим.

Подели на овим сајтовима

Не видим ту никакве кризе Православља. Обојица су се убијала од алкохила и дроге и у потрази за спасом из америчког  шареног протестантског миљеа, налетели су на Православље и ту потражили мир и утеху. Нажалост то изгледа није било довољно или не довољно дубоко и јако да спаси живот и душу растурену од опијата. 

"Свуда пођи, себи дођи." - Владимир М. Миливојевић  deka.gif

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, goranger рече

Kakve veze oni imaju sa pravoslavljem osim što se zna da su prisustvovali na par krštenja? Jel ima neka informacija o njihovom liturgijskom životu? Bilo bi lepo da ima. 

Исте као ти и ја, верујем и већина крштених у Православљу, крштење је улазница за утакмицу живота. Већина нас, када нам пониште улазницу, уместо да изађе на терен и трчи скрене на трибине, узме кокице или семенке, седне, и блене навијајући док се не огласи пиштаљка, за крај.

Подели на овим сајтовима

Човек се поправи, жели да живи живот какав приличи људском бићу, да уђе у борбу.. Иначе, не знам ништа ни о једном ни о другом певачу, али пласиране вести не треба прихватити здраво за готово.

http://webtribune.rs/grom-iz-vedrog-neba-policija-tvrdi-da-pevac-linkin-park-nije-izvrsio-samoubistvo-vec-je-ubijen-evo-sta-se-desilo/

Подели на овим сајтовима

Човек се поправи, жели да живи живот какав приличи људском бићу, да уђе у борбу.. Иначе, не знам ништа ни о једном ни о другом певачу, али пласиране вести не треба прихватити здраво за готово.
http://webtribune.rs/grom-iz-vedrog-neba-policija-tvrdi-da-pevac-linkin-park-nije-izvrsio-samoubistvo-vec-je-ubijen-evo-sta-se-desilo/

Интересантно...
И нама непроверљиво.
Господ зна.
Господе, помилуј...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...