Jump to content

Творац и методолошки натурализам природних наука

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa onda spoznaj Boga tako što češ ČUVATI NJEGOVA DELA a ne dokazivati ih naučnom metodom koja hoće da dobije za rezultat KAKO JE DELO NASTALO.

Vidiš li razliku?

Pa, mi koji smo u veri, vec znamo i cuvamo Njegova dela.

Ovi koji su vani, dolaze do Boga na razne nacine. Kroz savest i prirodnu logiku i rasudjivanje, kroz sozercanje prirode ili kroz nacno proucavanje te iste prirode. I, ko zna jos kakvim nacinima ? itd.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 137
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, Bokisd рече

Pa, mi koji smo u veri, vec znamo i cuvamo Njegova dela.

Ovi koji su vani, dolaze do Boga na razne nacine. Kroz savest i prirodnu logiku i rasudjivanje, kroz sozercanje prirode ili kroz nacno prouicavanje te iste prirode. I, ko zna jos kakvim nacinima ? itd.

Eto baš lepo ajde sad ti naučnom metodom objasni kako Hristos hoda po vodi ili kako vaskrsava i ja se povlačim iz rasprave :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Кратос рече

Besmisleno je s tobom bilo šta pričati jer ti pišeš šta ti se ćefne i uopšte ne odgovoraš na ono što te čovek pita.Rođen si za političara.:ani_biggrin:

Valjda te argumenti zaboleli pa si kreno opet da kolabriraš...al ja ću ti oprostim.:D

A koji argument nisi dobio?

Savle bi prizvan jer je doživeo UNUTRAŠNJU PROMENU, ali tebi je sve teško objasniti.

A je li Jovan Krstitelj posle krštenja na Jordanu poslao učenike svoje da Ga pitaju da li je Isus taj Kojeg čekaju ili da čekaju drugog?

I opšte ne pišem zbog tebe, jer tebe razobličavam.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Eto baš lepo ajde sad ti naučnom metodom objasni kako Hristos hoda po vodi ili kako vaskrsava i ja se povlačim iz rasprave :)

Naravno, nije u tome poenta.

Najbitnije je, da se covek dovede do vere u postojanje Boga, ( raznim metodama i nacinima ) a, kasnije se nasa vere gradi i jaca,  i dolazimo do vere,  u hodanja po vodi i vaskrsenja. :945729:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

A koji argument nisi dobio?

Nisi naveo koji deo pisma ukazuje da su ga čuli samo oni koji su ga voleli kao čoveka.

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Savle bi prizvan jer je doživeo UNUTRAŠNJU PROMENU, ali tebi je sve teško objasniti.

To i ja kažem bi prizvan a ne da je voleo Hrista kao čoveka al ti to ne smeš jasno da kažeš jer onda čitava tvoja prethodna priča pada u vodu.

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

I opšte ne pišem zbog tebe, jer tebe razobličavam.

U čemu leba ti?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Naravno, da nije u tome poenta.

Najbitnije je, da se covek dovede do ver u postojanje Boga, ( raznim metodama i nacinima ) a, kasnije se nasa vere gradi i jaca i dolazimo do hodanja po vodi i vaskrsenja. :945729:

Pa takvu veru u Oca nebeskog je imao samo Sin Božji i niko više.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Nisi naveo koji deo pisma ukazuje da su ga čuli samo oni koji su ga voleli kao čoveka.

Nisi ni ti naveo da su u tom momentu tamo bili aspide a ne samo oni koji ga vole.

Ali sam ti ja zato naveo slučaj Jovana Krstitelja koji je BIO NA KRŠTENJU I ČUO REČI OCA ali je i pored toga poslao svoje učenike da potvrdi sam Hristos da li je On zaista Sin Božji i prvosveštenik i spasitelj ili da čekaju drugog?

пре 3 минута, Кратос рече

To i ja kažem bi prizvan a ne da je voleo Hrista kao čoveka al ti to ne smeš jasno da kažeš jer onda čitava tvoja prethodna priča pada u vodu.

Naveo sam ti takođe da je Savle bio prizvan jer je doživeo UNUTRAŠNJU PROMENU jer je gonio pre toga Hrišćane, dakle gonio je ljude. (nije voleo čoveka) a samo javljanje nam o tome svedoči jer se Savle pita (Bog ga pita) zašto me progoniš? Dakle Savle se pita zašto uništavam ljudske živote zar samo zbog njihove vere u Boga? A šta ako je to istiniti Bog? I onda dolazi priziv Bog mu se javi kao potvrdu i pita ga Savle zašto me goniš?

Savle nije gonio Boga nego ljude, gonio je čoveka jer veruju u Hrista Isusa. Savle se pokajao doživeo unutrašnju promenu i Bog mu se javio prizivom.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa takvu veru u Oca nebeskog je imao samo Sin Božji i niko više.

Sin Božiji ima ZNANJE O OCU a ne veru.Lupaš ovde a oćeš drugima da soliš pamet kako nisu pravoslavci.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ma nemoj nema poverenje prema Ocu?

hahahhahahhahhah

Čitaj Sveto Pismo.Tebi  zbrkalo sve po glave.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Čitaj Sveto Pismo.Tebi  zbrkalo sve po glave.

Ma nemoj... a kad kaže Sin , ako je ikako moguće da me zaobiđe ova čaša Oče ali nek ne bude moja volja neka bude volja Tvoja.

Zar to nije vera u Oca?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Izvini, ali, nista ne razumem, koji je kontekst u odnosu na pricu oko pronlazenja vere u Tvorca kroz prirodu ?  Nije ni bitno.

Pa kontekst je glup ali nisam ja začetak konteksta nego ti.

Ti si rekao da uzrastamo u veri i da sada možda ne hodamo po vodi i vaskrsavamo ali kako uznapredujemo mi ćemo možda da dostignemo i taj nivo.

Ja da bi ti objasnio da je to glupo pitao sam te a ko je dostigao taj nivo u veri a da to nije bio samo Sin Božji?

I onda kratos nastavlja i tako, umesto da shvatite sopstvenu glupost vi se nastavljate.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...