Jump to content

Ниједан европски политичар неће стати у одбрану хришћанства!

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 23 минута, GeniusAtWork рече

Добро питање, и ја се то питам...

balkans-uk.jpg

Ako već prihvatimo generalizacije, Englezi preziru sve koji nisu Englezi... nismo mi tu naročito posebni...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 128
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

пре 4 часа, Ћириличар рече

Добар програм је било какав, само не такав

Jeste fenomenalan je,evo imamo ga 17 i kusur godina i prosto ekonomski cvetamo.

Ne traži Boškić protekcionizam već usmeravanje već postojećeg novca u domaću privredu i preduzeća a ne da plaćaš strancima po 10 000 evra za radno mesto(znači jedno 3 godine besplatne radne snage) i još ti radnike tretiraju ko stoku,ne plaćaju zakupe zemljišta i razne druge benificije dok za domaćeg privrednika i investitora nema nikakvih beneficija i povlastica a mož da zaposli i 5000 ljudi,džaba.I to je uveo DS i Krađan Kintić i ostala neoliberlna bagra evrofanatika a posle nastavili ovi slobodni radikali samo brže jače i bolje.

I ključna stvar koja treba Srbiji je razvojna banka koja bi pod povoljnim uslovima upumpavala sredstva u sve srpske kompanije,kada kažem srpske znači da su osnovane i da im je sedište u Srbiji i da u Srbiji plaćaju porez i ostavljaju profit a ne iznose ih u svoje inozemske centrale.

Država i treba da bude investitor u velike infrastrukturne projekte a da radove većinski izvode naše kompanije,mogu i strane nema ništa protiv ali da barem uzima naše kao podizvođače jer pre svega treba da rade naši ljudi a ne stranci.

Boško nema ništa protiv da bilo ko od stranaca dođe i investira u Srbiju i zaposli ljudi,ko god hoće da uloži novac je dobrodošao.

Protekcinizam mora da postoji da bi štitio domaće od proizvođače od stranih visoko subvecionisanih ala.Svuda u razvijenim zemljama su recimo proizvođači hrane,poljoprivrednici,farmeri protekcionisani.

Ali ovde tema uopšte i nije ekonomija nego hrišćanske moralne vrednosti od kojih je čiatava zapadna civilizacija operisana,atestirana i dobro delom satanizirana što i ova žena kao neko ko tamo živi lepo primećuje.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, GeniusAtWork рече

Добро питање, и ја се то питам...

balkans-uk.jpg

Prvo politika Home Office je veoma stroga. Ja sam imao prijatelja iz Domikansak repulika koji je bio ozenjen Britankom i kome je trebalo nekoliko godina da dobije boravak. Clanak koga ste prikazali ne objasnjava kako radi Home Office. Znam za slucaj kada su deportovana tri Kanadjanina. 

Mislite li da druge zemlje EU zele da vas Turska Makedonija Alabanija i Crna Gora budete u EU. Izmedju ostalog vi ovde tvrdite da mi volimo Albanija zasto onda ovo? Problem je sto su Hrvatska Rumunija i Bugarska veliki teret EU i ne zelimo jos i ostale nerazvijene zemlje Balkana da ukljucujemo.

O Daily Mail ne zelim da komentarisem to je suvise smesno!

Oprostite na gramatickim greskama jer mi Srpski jezik nije maternji.  SOLI DEO GLORIA!

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

Ako već prihvatimo generalizacije, Englezi preziru sve koji nisu Englezi... nismo mi tu naročito posebni...

Zasto kada je u pitanju UK uvek govorite o Englezima? U UK zive i Skot i Velsani and i mnoge drugi narodi. Englezi su mozda najveci ali ne i najuticajniji. 

Oprostite na gramatickim greskama jer mi Srpski jezik nije maternji.  SOLI DEO GLORIA!

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Poslednji Mohikanac рече

Moram i ovo da kazem kao zapazanje. Niko ne mrzi Srbija niti voli Srbija. U politici postoje samo interesi i na osnovu interesa se odlucuje. Vi ovde mislite da vas npr Velika Britanija mrzi. Ne zasto bi? Velika Britanija samo uskladjuje svoje interese sa politickom situacijom i tu nema ljubavi i mrznje nego interes politicki ili ekonomski. 

Има оно што је горе од љубави и мржње, а то је бездушност.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Sasa Vojvoda рече

Има оно што је горе од љубави и мржње, а то је бездушност.

Od ljubavi je sve gore a od mrznje je sve bolje. Pojam bezdusanost ne razumem. Ako ste mislili na ravnodusnost, ona spada u mrznju. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Poslednji Mohikanac рече

Od ljubavi je sve gore a od mrznje je sve bolje. Pojam bezdusanost ne razumem. Ako ste mislili na ravnodusnost, ona spada u mrznju. 

Па како не разумеш? Ако разумеш да равнодушан онај ко има равну душу, онда можеш да разумеш да је бездушан онај ко нема душу или ко је без душе. Холанђани су равнодушни као и земља што им је равна, а Енглези су бездушни.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Juanito рече

Па како не разумеш? Ако разумеш да равнодушан онај ко има равну душу, онда можеш да разумеш да је бездушан онај ко нема душу или ко је без душе. Холанђани су равнодушни као и земља што им је равна, а Енглези су бездушни.

:naklon::coolio:

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Poslednji Mohikanac рече

Zasto kada je u pitanju UK uvek govorite o Englezima? U UK zive i Skot i Velsani and i mnoge drugi narodi. Englezi su mozda najveci ali ne i najuticajniji. 

Englezi samo malo manje preziru Velšane i Škote od nas ostalih... ;)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Кратос рече

Protekcinizam mora da postoji da bi štitio domaće od proizvođače od stranih visoko subvecionisanih ala.Svuda u razvijenim zemljama su recimo proizvođači hrane,poljoprivrednici,farmeri protekcionisani.

Što mora? 

Ja ne proizvodim hranu, hoću jeftinu i kvalitetnu hranu i ne želim da plaćam više samo da bi proizvođač bio iz Srbije. Ovo u stvari znači skupu hranu.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Кратос рече

Jeste fenomenalan je,evo imamo ga 17 i kusur godina i prosto ekonomski cvetamo.

У поређењу са деведесетима када си имао хиперинфлацију ( једну од највећих у историји свијета ), редове за основне намирнице и процвјетало црно тржиште... да, цвјетамо. Не онако како бисмо требали, како смо могли и како смо хтјели, али "цвјетамо" макар у односу на раније.

пре 3 часа, Кратос рече

Ne traži Boškić protekcionizam već usmeravanje već postojećeg novca u domaću privredu i preduzeća 

То је протекционизам, јер те паре се једино могу преусмјерити ка домаћим предузећима ( оваквима каква су ) само државном руком. А њу код нас редовно прати корупција и неуспјешно, или допола "успјешно", извршење постављеног циља.

пре 3 часа, Кратос рече

a ne da plaćaš strancima po 10 000 evra za radno mesto(znači jedno 3 godine besplatne radne snage) i još ti radnike tretiraju ko stoku,ne plaćaju zakupe zemljišta i razne druge benificije dok za domaćeg privrednika i investitora nema nikakvih beneficija i povlastica a mož da zaposli i 5000 ljudi,džaba.I to je uveo DS i Krađan Kintić i ostala neoliberlna bagra evrofanatika a posle nastavili ovi slobodni radikali samo brže jače i bolje.

Апсолутно тачно. То ти је када ти ријеч воде лијеви неолиберали који немају осјећај ни такта за национални интерес ( или просто сопствени интерес ). Десни, који су мало патриотскије и конзервативније настројени ( а каквих ми немамо, осим Радикала које дисквалификују неке друге ствари ), не допуштају да на домаће слободно тржиште утичу страни елементи тако да те фактички претворе у колонију. Свјесни су важности нацоналног суверенитета и шта он значи. Али ми имасмо лијеве на власти ( чак се испоставило на крају да и нисмо неолиберале имали, него социјал-демократе. Тадић је сада декларисани социјал-демократа, а Динкић се у задњем периоду власти ДС-СПС окренуо Кејнзијанизму и државном интервенционизму. Тако да нисмо ни имали неолиберале у том периоду ).

Али јок, морао је Борхан Тадићи да једнострано укине намете на робу из ЕУ, док на нашој још стоје намети. И онда:"Куку леле, како ли је Вучић дошао на власт?".

пре 3 часа, Кратос рече

I ključna stvar koja treba Srbiji je razvojna banka koja bi pod povoljnim uslovima upumpavala sredstva u sve srpske kompanije,kada kažem srpske znači da su osnovane i da im je sedište u Srbiji i da u Srbiji plaćaju porez i ostavljaju profit a ne iznose ih u svoje inozemske centrale.

И мислиш да то неће бити подложно корупцији и да неће бити параван за бесповратно бацање пара између мајмуна на власти и њихових пајташа? Наравно да хоће, јер ће ту развојну банку преко политичке моћи контролисати они на власти. Нека хвала.

пре 3 часа, Кратос рече

Boško nema ništa protiv da bilo ko od stranaca dođe i investira u Srbiju i zaposli ljudi,ko god hoće da uloži novac je dobrodošao.

За пољопривреду тај аргумент стоји, али само зато јер је она јако специфично привредно поље гдје је потребно осигурати ниво сигурности за пољопривреднике - јер им сјетва може бити лоша или нешто их друго снаћи, а не могу тако брзо то поправити. Ту се слажем ( поготово што Србија има добар потенцијал за пољопривреду и сточарство ). Али то ради само на пољопривреди.

Код осталих грана - не ради. Аута немамо да конкуришемо странцима, нити било какав индустријски производ. Немамо новца за модернизацију постојећих постројења ( а нема се ни воље за то уз раширену корупцију посвуда по јавним структурама ). Немамо довољно домаће штедње па да имамо сопствена средства за инвестиције, а немамо довољно домаће штедње јер људи немају довољно пара да уштеде, а немају довољно пара да уштеде јер јавни сектор и даље запошљава 10% популације која ништа не производи па тиме не доприноси расту БДП-а, а ако нема раста БДП-а нема ни раста прихода ни раста штедње. А приватни сектор гуше бирократија, порези и наравно - корупција у власти код које морају да се баве не би ли могли почети пословати. Ту еј срж проблема, а не у "проклетим странцима који гуше наше привреднике". Србин је увијек сам себи најгори непријатељ. Срби другим Србима намећу све ове јаде и не дају им да дишу. Срби по Војводини праве махинације са земљиштем. Срби перу српске паре. 

Пелцер за то је кресање државног присуства у привреди, јер тако корумпирани жохари немају одакле да утичу на привреду.

пре 3 часа, Кратос рече

Ali ovde tema uopšte i nije ekonomija nego hrišćanske moralne vrednosti od kojih je čiatava zapadna civilizacija operisana,atestirana i dobro delom satanizirana što i ova žena kao neko ko tamo živi lepo primećuje.

Напротив, управо се у погледу према привреди може видјети и симптом тога одсуства родољубивог духа. Они који га имају превише би затварали своје земље. Они који га скоро па немају би земљу отворили потпуно странцима ( било економски, било свим овим мигрантима ). И онда ови што га имају превише су често у равни са некаквим... сумњивим размишљањима. На примјер, Бошкић је данас изјавио да у влади сједе два масона ( још када би пратио Алекса Џоунса, било би врх! ), Ле Пенову прати баук антисемитизма њеног оца и њене странке, АфД је оклеветан као "благо фаширани" ( мада имам сумње у такве квалификације, с обзиром какви су мејнстрим медији у Њемачкој ), по источној Европи неонациста никад више, у Мађарској Јобик је 'ладно политичка странка, у Хрватској неоусташе искачу на сваком кораку... Мислим, стваро, можемо ли имати неког нормалног конзервативног?

Мислим да се садашње стање ЕУ, што се тиче духа, може комотно упоредити са Вајмарском Њемачком. И они су били разочарани након рата, питали су се шта значи бити Нијемац, да ли се смију заузети за себе, до када ће их понижавати на међународном нивоу, ко је крив за такво стање? Сада су улоге само обрнуте, сада је ЊЕмачка угњетавач, заједно са Француском.

И у том недостатку осјећаја сопственог идентитета и сопствене вриједности, искачу екстремни идентитарни покрети. Када боље размислим, ово сада је ништа ново. Што Атанасије Јевтић рече:"Хуманизам је увијек био у кризи".

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, АлександраВ рече

Па све смо их и добили. Уживајмо.

10 кила зла је опет боље од 20 кила зла. А у политици ти је увијек овакав избор:

5c9804b73c699f4805375f2589d55ee97a17e386

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

Rekao si mi da sam zgodan, nemoj sad da kvariš utisak :)

Шта ти вреди што си згодан кад си стипса, а жене само паре траже...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...