Jump to content

Правилно место емоција у животу

Препоручена порука

1 hour ago, Кратос рече

Znači ako razvijem neku autentičnu mržnju to mu onda dođe dobra emocija?:D

Pa jeste prosvetljenje u smislu da postoji samo SADA,prošlost i budućnost ne postoje osim u psihološkom smislu i to šta nazovemo prošlošću desilo se u sadašnjem trenutku i ono što će se desiti u budućnosti opet će se desiti u sadašnjem trenutku,ono što čovek kaže da čovek rastrzan između ta dva gubi dodir sa jedinom realnošću i svest o njoj a to je uvek SADA i ta rastrzanost uzrokuje nezadovoljstvo i stvara negativne emocije,žal za onim što se ne može promeniti i čežnju za onim što se želi promeniti a ključ je opet u sadašnjem trenutku i svest o tome da je on jedina tačka u kojoj se sve odigrava,u kojoj se sve odigralo i u kojoj će se sve odigrati.

Ne znam, ja mislim da proslost, sadasnjost i buducnost postoje. Sadasnjost je ono sto trenutno oblikujes. 

Onoliko koliko si sposoban da oslobodis energiju koja ti odlazi na "sekiraciju" zbog proslosti ili brigu zbog buducnosti, u toj meri ces vise moci da se usresredis na sadasnjost, posvetis se trenutnom oblikovanju, stvaranju. To je prosta i logicna stvar. Ovo ostalo su nekakve nepotrebne mistifikacije.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 295
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 13 минута, Paradoksologija рече

I svesti o smrtnosti, deluje tako, kad analiziramo medjeda...

Може, не смета ми... у ствари ме баш интересује. :)

Мислим да је ово погрешно. Свест о смртности ми није проблем.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Grizzly Adams рече

Онда ниси тужан због себе, него наводно тугујеш због Стеве Ченејца што га је убио гром.

Reče čovek kome je dugo nick na ovom forumu bio Steve Cheney... :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Аурор рече

Reče čovek kome je dugo nick na ovom forumu bio Steve Cheney... :)

А, то је американизовани Стева Ченејац. Он се наљутио, зарадио десет милион долара, купио кућу, Мерцедес и јахту па му се кума после сама набацивала.

А он је избацио напоље... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

А, то је американизовани Стева Ченејац. Он се наљутио, зарадио десет милион долара, купио кућу, Мерцедес и јахту па му се кума после сама набацивала.

А он је избацио напоље... :smeh1:

Šredingerov Čenejac!  :)))

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Grizzly Adams рече

Може, не смета ми... у ствари ме баш интересује. :)

Мислим да је ово погрешно. Свест о смртности ми није проблем.

Ma samo na osnovu citiranog posta gde ti smeta kad neko ide i gleda natpise na nadgrobnim spomenicima kao 'setno' i 'stetno'. Ne poznajem te.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

Au, very wrong.

Па да, има и овде неких мојих писанија која баш показују супротно.

Мада сам опрезан са тим... видећемо кад дође дан.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Grizzly Adams рече

Е кад човек задобије чисто срце онда се појави нешто сасвим другачије од ових наших незрелих емоција где важи то што кажеш. Тек кад у том "емотивном врту" искорениш сав коров, почне да расте цвеће. Онда ум и срце делују складно, нема никаквог конфликта. Разлика је што ове телесне емоције замагљују ум, узрокују немир, смутњу. Чиста љубав узрокује само мир, тотални мир у коме ум уопште није "збуњен" већ потпуно свестан и чист.

Нечастиви је ко трговац половних аута, покушава да те "збуни", да ти "не буде јасно", али да ти се нешто "свиђа".

:ok:Гризли  Духовни...

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Daj link :)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Ma samo na osnovu citiranog posta gde ti smeta kad neko ide i gleda natpise na nadgrobnim spomenicima kao 'setno' i 'stetno'. Ne poznajem te.

Ма ја баш волим да идем на гробље и читам натписе, занимљиво ми да видим имена, године, то су неки животи, људи. Које ћемо ваљда имати прилике да упознамо у Царству.

Ту сам коментарисао другачији начин "читања натписа на споменицима", онај тужан, очајан, депресиван... Једеш то. Не треба ми. Осим тога сам хришћанин.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

Memento mori, my friend.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Рапсоди рече

:ok:Гризли  Духовни...

The Kermode bear (Ursus americanus kermodei), also known as the "spirit bear" (particularly in British Columbia), is a rare subspecies of the American black bear living in the Central and North Coast regions of British Columbia, Canada.

Spirit-Bear4.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...