Снежана Написано Јун 8, 2017 Пријави Подели Написано Јун 8, 2017 ја сам заиста веровала да је време 'Трећег ока", разних Клеопатри и Мирољуба превазиђено, да је овај лик разобличен и закопан, али очигледно је да и ова власт "васкрсава" по потреби оне најцрње шарлатане и по ко зна који пут изабере најпростијег и највулгарнијег за барјактара великосрпског нациЈонализма и шовинизма Ђорђе Р, Goku, Paradoksologija and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Јун 8, 2017 Пријави Подели Написано Јун 8, 2017 пре 3 часа, Срђан Шијакињић рече Да брате, коначно да то још неко укапира, око мене скоро сви престали да једу месу, неће да тренирају ко пре, и само причају како би да иду у Монте Карло да живе... Опасност је медитација и слично, много људи се окреће ка тим будалаштинама, ка медитацији, ка откривању некаквих енергија..., знам неке људе који су захваљујући томе упали у психичке проблеме. jedan čovjek је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Јун 8, 2017 Пријави Подели Написано Јун 8, 2017 пре 2 часа, АлександраВ рече опет Па да, или ти је нека феминисткиња хаковала профил или хоћеш да постанеш администратор, трећег нема пре 2 часа, АлександраВ рече ОК Саша, сложићемо се да се по питању случаја мирољуба не слажемо... Он је по мени толико забудаљен својим медијским експонирањем и "препаметношћу" коју вулгарно просипа по буквално свим темама које постоје на свету, на буквално свим медијима, човек који је једноставно речено прсао. И лупета. И жао ми је када видим да га људи не посматрају као једну укупност, као целовити феномен, него оправдавају његово лудило посматрањем његових умотворина кроз призму уклопљивости у личне ставове и некакву "духовитост". Да, понешто што каже и има смисла, али не, ништа од тога не може се прихватити због тога што је то само фрагмент укупног лудила које се зове мирољуб. Давањем подршке било којој његовој речи даје се подршка његовом даљем експонирању, лупетању и манипулативном, секташком тровању етра. Он је једнако луд као и Хитлер, којем су аплаудирали док су мислили да их буди, а будала их унапред маркирала за покољ. Не знам Александра, мислим да га превише црно видиш. Мислим да је он данас један од ријетких људи који може да људе, омладину, окрене ка Богу, породици, браку, моралном животу...Мислим да до људи управо такве ствари и допиру, а о њима и прича највише. Знаш шта, ја се питам да ли је он луд као што кажеш или је можда само ненормалан. А могуће и да га људи ипак виде као укупност, само што га неки виде као лудост а неки као позитивну ненормалност Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адриана92 Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 ја сам заиста веровала да је време 'Трећег ока", разних Клеопатри и Мирољуба превазиђено, да је овај лик разобличен и закопан, али очигледно је да и ова власт "васкрсава" по потреби оне најцрње шарлатане и по ко зна који пут изабере најпростијег и највулгарнијег за барјактара великосрпског нациЈонализма и шовинизма А ја сам жбуњена! Истовремено откривам љепоту православља, и количину раскола. На форуму сазнајем: Артемије, ( нисам појма.имала) Борба за веру, епископ "равноземљаш" ( заборавила сам име) па онда мишљења да је геј океј, онда згрожавања да монах прича о браку ( не знам што не би), затим дешавања око ТЕ, па сад и овај несретник Петровић, кад коначно утврдимо да је човјек 100% антицрквен, нађе се неко да каже али. Како -али-, какоо?! то ми само није јасно. Или сам ја можда превише -наивна- па све видим црно-бијело, само ипак сматрам да мора постојати граница и свеправославни став ( када се православни расправљају) Срећа моја па сам укапирала вас пар ( вас мало више) паметних и добронамјерних па имам шта читати и пратити. П.с. Неко је написао да је Петровић актуелан на Светигори, је л' то истина?! Плашим се [emoji23]Sent from my HTC Desire 626G dual sim using Pouke.org mobile app АлександраВ, Desiderius Erasmus, Ђорђе Р and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 пре 7 минута, Sasa Vojvoda рече Па да, или ти је нека феминисткиња хаковала профил или хоћеш да постанеш администратор, трећег нема Или ми је неки администратор хаковао профил а ја хоћу да будем феминисткиња пре 10 минута, Sasa Vojvoda рече Не знам Александра, мислим да га превише црно видиш. Мислим да је он данас један од ријетких људи који може да људе, омладину, окрене ка Богу, породици, браку, моралном животу...Мислим да до људи управо такве ствари и допиру, а о њима и прича највише. Хајде Саша, молим те, погледај поново његово "дело" али не тако да проналазиш своје ставове у његовим реченицама, него да активно анализираш оно што он говори. Идеја тих манипулатора и јесте да нас "гађа" оним што желимо да чујемо, а да уз то провлачи и неке друге ствари које прихватамо зато што су тако упаковане да их препознајемо као своје, а оне то заправо нису. Покушај да пронађеш поруку иза његове лажне духовитости и духовности, посматрај његово лице када се запетља у сопствени исказ, искључи тон и само посматрај његово лице. Не прихватај пасивно његове речи, анализирај га, понови наглас оно што он каже, замисли оно што он говори. Немој бити пасивни конзумент сервиране приче, укључи се активно у анализу целокупне његове појаве. Молим те. Жика, Desiderius Erasmus and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 9, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 пре 32 минута, Sasa Vojvoda рече Па да, или ти је нека феминисткиња хаковала профил или хоћеш да постанеш администратор, трећег нема ? АлександраВ and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 пре 15 минута, Sasa Vojvoda рече Мислим да је он данас један од ријетких људи који може да људе, омладину, окрене ка Богу, породици, браку, моралном животу...Мислим да до људи управо такве ствари и допиру, а о њима и прича највише. Biću krajnje ciničan i reći, pa doista, zar ne ide on (Naš Junak) po raznim Nesećnim televizijama (sa nacionalnim frekvencijama, bre!) kod još nesrećnijeg Marića, u goste kod raznih (a)mi(n)džića, zar ne dnevniči u najsramotnijem i najbeskrupulznijem toaletidu na ovim našim ex-YU prostorima, privodeći "zabludele ovčice" k poznaniju prave vjere prađedovske!? Jer, zaboga, "ne trebaju zdravi lekara nego bolesni"!? To je lepa slika. Idilična, čak. Ali, nije original. Boje koje prekrivaju platno skoro su savršene, i ram je lep, kao da ga nije priučeni falsifikator izradio, nego majstor. I mnogi iz tog razloga nasedaju, jer ne razlikuju umetnost od "umetnosti". Zato je na Čuvarima Originalnog Dela da uče mlade naraštaje razlučivanju kiča, kojega stvara niškorist, od onoga što zaista vredi. Биљана, АлександраВ, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 пре 12 часа, АлександраВ рече Ниси. Јер да си пажљиво слушала, не само ушима него онако како се активно слуша, не би ово написала - Ако је теби ок да неко изјави - И овај Новак седи поред ње и смешка се. Уместо да јој каже: „Aло бре, шта лупаш бре! Aко још једну реч проговориш има да те звизнем преко уста! Видећеш кад ћу следећи пут да те водим са мном на телевизију. Бриши тамо - ШТА ГОД ДА ЈЕ ТА ЖЕНА РЕКЛА пре тога, ти стварно имаш велики проблем. Или волиш да тролујеш. hahaha e ovo je originalno sto je rekao Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 пре 6 часа, Адриана92 рече А ја сам жбуњена! Истовремено откривам љепоту православља, и количину раскола. На форуму сазнајем: Артемије, ( нисам појма.имала) Борба за веру, епископ "равноземљаш" ( заборавила сам име) па онда мишљења да је геј океј, онда згрожавања да монах прича о браку ( не знам што не би), затим дешавања око ТЕ, па сад и овај несретник Петровић, кад коначно утврдимо да је човјек 100% антицрквен, нађе се неко да каже али. Како -али-, какоо?! то ми само није јасно. Или сам ја можда превише -наивна- па све видим црно-бијело, само ипак сматрам да мора постојати граница и свеправославни став ( када се православни расправљају) Срећа моја па сам укапирала вас пар ( вас мало више) паметних и добронамјерних па имам шта читати и пратити. П.с. Неко је написао да је Петровић актуелан на Светигори, је л' то истина?! Плашим се Sent from my HTC Desire 626G dual sim using Pouke.org mobile app Добродошла у клуб, тј цркву. То је црква, увек у дијалогу, да не кажем свађи. А опет са мером, границом. Мера је Христос, док год има љубави, и толеранције, нема проблема. Проблеми и свађе су почеле са апостолима, и они су се свађали ко на пијаци, као што се и ми свађамо. Док год смо у свађи, расправи, ми смо у борби, јер видимо наше слабости, и боримо се са лукавим, да не усади мржњу, замерање у наша срца. Највећу саблазан ниси овде споменула, са којом ћеш морати да живиш у цркви, а то је хомосексуализам, педофилија, лицемерство, лажни морал, оговарање. А са тим ћеш се сусрести када мало дубље загазиш у православље, када упознаш људе који су међу првима у храму, цркви, ... А када то видимо, треба да повећамо будност, да и ми такви не постанемо. Desiderius Erasmus, Goku and Адриана92 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 пре 8 часа, Sasa Vojvoda рече Мислим да је он данас један од ријетких људи који може да људе, омладину, окрене ка Богу, породици, браку, моралном животу... ... sektašenju... Goku and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 пре 8 часа, Sasa Vojvoda рече Не знам Александра, мислим да га превише црно видиш. Мислим да је он данас један од ријетких људи који може да људе, омладину, окрене ка Богу, породици, браку, моралном животу...Мислим да до људи управо такве ствари и допиру, а о њима и прича највише. Katastrofa. Citas li sta si uopste napisao, brate mili? Rekao si sledece: "covek koji pljuje svetinju (= Boga), koji pljuje Bogorodicu (= Boga), pomocice mladima da se okrenu Bogu??!!... ... Ajmo malo veronauke, nismo odavno, a vidim da je bas treba. Da bi iko ikad prisao Bogu, Bog nastupa prvi, ne covek - jer smo svi za to nesposobni - i daje blagodat coveku koji Ga trazi. To je ucenje Otaca, to je milenijumsko svedocenje Crkve. Niko ne dolazi Bogu bez blagodati Bozije. To je prvo, osnova i temelj poboznostii. Ko ovo saznanje i svedocenje negira, prosto nije pravoslavan. I sad, evo gledam da ti i jos neki ovde kazete da poma`nitali sektas i pljuvac svetinje u stvari pomaze da ljudi pridju Bogu, tj. da ce - nikom drugom, nego eto bas njemu - sam Bog da pomogne da Ga jos vise ispljuje i naruzi, i da ce to da pomogne drugim ljudima??... E sad stani malo, i ti i svi ovi koji tako nesto tvrdite, i dobro porazmisli: ima li ikakvog smisla pomisliti ili reci ovako nesto? Ne moze neko ko otvoreno nastupa PROTIV Boga i prave/istinske poboznosti - ma svesno ili nesvesno, to je uopste u samoj sustini nebitno, a Miroljub upravo to radi - da bude posrednik u istoj toj poboznosti. Kao kad bismo rekli da citajuci Arijeve spise mi u stvari sticemo pravu poboznost. Potpuni apsurd bez ostatka. To sto se taj covek satro provaljuje oko nekakvog morala potpuno je isto (prekopirano!) kako su se morala drzali fariseji iz vremena Hristovog - lazno, pritvorno, bezivotno, licemerno drzanje mrtvih slova na papiru. Em otvoreno ruganje Svetinji. Zapamti/te dobro - Hristos je dosao da pre svega ukine bas takvo ponasanje, jer je ono jedno od najlaznijh koja postoje medju ljudima. Upravo su takvi (ne)ljudi bili ti koji su Hrista na kraju i razapeli, dakle - ti umisljeni citaci i tumaci Zakona. Stvarno je vise nego neverovatno da ovako krupne stvari ne vidite. ... "Ne moze jedan izvor da toci i otrovnu i zdravu vodu", tako vele nasi premudri Oci, samo jos da ima ko da ih poslusa... Жика, Јанко, Desiderius Erasmus and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mihajla Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 пре 13 часа, АлександраВ рече Читам и не верујем. Ако ви који заступате овај став стварно мислите ово што пишете, ја сам у најмању руку тужна због тога. Одобравате особи која јавно на телевизији заступа став да жену треба ЗВИЗНУТИ ПРЕКО УСТА!!!! Људи, ви подржавате нешто што је и сам мирољуб повукао, пошто је укључио мозак и мало размислио, па је рекао да често наступа импулсивно и да није баш тако мислио. Али не, вама је скроз ОК ЗВИЗНУТИ жену преко уста када каже нешто (шта год да је рекла!!! Hm, da li se to ti pronalaziš u ovim rečima zato što imaš nekog kod kuće ko te redovno ZVIZNE PREKO USTA, kad nešto progovoriš? Ja recimo nemam taj slučaj pa me te njegove reči i ne pogađaju tako lično i više to vidi kao parafraziranje nego kao bukvalno da svaki put kad žena nešto kaže treba je: zviznuti preko usta. Ono što si pisala do sada odiše ne samo histerijom nego i besom, kao da se ljutiš. Pitam se da li ti umeš da diskutuješ i da li ako se neko ne slaže sa tim što ti misliš ima pravo da kaže da misli drugačije ili odmah moraš da ga napadneš ubeđujući u svoje mišljenje, histerišući, besneći i definišući ga ovako i onako. Sad pošto ćeš me opet pogrešno shvatiti moram da kažem da narvno nisam za nasilje, i ne mislim da i jedna žena zaslužuje da bude zviznuta preko usta posebno kada znamo koji sve teret žena nosi. Ali da javno brukaš svoga muža, da pričaš gluposti, da mu se podsmevaš u društvu i ponižavaš ga ~ to je zaista fuj. Imala sam prilike da prisustvujem, ne jednom kada su tako nešo žene radile i mogu ti reći da je ružno da ne može ružnije biti. Ne samo što ponižava njega nego sebe srozava na najniže grane i pravi sama sebi problem u kući a da to ne vidi. Ako ti se ne dopada njegov stav i njegov način razmišljanja onda jednostavno nemoj da se baviš njime. Ne moj da gledaš njegova predavanja itd.... i problem rešen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 пре 3 минута, Mihajla рече Hm, da li se to ti pronalaziš u ovim rečima zato što imaš nekog kod kuće ko te redovno ZVIZNE PREKO USTA, kad nešto progovoriš? Ja recimo nemam taj slučaj pa me te njegove reči i ne pogađaju tako lično i više to vidi kao parafraziranje nego kao bukvalno da svaki put kad žena nešto kaže treba je: zviznuti preko usta. Ono što si pisala do sada odiše ne samo histerijom nego i besom, kao da se ljutiš. Pitam se da li ti umeš da diskutuješ i da li ako se neko ne slaže sa tim što ti misliš ima pravo da kaže da misli drugačije ili odmah moraš da ga napadneš ubeđujući u svoje mišljenje, histerišući, besneći i definišući ga ovako i onako. Sad pošto ćeš me opet pogrešno shvatiti moram da kažem da narvno nisam za nasilje, i ne mislim da i jedna žena zaslužuje da bude zviznuta preko usta posebno kada znamo koji sve teret žena nosi. Ali da javno brukaš svoga muža, da pričaš gluposti, da mu se podsmevaš u društvu i ponižavaš ga ~ to je zaista fuj. Imala sam prilike da prisustvujem, ne jednom kada su tako nešo žene radile i mogu ti reći da je ružno da ne može ružnije biti. Ne samo što ponižava njega nego sebe srozava na najniže grane i pravi sama sebi problem u kući a da to ne vidi. Ako ti se ne dopada njegov stav i njegov način razmišljanja onda jednostavno nemoj da se baviš njime. Ne moj da gledaš njegova predavanja itd.... i problem rešen Kako ti samo ne dosadi da tol`ko trolujes... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mihajla Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 пре 18 часа, Bokisd рече Iskreno da kazem, ovo sto pica MD i nacin kako ga prezentuje, deluje kao neko 'idealizovanje' stvarnosti. Kao da se moze spoljasnjim sredstvima popraviti 'unutrasnje' stanje ljudi. To je apsolutno nemoguce. Da, hvala na postu, u svakom slučaju imaš pravo, mi već imamo zakone i dovoljno će biti da se to poštuje da bi se situacija poboljšala. Mislim da od ostvarenja tih njegovih nastojanja nema ništa, u principu sve će se završiti samo na priči jer malo je ko spreman na neku suštinsku promenu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mihajla Написано Јун 9, 2017 Пријави Подели Написано Јун 9, 2017 пре 3 минута, obi-wan рече Kako ti samo ne dosadi da tol`ko trolujes... Šta ja to toliko trolujem? Diskutujemo ona brani svoje mišljenje ja svoje? I ne znam u čemu ti vidiš trol? Ili bi možda bilo bolje da kada ti neko odgovori na tvoj post ismeje te ~ da uopšte ne odgovaraš nego se samo praviš kao da nisi ni postovao? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука