Iulianus Написано Јун 6, 2017 Пријави Подели Написано Јун 6, 2017 Opasan čovek. Veoma opasan čovek. Veoma, veoma, opasan... АлександраВ, Биљана and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 6, 2017 Пријави Подели Написано Јун 6, 2017 пре 7 часа, Дидим рече Реци ми само, да ли може да се заштити од тих оптужби за говор мржње позивањем да се увек ограђивао "да сам на власти" и сл., а није власт? Шешељ је на томе изградио своју одбрану, да све шовинистичке говоре није држао као представник власти, него као опозиција. (Додуше, он је био оптужен за ратни злочин)? Различите су ситуације. У Шешељевом случају је потребно доказати да је то произвело неку конкретну последицу, док је овде довољан сам вербални деликт, само је довољно да је "ширио нетрпељивост". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 Не знам због чега хајка на Мирољуба, када он има итекако паметних ствари да каже. Иначе, ко га тужи? Удружење содомита.....паметноме доста Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mihajla Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 пре 19 минута, NemanjaVa рече Не знам због чега хајка на Мирољуба, када он има итекако паметних ствари да каже. Иначе, ко га тужи? Удружење содомита.....паметноме доста I ja bih se složila. Nije nužno da vam se dopadne sve, ali čovek u nekim stvarima ima pravo. Poziva na moral, čitanje Biblije, popravku života i društva tako da bez obzira na neke radikalnije izjave u suštini nije loš, tačnije ima pravo, nudi rešenje kako da bolje i zdravije živimo itd... Tako da ja lično ne bih učestvovala u njegovom linču pre bih ga branila. Mislim ima onih koji mnogo gore stvari pričaju pa ih niko ne dira. Tako da sloboda mišljenja i govora pa kome se ne dopada nek ga i ne sluša! Војвода7, NemanjaVa and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 пре 1 минут, Mihajla рече I ja bih se složila. Nije nužno da vam se dopadne sve, ali čovek u nekim stvarima ima pravo. Poziva na moral, čitanje Biblije, popravku života i društva tako da bez obzira na neke radikalnije izjave u suštini nije loš, tačnije ima pravo, nudi rešenje kako da bolje i zdravije živimo itd... Tako da ja lično ne bih učestvovala u njegovom linču pre bih ga branila. Mislim ima onih koji mnogo gore stvari pričaju pa ih niko ne dira. Tako da sloboda mišljenja i govora pa kome se ne dopada nek ga i ne sluša! Devojko, ja se zaista iskreno nadam da ne misliš ovako kao što si napisala (negde još neka lampica nije pregorela). Jer inače, neka ti je bog u kojeg veruješ u pomoći (i meni/nama zajedno s tobom). Najnerazumniji ste vi koji govorite, "ma, on lupeta, ali ponešto i dobro veli". Ovaj drugi deo rečenice doći će nam glave, doslovno. Ovo govorim/pišem sasvim ozbiljno, ne preterujem. АлександраВ, Милан Ракић, Lady Godiva and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 пре 52 минута, Iulianus рече Devojko, ja se zaista iskreno nadam da ne misliš ovako kao što si napisala (negde još neka lampica nije pregorela). Jer inače, neka ti je bog u kojeg veruješ u pomoći (i meni/nama zajedno s tobom). Najnerazumniji ste vi koji govorite, "ma, on lupeta, ali ponešto i dobro veli". Ovaj drugi deo rečenice doći će nam glave, doslovno. Ovo govorim/pišem sasvim ozbiljno, ne preterujem. Ај да каменујемо човека сад. О хомосексуализму мисли оно што мисли 99 посто популације, сад, и они иамју права да се љуте, ал тако им је како им је.... Дакле, проблем је МБ који указује на неке негативне друштвене проблеме, а нису нам проблем дилери дроге, старлете, грандовци/пинковци, политичари? Али, авај, МБ није православан, па је сад ту проблем. Зар није лицемерно ложити се на папе, екуменизам и сл, а овамо дрвље и камење на једног ,,домаћег" протестанта? Он прича о Богу неутрално, не крије се иза ауторитета Цркве. Амерички југ пун ликова попут Мирољуба, ап не видим да тамо ико диже дреку тим поводом.... Благовесник and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 Ljudi, pricate o hulitelju i rugacu svetinje. Kao kad biste rekli da nije lose poslusati neki govor od nekog sektasa, jer ima sta "pametno" da kaze. Zar uopste mozete da ista uzmete za ozbiljno od coveka koji pljuje po Bogorodici i poklonjenje svetim mostima naziva poklonjenjem demonima? Raspitajte se malo pre nego sto nesto decidirano zakljucite o bilo kome. "Ne moze jedan izvor da toci i otrovnu i zdravu vodu", tako Oci vele o ovakvim stvarima. Okanite se "zastite" ovakvih likova, vec Crkva ima premnogo problema i bez toga. Lady Godiva, Адриана92, MiguelAngel94 and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 пре 2 минута, NemanjaVa рече Ај да каменујемо човека сад. Ne bih ja, ipak, to da radim. Ali ako on "dođe na vlas`", onda budi siguran da će biti kamanovanja (i još nekih stvari koje su sada zaboravljene, al` mogu da se pročitaju u debelim prašnjavim knjigama koje čame za "ne daj bože" u tamnim podrumima). ----------------------------------------------------------------------------------- Ne znam šta je "homoseksualizam". Цитат Дакле, проблем је МБ који указује на неке негативне друштвене проблеме, а нису нам проблем дилери дроге, старлете, грандовци/пинковци, политичари? Kada nešto što je i samo problem ukazuje na problem, onda je to problem. (Nekada nije važno šta neko govori, nego ko to govori) Da ne bude zabune, slažem se u potpunosti s tobom da ono što si pobrojao doista jesu problemi. Što se tiče nastavka, da li je MP (Mega Pokvarenjak) pravoslavan ili njet, ostavljam na razmatranje vernicima vih fela (Ja znam da nije, al` to nije bitno). Inače, ako već (moram da) živim sa nekavim vernicima, draži su mi "pitomi" no "divlji", da ne rečem, varvari. ----------------------------------------------------------- A, Amerika je puna "takvih likova" od kada je Amerika to što jeste. Uostalom, stara srBska izreka veli, dont miks grendmaders end frogs. Pobrinimo se da nam ovde bude dobro, a ne da se jednako ugledamo na USA u sasvim pogrešnim stvarima. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 On 6/5/2017 at 22:48, Vedran рече Највећа брига је, ако га осуде, ко ће да преузме његову емисију на Светигори? Onaj dan zaboravih da pustim i da vidim jel stvarno jos tamo. Da nisi mozda ti slusao? Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mihajla Написано Јун 8, 2017 Пријави Подели Написано Јун 8, 2017 пре 11 часа, Iulianus рече Devojko, ja se zaista iskreno nadam da ne misliš ovako kao što si napisala (negde još neka lampica nije pregorela). Jer inače, neka ti je bog u kojeg veruješ u pomoći (i meni/nama zajedno s tobom). Naravno da mislim, a zašto se ti odmah pozivaš na Boga i na njegovu pomoć ~ nije mi jasno!? U suštini stvari su veoma jednostavne - čovek više manje priča o aspektima zdravlja i daje predlog kako generalno popraviti život. Poziva na čitanje Biblije i samim tim te ne uslovaljava ne kaže e moraš tu i tu da čitaš, ili nemoj da ideš u crkvu, ili prvo moraš da dođeš kod nas jer samo mi tj naša organizacija ima istinu, ili tako nekim stvarima....~ znači imaš potpunu sobodu da odlučiš za sebe šta želiš da čitaš i kako i da li ćeš otići do prve patrijašiske knjižare i kupiti Bibliju ili ćeš skinuti besplatno sa neta. Da li je on pravoslavac ili nije - mene iskreno nije briga. Ali pazi da se on možda ne pokaže veći pravoslavac sa svojim aj nazovimo nekim tipom misonarenja i preporučivanje Božijeg zakona ljudima ‚- nego ti koji ga osuđuješ a pritom ništa ne radiš! I sveti oci pišu da svi oni koji su sebi sudili i osuđivali bili su snishodljivi prema slabostima i greškama drugih. U svakom slučaju dosta mladih ljudi će možda zbog njega uzeti Bibliju u ruke i na kraju pročitati da vidi šta tu piše - i na taj način možda doći do Boga. Tako da mislim da uz sve kritike na njegov račun (kako on ispoveda ili ne ispoveda svoju veru) mislim da je njegova priča pozitivna i on je jedan od retkih koji je probudio toliko interesovanje kod ljudi koji su bili skroz neizainteresovani za Boga a još manje za njegov zakon. Ostali aspekti njegovih nastojanja tipa junaštva, dušanovog zakna, zdravog života u prirodi... itd... nek svako prosuđuje kako mu volja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јун 8, 2017 Пријави Подели Написано Јун 8, 2017 пре 13 часа, Mihajla рече I ja bih se složila. Nije nužno da vam se dopadne sve, ali čovek u nekim stvarima ima pravo. Poziva na moral, čitanje Biblije, popravku života i društva tako da bez obzira na neke radikalnije izjave u suštini nije loš, tačnije ima pravo, nudi rešenje kako da bolje i zdravije živimo itd... Tako da ja lično ne bih učestvovala u njegovom linču pre bih ga branila. Mislim ima onih koji mnogo gore stvari pričaju pa ih niko ne dira. Tako da sloboda mišljenja i govora pa kome se ne dopada nek ga i ne sluša! Лаж је много опаснија ако је обучена у рухо истине. Размислите, лукави је анђео светлости. Лукави је у стању да превари искусне борце са њим. Како је лукави преварио Адама и Еву? У речима змије има доста тачности. У причи већине секти има доста тога што је тачно. Ја сам читао књигу сајантолога, и ту је већина ствари добра, и могли би се сложити. Они описују стварност, и проблеме савременог човека на добар начин. Решење не нуде, него ти нуде да дођеш код њих, да ти дају решење проблема, а они знају да реше проблеме. Тако наступају. Тако Мирољуб наступа, као и свака секта. Он препознаје проблем, он опише проблем на добар начин. А какво му је решење? Он проповеда Мирољубово Царство, при том га лажно назива Душаново царство. Ваљда је јасно да не може васкрснути Душана, и да би Мирољуб био тај цар Душан. Дал је то решење у складу са Новим Заветом, са Богом љубави? Има ли у његовом наступу хришћанских врлина, као што је смирење, трпљење? Прича ли он о Истини, о томе да је човеково назначење вечност? Прича ли он о томе да је смрт само врата у живот будућег века?... Добро код Мирољуба је то што препознаје, што указује на проблеме, на лоше ствари данашњег друштва. Лоше је то што нуди решење тих проблема које воде људе у смрт, у таму најкрајњу. Исто као што је змија добро препознала Адамов (и Евин) проблем, њихову жељу (жељу за обожењем, што нам долази са Христом), и Адам јој је стога поверовао, и то га је довело тамо где је стигао. Срђан Шијакињић, Lady Godiva, Desiderius Erasmus and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mihajla Написано Јун 8, 2017 Пријави Подели Написано Јун 8, 2017 пре 1 сат, Desiderius Erasmus рече Suština Miroljubove fabule je u tome da upravo ON treba da postane neko ko će u Srbiji da se pita i da sudi (a 90% njegovih presuda bi bile "pod mač, bato"). Cela ta priča o moralu i Bibliji je zapravo u službi njegovog nezdravog egoizma. Pa ja se ne bih složila sa tvojom konstatacijom. Prvo u većini navrata on više to pakuje u bratstvo i jake porodice i da se ljudi povezuju i međusobno sarađuju. A ne Ja i svi ostali meni podanici. Dugo ne može niko vladati nad tolikom ruljom ~ pogotovo ne sam. Tako da bi to i fiziči bilo neizvodoljivo. Mislim da se on ne zalaže jer kad god su ga pitali da li bi u slučaju da se uvede dušanov zakon on bio predsednik on je odgovorio Ne, nego bi se okupili pametni ljudi pa bi smo videli ko je za šta pa bi se odgovornost podelila! Koliki i da li je on egoista je to stvarno ne bih znala. Ali cenim da ni jedan citat nije iskoristio da bi uveličao sebe nego da bi skrenuo pažnju na neke nepravilnosti i te nepravilnosti kršenjem zakona dovode do takvih i takvih posledica. Pa i sama reč "pod mač bato" više je izvučena iz konteksta nego što zaista poziva na lišavanje nečijeg života i prava na život. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mihajla Написано Јун 8, 2017 Пријави Подели Написано Јун 8, 2017 пре 1 сат, Desiderius Erasmus рече On provereno NIJE pravoslavac. Bio je adventista, ali su ga isključili jer ne žele ljudi da ih iko povezuje sa tim ekstremistom. A trebalo bi i mi da se ugledamo na njih u tome. Jedino na šta mi treba da se ugledamo jeste Božiji zakon. A ne na tamo neke adventiste ili šta god. A Božiji zakon kaže da je sav sud predat Gospodu našem. Čak i ako je to bio, nekada, pa mora se od nečeg početi. Bolje i adventista nego da ne veruješ u Boga u opšte. Ali koliko sam ja zapazila veoma revnosno čita knjige Vladike Nikolaja i njegov je veliki poštovalac. Tako da ostavimo mi Bogu sud pa nek on prosudi za koju se od zvaničnih okvira Miroljub opredelio a ako ima neki pametan savet valja nam poslušati ako smo mudri ~ a ako nismo onda će mo u startu isključiti čoveka samo na osnovu svojih predrasuda i suda da je on sigurno ovakakav ili onakav! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 8, 2017 Гости Пријави Подели Написано Јун 8, 2017 пре 4 минута, Mihajla рече Jedino na šta mi treba da se ugledamo jeste Božiji zakon. A ne na tamo neke adventiste ili šta god. A Božiji zakon kaže da je sav sud predat Gospodu našem. Čak i ako je to bio, nekada, pa mora se od nečeg početi. Bolje i adventista nego da ne veruješ u Boga u opšte. Ali koliko sam ja zapazila veoma revnosno čita knjige Vladike Nikolaja i njegov je veliki poštovalac. Tako da ostavimo mi Bogu sud pa nek on prosudi za koju se od zvaničnih okvira Miroljub opredelio a ako ima neki pametan savet valja nam poslušati ako smo mudri ~ a ako nismo onda će mo u startu isključiti čoveka samo na osnovu svojih predrasuda i suda da je on sigurno ovakakav ili onakav! Мирољуб је класичан јеретик који не поштује Богородицу, светитеље, Свету Литургију... немој да се пецаш на његове баљезгарије и тричарије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mihajla Написано Јун 8, 2017 Пријави Подели Написано Јун 8, 2017 1 hour ago, Ђорђе Р рече Тако Мирољуб наступа, као и свака секта. Он препознаје проблем, он опише проблем на добар начин. А какво му је решење? Он проповеда Мирољубово Царство, при том га лажно назива Душаново царство. Ваљда је јасно да не може васкрснути Душана, и да би Мирољуб био тај цар Душан. Дал је то решење у складу са Новим Заветом, са Богом љубави? Има ли у његовом наступу хришћанских врлина, као што је смирење, трпљење? Прича ли он о Истини, о томе да је човеково назначење вечност? Прича ли он о томе да је смрт само врата у живот будућег века?... Pa ima mnogo onih koji pričaju u hrišćanskom kontekstu: vrlinama, večnom životu, istini,... ali ljude to ne interesuje! U tome je problem. Ako kreneš nekom da pričaš o Bogu ljubavi, o žrtvi ili šta god već u startu ćeš naići na otpor i to veliki otpor ~ toliko da ljudi ne mogu da istrpe da čak i kažeš tj završiš rečenicu. Tako da jako je teško pričati o veri. Ovo što on radi ja smatram dobrim iz razloga što prodire u ljude ~ budi interesovanje mlađe populacije. I svejedno kako ćeš ti to nazvati Dušanovo ili Miroljubovo carstvo važno je da radi. A i u ranijim godinama Gospod je ono što je naizgled izgledalo kao potpuno protivljenje njegovom zakonu okretao na korist Crkve i ljudi su polako prilazili... Eto primer Bogomoljački pokret ~ u startu osuđen kao nešto loše, ne prihvaćen od crkve ali kad je Vladika Nikolaj otišao i pridružio se tom narodu - bila je to velika radost u carstvu nebeskom jer su cela sela bila pokrštena, ispoveđena itd.... SerbCro је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука