Jump to content

Vise glumica istupilo protiv Mike Aleksica profesora glume, sa optuzbama za silovanje

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 часа, Родољуб Лазић рече

У време док сам ја ишао у школу, а вероватно и данас, имао си колико хоћеш оваквих дегена међу наставницима. Фрустрирани комплексаши који лече своје комплексе над децом, заштићени као бели медведи на државним јаслама. Ништа ново у земљи Србији.

А овај се изгледа ипак мало превише занео па је помислио да може да ради шта хоће и коме хоће. Надам се да ће да гули до краја живота иза решетака.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 183
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 сат, Рапсоди рече

Да је само једна девојка (глумица ) у питању, па да и сумњамо...али пет глумица га је тужило . 

Мењам исказ...пошто сам добила лајк од клауд боја :D  нисам добро промислила. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, GeniusAtWork рече

У време док сам ја ишао у школу, а вероватно и данас, имао си колико хоћеш оваквих дегена међу наставницима. Фрустрирани комплексаши који лече своје комплексе над децом, заштићени као бели медведи на државним јаслама. Ништа ново у земљи Србији.

А овај се изгледа ипак мало превише занео па је помислио да може да ради шта хоће и коме хоће. Надам се да ће да гули до краја живота иза решетака.

На факултетима је још израженије. 

Подели на овим сајтовима

sve je počelo od nje....

Pre Milene kao bomba je odjeknula vest i ispovest glumice Danijele Štajnfeld, koja je otkrila je silovana kada je imala 21 godinu od strane moćnika iz filmske industrije. Ona je o bolnoj temi progovorila u svom dokumentarnom filmu.

I sama Danijela je na početku filma objasnila da je imala strah da govori o tome, ali je na kraju smogla snage kako bi olakšala i sebi i drugima koji su to osetili na svojoj koži.

Danijela ŠtajnfeldIZVOR: YOUTUBE/HOLD ME RIGHT FILM

"Moja ideja je bila da napravim film o posledicama silovanja iz perspektive žrtava i ljudi koji su počinili zločine. Kad smo napravili sirovi materijal, prvi montažni tejk narativa, u tom momentu sam se ohrabrila da podelim moju priču. Deo moje priče je došao u zadnjem momentu nastanka ovog filma", rekla je Danijela za "TV Sarajevo".

Danijela još uvek nije javno otkrila ime svom zlostavljača.

Izvor:MONDO

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Изашло је на видело где? Међу елитом! Убеђен сам да је хиљаде девочица злостављано. Па, бре, лекари су продавали децу родитељима говорећи да су мртва - шта је ово чудно.

Ја сам овде обратио пажњу на 2 ствари: једна је -  да "пукла тиква" у надриелити, а кога брига да је тамо неа девојчица...па не би ни 1% ове пажње медија привукло; и друга - пита болесник ученицу: "Ћеро крешеш ли се"? Она одговара са "да". Сад је ту квака, што се деца са 16,16, 17 "крешу"? Наравно та чињеница не даје з аправо да неко силује.

На факултетима...и-ха, то је скоро па масовно, да цуре раде то са профама и за оцене и ради задовољства. То је све последица једне институционалне анархије која на нашим просторима траје од времена пре Брозове смрти.Јер од тада инситууција нема. То је преко 40 година. И, руку на срце, каве-такве, сигуран сам да су у Србији, бар на том нижем плану, први пут институције на неком добром путу.

Подели на овим сајтовима

DAŠ 60 EVRA ZA MIKINU SEKTU: Glumica otkrila - povraćalo mi se svaki put kad sam išla na čas!

Strašno svedočenje glumice koja je pohađala školu glume Mike Aleksića

djurdjuna-radic-djixx-beer-fest-kzn-stefan-stojanovic-2-.jpgIZVOR: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

Glumica Đurđina Radić oglasila se na društvenim mrežama nakon hapšenja nastavnika glume Miroslava Mike Aleksića u čiju je školu išla sedam godina.

Ona je u postu na Facebooku opisala kako je izgledalo učenje kod "vrhunskog pedagoga", i otkrila da su polaznici morali da izgovaraju određene zapovesti.

"Juče me je dočekala vest o Miki Aleksiću. Malo je reći da sam i dalje potpuno šokirana događajima i da i dalje ne mogu da shvatim kako se To dešavalo ispred našeg nosa. Kod Mike sam išla 7 godina (sporadično doduše jer nekad nismo imali novca za te časove, a ja sam osećala strašnu krivicu da mi roditelji plaćaju nešto tako skupo čak i kad bi smo došli do nekog novca).

Pa sam često eskivirala, a i realno veoma je upitno koliko je kvalitetno utrošeno vreme da posle škole plaćaš 60 evra da ti neko govori da si glup da si debil da si debeo i lenj i pritom da urla ko iz mozga dok ti sve to govori. Sve je to naravno lepo upakovano "TO JE VRHUNSKA PEDAGOGIJA I MIKIN METOD". Ali kao mali nemaš pojma. Hoćeš da roditelji budu srećni svi su ponosni jer si izabran kod Mike, Mikino dete, kao da je božija svetlost na tebe pala.

Sve te čudne stvari kao npr početak časa uz molitvu "oče nas" kroz kanon (dobar razlog zašto sam danas ateista ide iz toga) zabrana da se roditelji uključuju na bilo koji način.

Dres kodovi, Mikine lične zapovesti (koje su bile prezentovane kao božije) koje smo morali da znamo (u jednoj od tih kaže "samo Mika vlada", i "kada me lažete ne Lažete vi mene, nego lažete sebe" što sad kad pogledam kroz ovu prizmu bukvalno hoću da urlam od besa)

Al kad si mali sve to prihvatiš bez pitanja...

Misliš, valjda odrasla osoba i tvoj učitelj zna najbolje za tebe.

I počneš da ga gotiviš. Jeste strog, čak nekad i ne znaš zašto viče na tebe, stalno si ko na jajima oko njega, al živiš za momente kad je dobro raspoložen pa počneš sebi da pravdaš taj strah koji osećaš svaki put kad ideš na čas.

I zato kad te Mika nešto pohvali, pa čoveče to je kao da si upao u kazan endorfina.

Često mi se povraćalo kad bi krenula na čas utorkom uveče jer sam znala šta bi me čekalo - uvrede i vriska od koje se posle pitaš zašto postojiš uopšte - ili ako imaš sreće - fore zezanje i dobar rad.

Od te neizvesnosti sam htela da poludim svaki put. Al kad si mali i pričaš to drugima svi misle da si razmažen i kenjkav.

Znaš roditelji ti odvajaju od usta da plate MIKU ALEKSIĆA, A TI SE ŽALIŠ. Da, radili smo super stvari, svašta smo naučili, pročitali mnogo knjiga, al' realno kad pogledam sve, taj strah koji je on u nama oformio sve vreme mi pravdamo kao "pa Mika je takav on je strog Al je pravedan" je samo poricanje traume. Pa ljudi moji bre koja deca čekaju na čas i kad siđe grupa pre naše mi svi histerično pitamo "Kakav je danas, kakav je? Da li je raspoložen". Odnos kao neki alkoholisani muž i uplašena žena.

Prosto se tresem od tuge i besa. Kako ništa nisam primetila, kako je sve to on sakrio, kako je manipulisao, kako je sve ono što nas je učio koristio za iskorišćavanje nevine dece.

Sva ta njegova pravila, potpuno imaju smisla za nekog predatora. Kako li je samo mogao da uradi nešto tako odvratno divnim i nežnim devojkama koje su mu beskrajno verovale i poštovale ga.

Kiptim od besa. Uvek misliš da bi prepoznao zlo, da umeš da osetiš... Ne razumem kako nam je to tako bilo ispred nosa. Hvala Mileni i devojkama, vaša hrabrost i smelost je spasla puno mladih ljudi i napkon prekinula ovu, - pa da je nazovemo pravim imenom SEKTU. Hvala vam sto javno govorite. Ne predajte se. Vaša snaga inspiriše", napisala je glumica.

https://mondo.rs/Zabava/Zvezde-i-tracevi/a1424504/mika-aleksic-silovanje-djurdjina-radic-o-skoli.html

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

ZAŠTO ŽRTVE ZLOSTAVLJANJA GODINAMA ĆUTE: Pre nego što postavite to pitanje, pročitajte reči psihoterapeuta!

Glumica Milena Radulović, kao i još neke devojke, optužile su Miku Aleksića za silovanje. Mnogi se pitaju zašto su godinama ćutale, a evo šta psihoterapeut kaže na to.

Glavna tema u srpskim medijima su optužbe za silovanje iznete na račun profesora glume Miroslava Mile Aleksića. Naša mlada glumica Milena Radulović jedna je od devojaka koje su skupile hrabrost da ga prijave, a mnogi se pitaju zašto je godinama ćutala.

To svakako nije pitanje koje treba postaviti žrtvi, a mi smo ga postavili psihijatru i psihoterapeutkinji Tatjani Vlašković Jovićević, kako bismo svi u ovoj situaciji bolje razumeli žrtve zlostavljanja

"Žrtve zlostavljanja najčešće odluče da traže pomoć ili prijave zlostavljača tek nakon nekoliko godina, zato što se kod njih razvijaju kompleksna osećanja usled traume, osećanja krivice, sramote, zbog čega im treba dosta vremena da se izbore sa emocionalnim reakcijama i reakcijom socijalne sredine. To se naročito javlja kod mladih osoba, zbog nepotpuno razvijene licnosti i kritičkog razmišljanja. Kod dece je to naročito prisutno, zato što oni misle da, šta god da im se nešto lose desi, da su oni krivi za to. Plaše se i osude okoline i odbacivanja, što je u našoj sredini dosta često".

Nažalost, u našem društvu mnogi su skloni da olako osude žrtvu i kažu "pa, mora da ga je sama izazvala" ili nešto slično, čime krivicu opet prebacuju na žrtvu. Dr Vlašković Jovićević objašnjava kako bi trebalo da odreagujemo.

"Reakcije okoline su različite, od iznenađenja, neverice, rečenica poput: 'sama ga je izazvala', 'zašto odmah nije to rekla' i slično. Ako ne možemo da im mi damo savet i pomognemo, treba da im preporučimo stručno lice koje će im najbolje pomoći. Ili ako ne znamo šta da im kažemo, da znaju da smo tu za njih svakako, bilo zagrljajem, emotivnom podrškom".

Jedan od razloga zbog kojeg žrtve ponekad godinama ćute je strah od osude okoline. Zato smo psihoterapeutkinju pitali kako treba da se postavimo, da bismo podstakli ljude da progovore o zlostavljanju i tako stanu na put zlostavljačima.

"Da bismo zrtve oslobodili osećaja krivice, sramote, treba da znaju da ih prihvatamo i da znamo da oni nisu krivi za to što im se desilo, da to što nam budu rekli neće biti zloupotrebljeno, kao i da na taj način možemo da ih podstaknemo da progovore o nasilju i na taj način da druge žrtve ohrabre da pričaju o tome i da nemaju razloga za strah i sramotu. U mnogim slučajevima se desi da žrtva nikad ne prijavi nasilnika, baš iz ovih razloga", kaže dr Vlašković Jovićević za MONDO.

Na kraju, psihoterapeutkinja savetuje i šta treba da urade osobe koje su bile žrtve zlostavljanja.

"Svakako je najvaznije da se što pre obrate za pomoć, pošto često traumatični događaji mogu da se razviju u još teze poremećaje, poput posttraumatskog stresnog poremećaja, anksioznih poremećaja, depresije, psihoze, pa čak i pokusaja samoubistva. Ako se neko nasilje desilo u mladosti, pre nego sto je osoba razvila ličnost, može da se razvije granični poremećaj ličnosti. Treba što pre da se obrate stručnom licu (psihologu, psihijatru, paihoterapeutu), a takođe i nadležnim organima, kako nasilnik ne bi nastavljao sa zlodelima, kako prema njima, tako i prema drugima. Svakako je sa osobama koje su doživele nasilje potrebno imati mnogo strpljenja, razumevanja, saosećanja i ljubavi, jer na taj način će lakše podneti i proći kroz faze lečenja i oporavka".

Uvek je lakše reći nego nešto učiniti, ali ukoliko ste u bilo kom trenutku života bili žrtva zlostavljanja, znajte da u tome nema ni trunke vaše krivice. Potražite pomoć i ne dozvolite da traumatična iskustva upravljaju vašim životom!

(MONDO)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, JESSY рече

DAŠ 60 EVRA ZA MIKINU SEKTU: Glumica otkrila - povraćalo mi se svaki put kad sam išla na čas!

Strašno svedočenje glumice koja je pohađala školu glume Mike Aleksića

djurdjuna-radic-djixx-beer-fest-kzn-stefan-stojanovic-2-.jpgIZVOR: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

Glumica Đurđina Radić oglasila se na društvenim mrežama nakon hapšenja nastavnika glume Miroslava Mike Aleksića u čiju je školu išla sedam godina.

Ona je u postu na Facebooku opisala kako je izgledalo učenje kod "vrhunskog pedagoga", i otkrila da su polaznici morali da izgovaraju određene zapovesti.

"Juče me je dočekala vest o Miki Aleksiću. Malo je reći da sam i dalje potpuno šokirana događajima i da i dalje ne mogu da shvatim kako se To dešavalo ispred našeg nosa. Kod Mike sam išla 7 godina (sporadično doduše jer nekad nismo imali novca za te časove, a ja sam osećala strašnu krivicu da mi roditelji plaćaju nešto tako skupo čak i kad bi smo došli do nekog novca).

Pa sam često eskivirala, a i realno veoma je upitno koliko je kvalitetno utrošeno vreme da posle škole plaćaš 60 evra da ti neko govori da si glup da si debil da si debeo i lenj i pritom da urla ko iz mozga dok ti sve to govori. Sve je to naravno lepo upakovano "TO JE VRHUNSKA PEDAGOGIJA I MIKIN METOD". Ali kao mali nemaš pojma. Hoćeš da roditelji budu srećni svi su ponosni jer si izabran kod Mike, Mikino dete, kao da je božija svetlost na tebe pala.

Sve te čudne stvari kao npr početak časa uz molitvu "oče nas" kroz kanon (dobar razlog zašto sam danas ateista ide iz toga) zabrana da se roditelji uključuju na bilo koji način.

Dres kodovi, Mikine lične zapovesti (koje su bile prezentovane kao božije) koje smo morali da znamo (u jednoj od tih kaže "samo Mika vlada", i "kada me lažete ne Lažete vi mene, nego lažete sebe" što sad kad pogledam kroz ovu prizmu bukvalno hoću da urlam od besa)

Al kad si mali sve to prihvatiš bez pitanja...

Misliš, valjda odrasla osoba i tvoj učitelj zna najbolje za tebe.

I počneš da ga gotiviš. Jeste strog, čak nekad i ne znaš zašto viče na tebe, stalno si ko na jajima oko njega, al živiš za momente kad je dobro raspoložen pa počneš sebi da pravdaš taj strah koji osećaš svaki put kad ideš na čas.

I zato kad te Mika nešto pohvali, pa čoveče to je kao da si upao u kazan endorfina.

Često mi se povraćalo kad bi krenula na čas utorkom uveče jer sam znala šta bi me čekalo - uvrede i vriska od koje se posle pitaš zašto postojiš uopšte - ili ako imaš sreće - fore zezanje i dobar rad.

Od te neizvesnosti sam htela da poludim svaki put. Al kad si mali i pričaš to drugima svi misle da si razmažen i kenjkav.

Znaš roditelji ti odvajaju od usta da plate MIKU ALEKSIĆA, A TI SE ŽALIŠ. Da, radili smo super stvari, svašta smo naučili, pročitali mnogo knjiga, al' realno kad pogledam sve, taj strah koji je on u nama oformio sve vreme mi pravdamo kao "pa Mika je takav on je strog Al je pravedan" je samo poricanje traume. Pa ljudi moji bre koja deca čekaju na čas i kad siđe grupa pre naše mi svi histerično pitamo "Kakav je danas, kakav je? Da li je raspoložen". Odnos kao neki alkoholisani muž i uplašena žena.

Prosto se tresem od tuge i besa. Kako ništa nisam primetila, kako je sve to on sakrio, kako je manipulisao, kako je sve ono što nas je učio koristio za iskorišćavanje nevine dece.

Sva ta njegova pravila, potpuno imaju smisla za nekog predatora. Kako li je samo mogao da uradi nešto tako odvratno divnim i nežnim devojkama koje su mu beskrajno verovale i poštovale ga.

Kiptim od besa. Uvek misliš da bi prepoznao zlo, da umeš da osetiš... Ne razumem kako nam je to tako bilo ispred nosa. Hvala Mileni i devojkama, vaša hrabrost i smelost je spasla puno mladih ljudi i napkon prekinula ovu, - pa da je nazovemo pravim imenom SEKTU. Hvala vam sto javno govorite. Ne predajte se. Vaša snaga inspiriše", napisala je glumica.

https://mondo.rs/Zabava/Zvezde-i-tracevi/a1424504/mika-aleksic-silovanje-djurdjina-radic-o-skoli.html

I sada bih voleo da mi pojasnis sta je to ovde tako monstruozno receno o ovoj osobi?

Roditelji odvajaju od usta da bi se ti ovde skolovala?

Kada lazete sebe lazete a nee mene? 
 I tome slicno. A kaze  isla je 7 godina i nista nije primetila da se desava? Silovanja i slicno?

I sada mi stvarno nije jasno sta je u ovom tekstu nisano a da ima veze sa eventualnim silovanjem?

Nekakava licna secanja na profesora koji je galamio na djake i to je sve.

Pisac ovoga teksta samo koristi momenat za licnu promiciju .

Подели на овим сајтовима

Не свиђа ми се то никако....и та емисија, и ту се фура неки елитизам. Покојни Драгош Калаић је "испрескакао" водитељку.

Више ми се свиђа "квадратура круга". Рећићу сад нешто "јеретичко"...неки људи фурају неки, условно, комлекс што су у вери, па се труде да докажу другима оно типа: еее, види, бре, ова, и овај, и овај.....паметни, успешни људи и они су у вери.

Сећам сепосле 5 октобра лист Православље интервју са гувернером НБ! Ееееееј, човече....

Подели на овим сајтовима

Алексићу судија одредио притвор до 30 дана

http://www.politika.rs/thumbs//upload/Article/Image/2021_01///677z381_gavel-568417_640.png

Виши суд у Београду одредио је вечерас притвор до 30 дана власнику школе глуме у Београду Мирославу Мики Алексићу (68) осумњиченом за укупно 15 кривичних дела, осам силовања и седам дела полно узнемиравање.

Одлуком судије за претходни поступак притвор му је одређен да не би утицао на сведоке и оштећене, да не понови кривично дело, као и због узнемирења јавности, рекла је Танјугу портпаролка суда Татјана Тешић.

На ову одлуку судије, Алексић и његов бранилац могу да изјаве жалбу кривичном ванпретресном већу суда у року од три дана.

Алексић ће бити спроведен у притвор Окружног затвора у Београду.

Он је поподне негирао на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду да је сексуално напаствовао шест ученица глуме у тој школи, поред осталих и Милену Радуловић која га је пријавила полицији.

Портпаролка тужилаштва Ивана Ракочевић рекла је Танјугу да се он терети за осам кривичних дела силовање и седам кривичних дела полно узнемиравање извршених у периоду од 2008. до 2020. године на штету шест оштећених.

„Од њих шест једна је била малолетна, а према осталим оштећенима су радње извршења предузете и док су биле малолетне и након пунолетства”, наводи портпаролка.

Она је додала да ће Више јавно тужилаштво у Београду спровести даљу истрагу у овом случају.

Истакла је да, с обзиром на тежину кривичних дела која се осумњиченом стављају на терет, као и чињеницу да су кривична дела извршена од стране лица које је уживало поверење целокупне српске јавности, да је у конкретном случају дошло до узнемирења јавности, а нарочито имајући у виду да су кривична дела извршена и према малолетним лицима, те да је законска обавеза свих учесника у поступку да не износе чињенице које сазнају у току поступка, а поготово имајући у виду интересе оштећених које тек треба да буду испитане у истрази, поред информација које су већ изнете у јавности, у овом тренутку тужилаштво неће излазити у јавност са детаљима самог поступка.

„Напомињем да ће о свим радњама које буду предузете у току истраге јавност бити благовремено обавештена”, навела је она.

Кривичном пријавом Алексић се терети да је од 2012-2020. године у просторијама школе сексуално напаствовао најмање шест својих ученица.

Полиција је позвала све особе које је осумњичени сексуално напаствовао, да јој се јаве у просторијама Полицијске управе за град Београд, Булевар деспота Стефана 107, јер се сумња да има још његових жртава.

Лавину пријава покренула је глумица Милена Радуловић која је прва проговорила о његовом злостављању, а касније су јој се придружиле и друге жртве.

Алексић негирао оптужбе да је сексуално напаствовао ученице глуме

Власник школе глуме у Београду Мирослав Мика Алексић (68) негирао је данас на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду да је сексуално напаствовао шест ученица глуме у тој школи, поред осталих и Милену Радуловић која га је пријавила полицији.

Након саслушања тужилаштво је предложило суду да му одреди притвор да не би утицао на сведоке и оштећене, да не понови кривично дело и због узнемирења јавности.

Портпарол тужилаштва Ивана Ракочевић рекла је Танјугу да се он терети за осам кривичних дела силовања и седам кривичних дела полног узнемиравања извршених у периоду од 2008. до 2020. године на штету шест оштећених.

„Од њих шест једна је била малолетна, а према осталим оштећенима су радње извршења предузете и док су биле малолетне и након пунолетства”, наводи портпаролка.

Она је додала да ће Више јавно тужилаштво у Београду спровести даљу истрагу у овом случају.

Истакла је да с обзиром на тежину кривичних дела која се осумњиченом стављају на терет, као и чињеницу да су кривична дела извршена од стране лица које је уживало поверење целокупне српске јавности, да је у конкретном случају дошло до узнемирења јавности, а нарочито имајући у виду да су кривична дела извршена и према малолетним лицима, те да је законска обавеза свих учесника у поступку да не износе чињенице које сазнају у току поступка, а поготово имајући у виду интересе оштећених које тек треба да буду испитане у истрази, поред информација које смо већ изнели, у овом тренутку тужилаштво неће излазити у јавност са детаљима самог поступка.

„Напомињем да ће о свим радњама које буду предузете у току истраге јавност бити благовремено обавештена”, навела је она.

У току вечери очекује се одлука судије за претходни поступак о притвору.

Кривичном пријавом Алексић се терети да је од 2012-2020. године у просторијама те школе сексуално напаствовао најмање шест својих ученица.

Полиција је одмах позвала све особе које је осумњичени сексуално напаствовао, да јој се јаве у просторијама Полицијске управе за град Београд, Булевар деспота Стефана 107, јер се сумња да има још његових жртава.

Лавину пријава покренула је глумица Милена Радуловић која је прва проговорила о његовом злостављању, а касније су јој се придружиле и друге жртве.

http://www.politika.rs/scc/clanak/471028/Aleksicu-sudija-odredio-pritvor-do-30-dana

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Ово је језиво дело, ако је учињено. Свакако, заслужује најстроже санкције. Међутим, ја ипак не могу да разумем да се све ово јавно објављује!? Шта је са претпоставком невиности? Мисли, ужасно је било кога провлачити кроз медије, само зато што постоји поднета тужба. По мени, име и презиме треба да се објави тек када се добије правоснажна пресуда. Ово овако је страшно. Сутра и мене може неко да оптужи за било шта и да ме због тпга провлаче кроз медије. Док ја докажем да сам невин, оде ми породица, живот, каријера, све...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Тражитељ рече

Изгледа да је истина и ако се то докаже и на суду, не треба стати само на његовој осуди него преиспитати и генерално шта се у том свету глуме дешава. Мика Алексић није било ко и није скупљао децу са улице, него је његова школа била елитна и скупа и све наше културно-образовне институције, укључујући и реномиране српске глумце, су се све ове године старали да она ужива тај статус.

Него мене овде иритира што су сви знали да су његове методе сурове, а личност благо ненормална, али се то све, не само толерисало него и оправдавало његовом "педагошком величином". А сад кад се сазнало за силовање, одједном је свих ових 30 година све време био ненормалан и проблематичан. Одједном се тек сада сазна да је водио ласцивне разговоре, ученице тапшао по задњици, шиканирао ђаке, истресао на њих своје фрустрације. Ако је то све тачно и ако су сви глумци од Мирјане Карановић до глумаца млађих генерација за то знали, зашто нису бар нечим допринели да се углед тог човека стави под знак питања?

Не само да је сваки глумац о њему говорио у суперлативима, него је као уважени педагог и сам о тим методама причао као чест гост емисија "Агапе", "Док анђели спавају", "ТВ лица као сав нормалан свет" итд. Погледајте само ЈуТјуб и претражите интернет по његовом имену, да је човек умро пре 10 дана, био би сахрањен у Алеји великана.

Тачан коментар скроз... Не знам шта бих још додао, сем да у том уметничком свету има превише зла... А сви ћуте на разне ствари које се тамо дешавају док не пукне као сад. Нисам за диктатуру ал некад је све шпијунирала удба па је владао страх као нормалност и то наравно није добро, ал бар је оваквих ствари теже могло бити.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Božena рече

Овде се види да демонстрира интелектуалну надмоћ над децом и тиме се храни. Оваквих педагога је колико хоћеш. Код мене у школи било је ретке деце која су знала да овакве поставе на своје место и да им се супротставе и то је неопходно да не би огрезли и прешли на следећи ниво као он.

@Ćiriličar  Све све брате мој, ал да човека који је изјавио да код њега у емисију могу да дођу само лепи људи представљаш као пеницилин за елитисте :0222_shocked:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...