Jump to content

Podneta krivična prijava protiv Miroljuba Petrovića

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 12 минута, Ђорђе Р рече

Изгледа да тролови изумиру овде. Еволуција...

Тол`ко у последње време диванимо о еволуцији, а ево тек сад ми имењак Мумин паде на памет...

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Милан Ракић рече

?

Мислим да су јој као феминисткињи, либералу, веће шансе да постане администратор-модератор. У задње вријеме су отишли Дијана, Ивковић, а добили смо Хуанита, парадоксологију...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Sasa Vojvoda рече

Мислим да су јој као феминисткињи, либералу, веће шансе да постане администратор-модератор. У задње вријеме су отишли Дијана, Ивковић, а добили смо Хуанита, парадоксологију...

А то ти имаш неки еталон, па самераваш ко је колики либераш, феминизер или шта већ? ајд нам "продај" рецепис...

Успут, Ивквић није нигде "отишао". Он је и даље у уредништву...

Подели на овим сајтовима

ok, onda da ne bi morali da me nazivate trolom ~ idem ja da vam više ne smetam

A što se tiče odgovora amdminu na čitanje Biblije bez tumačenja sv. otaca:

Pa retko ko počinje sa svetim ocima. Ili barem je to bio slučaj kod nas. Mi smo poželeli da saznamo šta to Bog pište tj hoće da kaže čoveku u tom njegovom ~ kako ga nazivaju danas mnogi ljubavnom pismu ~ Jevanđelju. I mi smo pošto je bilo lakše trknuli do najbliže prodavnice i uzeli svako sebi Bibliju i počeli da čitamo. Naravno da niko ništa nije razumeo, tj možda nešto bukvalno i sasvim malo, i to što smo razumeli delovalo je skroz bezveze (strogo, nehumano, nečovekoljubivo). Ali kako i sveti oci kažu ipak Sveti Duh je tu i on se stara da poučava ljude svakoj istini. Mislim tada to nismo znali ali polako smo počeli da tražimo odgovore na neke nejasnoće, polako smo počeli da se približavamo saznanju koliko je važno da idemo i učestvujemo na svetoj liturgiji, polako smo saznali i za ljude koji su tim putem već prošli i ostavili značajno delo - svete Oce.

(niko od nas kad smo počeli da čitamo Bibliju nije ništa znao ni o crkvi ni o učenju sv otaca, niti je kome padalo na pamet da ide na litugiju)

Nama Miroljub niti je preporučio da idemo u crkvu niti nam je to branio, sami smo došli do toga, tako da želim da istaknem da nam on nije bio nikakva smetnja na takvom jednom putu. Sad naravno pošto je nama nepoznato kako smo mi samo od čitanja Biblije stigli do želje da proširujemo znanje da se krene da se stara o tome da se živi po učenju sv otaca poštujući zapovesti (da ne bi bilo zabune mi se trudimo ali još uvek ne živimo tako).

Eto to je to. Izvinjavam se ovim malo osetljivijim na greškama kako u pravopisu tako i u izražavanju.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Mihajla рече

A što se tiče odgovora amdminu na čitanje Biblije bez tumačenja sv. otaca:

Pa retko ko počinje sa svetim ocima. Ili barem je to bio slučaj kod nas. Mi smo poželeli da saznamo šta to Bog pište tj hoće da kaže čoveku u tom njegovom ~ kako ga nazivaju danas mnogi ljubavnom pismu ~ Jevanđelju. I mi smo pošto je bilo lakše trknuli do najbliže prodavnice i uzeli svako sebi Bibliju i počeli da čitamo. Naravno da niko ništa nije razumeo, tj možda nešto bukvalno i sasvim malo, i to što smo razumeli delovalo je skroz bezveze (strogo, nehumano, nečovekoljubivo). Ali kako i sveti oci kažu ipak Sveti Duh je tu i on se stara da poučava ljude svakoj istini. Mislim tada to nismo znali ali polako smo počeli da tražimo odgovore na neke nejasnoće, polako smo počeli da se približavamo saznanju koliko je važno da idemo i učestvujemo na svetoj liturgiji, polako smo saznali i za ljude koji su tim putem već prošli i ostavili značajno delo - svete Oce.

(niko od nas kad smo počeli da čitamo Bibliju nije ništa znao ni o crkvi ni o učenju sv otaca, niti je kome padalo na pamet da ide na litugiju)

Nama Miroljub niti je preporučio da idemo u crkvu niti nam je to branio, sami smo došli do toga, tako da želim da istaknem da nam on nije bio nikakva smetnja na takvom jednom putu. Sad naravno pošto je nama nepoznato kako smo mi samo od čitanja Biblije stigli do želje da proširujemo znanje da se krene da se stara o tome da se živi po učenju sv otaca poštujući zapovesti (da ne bi bilo zabune mi se trudimo ali još uvek ne živimo tako).

Eto to je to. Izvinjavam se ovim malo osetljivijim na greškama kako u pravopisu tako i u izražavanju.

У реду. Ок. И не мораш сада због дисонатних тонова да нас напушташ. Зато и јесмо овде да диванимо.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Милан Ракић рече

А то ти имаш неки еталон, па самераваш ко је колики либераш, феминизер или шта већ? ајд нам "продај" рецепис...

Успут, Ивквић није нигде "отишао". Он је и даље у уредништву...

Ако упоредиш Дијану или Ивковића са Хуанитом или Парадоксологијом, мислим да ћеш и сам примијетити разлику.Следећи модератор би могла да буде Јелена 011 док су рецимо веома мале шансе  да то буде Рапсоди, а и њихова размишљања се доста разликују, зар не?Не знам, можда гријешим, али ја то тако видим...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Mihajla рече

Hm

Девојко, жено, тролу, код куће су ми добро, здрави, и у главу, хвала на питању :)

Биће добро ако успеш да схватиш да својом подршком оваквом лику постајеш саучесник. Својим ставом личне непогођености постајеш саучесник. И тачка. Извини ако сам ово рекла хистерично.

пре 2 часа, Mihajla рече

Ja recimo nemam taj slučaj pa me te njegove reči i ne pogađaju tako lično

Потпуно си преузела од свог мирољуба стил и начин па хајде да кажем комуникације, мада би лупетање више одговарало. А можда си само безобразна и неваспитана.

пре 2 часа, Mihajla рече

Ono što si pisala do sada odiše ne samo histerijom nego i besom, kao da se ljutiš. Pitam se da li ti umeš da diskutuješ i da li ako se neko ne slaže sa tim što ti misliš ima pravo da kaže da misli drugačije ili odmah moraš da ga napadneš ubeđujući u svoje mišljenje, histerišući, besneći i definišući ga ovako i onako.

пре 2 часа, Mihajla рече

zato što imaš nekog kod kuće ko te redovno ZVIZNE PREKO USTA, kad nešto progovoriš?

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Mihajla рече

:0212_rolleyes: :0205_whistling:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Sasa Vojvoda рече

да постане администратор-модератор

Чим се мало распишем по форуму мене неко "изпрозива" и гурне у (не)прилику да се стављам у контекст модерирања форума. И не вреди причати ни објашњавати а то сам већ неколико пута урадила. Осим што ми је веома непријатно, невиђено ме смара та прича.

Можда бих требало да се повучем на Тему јасну из прве поруке и то је то.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, АлександраВ рече

Зашто би то радила? Коме се не свиђа твоје писање, не мора да те чита. Могу и да те блокирају ако желе. Ако се сви који имају нешто паметно да кажу повуку, шта ће остати од овог света?

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, АлександраВ рече

Glasam za Zoltana i Belu!

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, АлександраВ рече

Идеја тих манипулатора и јесте да нас "гађа" оним што желимо да чујемо, а да уз то провлачи и неке друге ствари које прихватамо зато што су тако упаковане да их препознајемо као своје, а оне то заправо нису.

Које су то ствари које он силно жели да нам провуче? Ја не видим да је он мени ишта наметнуо од тих упакованих ствари. Нити мислим да сам било шта научио од њега а да то нисам сам знао. Ако мислиш да су упаковане ствари то што каже да би под мач дилере дроге и тако то, ја то не доживљам дословно, него гледам на тај начин да су закони преблаги и да их треба пооштрити...

пре 10 часа, АлександраВ рече

Покушај да пронађеш поруку иза његове лажне духовитости и духовности, посматрај његово лице када се запетља у сопствени исказ, искључи тон и само посматрај његово лице. Не прихватај пасивно његове речи, анализирај га, понови наглас оно што он каже, замисли оно што он говори. Немој бити пасивни конзумент сервиране приче, укључи се активно у анализу целокупне његове појаве.

Молим те.

Хахаха, извини али стварно не могу да искључим тон и да посматрам његово лице :Д.

Његова порука коју ја видим је Бог, породица, отаџбина, морал, он о томе углавном и прича.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, АлександраВ рече

Чим се мало распишем по форуму мене неко "изпрозива" и гурне у (не)прилику да се стављам у контекст модерирања форума. И не вреди причати ни објашњавати а то сам већ неколико пута урадила. Осим што ми је веома непријатно, невиђено ме смара та прича.

Александра, ја се зезам то за тебе, феминизам и модерацију, надам се да  схваташ. Мени сесвиђа начин на који пишеш а свиђа ми се и то шта пишеш, у већини случајева се слажем са тобом, тако да немој да се повучеш на Тему јасну из прве поруке....форум би много изгубио.

Подели на овим сајтовима

Стичем утисак да је понајвећи проблем у Србаља данас то што имају потпуно протестантско-католичко-средњовјековну перспективу на Свето Писмо.

1) Црква и њено св.Предање су два и по вијека старији од Светог Писма (у његовој данашњој форми)
2) Свето Писмо није писао лично Господ Бог, него разни чланови Цркве кроз разне епохе, у складу са властитим духовним, личним, образовним, интелектуалним могућностима. Управо зато постоје не једно, не два, не три, него ЧЕТИРИ Јеванђеља, а поређењем св.Јеванђеља можемо видјети да је то управо тако, и да њихов текст није исти. Стога св.Јеванђеља не зовемо "Јованово Јеванђеље", "Марково Јеванђеље" итд, већ напротив - "Јеванђеље ПО Јовану", "Јеванђеље ПО Марку", управо зато јер Црква свједочи да су јеванђелске књиге ЛИЧНА СВЈЕДОЧЕЊА Апостола, у неким случајевима чак из друге руке (Марко и Лука).
3) Црква је саборно констатовала да су књиге које су канонизоване у Свето Писмо "надахните Духом Светим"
4) "Инспирисаност Духом Светим", не значи да је под обавезно некако "укинута" личност писца, аутора текста, са свим његовим људским и личним особинама
5) Црква као Заједница Светих и Тијело Христово на земљи је ВЕЋИ ауторитет чак и од Св.Писма, будући да су Црква, односно њени чланови аутори и кодификатори св.Писма
6) Учење о буквалном тумачењу Писма и принципу "sola scriptura", односно да је довољно да БИЛО КО чита св.Писмо без претходне подлоге која захтијева комбинацију огромне ерудиције и дубоко оцкрвењеног духовног живота - јесте простестантска измишљотина из које су настале све протестантске секте и сектице
7) Кроз двомиленијумску традицију, искуство, опит - које називамо црквено Предање, увијек се јасно знало ко су тумачи Писма, ко смије и може тумачити Писмо, а коме се да да изучава, откриће да Свети Оци редом - од најпросвећенијих теолога до простих монаха Писмо читају кроз његове метафоре
8) Господ исус Христос је на једном мјесту у св.Јеванђељу посвједочио да "говори у причама" односно метафорама, и да је то начин на који се Господ обраћа СВИМ људима, а да директно говори само онима који су доживјели очишћење срца (односно сједињење са Христом у Духу Светоме)

Ако сам шта криво рекао, нека исправи неко од браће теолога.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...