Милан Ракић Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 Udruženje građana “Egal” podnelo je Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv Miroljuba Petrovića iz Beograda zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Rasna i druga diskriminacija iz člana 387. stav 4. Krivičnog zakonika (KZ) i krivično delo Nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo iz člana 254. KZ. Osumnjičeni Petrović je, gostujući u emisiji „Intervju“ koja se emituje na Jutjub (YouTube) kanalu BALKAN INFO, u epizodi „Miroljub Petrović – Evropska unija promoviše satanizam i uništenje čoveka“, na pitanje voditelja: „Kažete da je homoseksualizam bolest. Da li to znači da su homoseksualci izuzetno bolesni ljudi?“, između ostalog izjavio „Druga stvar kad bih ja došao na vlast, jer kad bih ja bio neko ko se pita u ovoj državi. Onda bi bilo, imate tri opcije: da se lečite, da se selite ili da idete pod mač. Znači tri opcije, birajte. Imate ustanove gde ćete da se lečite. Nećete? Selite se. Nećete? Vidi, koga uhvatimo da to promoviše, da to radi, ide pod mač, kad bi’ ja bio vlast.“ Nadalje, Petrović se u javnosti predstavlja kao doktor medicine, iako za to nema odgovarajuću stručnu spremu. Takođe se, u okviru Instituta za prirodnu medicinu, čiji je direktor, bavi lečenjem „homoseksualizma“, raka i drugih bolesti, lečenjem depresije i drugih psihosomatskih oboljenja, kao i drugih bolesti. Na veb sajtu Instituta za prirodnu medicinu dostupni su programi za lečenje različitih bolesti, zatim snimci različitih predavanja i gostovanja na kojima osumnjičeni daje medicinske savete za lečenje, kao i onlajn prodavnica raznih preparata za lečenje. Na pomenutom veb sajtu se promoviše i fakultet koji se pohađa putem interneta, nakon čijeg završetka se stiče zvanje diplomiranog lekara prirodne medicine, magistra prirodne medicine ili doktora prirodne medicine. Ni Institut za prirodnu medicinu, ni pomenuti fakultet, ne nalazi se na spisku akreditovanih instituta/fakulteta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Iz navedenog je jasno da je Petrović, predstavljao ideje/teorije koje zagovaraju mržnju, diskriminaciju i nasilje, protiv grupe lica, zasnovanih na ličnom svojstvu, zbog čega smatramo da postoji osnovana sumnja da je Petrović izvršio krivično delo Rasna i druga diskriminacija iz člana 387. stav 4. KZ, kao i da se bez odgovarajuće stručne spreme bavio lečenjem i pružanjem drugih medicinskih usluga, spravljanjem i izdavanjem lekova, zbog čega smatramo da postoji osnovana sumnja da je Petrović izvršio krivično delo Nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo iz člana 254. KZ. Egal u krivičnoj prijavi predlaže Tužilaštvu da započne postupak prikupljanja potrebnih obaveštenja i shodno tome da nalog policiji da sasluša osumnjičenog, odredi njegovo sudsko-psihijatrijsko veštačenje na okolnost da li je u vreme izvršenja krivičnog dela njegova uračunljivost bila isključena ili smanjena usled duševne bolesti, duševne zaostalosti, privremene duševne poremećenosti, druge teže duševne poremećenosti, i ukoliko jeste podnese Prvom osnovnom sudu u Beogradu, kao stvarno i mesno nadležnom, predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja. Ukoliko se sudsko-psihijatrijskim veštačenjem ne nađe da je u vreme izvršenja krivičnog dela uračunljivost Petrovića bila isključena ili bitno smanjena, podnosilac predlaže Tužilaštvu da podnese Prvom osnovnom sudu u Beogradu, kao stvarno i mesno nadležnom, Optužni akt protiv osumnjičenog. drvce, Јелена011, jedan čovjek and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 pod mač bato Zoran Đurović, jedan čovjek, Ignjatije and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 Opa, bice zanimljivo. jedan čovjek, АлександраВ, александар живаљев and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 Lele,al ce bide veselo... jedan čovjek, Bokisd and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 5, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 Ali, po KZ, prijavu je podnela NVO koja okuplja LGBT osobe! jedan čovjek је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 Чини ми се да немају баш превише основа за тужбу... Само ће му направити још једну рекламу. Нека кажу наши правници, ал мислим да нема ништа од тога. Phoebe, Теофил Вуковић, Аурор and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 Jel se kažnjavaju ljudi koji kažu da je homoseksualnost bolest? Ne kapiram tužbu... Tačnije, tužba je bulls**t. Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 пре 2 минута, Аурор рече Jel se kažnjavaju ljudi koji kažu da je homoseksualnost bolest? Ne kapiram tužbu... Tačnije, tužba je bulls**t. То да, али "да сам ја на власти, побио бих их ако неће да оду или да се лече" је већ на граници, нарочито кад долази из уста гуруа за ким су клинци буквално полудели... Не би побио само педере, него буквално све који одступају од "Мојсијевог закона". RYLAH, Светислав Павловић, Desiderius Erasmus and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 1 hour ago, Grizzly Adams рече Чини ми се да немају баш превише основа за тужбу... Само ће му направити још једну рекламу. Нека кажу наши правници, ал мислим да нема ништа од тога. Ово за ширење мржње је иначе и направљено као вербални деликт и цени га судија од ситуације до ситуације. С обзиром на Мирољубове болесне изјаве у камеру, тешко да ће да избегне. Али са друге стране, тешко да ће да добије било шта више од условне. Ово за надрилекарство већ морају да докажу, што значи да морају да имају неког ко се код њега лечио. Посебно ако је узимао паре за то лечење. Мада је ту могућност и новчане казне. Све у свему, Мики ће да добије условну у најгорем случају, и то ако неки од његових симпатизера који га и сад гурају не држи предмет "у фиоци", док не застари, а овај настави да шири своју болест. Баба, Trifke, Ћириличар and 5 осталих је реаговао/ла на ово 7 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 ТакоЕ што бисмо упропастили своје пројекат! Милан Ракић and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 пре 13 минута, Juanito рече То да, али "да сам ја на власти, побио бих их ако неће да оду или да се лече" је већ на граници, нарочито кад долази из уста гуруа за ким су клинци буквално полудели... Не би побио само педере, него буквално све који одступају од "Мојсијевог закона". Pa dobro, on jeste malo blesav... Ali kako ide zakonski sa tim? Ne može valjda da se kaže da je "pozivao na ubijanje" ili nešto slično? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 Biilo je vreme. Iulianus, Kaludjerovic Sreten and Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 3 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 Prljavi satanisti i globalisti i evrounijati rade sve da unište sve one koji se bore za Srbstvo. Miroljube izdrži, ne daj se junače dahijama i izrodima. U gusle ćemo da te metnemo kao hajduka! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 Највећа брига је, ако га осуде, ко ће да преузме његову емисију на Светигори? JESSY, Јелена011, Kaludjerovic Sreten and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 пре 6 часа, RYLAH рече Ово за ширење мржње је иначе и направљено као вербални деликт и цени га судија од ситуације до ситуације. С обзиром на Мирољубове болесне изјаве у камеру, тешко да ће да избегне. Али са друге стране, тешко да ће да добије било шта више од условне. Ово за надрилекарство већ морају да докажу, што значи да морају да имају неког ко се код њега лечио. Посебно ако је узимао паре за то лечење. Мада је ту могућност и новчане казне. Све у свему, Мики ће да добије условну у најгорем случају, и то ако неки од његових симпатизера који га и сад гурају не држи предмет "у фиоци", док не застари, а овај настави да шири своју болест. Што се тиче тог лечења, искусан је Мирољуб и то се користи искуством америчких надрилекара. Не представља се као доктор медицине и не тврди да лечи људе, већ да их само саветује. Верујем да се што се тога тиче добро формално заштитио. Реци ми само, да ли може да се заштити од тих оптужби за говор мржње позивањем да се увек ограђивао "да сам на власти" и сл., а није власт? Шешељ је на томе изградио своју одбрану, да све шовинистичке говоре није држао као представник власти, него као опозиција. (Додуше, он је био оптужен за ратни злочин)? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука