motorheadsd Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 Драга браћо и сестре, Ради се о ових дана популарној теорији еволуције. ТЕ не прихватам у потпуности већ сам је прилагодио својим религијским схватањима. Прихватам да су биљке и животиње (МОЖДА) настале механизмима теорије еволуције али моје је убеђење да је човек настао на начин описан у Библији. Неки кажу да се мора одбацити теорија еволуције а неки теолози то не тврде. Та разлика у ставовима ме мало брине да нисам на погрешном/грешном становишту. У време када су на саборима доношене одлуке није ни постојала ТЕ па некако мислим да мој став не може бити јеретички, против догмата итд. Дакле, ја прихватам и то са резервом ТЕ и то донекле. Шта кажете? Milan Nikolic and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 Brale moj ti si skuvan samo jos fali zacin na kraju jela, tj da prihvatis da je covjek nastao od majmuna i onda si potpuno porobljen. александар живаљев and motorheadsd је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 Treba te spaliti na lomači al hbga prošlo zlatno doba inkvizicije ИгорМ, александар живаљев, Рапсоди and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 On 3. 6. 2017. at 6:55, motorheadsd рече Та разлика у ставовима ме мало брине да нисам на погрешном/грешном становишту. У време када су на саборима доношене одлуке није ни постојала ТЕ па некако мислим да мој став не може бити јеретички, против догмата итд. Шта кажете? Expand Не бој се. Није толико битно шта подржаваш док год на другога не сикћеш и не гледаш као одељеног због тога. Леон Професионалац, motorheadsd and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 Зависи. Какав је твој став по питању теорије квантног поља ? motorheadsd, Iulianus and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 Цитат Прихватам да су биљке и животиње (МОЖДА) настале механизмима теорије еволуције али моје је убеђење да је човек настао на начин описан у Библији. Expand Koji nacin posto ih ima dva? U jednom izvestaju pise da je covek stvoren direktno, dok u drugom da je oblikovan kao o ostala tvar. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
motorheadsd Написано Јун 3, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 On 3. 6. 2017. at 8:02, Кратос рече Treba te spaliti na lomači al hbga prošlo zlatno doba inkvizicije Expand Tada nije bilo TE :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
motorheadsd Написано Јун 3, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 On 3. 6. 2017. at 9:26, grigorije22 рече Koji nacin posto ih ima dva? U jednom izvestaju pise da je covek stvoren direktno, dok u drugom da je oblikovan kao o ostala tvar. Expand Oba. Prihvatam evoluciju biološkog sveta, ali čovek je zasebno stvoren. U drugom opisu je potanko i konkretno opisano za čoveka kako je stvoren. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
motorheadsd Написано Јун 3, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 On 3. 6. 2017. at 9:16, -Владимир- рече Зависи. Какав је твој став по питању теорије квантног поља ? Expand Moram da vidim na cincilator al neće da upali -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 On 3. 6. 2017. at 9:32, motorheadsd рече Oba. Prihvatam evoluciju biološkog sveta, ali čovek je zasebno stvoren. U drugom opisu je potanko i konkretno opisano za čoveka kako je stvoren. Expand Ja te za coveka pitam, jer u Jahveistickom izvoru stoji da je Gospod Bog oblikovao coveka od praha zemaljskog, i udahnu mu u nosu duh zivota i posta covek zivo bice. U Sestodnevu se isto kaze da je Bog oblikovao sve zveri zemaljske i ptice nebeske kao sto je oblikovan i covek. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
motorheadsd Написано Јун 3, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 On 3. 6. 2017. at 9:39, grigorije22 рече Ja te za coveka pitam, jer u Jahveistickom izvoru stoji da da Gospod Bog oblikova coveka od praha zemaljskog, i udahnu mu u nosu duh zivota i posta covek zivo bice. U Sestodnevu se isto kaze da je Bog oblikovao sve zveri zemaljske i ptice nebeske kao sto je oblikovan i covek. Expand То прво Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 On 3. 6. 2017. at 9:40, motorheadsd рече То прво Expand Onda se stvaranje coveka ne razlikuje od stvaranja zivotinja, pa ako prihvatas evoluciju zivotinja mozes i coveka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
motorheadsd Написано Јун 3, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 Разликује се. Створи Бог човека од праха земаљског и удахну му Дух животни и поста човек душа жива... Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 On 3. 6. 2017. at 9:39, grigorije22 рече Ja te za coveka pitam, jer u Jahveistickom izvoru stoji da je Gospod Bog oblikovao coveka od praha zemaljskog, i udahnu mu u nosu duh zivota i posta covek zivo bice. U Sestodnevu se isto kaze da je Bog oblikovao sve zveri zemaljske i ptice nebeske kao sto je oblikovan i covek. Expand Po Postanju se razlikuje,Bog sve stvara posredno osim čoveka koga neposredno stvara.Nema kod čoveka neka pusti zemlja ili reče Bog nego kaže ajde da načinimo čoveka i svojim dahom ga oživljuje osim toga samo je čovek po obličiju Božijem što ukazuje na posebnost stvaranja. Ivan Marković, motorheadsd and Bokisd је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јун 3, 2017 Пријави Подели Написано Јун 3, 2017 On 3. 6. 2017. at 9:49, Кратос рече Po Postanju se razlikuje,Bog sve stvara posredno osim čoveka koga neposredno stvara.Nema kod čoveka neka pusti zemlja ili reče Bog nego kaže ajde da načinimo čoveka i svojim dahom ga oživljuje osim toga samo je čovek po obličiju Božijem što ukazuje na posebnost stvaranja. Expand To je Sestodnev. A ja pitam sta cemo sa Jahveistickim delom Postanja koji kaze da je covek stvoren pre biljaka i zivotinja, i da je isto oblikovan od praha zemaljskog. Koristi se ista rec jacar za oblikovanje biljaka,zivotinja i coveka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука