Jump to content

Да ли је мој став јеретички?!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Драга браћо и сестре,

Ради се о ових дана популарној теорији еволуције. ТЕ не прихватам у потпуности већ сам је прилагодио својим религијским схватањима.

Прихватам да су биљке и животиње (МОЖДА) настале механизмима теорије еволуције али моје је убеђење да је човек настао на начин описан у Библији.

Неки кажу да се мора одбацити теорија еволуције а неки теолози то не тврде. Та разлика у ставовима ме мало брине да нисам на погрешном/грешном становишту.

У време када су на саборима доношене одлуке није ни постојала ТЕ па некако мислим да мој став не може бити јеретички, против догмата итд.

Дакле, ја прихватам и то са резервом ТЕ и то донекле.

Шта кажете?

Подели на овим сајтовима

Brale moj ti si skuvan samo jos fali zacin na kraju jela, tj da prihvatis da je covjek nastao od majmuna i onda si potpuno porobljen. :smeh1:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Treba te spaliti na lomači al hbga prošlo zlatno doba inkvizicije :smeh1: 

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 3. 6. 2017. at 6:55, motorheadsd рече

Та разлика у ставовима ме мало брине да нисам на погрешном/грешном становишту.

У време када су на саборима доношене одлуке није ни постојала ТЕ па некако мислим да мој став не може бити јеретички, против догмата итд.

Шта кажете?

Expand  

Не бој се. :) Није толико битно шта подржаваш док год на другога не сикћеш и не гледаш као одељеног због тога. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Цитат

Прихватам да су биљке и животиње (МОЖДА) настале механизмима теорије еволуције али моје је убеђење да је човек настао на начин описан у Библији.

Expand  

Koji nacin posto ih ima dva? U jednom izvestaju pise da je covek stvoren direktno, dok u drugom da je oblikovan kao o ostala tvar.

Подели на овим сајтовима

On 3. 6. 2017. at 9:26, grigorije22 рече

Koji nacin posto ih ima dva? U jednom izvestaju pise da je covek stvoren direktno, dok u drugom da je oblikovan kao o ostala tvar.

Expand  

Oba. Prihvatam evoluciju biološkog sveta, ali čovek je zasebno stvoren. U drugom opisu je potanko i konkretno opisano za čoveka kako je stvoren.

Подели на овим сајтовима

On 3. 6. 2017. at 9:16, -Владимир- рече

Зависи. Какав је твој став по питању теорије квантног поља ?

Expand  

Moram da vidim na cincilator al neće da upali

Подели на овим сајтовима

On 3. 6. 2017. at 9:32, motorheadsd рече

Oba. Prihvatam evoluciju biološkog sveta, ali čovek je zasebno stvoren. U drugom opisu je potanko i konkretno opisano za čoveka kako je stvoren.

Expand  

Ja te za coveka pitam, jer u Jahveistickom izvoru stoji da je Gospod Bog oblikovao coveka od praha zemaljskog, i udahnu mu u nosu duh zivota i posta covek zivo bice. U Sestodnevu se isto kaze da je Bog oblikovao sve zveri zemaljske i ptice nebeske kao sto je oblikovan i covek.

Подели на овим сајтовима

On 3. 6. 2017. at 9:39, grigorije22 рече

Ja te za coveka pitam, jer u Jahveistickom izvoru stoji da da Gospod Bog oblikova coveka od praha zemaljskog, i udahnu mu u nosu duh zivota i posta covek zivo bice. U Sestodnevu se isto kaze da je Bog oblikovao sve zveri zemaljske i ptice nebeske kao sto je oblikovan i covek.

Expand  

То прво

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 3. 6. 2017. at 9:39, grigorije22 рече

Ja te za coveka pitam, jer u Jahveistickom izvoru stoji da je Gospod Bog oblikovao coveka od praha zemaljskog, i udahnu mu u nosu duh zivota i posta covek zivo bice. U Sestodnevu se isto kaze da je Bog oblikovao sve zveri zemaljske i ptice nebeske kao sto je oblikovan i covek.

Expand  

Po Postanju se razlikuje,Bog sve stvara posredno osim čoveka koga neposredno stvara.Nema kod čoveka neka pusti zemlja ili reče Bog nego kaže ajde  da načinimo čoveka i svojim dahom ga oživljuje osim toga samo je čovek po obličiju Božijem što ukazuje na posebnost stvaranja.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 3. 6. 2017. at 9:49, Кратос рече

Po Postanju se razlikuje,Bog sve stvara posredno osim čoveka koga neposredno stvara.Nema kod čoveka neka pusti zemlja ili reče Bog nego kaže ajde  da načinimo čoveka i svojim dahom ga oživljuje osim toga samo je čovek po obličiju Božijem što ukazuje na posebnost stvaranja.

Expand  

To je Sestodnev. A ja pitam sta cemo sa Jahveistickim delom Postanja koji kaze da je covek stvoren pre biljaka i zivotinja, i da je isto oblikovan od praha zemaljskog. Koristi se ista rec jacar za oblikovanje biljaka,zivotinja i coveka.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...